Senin Tarzın Hangisi?

Senin Tarzın Hangisi?





Bir kavga bir kıyamet uzun zamandır tv ekranlarında. Kavga ile besleniyoruz vesselam.

Bir kaç haftadır takip ettiğim bir program "Bu Tarz Benim!" Artık herkes kıyısından köşesinden vakıf yani bu show programına. Ben fikrimi söylemezsem olmazdı değil mi?

Programın sunucusu başarılı isim Öykü Sertel. Onu BBG evini sunarken tanıdı bir çoğumuz ve sevildi açık söylemek gerekirse. Ben onu çok başarılı buluyorum mesela. Eline hazır metin tutuşturulan yapma bebek tabir ettiğim sunucular gibi değil, donanımlı biri. Konuşma metinlerini kendisinin hazırladığını da duymuştum. Sunduğu programlara da bakarsak idaresi zor hepsi. Kavganın dövüşün tam içinde. Bir yandan profesyonel sorular sorup yarışmacıları konuştururken diğer tarafta yatıştırmayı biliyor, yani kısaca işini iyi yapıyor. Bir çok madalyası olan bir yüzücü olduğunu da söyleyeyim bilmeyenler için. Evet bu yarışmada da işini hakkıyla yapıyor Öykü Sertel, hatta programın ekran önünde olan en başarılı ismi o bu yarışmada.
Bu Tarz Benim isimli bu yarışmanın jürisinde Nur Yerlitaş var. O yarışmacı kızları bir yerden yere vuruyor, bir yere göğe sığdıramıyor. İsimler takıyor donetella, prenses, kraliçe lady vs ardından sıfırcı öğretmen edasında başlıyor azara ve yarışmacıların yaşadığı şok! Asla yerinden kalkmıyor ayakta göremedim ben kendisini. Bir şey daha dikkatimi çekti; yarışmacının çantası maviyse onu yeşil görüp eleştiriyor doğruyu öğrenince "ışıklardan öyle gördüm" diyor, bu defalarca tekrarlandı. Diğer iki jüri üyesi aynı ışıkların altında değil mi? Bundan sonrası yorumsuz... Ayrıca tarz yarışmasının jürisi olan bu ünlü modacıyı  her seferinde aynı saçlarla görmekten ben sıkıldım, nokta.
Bir diğer jüri İvana Sert. O nasıl güzel, uyumlu ve dengeli bir kadın öyle. Yöneticiliğin tüm vasıflarını üzerinde taşıyor. Diğer jüri üyelerine inat daha ılımlı ama zaman zaman o da yarışmanın o garip atmosferinde çileden çıkıyor.
Ve Kemal Doğulu. Onun adını bir çok insan Hande Yener ile duydu. Öyle ya duyulmak için bir noktadan başlamak gerek. Makyöz, kuaför, modelist, şarkıcı, fotoğrafçı, sanat yönetmeni, klip yönetmeni şimdi de jüri üyesi. Bu yaptığı işlerde ne kadar başarılı onu bilemem çünkü saydığım mesleklerden sadece birini çok iyi biliyorum, o da Kemal Doğulu iyi bir solist değil. Jüri üyeliğine gelince; onun da fevri çıkışları rahatsız edici ama Nur Yerlitaş kadar itici görünmüyor gözüme bu anlamda.
Backstage Uğurkan Erez'i de atlamak istemem, kendisini samimi buluyorum ayrıca etik tavırlar sergiliyor bu da çok hoş.
Geldik evlere şenlik yarışmacılara. 100 bin lira ödül için yarışıyor bu genç kızlarımız. İlk günden bugüne sayısız kız yürüdü o podyumda ama ben son günlere elenmeden gelenlerden ve tabi aklımda kalacak kadar özellikleri olanlardan bahsetmek istiyorum.
Tuğçe; ben böyle bir kız hiç tanımadım. Sürekli ağlayan isyan halinde asla sağlıklı olduğunu düşünmediğim bir yarışmacı ve şansı yok bu yarışmada bana göre.
Özlem; 33 yaşında ama ergen gibi davranmaktan vazgeçmeyen bişeyleri hala aşamamış bir yarışmacı da o. Ve onun da hiç şansı yok. Sadece programın izlenmesine vesile olanlardan biri ve son günlere kadar kalıp sonra gidecektir.
Nur; güzeller güzeli bir kız. Duruşu olan tavrı belli, oturması kalkması çok iyi konuşması hitap edişleri birebir konuşmaları çok çok iyi. Üstelik diğer yarışmacılar ona karşı cephe almış sürekli üzerine gelirken... Ancak o da bu kadar pozitif özelliğini kostüm konusunda kullanamıyor onun da şansı yok bana göre.
Ayşenur; estetikli olduğu söylenen henüz 19 yaşında bir kız. Kavgaya meyilli, nerde nasıl davranacağını bilmeyen ve tabi ki tarzı olmayan biri. Dolayısı ile o da elenecek.
Gizem; çok güzel bir yüze sahip tek özelliği bu. Hep tartışmaların içinde, hep tartışmaların içinde... Onun da birinci olma şansı yok bana göre.
Aycan-Nurcan; bunlar ikiz ve eğer gerçekten bu bir tarz yarışması ise birinci olmalılar
Ayşegül; Başından beri bu yarışmada olmaması gereken biri. Bir tarz yarışması bu.
Bu program sonlandığında birinci olan yarışmacı hariç hepsi tedavi görecektir. Hatta jüri üyeleri bile. Bir beden bir ruh ancak bu kadar yıpratılabilinir.
Bunlar aklımda kalan yarışmacılar. Hiç izlemeyen varsa bir defa da olsa izlemelerini öneriyorum. Neden mi? Oradaki kızlar yarının kadınları. Siyaset dünyasında iş dünyasında olacaklar, dahası anne olacaklar. Toplulukta yaşamayı öğrenememiş kendini ve hakkını çirkin sözlerle savunan gençler bunlar.
Keşke böyle olmasa, keşke bir arada daha uyumlu olmayı öğrenebilsek, keşke bir çoban kavalına ihtiyaç olmasa yönlenmemiz için, keşke bu programı yazarken ne kadar güzel olduğunu anlatabilsem.
Kavga ile beslenen insanlarız demiştim ya, hayır bizim oksijenimiz şiddet.
Sevgiler



"Senin Tarzın Hangisi?" için 6 yorum:

  1. Aslında programın konseptini başarılı buldum. Sanırım orijinal bir yapım yanlış mı biliyorum? Yani yurt dışından satın alınan bir konsept değil... Öyleyse benim için yine hayal kırıklığı olacak.
    Programdaki yarışmacılara reyting uğruna ''hadi birbirinizi yiyin'' dediklerini sanmıyorum çünkü hepsi ayrı ayrı ruh hastası gibi duruyor. Özellikle uyumsuz, ukala, kavgacı tiplerin seçildiğini düşünüyorum bu tarz yarışmalara. Zamanında benim de farklı bir alanda yarışma tecrübem olmuştu. Kendi gözlerimle özellikle dediğim tarzda insanların seçildiğini gördüm.
    Ne diyelim, seviyoruz millet olarak kavga izlemeyi....

    YanıtlaSil
  2. Bu gibi programlar birbirine çok yakın formatta küçük bir değişiklik ile projeyi kendi üstlerine onaylatıp alabiliyorlar. O yüzden ne kadarı bizden emin değilim.
    Elbette profesyonel davranıyorlar yarışmacı seçerken ve eminim bu insanların ilk seçilme aşamasında bir psikiyatr bir psikolog bişey var ve analizle alıyorlar. Sizin de dediğiniz gibi izlenme oranı yükselsin diye uyumsuz sorunlu kişilikler seçiliyor ve bu şekilde de izleniyor.

    YanıtlaSil
  3. Nur Yerlitaş'ın rahatsız olduğunu biliyorum, bu yüzden hiç ayağa kalkmıyor hatta bir programda yanında bir sehpa olduğunu ve üstünün ilaçlar, tansiyon ölçerle dolu olduğunu bahsetti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatsızlıgından çok "agır top" havasında oldugunu düşünüyorum.
      Yanı başında ilaç bulunduracak kadar hasta olan biri saatler süren stresli yarışmada olmayı nasıl kabul edebilir ki? :))

      Sil
  4. Ben de olabildiğince kaçırmadan izliyorum. Bu arada tebrik etmek isterim seni, kızlara evlere şenlik diyerek kibarlığını göstermişsin :))) Bazen afakanlar basıyor kavgalarından ve zaten youtube dan izlediğim için o yerleri hızlı hızlı geçiyorum.

    Bazen bunların kurmaca olduğunu düşünüyorum, çünkü yarışmacı oraya çok iyi modda çıksa bile özellikle öykü serter onu gaza getirecek şeyler söylüyor. Jüri de alttan destek veriyor, derken kızlar zırıl zırıl ağlıyorlar.

    Zaten normal bir insan kamera karşısında bunları yapmaz. fazla konuşmak istemiyorum artık :))))

    Bir de hande yener kemal doğulunun kardeşiyle sevgiliymiş diye biliyorum ben ama magazin kültürüm çok zayıftır.

    YanıtlaSil
  5. Yukarıda dedigim gibi Öykü Sertel'in prof idaresi var. Elbette izlenme oranı artsın diye ali cengizlerde mevcut:))

    YanıtlaSil