Çöp Kebabı (Kürdan Kebabı)

Mutfağımdan Merhaba:)


Mutfağımdan tarifleri ihmal etmemeliyim blogumda. En son Kolay Pasta Keki tarifi paylaşmışım.  Çöp kebabı ile kaldığım yerden devam edeyim tariflerime, tabi fotoğraflarla. 

Ben çöp kebabı diyorum ama Kürdan Kebabı diye de biliniyor. Peki Kürdan Kebabı nasıl yapılır


Çok lezzetli bir yemek değil mi? Peki ben nasıl yapıyorum?

Malzemelerle başlayayım;


4 patlıcan

200 gr kadar kuşbaşı
2 orta boy mantar
1 orta boy soğan
maydanoz
tuz, karabiber
sıvı yağ
domates salçası
ve kağıt havlu:)


Gelelim yapılışına





Patlıcanları alacalı soyup bir saat kadar tuzlu suda beklettim kararmasınlar diye. Sonra kurulayıp ince uzun dilimler halinde kesip kızarttım. Kağıt havlunun üzerine aldım. Biliyorsunuz patlıcan çok yağ çeker. İç malzemesinde de yağ kullanacağımız için fazla yağları yok etmek lazım böylesi daha sağlıklı ve damak için de uygun olanı.



Diğer tarafta soğanı minik minik doğradım. Et yemeklerinde rende kullanmıyorum ben. Az yağda kavurdum, yine küçük doğradığım etleri ve mantarları ekledim çok kısık ateşte soteledim. Kontrol ederek pişmiş olduğunu anlayınca küçük doğradığım maydanozu tuz ve karabiberi ekleyerek bir iki dakika daha, yani maydanozlar rengini kaybedene kadar kavurdum ateşi kapattım.



Patlıcanları üst üste t şeklinde olacak şekilde koydum yani artı (+) şeklinde. Tam ortasına hazırladığım iç malzemeden yerleştirdim sonra alttaki patlıcanı önce olmak üzere kapadım fotoğrafta göreceksiniz. Açılmasın diye üzerine kürdan batırdım. Tüm patlıcanlara bu işlemi uyguladım. Dilerseniz üzerine bir dilim biber veya domates koyabilirsiniz kürdanı batırmadan önce daha renkli görünür ancak ben pişmiş domates yiyemediğim için sadece misafirim varsa o şekilde yapıyorum.

En son yaklaşık bir yemek kaşığı kadar salçayı önce az su ile çözdüm daha sonra bu ılık su ekleyerek açtım tuz karabiber takviyesi de yaptım ve tepsiye dizdiğim çöp kebabının üzerine döktüm
220 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirdim hepsi bu. Eğer iç malzemeniz artarsa ki benim arttı tepsiye boşluğa bırakın onları da:)
Ben pilav ve patates püresi ile servis yaptım. Bilirsiniz patates püresi vazgeçilmezim benim.
İşte fotoğraflar






Başka bir tarifte tekrar görüşmek üzere.

Sevgiler:)









"Çöp Kebabı (Kürdan Kebabı)" için 4 yorum:

  1. çok severim bu tarifi ve yanında pilav olmazsa olmaz :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, çok sagol. Evet pilavsız olmayanlardan:)

      Sil
  2. Bu yemeği çok severim:)Yanındakilerle de çok yakışmış,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Patates püresi vazgeçilmezim benim:)

      Sil