Halluks Valgus Ameliyatım ve Detayları!


Merhaba
Kasım ayında sizlerle bir yazı paylaşmıştım işte burada. Yazımda Halluks Valgus ameliyatı olacağımdan bahsetmiştim, 25 Aralık 2014 tarihinde ameliyatımı oldum. Bu yazımda Halluks Valgus nedir? Nasıl oluşur ve ben ameliyatı nasıl geçirdim paylaşmak istiyorum. Çünkü ameliyat olmaya karar verdikten sonra çok araştırma yaptım, özellikle ameliyat sonrası gelişmeleri yaşayacaklarımı merak ettim ancak çok kopuk yazılar buldum. İstiyorum ki bu sorunun araştırmasını yapanlar bu yazıda aradığı her sorunun cevabını bulsun, bulamadıklarını sorsun ben cevap vereyim. Benim sorduğum çok soru cevapsız kaldı:) Geçelim konuya, en anlaşılır ve olduğu şekilde yazmaya gayret edeceğim.

Halluks Valgus Ameliyatı

Halluks Valgus nedir?

Ayak baş parmağındaki şekil bozukluğu olarak anlatabilirim bunu. Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi. Bu fotoğraf bana ait değil ama benim sol ayağımda da neredeyse bu kadar bozukluk oluşmuştu. Latince Halluks ayak başparmağı anlamına geliyormuş Valgus ise deforme anlamı taşıyormuş anatomik bir terimmiş. Ayak başparmağının yanında bir şişlik, bir kemik oluşuyor buna bunyon adı veriliyor. Bu daha çok rahatsız edici ayakkabı kullanmaktan oluşan bir rahatsızlıkmış ayırca genetik unsur da ciddi boyutta etkili. Ben iş hayatına başladığımdan beri topuklu sivri burun pabuç kullandım, düz pabuçla yürüyemiyordum bile. Hatta 8.5 aylık hamileyken topuklu çizmelerimle kontrole gittiğimde hemşire şaşırmıştı hala mı diye:)

Halluks Valgus Ameliyatına Karar Vermek

Ayağımdaki bu çıkıntı birkaç yıldır var ancak ağrı veya rahatsızlık vermiyordu. Son 1.5 yıldır ağrılar başladı son 6 ay ise şiddetine zor dayandığım ağrılarla mücadele ettim. Bu ağrıların bu kadar şiddetlenmesinin sebebi ise 2011 yılında doğan oğlumu ameliyat olduğum güne kadar ayağımda sallayıp, ayak kenarındaki deformasyona baskı uygulamam oldu.
En sonunda bir devlet hastanesinden randevu aldım filmim çekildi. İki ayağımdan birden acil ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktor. Ama süreci öyle bir anlattı ki, kabus gibi. 2 ay yatacaksın hiç kalkmadan 6 ay sonra ancak topuğuna basarak yürüyeceksin dedi. Bu mümkün değildi çıktım ordan bu acılarla yaşamam gerektiğine karar verdim. Akşam eşime anlattım. O da bir arkadaş ortamında Prof. Dr. Hayati Durmaz ile tanıştığını, dalının en iyilerinden olduğunu aynı ortamda duyduğunu anlattı. Randevu aldık ve Bakırköy'de bulunan muayenehanesine gittik. Ameliyat dedi tabi. Biraz konuştuk kaygılarımı anlattım, diğer doktorun anlattıklarından bahsettim gülümsedi iki ay sonra yürürsün dedi. Aralık ayında bir etkinlik düzenleyecektim onu atlatıp ameliyatımı olayım dedim ve çıktık.

Halluk Valgus Ameliyatım
Etkinlik sonrası doktoru aradık ameliyatı yapacağı Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi'nde buluştuk. Ameliyat tekniğine karar verdi doktorum Turan Tekniği denilen bir teknikle olacaktı ameliyatım. 24 Aralık 2014 te tahlillerim yapıldı anestezi uzmanı ile görüştürüldüm.
25 aralıkta ameliyat için hastanedeydim tekrar. Yatışım yapıldı 1130 numaralı odaya. Hastane kıyafetim giydirildi ojelerim çıkartıldı serum takıldı ve beklemeye başladım. Kız kardeşim ve büyük oğlum hep yanımdaydı.
Bu fotoğrafı ameliyatı beklerken kardeşim çekti. Bana o arada sakinleştirici bir iğne yapıldı uyumuşum:) Saat 17.30 gibi görevliler geldi sedye ile ameliyat kostümü giydim bu defa ve doğru ameliyathaneye. Çok sevimli bir anestezi doktoru vardı karşımda gülümseyerek ilacı enjekte etti ve uyutuldum. Saat 19.15 civarı uyandırıldım sesleniyorlardı uyanın ameliyat bitti geçmiş olsun diye. Odama çıkarıldım o anlar hep kopuk kopuk hafızamda. Yatağıma yatırıldım tekrar mavi desenli hastane kostümümü giydim ayağımın altına yastıklar ve buz torbası konuldu. Telefonumu açtım açar açmaz mesaj mail ve arayan bilgileri geldi. Arayanlar başladı herkesle konuştum, tüm telefonlara baktım ama kimlerle konuştuğumu daha sonra arama kaydından gördüm. Anestezinin etkisi fazlaca sürdü anlayacağınız.
Kuzenim Fulya'yı gördüm başucumda mutlu oldum. Canımın içi babam geldi. Sonra bir baktım gece yanımda kalmak için Gülümse Yüzüme blog yazarı Yasemin geldi. 
Odama canlı çiçek almadılar. Gelen canlı çiçekler güvenlikte kaldı biz çıkışta aldık. bu yapma orkideyi kız kardeşim almış. Çikolataları çekemedik çünkü bitirdim:)) Bilirsiniz yıllardır hastaya süt ve bisküvi ile gitme geleneği var kardeşim bunu da bozmamış üstelik tülle paket yapmış. Beni gülümsetmek için her şeyi yaptı zaten:))

Halluks Valgus


Ve artık ağrılar başladı. Hemşire ağrı kesici yapıyor ama sonuçta kemik kesilmiş kolay bişey değil. Sonra doktorum Hayati Durmaz geldi nasıl olduğumu sordu. Ağrımı tarif ettim, hemşireye bir ilaç ismi söyledi bunu yapın dedi. Dediğini yaptılar ve ağrılar hafifledi. Saat 23.00'e kadar hiç kalkmadım. O saatten sonra ayağımın üzerinde basmadan walker yardımı ile tuvalete gidebileceğimi söylediler. Gece boyu Yasemin'le bol bol sohbet ettik. Bana çikolata yetiştirmekten dinlenemedi bile:) Aynı şiddette ağrı bir daha olmadı. Ertesi gün Yasemin hastaneden çok az bir uyku ile işine gitti. Erkek kardeşim Ayaz geldi. Artık yavaş yavaş çıkış işlemlerim yapılacaktı. O arada sigara içmek istedim. Hemşireye söyledik kardeşimin ve bir hasta bakıcının eşliğinde bahçeye çıktım, tekerlekli sandalye ile. Sigaramı içtim, sonra ikinci yakınca fenalaştım tabi. Uzun süre içmediğimden ve ilaçlar hala vücudumda olduğundan kötü yaptı beni. Hızla odama götürdüler hemşireler müdahale etti ve kısa sürede normale döndüm.
Öğleden sonra taburcu oldum, ağrılar gelip gidiyordu. Yolda reçeteye yazılan ilaçları aldık. Eve geldiğimde annem yerimi hazırlamıştı ayağımın altına yastıklar buz torbam hepsi tamam. İyi de ben tuvalete nasıl gidecektim? Evde yüksek bir tabure vardı onu walker olarak kullandım tek bacağımın üzerinde sekerek gittim geldim kimseye yük olamazdım. 
İlk pansuman 4 gün sonra Ermeni Hastanesi'nde yapıldı. Bu arada Ermeni Hastanesi nasıl bir hastane derseniz çok memnun kaldım diyemem ancak doktoruma çok güvendiğim için, o hangi hastanede yapıyorsa ameliyatlarını ben de orada olurum. Sağ ayağımdan da olacağım çünkü kısmetse.
Pansuman randevum 13.30 idi ama saat 16.00 oldu biz hala bekliyoruz. Sekreter Ceylan Hanım beşhekim edasında bekleyin diyor. Doktorun telefonu çekmiyor ulaşamıyoruz. En sonunda ulaştık acile gittik pansuman için. Ayağım açıldığında çok ürktüm çünkü bende fazla dikiş vardı, böyle olmaması gerekiyordu. Doktoruma sordum ne gördünüz de bu kadar açtınız diye. Tendonlarımda gerilme görmüş ameliyat esnasında, onları da düzeltmiş bu sebeple dikişlerim normalden fazlaymış. Pansuman da canım yanar zannediyordum, hayır yanmadı. Bir de dikişlerimin kendiliğinden atacağını öğrendiğimde daha bir mutlu oldum. Doktorum Hayati Durmaz koltuk değneği ve Halluks Valgus terliği almamı istedi artık yavaş yavaş o terlik ve değneklerle yürüyebilirsin dedi oysa daha 4-5 gün olmuştu ameliyat olalı.

Halluks Valgus Ameliyatı olanlar


Bu fotoğraf yılbaşı gecesi çekildi. Koltuk değneklerini kullanmaya başladım. Ameliyatlı ayağımı kaldırıp sağlam ayağım üzerinde sekerek gidip geldim acil durumlarda. Onlarla yürümek çok zor, alışmak zaman alıyor. Halluks Valgus terliğini denedim ancak çok canım yandı giyince ve hemen bıraktım. Meğer ben basmayı becerememişim.
İkinci pansumanıma 5 aralıkta gittim. Bu defa hastaneye değil muayenehanesine çağırdı doktor. Giderken terliğimi de götürdüm nerede yanlış yaptığımı doktoruma sormak için. Pansumanım yapıldı, doktorum iyi gördü durumu. Ayağa kalkıp terliği giymemi söyledi. Kalktım ama yine aynı acı olacak diye tansiyonum düştü rengim bembeyaz oldu tekrar yatırdılar beni. Biraz toparlandıktan sonra kalktım yine denedim. Ben ilk denememde ayağım ameliyatlı diye sadece topuğa güç vererek bastığımdan, o baskı parmaklara gitmiş ve o yüzden canım yanmış. Terliğin özelliğinde zaten o durum düşünüldüğünden benim normal basmam gerekiyormuş. Paylaşacağım fotoğrafta da göreceğiniz gibi terliğin ön kısmı havada, yani yerle temas etmeyip ameliyatlı bölgeyi koruyor. Ve doktorun yanından o terlikle ayağımın üzerine basarak koltuk değneklerimle yürür şekilde çıktım. 

Şimdi ayağımdaki kocaman kalın bandaj alındı, sargı bezi ile sarıldı. Gördüğünüz şekilde evin içinde zaruri hallerde gidip gelebiliyorum. Bugün 13.gün. Dikişlerim söylediğim gibi kendi kendine atacak. Normal ayakkabı giymem bir kaç ay sürecek ama 14 Şubat tarininde yapacağım blogger etkinliği için birkaç saatliğine ayakkabı giyebileceğimi söyledi doktorum. Yazımın başında söylediğim devlet hastanesinin çok bilmiş doktoru ne demişti? İki ay hiç kalkmadan yatacaktım:)

Yaşadığım Zorluklar Nelerdi?
Yazı içinde ara ara belirttiğim gibi gidip gelen ağrılar oldu ilk bir hafta beni rahatsız eden. Korkunç ağrı dedikleri ağrıyı ise hastanede ilk gece yaşadım onu da iyi bir ağrı kesici ile kısa sürede çözdüler. Ben uyurken sırt üstü yatamam. Bu ameliyat sonrası ayak yastıklar üzerinde sırt üstü uyumam gerekiyordu bu bana çok zor geldi ama birkaç gündür hafif sağa sola dönüyorum. İlk günler acil ihtiyaçlarda kalkmam gerektiğinde hoplaya zıplaya giderken de çok eziyet çektim. Oysa o terliği kullanmayı bilseydim bunu yaşamayacaktım. Buz torbasını hala günde birkaç kez 20şer dakika ayağımın üzerinde tutuyorum şişmesin diye. Bir de benim 4 yaşında bir oğlum var bu yaşadıklarım esnasında benden kopuk oldu ister istemez beraber yatamadık oyunlar oynayamadık onu çok etkiledi bu durum. Dolayısı ile ben de çok üzüldüm onu da düzeltiriz inşallah. Büyük oğlum kendi evimizde babası ile ben annemin evinde böyle bir ayrılık yaşandı mecburen. Çünkü bu durumda kendi işinizi göremezken bir evin yükünü taşımak mümkün değil. Canım annem burada bana bebek gibi bakıyor. Allah ondan bin defa razı olsun. 


Birkaç gün sonra kontrol var yine ve sanıyorum o kontrol sonrası evime geçerim (Allah'ın izni ile)
Benim ameliyat hikayem böyle. Sırada sağ ayak var. Onun durumu sol kadar kötü olmasa da ameliyat gerekiyor.
Unutmadan tekrarlamak isterim. Benim en büyük şansım işini iyi bilen bir doktora güvenmek oldu. Prof. Dr. Hayati Durmaz hem işinin en iyisini yapıyor hem takibini yapıyor hem sorularıma bıkmadan usanmadan cevap veriyor bütün samimiyetiyle. İstanbul'da bu ameliyatı olmak isteyen kim varsa tereddütsüz öneriyorum. Kaldı ki benim ameliyatım zorr bir ameliyattı. Hem kireçlenme vardı hem tendon gerilmesi. Bu arada tendon nedir derseniz kasları kemiklere bağlayan bağ.
Konu hakkında sormak istediğiniz ne varsa sorun lütfen bildiğim kadarıyla tecrübem yettiğince yanıtlarım. Çünkü ben araştırmalarım sırasında çok yanıtsız kaldım. 
Mail adresim huzun.sarisi@gmail.com
Sağlıklı günler diliyorum herkese.
Sevgiler

Not: Blogumu 'izleyiciler' kısmındaki 'İZLE' yazan yeri tıklayarak takibe alırsanız sevinirim.









"Halluks Valgus Ameliyatım ve Detayları!" için 192 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun..
    Çok zor bu iş biliyorum yakın çevremden..
    Sağlıklı günlere umarım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:)
      Sevgiler

      Sil
    2. Slm benimde ayağım öyle çok korkuyorum gitmeye 3tane çocuğum var evde başka yardımcım yok işlerimi düşünüyorum nasıl olacak diye ameliyat olmamı önerirmisiniz korkularım yersiz mi beni aydınlatırsanız memnun olurum teşekkür ler sizede çok geçmiş olsun

      Sil
    3. Selam
      Eğer ayakkabı gitmeden de acı vermeye başladıysa ameliyat harici bir çözüm yok. Ama ağrı yapmıyorsa henüz; bir doktora görünüp slikon makara ve gece ateli kullanabilirsiniz. Bu ilerlemeyi engeller.
      Operasyonun ilk 10 günü muhakkak çocuklarla ilgilenecek biri olmalı yanınızda. Siz sürekli yatmalısınız ayağınız yukarıda buz pansumanları filan. Enfeksiyon oluşmaması için çok dikkat lazım. 10 günü geçtikten sonra yavaş yavaş ilgilenebilirsiniz çocuklarla.
      Çok geçmiş olsun.

      Sil
    4. Acaba sonda takıldımı size

      Sil
  2. Canım geçti çok şükür,birde tamamen ağrıların geçse, neyse buna şükür yavaş yavaş hepsi bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsallah canım. Bu yazıyı yazarken aşagı sarkıttım agrı yaptı :(

      Sil
  3. Cok cok gecmis olsun canimm..
    Annem de var ama ameliyat olmaktan korktugu icin bekliyor..hayirlisi bakalim
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim. Ameliyatı ertelemek iyileşme sürecini uzatıyor. Korkulacak hiç bir durum yokmuş

      Sil
  4. Cok gecmis olsun bak simdi cok korktum ben de cok topuklu giyerim sivri burun da var bunlarin icinde ama her gun ayni ayakkabiyi giymem isallah bi sorun olmaz cidden urktum size de tekrar tekrar gecmis olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her topuklu giyen bu sorunu yaşamıyor, genetik faktör de çok önemli.
      Sevgiler:)

      Sil
  5. Biri bitti,gelelim ikincisine :)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun. Bundan sonra ayaklarınıza dikkat edin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun. Bundan sonra ayaklarınıza dikkat edin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Çok çok geçmiş biz ailecek bu durumun genetik halini yaşıyoruz kuzenlerimde de bende de var.Kuzenim ameliyat oldu hiçbişey değişmedi okadar agrı sızı cekti bi duzelme olmadı çünkü dr cokda iyi değildi bendeki yamukluk onun ki kadar değil ve hiç ameliyat icin cesaret edemiyorum ama simdi senin yazını okuyunca cesaretlendim cokda korkacak birşey yokmuş.Ufaklıgım biraz buyusun ilk fırsatta ilgileneceğim bu konuyla bukadar detaylı yazman inan cok cok iyi olmuş benim gibilere büyük destek olacaktır.en kısa sürede iyilesmen dileğiyle sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Evet doktor çok önemli. Benim halluks valgus dışında kireçlenme ve tendon gerilmesine de müdahale edildi. Buna ragmen 10 günde ayaga kalktim hamdolsun:)

      Sil
  9. Allah şifa versin geçmişler olsun.Ameliyat söz konusu olduğunda tek doktorun söylediklerine bağlı kalmamayı düşünenlerden biriyim.İşinin ehli bir doktora denk gelmen çok iyi olmuş.tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim
      Evet katılıyorum çok önemli. Bu sebeple çok araştırdım

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun,süreci herşeyiyle öyle detaylı anlatmışsınızki bu konuda muzdarip olanlar mutlaka sorularına yanıt bulacaklardır.
    Benim kayınvalidem dede var aynı sorun gençlik yıllarında çok uzun süre topuklu ayakkabı giymekten oluşmuş onunkide.Ayaklarımız vücüdümüzün en ağır taşıyıcıları.Kendisinede okuyacağım bu yazınızı inşallah ikna olur oda.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.
      Ameliyatı erteledikçe farklı sorunlar da çıkıyor. Mesela bende tendon gerilmesi ve kireçlenme eklendi. Dolayısı ile iyileşme süreci uzuyor ve meşakatli oluyor. :)

      Sil
  11. Mrb çok geçmiş olsun iyisinizdir inş :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bandaj ve koltuk değnekleri ile sürüyor hayatım. Bir süre daha blöyle geçecek
      Sevgiler:)

      Sil
  12. çok geçmiş olsun Nihal hanım,acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
  13. cok gecmis olsun bende hallugs valgustan amaliyat olanlardanim benim cektiklerimi cekmisin ama bende agri yoktu sukur ama hala parmak kimildamasinda proplemlerim var ins gecer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Benim 4.5 ay oldu neredeyse ağrım yok artık ama hala topuklu ve sert ayakkabı giyemiyorum 39 numara ayakkabı giyerdim 40 numara babet giyebiliyorum sadece. Çarpma vs olursa ağrı yapıyor çok. Bakalım ne zaman normale dönecek. Eğer 6 ay dolduğunda normale dönerse herşey sağ ayağımdan da olacağım ameliyat. Size de çok geçmiş olsun

      Sil
  14. Cok gecmis olsun bende 20 ekimde oldum ameliyat sol ayaktan fakat bana platinde takildi parmaklarima baktigimda hala bana sola yatikmis gibi geliyor dikis sonrasi ne yapilacak onu bilmiyorum henuz simdi nasilsiniz hersey normale dondu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Yana dönmesi düzeldi benim. Dikişler kendi kendine attı. Platin bende de var.
      Benim fark olarak kireçleme sorunu da vardı ve fizik tedavi görmem gerekiyordu ihmal ettim. Şu an hala düz pabuç giyiyor fazla zorlama olduğunda şişiyor.
      Çok geçmiş olsun bu arada.

      Sil
  15. Cevabi gorunce sevindim keske fotograf ekleyebilsem ben topuumun ustune dahi basamiyorum suan belki cok erkendir toplamda 10 gun gibi bi zaman oldu ekteki fotograftan biraz daha kotuydu benimkisi sol ayak sol parmaklar sola dogru yol almis bas parmakta 2cisine baski yapiyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size ayakkabı önermediler mi? Yani bu Halluks Valgus terliğinden? Onunla basabiliyordum ben ancak koltuk değneği destekli olması lazım.
      10 gün daha çok yeni, terliksiz basabilmek mümkün değil zaten.

      Sil
  16. Isin ilginc yani ben 1 saatten fazla topuklu ayakkabiyla takilmamisimdir oldum olasi duzdu benim ayakkabilarim kasim 9 da bakilcak daha sonrasinda ne yapicak hicbir bilgim yok☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de liseden sonra hiç düz ayakkabı giymemiştim. Psikolojik olarak da etkiledi bu durum beni.
      Aralık ayında doktorumla tekrar görüşeceğim platin kalacak mı çıkarılacak mı?
      Bir fırsat bulup fizik tedavimi de yaptırmam gerekiyor bu arada:)

      Sil
  17. Evet egzersizlerde varmis o konuda sansliyim abim ve ablam fizyoterapist valla o degneklerle hala barisamadim yok henuz ayyakbi terlik hicbisey konusmadik yoksa alciyami alcak onuda bilmiyorum degneklerden koltuk altlarim perisan☺ sol ayagim iyilestikten sonra sag ayagimdanda olmam gerekiyormus benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değneklerle yaşamak gerçekten çok güç, alışmak uzun zaman alıyor. Alçıya alınaydı bu ilk esnada olurdu sanıyorum. Benim de sağ ayak sırasını bekliyor ama sol ayak daha acil olduğundan hemen yapılmıştı.
      Ayakkabı giymeden, çıplak ayakla bile ciddi sancılar başlamıştı çünkü kemikte. Sağ ayakta henüz onu yaşamadım:)

      Sil
  18. Gece ateli aldim ama 1 saat dayanabiliyorum sag ayak icin sol ayak sinirdaydi baya kotulesmisti sag ayak suan yuklendigim icin cok agriyor ☺ zavalli ayaklarimiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atel ve slikon makara için sanırım geç kaldık.
      Ben bir de koltuk değnekleri ile düşmüştüm sağ ayağımın dizini yaralamıştım.
      Evet zavallı ayaklarımız:)

      Sil
  19. Ben ameliyat sonrasi evdeki ilk gunumde banyoda dustum duvara dizkapagimi ve dikisli ayagimi vurmustum o aciyi kanamayi anlatamam ölup ölup dirildim ☺

    YanıtlaSil
  20. Slm 7 kasimda dikisleri aldirmaya gittim fakat enfeksiyon kaptirdigim icin almadilar bu carsamba tekrar kontrol yalniz bu saldaletler harikaymis onun sayesinde basabildim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam.
      Banyoda düştüğünüz zaman kapmış olabilirsiniz :(
      Evet ilk gün bile giyilebiliyor:)

      Sil
  21. Slmmm yazınızı yeni okudum bendede aynı sorun var da. Çok korkuyorum yaza düğünüm var olsam bi dert olmasam ayrı şimdi çalışmak zorundayım bi de 😌bu ameliyat lokal olmuyomu bi de normal olursa da sonda takiyolar mi ondan çok korkuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öncelikle geçmiş olsun.
      Ayağınızın durumuna göre doktorunuz iyileşme sürecini size söyleyecektir. Düğüne kadar düzelir mi karar verilir. Ancak ne kadar uzatorsanız ameliyatı, süreç o kadar uzayacaktır.
      Evet lokal anestezi yapıyorlar, ben tercih etmedim.
      Hayır, sonda yok. Zaten ameliyattan birkaç saat sonra ayağa kalkabiliyorsunuz. Ben bir saat sonra tuvalet için Walker kullanarak kalkıp yürümüştüm
      Sandaletler bu konuda büyük kolaylık
      Sevgiler

      Sil
    2. Tsk ederim karşılık verdiğiniz için.bana doktorum bir ay şarkıda kalması gerektiğini söyledi.bide ben parmak arası silikon korse ateli gibi aralar kullanıyorum bunlar ilerlemesini durdurma biliyorum ama yavaslatirmi onu bilmiyorum bu gidişle ben en erken 1 sene sonra olurum bu ameliyati.

      Sil
    3. Rica ederim:)
      Evet atel ve slikon Makaralı ihmal etmeyin. O hem oluşacak ağrıları hafifletecek hem de ilerlemeyi hafifletecek.

      Sil
  22. Calismak zorundaysaniz eger yani raporlu olma durumu belinizi bukecekse evlendikten sonra olmanizi oneririm 2.5 3 ay agrinin hafifledigini hissedeceginiz fakat ayakta fazla kalirsaniz sisecegi donem idare edebilirseniz gece ateli ve slikonla idare edin doktorunuzu cok iyi secin sandaletler en buyuk kolaylik lokal yapilmiyor spinal yapiliyor ilk 3 hafta basamiyorsunuz ilk gunden sandaleti giyebiliyosunuz ama ben giyemedim 4 cu haftada giydim sonda demissiniz sonda takilmiyor bildigim kadariyla ama ayricalik taniyanlar var o sizin testte vereceginiz cevaplara ve tahlillere bagli simdiden cok gecmis olsun

    YanıtlaSil
  23. Ben 18 yasındayım haziran ayının sonunda iki ayagımdanda halluks valgus ameliyatı oldum fakat vida falan takılmadılar daha yaşım genç oldugu için 6 ay oldu ameliyat olalı fakat ayagımın yan tarafı yani ameliyat oldugum yerler hala şiş kemigin şiş oldugunu farkediyorum elledigimde bastırınca falanda acıyo geçmedigini anlıyorum bu şekilde ama korkuyorum sanki hep boyle şiş kalcak ayagım güzel olmucak gibi hissediyorum doktorumda Bursa'da ben izmirde yaşıyorum ameliyatı bursada olmustum bu sebeple doktorumada gosteremiyorum ayagımı yarı yıl tatilinde gidicem işte sizin acaba ne kadar surede geçti ayagınız tamamen geçermi benim ayagımda bide egzersiz ne yaptınız benim hiç bi bilgim yok yardımcı olurmusunuz bana acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Benim ameliyat sonrası götüntüde kemik tamamen yok olmuştu. Hala da yok ancak fizik tedavi görmem gerekiyordu onu ihmal ettim o yüzden hala her ayakkabıyı giyemiyorum.
      En azından bir başka doktora görünün derim çok geçmiş olsun

      Sil
  24. Bursada hangi hastane ve dr a olmustunuz benim 2.5 ay suan oyle bi sisligim yok yani odem seklinde yok bencede bir baska dr a gorunmektede fayda var ama deformasyon gittiyse yani duzgun bi operasyon olmussa vucutta takilan platini kabul ettiyse anladigim kadariyla etmis 6 ay gecmis elbette duzelecektir huzun sarisinin bile 1 yil olmus hala acisi mevcut yani kemikle oynaniyor kolay bir operasyon degil demi huzun sarisi

    YanıtlaSil
  25. Ben doktorumla konustu fotografını attım doktoruma şişlik var hala bariz yani bana dediki anca bu kadar duzeliyor halluks valgusta diyor ama boyle kalması imkansız yani fizik tedaviye bende gitmedim ben napıcam ya oturdum aglıyorum resmen doktor oyle dediginden beri daha genç kızım sonucta boyle kalmasınıda istemiyorum yani izmirde baska bi doktoro gostersem acaba bakarlarmı ki bide ben medical parkta mete güven isimli doktora oldum elledigim zaman kemigi hissediyorum sisliğni zaten yani bana dese ki hani 1 yılda geçer daha hemen geçmez içim azda olsa rahatlar ama bana boyle kalcak dedi boyle bişey mi olur ya bide ben izmirde doktoro gidicem hangi bolume gostermem lazım ki acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunun düzelmeyeni var mı bilmiyorum ama benim ilk pansumanda bile yok olmuştu kemik.
      Bana kalırsa muhakkak gösterin başka bir doktora. Bugüne kadar çekilen film ve tahlil ne varsa elinizde götürün giderken. Herhangi bir hastanenin ortopedi bölümünden randevu alabilirsiniz

      Sil
    2. Benimde kemiğim yok ama şiş kemigim bariz belli zaten kemik yok yani

      Sil
  26. elimde hiç bişey yokki orda hep bilgisayardan gosterdiler herşeyi belki tc kimliğimle görünür doktorda onlar yada tekrar çektiririm inşallah duzelir ya off keske benimde sizin gibi olsaydı sizin ne kadar oldu acaba tam olarak bide ben sizi twitterdan takip ettim acaba geri donermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı hastanede tc ile çıkmaz ama siz eski filmlerinizi cd olarak isteyebilirsiniz.
      Benim bu ay tam 1 yıl oluyor ama fizik tedavi sürecini gerçekleştirmediğim için tam olarak iyileşmedim

      Sil
    2. Merhaba Nihal Hanım bnm de sağ tarafım da çok var doktorum 4 gün sonra ameliyat dedi 40 gün sonra da nişanım var ona kadar toparlayabilir miyim lütfen yardımcı olun. 😰

      Sil
    3. Merhaba
      Ayağınızın durumuna göre değişiyor iyileşme süreci ama ameliyattan sonra 35 gün kalıyor nişan ve bu süre içinde normal ayakkabı giyebilecek ve desteksiz yürüyebilcek kadar iyileieceğinizi sanmıyorum. İki ay koltuk değnekleri ile yürüdüm 3 ay halluks valgus özel terliği ile. Daha sonra da ayak numaramdan 1 numara büyük babet ve spor ayakkabı giydim

      Sil
  27. bilgileriniz için teşekkur ederim hastaneyegidicem inşallahla duzelirde bende ayagımdan yana mutlu olurum

    YanıtlaSil
  28. Meraba ben 21 yasindayim genetikten dolayi kucuk yasimdan beri var ve gittikce buyuyor ve basparmagim yamuklasiyor doktora gittim 2 sekilde olabilir dedi. Tabi iyilesmesi 6 ay surer dedi bilmiyorum korkuyorum iki ayagimdada var ama sag ayagim daha buyuk sol ayagimda ovaladikca citlama oluyor. Degisik bi agrisi var uzun sure ayakkabida kaldigimda agriyo kucukken daha agrisi vardi suan o kadar agri yok ama goruntusu beni rahatsiz ediyor siz ameliyati tavsiye ediyor musunz sizinki tamamen duzeldi mi suan diger ayaginizi ameliyat ettirecek misinz

    YanıtlaSil
  29. Meraba ben 21 yasindayim genetikten dolayi kucuk yasimdan beri var ve gittikce buyuyor ve basparmagim yamuklasiyor doktora gittim 2 sekilde olabilir dedi. Tabi iyilesmesi 6 ay surer dedi bilmiyorum korkuyorum iki ayagimdada var ama sag ayagim daha buyuk sol ayagimda ovaladikca citlama oluyor. Degisik bi agrisi var uzun sure ayakkabida kaldigimda agriyo kucukken daha agrisi vardi suan o kadar agri yok ama goruntusu beni rahatsiz ediyor siz ameliyati tavsiye ediyor musunz sizinki tamamen duzeldi mi suan diger ayaginizi ameliyat ettirecek misinz

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar o kadar guzel yazmissini ki bana cok iyi geldi. iki sorum var eger vaktiniz olur cevaplarsaniz cok makbule gecer:)Benim iki ayagim da dorunlu ve sizin dediginiz gibi tendonlar da etkilendi sanirim tabanim da agri var.Iki atagi ayni anda smeliyat olsam hayat katlanilmaz mi olur?Iki kere bu sureci gecirmek ki bu arada diger ayagin agrisi da var diye ben bir anda olsun bitsin istedim:(Sizin bir yili gecti su an nasil?Yani ameliyat dan onceki halinizden daha kotu degildir sanirim.Ben Bodrum'da yasiyorum ikiz 6 yasinda cocuklarim var sanirim cok abarttim:) ilginize tesekkurler Ayten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öncelikle geçmiş olsun.
      Eğer çocuklarınıza ve size yardımcı olacak birileri varsa iki ayağınızdan birden ameliyat olmanızda bir sakınca yok bance. Ağrı olayı ilk gece çok oluyor onun dışında ağrı kesicilerle geçiyor. Halluks Valgus terliği ile ikinci gün yürüyebilirsiniz tabi koltuk değneği yardımı şart.
      Benim görüntü olarak düzeldi ama fizik tedaviyi ihmal ettiğimden dolayı hala topuklu ayakkabı giyemiyorum:)

      Sil
  31. Merhaba
    Öncelikle size geçmiş olsun. Eşim bundan 5 sene önce oldu ve kemik tekrar oluştu. Şu an eskisinden daha kötü. Hem yürümekte zorluk, sinir ıkışması ve estetik kaygılar yaşıyor. Tekrar ameliyat olsak mı acaba? Görüşünüz nedir? Ayrıca bu ameliyatın maliyeti nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok teşekkür ederim.
      Kemiğin tekrar oluşması operasyon tekniği ile ilgili sanıyorum. Çünkü bu sorun herkeste farklı ve ona göre bir teknik belirlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Törpüleme yöntemi ile tekrar kemiğin çıkma olasılığının fazla olduğunu duymuştum.
      Ameliyat 5 bin lira gibi bir rakama mâl olmuştu bana yanlış hatırlamıyorsam. Herşey dahil

      Sil
  32. Merhaba
    Size geçmiş olsun. Eşim 5 sene önce oldu ve kemik tekrar oluştu. şimdi yürümesi daha zorlaştı ve bayan olduğu için estetik kaygılar taşıyor. Tekrar bahsi geçen hocamızın görüşünü alıp ameliyat olsak mı acaba? Bu konuda bize tavsiyeniz ne olur? Bir de bu ameliyatın maliyeti nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Sorunuzun cevabını geciktirdiğim için özür dilerim. Atlamışım.
      Acaba törpüleme yöntemi ile mi operasyon yapıldı? Kemik kesildiğinde tekrarladığını duymadım ben.
      Bana kalırsa da farklı bir uzmana görünmenizde fayda var.
      Ben Turan Tekniği ile ameliyat oldu. Sadece fizik tedaviyi aksattığım için sorun yaşamaya devam ediyorum, bu da benim suçum tabi ihmalim yani. Bu arada fizik tedavi her hastaya gereklli olmuyor bende kireçlenme vardı o sebeple gerekliydi iş yoğunluğumdan gidemedim.
      Çok geçmiş olsun.

      Sil
  33. Bu ameliyatı 14.06.2016 tarihinde adana da oldum ameliyat yaklaşık iki buçuk saat surdu. Spinal anestezi ile oldum. 3 gün hastanede tedavi gordum. Ayağım yarım alçı şeklinde idi. Eve geldiğimde 2 günde bir pansuman yaptırdım. 20 gün snra dikişlerin alındı ama cokkkk kotuuu ağrıdı ameliyattan zordu. 32 gün bugün ve alçı çıktı parmak arası tampon çıktı ve parmagim ayrık şekilde kalıyor. 10gun ılık su ile yavaşça hareket ettireceğini söyledi doktorum 40. Günden snra üzerine basacagimi söyledi umarım iyi olur herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağınızda farklı bir sorun daha mı vardı acaba? Operasyon uzun sürmüş hastanede kalış süreniz de öyle.
      Ayrık olan bölüm zamanla normale döner. Halluks Valgus terliği ile ilk günden üzerine basmak mümkün aslında
      Çok geçmiş olsun

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Ameliyattan sonra alcida olduğu için yuruyemdim ve doktor 40 gün snra kırık olan parmak iyileşir dedi fakat kontrolümde fizik tedavi doktoru kaslarında ve damarlarda zayıflama olduğunu söyledi ve çok korktum fakat 8 gundur fizik tedavi görüyorum ve yavaşça basiyorum ayagimin yataklarında dağılma olduğu için çok uzun sürdü umarım bu kadar acıya tekrar yenilenmez ameliyatın sanırım chevron olması gerek teşekkürler

      Sil
  34. Ben de 21 .07.2016 da oldum ameliyatı 1 hafta olacak yarın ayağımı yere sarkıttığım an başlıyor ağrı dayanamıyorum. Sürekli yukarda tutuyorum . Lavabo ihtiyacım dışında kesinlikle kalkamıyorum. Hemen ağrı yapıyor. 15 gün sonra dikişler alınacak artık basabilecek miyim bilmiyorum . Bu Ağrı'yla dayanamıyorum bazen. Yürümeye ne Zaman başlarım Allah bilir. Ama pişmanım yaptırdığıma bu kadar zorlanacağımı bilseydim yaptırmazdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk 10 gün evet ağrılar olabiliyor. Kalkmayın zaten bir süre ayak enfeksiyon kapmamalı. Ondan sonrası önemli değil. Ağrılarınız hafifleyerek geçecek inşallah. Bir de kullandığınız ilaçlar önemli tabi. Sıradan bir ağrı kesici işinize yaramayabilir.
      Çok geçmiş olsun. Gelişmeleri paylaşırsanız sevinir.
      Sevgiler

      Sil
  35. Ben de oldum ameliyatı 21.07.2016 da ama ölüyorum ağrıdan kalkıp sadece lavaboya gidiyorum hemen hücum ediyor ağrı sürekli yukarda tutuyorum ağrı kesici pek fayda etmiyor

    YanıtlaSil
  36. 15 gün sonra dikişler alınacak 3 hafta yarım alçıda kalacak ayağım Nasıl yürürüm bilemiyorum. Yaptırmasaydım diyorum 2 ay sonra mı basabilicem yani

    YanıtlaSil
  37. benim her iki ayağımda hem baş parmakların yanında hem de serçe parmaklarımda çıktı geçen sene doktora gittim bana makara verdi ama işe yaramıyor ağrılar bacaklarıma vurmaya başladı ameliyat olmam gerekiyor ama hem korkuyorum hem de sonrasındaki süreç sanırım uzun ve benim okulum var kararsızım yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre halluks valgus terliği ve koltuk değneği kullandım. Yaklaşık iki ay sonra babet, spor ayakkabı giymeye başladım.

      Sil
  38. Ne kadar süre sonra normal ayakkabı giyebildiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben fizik tedavi olayını ihmal ettim bu sebeple hala normal ayakkabı giyemiyorum. Yani topuklu vs

      Sil
  39. Merhabalar 25 yasindayim bu ameliyati olali 5 yil oldu ve su an sanki hic ameliyat olmamis gibi ayagim ayni halde ve goruntu olarak beni cok rahatsiz ediyor her ayakkabiyi giyemiyorum cikinti oluyor ve kotu duruyor. Bu da psikolojimi etkiliyor surekli ayaklarimi saklama geregi duyuyorum. Sanirim torpuleme yontemi uygulanmisti tekrar ameliyat olsam yeniler mi bana yardimci olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gizem Hanım;
      Bu olayı araştırırken en çok dikkat ettiğim tekrarlama durumuydu. Törpüleme işleminin sonucu bulyonun tekrar etme olasılığını öğrenince aklımdan çıkardım.
      Ben Turan tekniği denilen yöntemle oldum ameliyatı. Bu teknikle bulyonu alıyorlar ve baş parmak yarım santim kadar kısalıyor. Ama görüntü tamamen düzeliyor.
      Yeniden bir operasyon düşünürseniz bu defa bulyonu aldırın ve başparmağınızın durumuna göre bu tekniği sorun doktorunuza. Önerim bu yönde olur.
      Çok geçmiş olsun.

      Sil
  40. cnm şimdi gördüm çok geçiş olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  41. Ben 16 yaşındayım aynı sorunları yaşıyorum ve ağrım sadece dokununca ve sürekli ayakkabi giyince oluyor. Ve şiddetli bi yamukluk var kötü bir görüntü ben 16 yaşındaym bu ameliyatı olur muyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorunuzla konuşup silikon makara ve gece atelleri ile operasyon süresini uzatabilirsiniz sanıyorum.
      Çok geçmiş olsun.

      Sil
  42. Çok geçmiş olsun ablacim benim de sol ayağında var ama çok değil 1 yıldır mevcut yine de normal ayakkabı giymë surecim bu kadar uzun süreç alır mı ki bir de en çok merk ettiğim iz kaldı mı ayaginizda dikis izi son durumunuzun foto şu nu atarsaniz çok memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Size de.Operasyon sonrası fizik tedavi gerekirse ki bunu doktorunuz atlayabilir siz muhakkak sorun, fizik tedavi sonrası birkaç ay sonra topuklu pabuç bile giyebilirsiniz.
      Ayağımda gölge şeklinde kahverengi bir leke var. Yani dikiş izi o şekilde kaldı. 2 cm kadar. Ama doktorun iz kalmaması için verdiği ilacı kullansaydım muhtemelen o kadar da iz kalmazdı. Bir boşlukta çeker eklerim buraya fotoğrafı. Veya bir mail adresi verirseniz size de gönderebilirim.
      Sevgiler

      Sil
  43. Hüzün sarısı sizinle ameliyat hakkında konusmam lazım

    YanıtlaSil
  44. ameliyattan sonra kaç gün içinde taburcu oldunuz ?

    YanıtlaSil
  45. Öncelikle geçmiş olsun , ameliyattan kaç gün sonra taburcu oldunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Ameliyat geç saatte olduğu için o geceyi hastanede geçirdim. Sabah saatlerinde olsaydı aynı gün taburcu olacaktım.

      Sil
  46. Geçmiş olsun dostum... takipteyim bu arada senide beklerim bloguma

    YanıtlaSil
  47. çok geçmiş olsun :) ben öğrenciyim ve iki ayağımda bu şekilde sorunlu ve ben çok korkuyorum 1 yıl olmuş ameliyat olalı şuan nasıl okudum bütün yazdıklarınızı ama sizin doktorunuza gelmem imkansız off bilmiyorum ne yapmam gerektiğini...

    YanıtlaSil
  48. çok geçmiş olsun :) ameliyat olalı 1 yılı geçmiş şuan nasılsınız iziniz kaldı mı? bende öğrenciyim sizin doktora gelmem de imkansız off ne yapacağımı bilmiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.
      Özelden sorunuza cevap vermiştim.
      Sevgiler

      Sil
  49. Oncelikle cok gecmis olsun bende iki ayagimdan olmak istiyorum suan nasil normal hayata donebildinizmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok teşekkür ederim.
      Tek ayaktan ameliyat olup 2 ay sonra normal hayata dönebildim. Ve istediğim ayakkabıyı giyebilmem daha uzun sürdü.

      Sil
  50. 28.08.2016 tarihinde halluks vallgus ameliyati oldum parmagimdaki egirilik ve agrilar gecmedi daha fazla artti baska bi doktor plagin kırıldığini tekrar ameliyat olmam gerektigini soyledi ayagim suan bile daha dogru iyilesmemisken tekrardan ameliyat olmam dogrumu 17 yasindayim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok geçmiş olsun öncelikle. Böyle bir durum için benim öneride bulunmam yanlış olur. Ancak daha önce bu yazı sebebi ile tanıştığım bir arkadaşım ikinci defa amaliyat olmuştu 5-6 ay ara ile. Ve ikinci ameliyat sonrası durumu daha iyi.

      Sil
  51. Ben de de aynı hastalık var her iki ayağım da dr gittim ameliyat ve iki ay üzerine basmamam gerektiğini söyledi işler den dolayı kararsiz kaldım şimdi şişti ve patladı açık yara ne yapacağımı bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öncelikle çok geçmiş olsun. Operasyonun ilk gününden itibaren yukarıdaki fotoğrafta terlik ve koltuk değneği ile yürümeniz mümkün ancak işiniz için bu şekilde olmak uygun mu bilmiyorum.
      Terlik ve değnek olmadan ancak 2 ay sonra rahat ayakkabılar giyerek yürüdüm ben. Açık yara olması başka sorunlara da sebep olabilir, enfeksiyon gibi. O sebeple çözüm bulmak lazım

      Sil
    2. Teşekkür ederim tavsiyeniz için dr gittim yara kapanmadan ameliyat olunamayacagi söyledi bundan sonra rahat ayakkabı giyecem bakalim zaman neyi gösterecek

      Sil
    3. Haftaya ameliyat olacam bi öneriniz var mı

      Sil
    4. Merhaba
      Mutlaka fizik tedavi gerekip gerekmediğini sorun ameliyat sonrası için.
      Kısa sürede ayağa kalkmak için halluks vakgus terliği de istemenizi öneriyorum.
      Ayrıca ilk 15 gün ayağınız hep yukarıda kalsın mükün olduğunca yerle temas etmesin hem enfeksiyon riski hem e şişme riskini önlemek için.
      Dilerim kolay bir iyileşme süreci geçirirsiniz.
      Büyük geçmiş olsun.
      Sevgiler

      Sil
  52. Merhaba, ben de 18 gün önce oldum bu ameliyatı. Sizinki gibi hem kireçlenme hem de tendom gerilmesi vardı. Fakat devlet hastanesinde olduğum için dr uma soru bile soramaz durumdayım bu da beni hayli rahatsız ediyor. Size sorum olacak bu anlamda �� Bandajı ne kadar süre kullandınız mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Tecrübem dahilinde yanıtlamaya çalışırım elbette.
      Aklımda yanlış kalmadıysa 15 gün kadar kalın bir bandaj 15 gün de daha ince, sargı bezi şeklinde bir bandajla kaldı ayağım

      Sil
  53. 17. Gün dikiş alındı iki gün sonra suya girince dikişler açıldı ve 5. Haftamda dün itibariyle pansuman bitti ve inanın hala ameliyatı yapan dokturum görmedi.. benim şansızlığım herhalde 😔 Hoş ameliyat günü taş düşürmeye başlamış olmamdan anlamalıydım iyi gitmeyeceğini 🤔 Size son olarak özel ayakkabı ve bastonu ne kadar süre kullandığınızı sormak isterim. Ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Operasyonun ilk haftası başladım iki aya yakın bir zaman kullandım. 40 gün kadar terlikle, 10-15 gün kadar da babet giyerek kullandım koltuk değneklerini
      Rica ederim
      Sevgiler

      Sil
    2. Nasıl dayandınız o sancıyla.

      Sil
  54. Merhabacok gecnis olsun oncrlikle ben iki ayagimdanda hallux valgus ameliyati oldum. Sol ayagimda daha fazla deforme var dedi doktorum . 21.gun dikislerim alindi 35.gun tekrar gittigimde kemiklerin kaynamadigini 60.gun tekrar gelmemi soyledi. Alcilarimi cikarip gondrdi ben ozel ayakkabilarla yurumeye basladim ama ilk bastigimdan beri sol ayagimda alt taban ayak parmak kisminda bir sislik olustu parmaklarim yere basmadi diger ayagimda boyle sislik hic olmadi daha ustune basmadim topuk kisminda yuruyorum buz uygulaması yapip yukarda tutmamda dahi inmemesi normalmi doktora gitmelimiyim her hangi bir sorunda sislik mi oluyor sisligin hic inmemesi beni korkutuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun.
      Öncelikle özel terlik kullanırken topuk üzerinde yürümenize gerek yok, o terlik zaten ilgili bölümü koruyor yük vermiyor. Belki de terliğe rağmen topuğunuza basarak yürüdüğünüz için baskı oluştu ve şişti. Kaynamamış olmasından da olabilir bu durum. Eğer imkanınız varsa doktorunuz bir arayın veya gidin. Normal şartlarda üzerinden baya süre geçmiş şişmemesi lazım bu şekilde.Yani buz ve yukarıda dinlendirme sonrası inmesi lazım en azından.

      Sil
  55. Meraba öncelikle geçmiş olsun. Bendede yaklaşık olarak 4 senedir bu problem var. 1 yıl kadar gece ateli ve parmak aradı makarası kullandım. Ancak uzun zamandır kullanmıyorum. Malatya da bu ameliyatı yapacak kabiliyette uzman hekim olduğunu düşünmüyorum. Sol ayağımda daha belirgin. Ancak ayakkabısız hiç ağrı olmuyor. Bi numara büyük ayyakabı ve rahat ayakkabı giyince sıkıntı olmuyor. Tabiki topuklu çok nadir giyebiliyorum. Sizce ameliyat olmalımıyım yoksa atele ve makaraya yeniden başlamalımıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok teşekkür ediyorum, size de geçmiş olsun. Benim de sizin gibi ilerledi durumum. Son bir yıl ayakkabı yüksek ve rahatsız ise korkunç ağrı yapmaya başladı. Ardından sol ayağım artık ayakkabı olmadan da ağrımaya başladı. Şiddeti de aynı ölçüde arttı gün geçtikçe. Atel ve silikon makara için geç kalmıştım. Bunlar geriletmiyor sorunu sadece ilerleme hızını yavaşlatıyor o sebeple kullanmamın bir faydası olmayacaktı. Mecburen ameliyat oldum.
      Sağ ayağımda da var aynı sorun ama şimdilik ağrı yapmıyor. Bekliyorum.
      Uzman olmadığım için size net bir öneride bulunamam ama ben olsam bu durumda, aparatlarla gidebildiği yere kadar giderim.

      Sil
  56. Merhaba
    Yazımın faydalı olmasına çok sevindim. Ayrıca açıklamalı bu yorum için çok mutlu oldum teşekkür ederim. Burada gördüğünüz yorumların 3 katı mail alıyorum. Umduğumdan çok daha fazla bu sorunu yaşayan kişi varmış ki, internet kullanmayanları bilemiyoruz tabi.
    Çok çok geçmiş olsun. Ben iki ay sonunda babet giyebildim ve önlem açısından tek koltuk değneği ile yürüdüm bir süre daha.
    Tekrar haberleşmek üzere.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  57. bende anlattigim uzere 20 ekimde ilk ameliyatimi ve basarili gecmeyen seruvenin ardindan agustosta 2 ci kez acildi ayagim lakin uygun vida bulunamadi cikarabilmek icin ve kemiklesmis diyorlar yeniden ameliyata vucut izin vermiyor. bu esnalarda neler mi yasadim? ayagimin ustune basmadigim icin sudeck atrofisi gelisti yani o bolgede kemik erimesi. size onerim su olabilir, bol bol paca corbasi icin, kalsiyumu yukseltin fizik tedavi muhakkak alin ve yuruyus yapmaya calisin

    YanıtlaSil
  58. rhaba Canan Akıncı bende agustos ayında ameliyat oldum. Magnezyum eriyen vida yerlestirdiler ayagima 1 yıl icinde eriyerek kendini yok eden bir vida. Fakat ameliyatım 5 cmlik kayma sonucu basarısız olmus. Tekrar ameliyat olmam gerekiyor ve yine tereddütlerim var. 

    YanıtlaSil
  59. rhaba Canan Akıncı bende agustos ayında ameliyat oldum. Magnezyum eriyen vida yerlestirdiler ayagima 1 yıl icinde eriyerek kendini yok eden bir vida. Fakat ameliyatım 5 cmlik kayma sonucu basarısız olmus. Tekrar ameliyat olmam gerekiyor ve yine tereddütlerim var. 

    YanıtlaSil
  60. cok uzuldum.10 gunden once hareket mi ettiniz? onun bi kaynama sureci vardi. ben iyi bi dr arayisindayim suan benimde parmagim ayni ve platin kaymis ayni zamanda bunyon tekrarlamaya baslamis

    YanıtlaSil
  61. bu arada 2ci ameliyatta karisan sinirlerimi duzelttiler birde yumusak dokuya biraz torpu mudahale benim platinimin basi deri altindan belli oluyordu

    YanıtlaSil
  62. Tesekkür ederimm. Size de cok gecmiş olsuun. Tekrar ameliyat olmaktan korkuyorum endiselerim var aynı doktora olmayı düşünmüyorum. Umarım biran önce bi çözüme ulaşırız Canan Hanım.

    YanıtlaSil
  63. Sizinkinde neden kayma oluşmuş peki?

    YanıtlaSil
  64. benimki operasyonun yanlis yapilmasi. cok iyi bi dr bulmamiz lazim . yoksa halimiz hal degil

    YanıtlaSil
  65. Kanzade Ilk defa bu ameliyattan sonra olumlu gelismeler yazan biri sizi gordum. Gecmis olsun umarim boyle olumlu devam eder. Acaba doktorunuz kim? Okudugum yorumlardan anladigim bu isi iyi yapabilen doktor sayisi cok az. Ben iyilesme surecinin yaninda tekrar normal urumek birak topukluyu topuksuz olarak normal ayakkabi ile agrisiz durabilmek mumkun mu ondan bile korktugumdan hayatima spor ayakkabi ile devam ediyorum yada bot vs giyince yurumuyorum:) bu sikayetten cok muzdarip var her gun daha da fazla duyuyorum:)

    YanıtlaSil
  66. Merhaba,14 Nisan 2017'de bu ameliyatı oldum. Bugun 18 Nisan dışarıya kahve içmeye bile gittim diyebilirim. Sanırım doktor çok önemli. Benim doktorum mikrocerraht. üçüncü gün topuğuna basarak evin içinde hareket ettim. Bugun de koltuk derneklerini evde bırakıp hv terliğiyle dışarı çıktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba yazın ameliyat olayı dusunuyorum mumkunse doktorun ismini hastanenin adını yazarmısnız.

      Sil
    2. Merhaba öncelikle geçmiş olsun.. doktorunuzun ismini paylaşır mısınız rica etsem

      Sil
    3. Tekrar merhaba. Dün 1.ay tamamlandı. Parmak arası terlik giyebiliyorum:)) Çok fazla yürüdüğüm için sorun olmasından korkuyordum ama röntgende hiçbir sorun olmadığı görüldü. Günde yirmi bin adım yürüdüğüm oluyor biraz şişlik oluyor çok yürüyünce ama başka bir sorun olmuyor. Yaralarım tamamen iyileşti çok minik bir yerde kabuk kaldı;yaralar için 12 gün önce kantaron yagi ve zeytinyağı karışımı sürmemi istemisti doktor. Çok hızlı bir şekilde iyileşti. Bir ay sonra sol ayağımdan da ameliyat olacağım. Umarım o da kolayca gecer.

      Sil
    4. Çok sevindim bu güzel gelişmeye. Ayrıca paylaşım için de teşekkür ediyorum.
      Dilerim diğer ayağınızın operasyonu da başarılı ile sonuçlanıp, aynı hızla iyileşir.
      Sevgiler

      Sil
    5. Sevgili Hüzün Sarısı, blogları ilgiyle okudum, oldukça faydalı buldum, herkese geçmiş olsun, yakında bende HV ameliyatı olacağım ama Dr u hala seçemedim. Kanzade Dr unu yazmış acaba Gülşen Çakıl da yazabilir mi Dr unun adını?

      Sil
    6. Gülşen Çakıl merhaba, blogunuz beni cesaretlendirdi, tabii ki Dr çok önemli, lütfen Dr adını verebilir misiniz?

      Sil
  67. Tekrardan merhaba daha oncede yazmistim ama doktorunuzu cok iyi secin ben 2.5 ayimj bitirdim ama halen ustune basmam yasak nasil ameliyat oldum ne yontemi kullanildi hic vi fikrim yok iki ayagimdan birden oldum sag ayagim iyilesiyor gibi ama sol ayagim sisi hic inmedi ve fazlasiyla sis kemikgin oldugu yer cok sert parmak yere basmiyor sanki hic gecmeyecek gibi ustelik parmak arasina tekrar silokonlarimi taktim ama doktorum hic uyarmadigi icin buyuk silikon taktim ve parmak arasi acik ust kismi cok sert en onemlisi ayaklarinizi mutlaka hareket ettirin umarim iyilestigim gunu yazmak dilegiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Doktor seçimi çok önemli ancak bu biraz da şans işi. Uzun yıllar önce eşimin ablası kalça çıkığı için doktor arayışına girdi ve çok ünlü, televizyonlara sürekli konuk olan bir doktoru buldu ve parasını düşünmeden ameliyat oldu ve operasyon sonrası büyük sorunlar yaşadı. Ne kadar araştırırsanız araştırın şans faktörü çok önemli dediğim gibi.
      Ayağın hareket ettirilmesi konusuna da katılıyorum. Fizik tedaviyi ihmal ettiğim için haa istediğim ayakkabıyı giyemiyorum.
      Dilerim en kısa zamanda güzel haberlerinizi bizlerle paylaşırsınız.

      Sil
    2. 9 Mayıs 2017 Salı
      HV Ameliyat Sonrası 5 günün sabahı

      Doktor 5 gün ağrın olur sonra daha iyi olursun demişti. Benim ağrılar üçüncü günü bitti yerine kasılma çekilme gibi ufak rahatsızlıklar başladı. Sevgili doktor komşumun yaptığı Voltaren iğnelerle onuda iyi atlattım. Sanki evren bu ameliyatı desteklercesine işim rast gidiyordu. Bugün 5.gün çok az rahatsızlık hissediyorum ve ağrı kesici iğne vs bıraktım. Sadece kan sulandırıcı alıyorum. 17 Mayıs sargılarım alınacağı güne kadar dikkat ederek devam ediyorum ama bu dikkat ederek olayı prensesliğe dönmezse iyi olacak nitekim sıkılıyorum:)
      HV dayanışması yaşadığım ve blogdan tanıştığım arkadaşım Mehtap sayesinde olduğum ameliyat tekniğinin ismini anca bugün anladım. (Chevron tekniği) Doktorun yaptığı işlemi biliyorum ama adını ve diğerlerinden farkını sorgulamamıştım . Meğer 90 farklı teknik varmış ve benimkisi onunkinden farklı olduğu için iyileşme süreci de farklıymış. Yani benim buraya yazdıklarım size iyimser yada kötümser gelebilir o yüzden en iyisi ayağındaki başparmak açısının eğilme durumuna göre doktorun vereceği bilgi ile ilerlemek.
      Ayaklar kalp hizasında uzanmış şekilde buraya yazıyorum, mailler falan işyeri ile ilgileniyorum,üstümü değiştirebiliyorum

      Sil
    3. Detaylı açıklama için çok teşekkür ediyorum. Bu yazı ve yorumlar bir çok insanı yönlendiriyor çünkü. Ben ameliyat olmam gerektiğini öğrendiğimde çok araştırdım ama doyurucu bir bilgiye rastlamadım. Benim gibi ameliyatını blogunda yazmış olanlara mail gönderdim cevap alamadım. O sebeple buradaki yorumlar, destekler beni çok sevindiriyor. İhtiyacı olanlar fikir ediniyor az veya çok. Keşke gelen mailleri de paylaşma şansım olsa. Çok farklı hikayeler var, hem de çok HV ile ilgili.
      Evet teknikler değişiyor. Benim de Turan Tekniği. Ben de memnunum ancak tek sorun var, o da kendi ihmalimden kaynaklanıyor. Fizik tedavi gerekiyordu ve ben yoğunluğumdan vakit ayırıp gidemedim. Şimdi yazık ki istediğim her ayakkabıyı giyemiyorum.
      Paylaşım için tekrar teşekkürler. Bu operasyondaki şansınız hayatınızın her alanında devam etsin.
      Sevgiler

      Sil
  68. Merhaba ben 18 yaşındayım ve iki ayağımda da var. Sağ ayağım 29 derece sol ayağım ise 20 derece çıktı. Normalde 6 ile 12 derece olması gerekiyormuş çok ağrım var ve bazen aşırı şişmeler oluyor doktor ameliyat dedi peki siz ne dersiniz ne yapmalım şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok geçmiş olsun.
      Doktor ameliyat dediyse bunu ertelemek, ameliyat sonsarı iyileşme sürecini uzatır. Çünkü bu durumun ameliyattan başka çaresi yok. Silikon makarakar veya ateller ile sadece ilerlemesi yavaşlar ama asla çözüm değil. Ben inatla erteledim ta ki ağrılar beni ağlatmaya başlayana kadar.
      Sevgiler

      Sil
    2. Peki sizin dereceleriniz ne kadardı bana ne kadar yardımcı olursanız o kadar çok sevinirim mailden de bana yazabilirsiniz ameliyatı ertelemek daha kötü eder mi

      Sil
    3. Dereceler bana söylenmedi ama ameliyat olduğum ayak ciddi ciddi kötü haldeydi. Yukarıda eklediğim fotoğrafın aynısı diyebilirim.
      Elbette operasyonu ne kadar ertelersek iyileşme süreci de o kadar uzarmış.

      Sil
  69. Merhaba.. ameliyat olmayı planlayan arkadaşlara ufak bir tavsiyem olacak. ameliyat olalı 3 ayı geçti ve hala kendi ayakkabılarımı giyemiyor eşimin spor ayakkabılarını giyiyorum zira ayağın şişi hala devam ediyor. kemiğin kaynamasının gecikmesini farketmeyip bandajı açan,iş işten geçtikten sonra tekrar bandajlayan ilgisiz dr umun sayesinde vidaların kayması sonucu parmağım içe doğru dönük kaynadı. Ve yeniden halluks valgus oluşmaya başladı. Sonradan gitmeyi akıl ettiğim bir prof istersem kemiği kırıp yeniden yapabileceklerini söyledi ama haliyle istemedim.yeni ameliyat olacaklara yapmakta geç kaldığım araştırmalarım sonucu tavsiyem şu.(ki işini düzgün yapan drlarında tavsiyesi) gerçekten giyecek ayakkabı bulamayacak noktaya geldiyseniz yapın bu ameliyatı. Açının önemi yok kriter ağrı olmalı.zira bu ameliyatların başarısız olma olasılığı çok yüksekmiş. Bazı dr lar eşlerine bile yapmak istemiyorlar bu ameliyatı. Sol ayağımdan karda terlik giymek zorunda kaldığım için zorunlu olarak ameliyat oldum. Hatam hastane ve dr u araştırmamakti. Sağ ayağımdan da olmam gerekecek ama son ana kadar bekleyecem çünkü sol henüz iyileşemedi ve inanın çok çektim. Sanırım biraz şans işi zira birçok insan da memnun kalmış. Ama siz siz olun ağrı dayanılmaz olmadığı sürece açıya kanıp ameliyat kararı almayın.. şimdiden çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  70. İyi günler bende aynı sorunu yaşıyorum sol ayağımda daha ilerlemiş durumda. Tatile gidip geldikten sonra daha da arttı ağrılar suya çok temas etmesine bağlıyorum ağrılar. Ayrıca sol bacağımın tamamı ağrımaya kasılmaya başladı. Urfada hastaneye gittim doktorum ameliyat diyor. Öğretmenim okullar açılacak yazıların nerdeyse tamamını okudum ama ameliyat sonrası düzelen çok az kişi var. Ameliyattan da korkuyorum ne önerirsiniz yardımcı olun lütfen ayağımdaki ağrıdan ve şekil bozukluğundan psikolojim bozuldu😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok geçmiş olsun. Bu sorunun yazık ki operasyon harici bir tedavisi yok.
      En iyi operasyonda bile en az 45 gün sonra spor ayakkabı veya babet giyebiliyorsunuz.
      Bende şekil bozukluğu ve o ağrılar tamamen geçti. Sadece rahatsız pabuçlar giyince ağrı yapıyor

      Sil
  71. Teşekkür ederim �� topuklu ayakkabı giyemiyorsunuz değil mi daha. Gerçi ben şuan bu çıkıntıdan dolayı da giyemiyorum ağrı yapıyor ama ameliyat olursam hiç giyemem gibime geliyor. Çevremdekiler çok korkuttu beni daha kötü olur diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahat topuklu olanlardan giyebiliyorum birkaç saat için. Eğer fizik tedaviyi ihmal etmeseydim bu sorunu yaşamayacaktım, benim ihmalim oldu.
      Asla eskisinden kötü diyemem durum için. Eskisine göre çok iyi durumda ayağım.
      Yalnız bikaç gün önce düşüp aynı ayağımın topuğunu kırdım şuan alçıda. İnşallah iyi olursam bu defa fizik tedaviyi ihmal etmeyeceğim:)

      Sil
  72. Çok geçmiş olsun en yakın zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkürler

    YanıtlaSil
  73. ben 18 yasindayim benimki genetik ve agrisina sisligine dayanamiyorum artik ben kararliydim ameliyata fakat burdaki olumsuz yorumlar beni cok dusundurdu ve siz saatlerce hala ayakta kaldiginizda agri sislik oluyormu birde hala ayakkabi gymekte sknti yasyomsnuz

    YanıtlaSil
  74. Topuğunuzun kırılması üzüntü verici, iki aya yaklaştı umarım gelişmeler olumludur. Yaşadığınız her iki durum hakkında bilgi vermeye devam ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Semra Hanım;
      Alçım alındı topukla ilgili ancak yürümek zaman alacak. Doktor kontrollerinde Halluks Valgus operasyonum ile ilgili bir sorun gördüler. Ayağımdaki metal eklem yerine girmiş ve kireçleme oluşturmuş. Sanıyorum bununla ilgili ayrı bir operasyon daha bekliyor beni.
      Gelişmeleri elbette yazacağım hatta bu yazıyı baştan revize edebilirim. Daha bilinçli ve tecrübeli olarak.
      İlginize teşekkürler.
      Sevgiler

      Sil
  75. Bu kadar yaygın Halluks Valgus sorunu için bu yazılar çok faydalı oluyordu ama kesintiye uğradı sanki. Umarım yaz tatili nedeniyledir. Tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Operasyonu yaşayanların yorumlarla katkıda bulunması faydalı oluyor haklısınız.

      Sil
  76. Merhabalar bende haftaya ameliyat olacam..tek korkum nasıl bir operasyon geçireceğim.benim parmağımda hallugs valgusdan kaynaklı morton norima oluşmuş.bir tür iyi huylu tümör deniyor.ben Dr kemik eğriliği en değil bu tümörün ağrısından kaynaklı gittim.tabi böyle birşey olduğunu bilmiyordum tüm ağrılarin kemikten kaynaklı olduğunu zannediyordum.emar çekilince herşey ortaya çıktı.yoksa kemiginde agri yok.parmaklarimon daha çok ağrıyor.haftaya gün aldım.bakalim ne zorluklarla karşılaşacağımız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok geçmiş olsun. Dilerim kolay geçen ve iyileşme süreci çabuk geçen bir operasyon olur.
      Bu arada çok az doktor Halluks Valgus için MR ister
      Bu da sizin avantajınız bence. Gelişmeleri bizimle paylaşırsanız sevinirim.
      Sevgiler

      Sil
  77. Merhaba ben 17 sinde Kayseri'de ameliyat oldum tekniğimi bilmiyorum ama ayağımda platin ve dikişlerimde teller var ameliyat sonrası 1 gece hastahane de kaldım ve sabaha kadar hiç kalkmadım sabah doktorum pansumanımı yaptı ve ayağa kaldırdı tabi özel ayakkabı ve değneklerle sonra çıkış işlemlerim yapıldı doktorum sadece tuvalet ihtiyacım için kalkmam gerektiğini söyledi o gece dayanılmaz Ağrı'm oldu ki Ağrı eşiğim yüksektir acile gittim serum ve iğne sonrası eve tekrar tavucu edildim dün ameliyatımın 3.gününde kontrolüm vardı ayağımın üzerine Ağrı'm olduğu için basamıyorum dedim doktorum Ağrı'n izin verdiği Zaman bas acele etme dedi ve pazartesi günü ayağıma ve parmağıma hareket başlayacağını söyledi hiç fikrim yok umarım sizin vardır yol gösterirsiniz bunada çok şükür ayağımda zonklama sızı ki bunlar hafif �� (Taburcu olduğum ilk geceye göre)Ve kasılmalar var kemik kesildi törpülendi platin tel normal artık bukadarrrr �� Birde doktor platini 6 ay sonra istersen alabilirim defi fikriniz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öncelikle çok geçmiş olsun. Evet mümkün olduğunca ayağınız yukarıda yatmanız gerek en az 15 gün. Şişlik ve enfeksiyonu önlemek için.
      Parmak hareketleri de baş parmağın sabit kalmamasını sağlamak için. Ve tabi kireçleme riskini kaldırmak için.
      Bazı operasyonların sonunda metal alınıyor. Bazılarında ise sorun çıkarana kadar kalıyor. Benim ayağımdaki hala duruyor ancak iki ay önce düşüp topuğumu kırdım. Ayak alçıdayken metal de eklem yerine girmiş parmağın. O sebeple bir süre sonra alınacak metal.
      Sevgiler

      Sil
    2. Paylaşımınıza sıklıkla devam etmenizi rica ederim zira ben de Aralık ayında ameliyat olacağım ve nelerle karşılaşacağımı bilip endişelenmeyeyim istiyorum. Size de kısa zamanda iyi neticeler almanızı dilerim.

      Sil
    3. Öncelikle tavsiye niz için teşekkür ederim

      2 gündür ameliyat oldum çok şiddetlli ağrım oluyor bu ağrılar kaç gün de geçer yaşadığı niz tecrubenizi paylasirmisin

      Sil
    4. Çok geçmiş olsun.

      Benim en şiddetli ağrım ameliyat gecesi hastanede oldu. Onu da bir ağrı kesici iğne ile hafiflettiler.
      Sonrasında bir hafta kadar ağrı yaşadım ama hastanedeki kadar değildi. Güçlü bir ağrı kesici içiyordum ağrım olunca.
      Sonraki günler ara ara sancı şeklinde gelip gitti ağrılar.

      Sil
  78. Ameliyat oldum fakat aşırı ağrım var ben nasıl baş edecem ayağımı yüksek te tutuyorum ve bu koyuyorum bu ameliyatı olanlara ve olacaklara allah sabır versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öncelikle geç cevap için özür diliyorum. Sanıyorum ki bahsettiğiniz ağrılar bitmiş diliyorum herşey normale dönmüştür.
      Bu arada yorumunuz spam yorumlar arasına düşmüş o sebeple geç dönüş yaptım.

      Sil
  79. Öncelikle merhaba çok şükür ağrım yok şu an bu gün ameliyatımim 34 günü ilk 10 dayanılmaz ağrılar oluyor gece de gündüz de uykusuz kaliyor insan ameliyatı mi batman medical park hastanesin de güvendiğim dr mehmet şentürk yanında yaptım baş parmağın şişkin yerin 10 cm gerisinden kemigini kesip düzeltip tekrar bağlama tekniğiyle yaptı baya bi açmıştı dr 20 dikiş vardı kemikte platin ve çivi şeklinde tel ile çapraz yapmış teli 10 gün sonra küçük bir kesik açıp çıkartacak bu ara 15. günde dikişler açınca ağrılar biraz daha azaldı bu ameliyat çok sabır gerektiriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Operasyon teknikleri hemen hemen aynı. Yalnız benim vida hala ayakta duruyor. Onunla ilgili tekrar gidip soracağım.
      Evet haklısınız sabır gerektiriyor. Kimi insanda zorlarken kimisinde ise çok hafif geçebiliyor aslında.
      Şu yazıyı yazdığımdan bu yana oldukça yorum ve mail aldım. Birbirinden çok bağımsız hikayeler okudum, vakalr gördüm fotoğraflarla.
      Ama başarılı bir operasyon tüm kabusu bitiriyor

      Sil
  80. Doktorun bana dediği o vida için de kalacak rahatsızlık duymasın dedi çapraz yerleştirdiği teli çıkartacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum benim vidanın da artık çıkması gerekiyor.

      Sil
  81. yeniden merhaba ameliyatın üstünden 13 ay geçti normal ayakkabı giyemiyorum ugg gibi geniş ayakkabılarla anca rahat ediyorum numarası büyük ayakkabıda bile parmak esnek olmadığı için tekrar cikicakmis gibi geliyor uzun yol halen yürüyemiyorum ayaklarım agriyor birazda şans işi bu ameliyat bu ameliyatı olucak kişilere tavsiyem size bakıcak kesinlikle iyi birileri olmalı doktorunuz ile herşeyi araştırıp tekniginize kadar öğrenin emin olmadığınız aklınızda soru işareti olan doktora kesinlikle olmayın ağrısı sızısı bir yana üzerinizde bıraktığı etkide çok farklı şuan olsa yine ameliyat olur idim fakat belki başka bi doktora nasip böyle imis bu arada sizede cokngecmis olsun topuzunuz büyük talihsizlik olmuş benimde bugün sol ayağımda ameliyat yerinin orda küçük bi şişlik oluştu ya kemik tekrar büyüyor yada başka bişey bilemedim bir gün öncesi ayakkabı girebilmek için zorlamıştım yada ödem gibi yada platinlerden doktorumdan kesin bilgi ile için rahata erer umarım qq

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz
      Evet benim de ayakkabı sorunum uzun süre devam etti. Her ayakkabı olmadı olsa da rahatsızlık verdi. Biraz fazla yürüsem hangi ayakkabı olursa olsun ağrı yaptı uzun süre. Ama şimdi o boyutta değil. Bahsettiğiniz şişlik bir anda oluştuysa bunyon yeniden gelişiyor anlamına gelmez bence. Dediğiniz gibi ödem olabilir.
      Topuk kırığı evet çok yıpratıcı bir süreçti.
      Doktorunuz size fizik tedavi öenrmiş miydi operasyon sonrası? Ben onun eksikliğini çok hissettim çünkü.

      Sil
  82. Merhaba. Bir kaç ay önce size mail yazarak bazı bilgileri almıştım. O zaman küçük oğlum bensiz kalmıyordu, ameliyatı erteledim. Şimdi yeniden doktora randevu aldım, bu sefer kararlıydım aslında ama son yorumları okuyunca korktum yine 🙄 ağrılar o kadar uzun sürüyor mu, ameliyattan sonra normal hayata dönmek çok zaman alıyor mu? Eğer ameliyattan sonra senelerce ağrılar sürecekse şimdiki halime şükür edecek olurum gibime geliyor. Şu an çok fazla ağrı olmuyor zaten genelde spor ayakkabı kullanıyorum, 33.5 yaşındayım ve bu yaşdan sonra paten kaymayı öğrenmek VS gibi hayallerim var ameliyattan sonra yapamayacak mıyım?)) ben 6 hafta sonra ağrısız, sızısız ayağa kavuşmaya umut ediyordum 😔 sizin ameliyattan 3sene geçmiş ama hala ağrıdan bahsediyorsunuz çok korktum açıkcası (((

    YanıtlaSil
  83. Merhaba

    Öncelikle şunu belirteyim benim ayağımdaki ağrı dayanılmaz bir hal almıştı o sebeple ameliyat oldum. Sağ ayağımı bekletiyorum. Ağrılarım rahatsız ayakkabı giydiğim zaman oluyor sadece. Bir de ben fizik tedavi sürecini ihmal ettim, bu önemliydi.
    Buraya olduğu ameliyattan memnun olan insanlar pek yazmaz, aslında memnun olanlar araştırma yapma gereği bile duymaz. o sebeple buradaki yorumları ölçü olarak kabul etmeyin lütfen. Burada halluks valgus ameliyatı sonrası sorun yaşayanlar var çoğunlukla. Çünkü onlar "acaba bunu yaşayan sadece ben miyim" diye ararlarken bloguma geliyorlar.
    Doktorunuzla hayal ve hedeflerinizi konuşun bence iyileşme sürecini, fizik tedavi gerekip gerekmeyeceğini mutlaka öğrenin.
    Ameliyat sonrası ağrıya gelince. İlk gün aşırı oldu ağrım. Sonra bir hafta ağrı kesici ile dayanabilecek şekilde devam ettim ki ben acı eşiği düşük bir insanım. Sonra da yavaşlayarak gitti ameliyat ağrısı. Dediğim gibi sadece rahatsız bir ayakkabı giydiğimde ağrı yaşıyorum.

    YanıtlaSil
  84. Merhabalar, öncelikle harika bir yazı olmuş elinize yüreğinize sağlık. Ben de önümüzdeki kış bu ameliyatı olmayı düşünüyorum fakat merak ettiğim iki ayağı birden ameliyat etmek mümkün mü? Sizinki neden ayrı ayrı ameliyat edildi? Teşekkürler, iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok teşekkür ederim.
      Evet iki ayağı birden ameliyat etmek mümkün, böyle yaptıran da çok ama bunun için yaşam şartlarınız biraz uygun olmalı. Benim küçük bir oğlum var, o zaman 4 yaşındaydı kısa sürede ayağa kalkmam gerekiyordu. O sebeple iki ayağı birden yaptırmadım.

      Sil
  85. Merhaba. En başta bu yazının olumlu etkisiyle uzun süre ertelediğim ameliyatı oldum nihayet. Şimdilik sağ ayağımdan ameliyat oldum, sol beklemede :) Çok çok kolay atlattım diyebilirim, bu gün üç hafta tamam oldu, yarın alçıyı aldıracağım. Bende kemik açısı çok fazla olduğu için (40 küsürdü açısı) üç hafta boyunca kesinlikle ayağıma basmamam gerekiyordu, yarından itibaren doktorumun önerilerine göre hallux valgus terliyi ile üstüne basabileceğim in şa Allah. Aşırı dayanılmaz ağrım hiç olmadı, ameliyattan sonra iki gün sabah-akşam ağrıkesici kullandım, ondan sonra ağrıkesiciye bile gerek kalmadı çok şükür. Yabancı gelin olduğum için yakınlarım yanımda olamadı, kayınvalideme çok yüklenmemek için ameliyyattan bikaç gün sonra evime döndüm, 4 ve 2 yaşlarındaki iki çocuğuma tek ayak üstünde bakabildim, tabiki eşimin de yardımıyla :) En kısa sürede diğer ayağımdan da ameliyat olmayı düşünüyorum Allahın iznile. Ameliyat olması gereken herkese tavsiyem, hallux valgus'unuz fazla ilerlemeden ameliyat olun, küçükken daha kolay atlatılıyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Güzel paylaşımınız için teşekkür ederim okuyucularım adına. Çok geçmiş olsun.
      Sevgiler

      Sil
    2. Slm herkeze heçmiş olsun 5 eylülde ameliyat oldum parmağımda 2 vida var ve bunlar deri üstünde ayağım yarım alçı içindeağrım 2 gün oldu şişme olmadı 4ü gün alçı üstüne basarak yürümeye başladım. 1 ay alçı kalacak doktor basma demişti. Bu dışarıdaki çivi şeklindeki metaller başka arkadaşlardada varmı

      Sil
    3. Geçmiş olsun! Sağ ayağınız nasıl durumda? 3,5 ay içindeki gelişmeleri anlatır mısınız? Ben de korkudan birtürlü ameliyat olamıyorum :((

      Sil
  86. Ben 7 ağustosta devlet hastanesinde oldum ameliyatımı ilk günü çok ağrım oldu deli gibi hem de. Nasıl bi yöntem kullandı bilmiyorum bi kemiğin olduğu yere doğru bide baş parmakla ikinci parmak arası hizasında 7+4 dikiş vardı bayram dolayısıyla 10 gün sonra 17 ağustosta gittim doktoruma yarım alçıyı çıkardı dikişleri aldı ve sargı beziyle sardı içinde titanyumdan vida var yan duruyor hafif röntgeni gösterdi doktorcuğum Hv terliği aldım onla bir ufak adımlar ve değnekle yürüyorum 1.5 ay topuğuna bas arasına da eğilmesin diye sargı bezi koy dedi makara gibi yani valla ben düğüne bile gidip oynadım �� ağrım çok yok kabularım attı ay sonunda gidicem doktora yine ama merak ettiğim şey ; 1.benim kabuklar falan attı hala pansumana gerek varmı ?
    2. Hadi basabilirsin artık dicek Dr sanki basamıcakmışım gibi geliyor bilmiyorum psikolojiktir belki de
    3. Nasıl ayakkabı giyicem
    4.parmaklarım hareket etmiyor normal mi Acep ?

    YanıtlaSil
  87. Ben 5inde ameliyat oldum hala yarım alçı ateldeyim 2 tane çivi var deri üstünde eğri biçimde.aynı şekilde 7+4 dikişim var çiviler alınmadıysa hala pansuman devam edecek Parmağımda hala şişlik var ama ben haraket ettirebiliyorum parmağımı. Topuğuma basarak yürüyebiliyorum hatta araba motor bile kullanıyorum

    YanıtlaSil
  88. Bana 15 gün daha makara koy sonra yavaş yavaş normale dönücez dedi artık fazla yük vermeden basabilirsin dedi ve fizik tedavi falan demedi tekrar gelicez mi dedim bişey olursa gel dedi ama ben parmağımı oynatamıyorum şuan ama basıyorum nasıl olacak bilmiyorum

    YanıtlaSil
  89. Ne zaman oynar ki tam olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim 6 aydan sonra oynamıştı sanıyorum, hatta belki daha geç

      Sil
  90. Halluks valgus ameliyatın için tekrar geçmiş olsun ablam. Halluks valgus ameliyatı deneyimlerini anlatman ne kadar faydalı olmuş. Tüm okurlarınla birebir ilgilenmenden dolayı seni tekrar tebrik ederim ablam. Muhteşemsin.:)
    Rabbim herkese acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Günlerce Halluks Valgus ameliyatı hakkında bilgi aradım. Sadece birbirinden kopya yorumlar okudum. O sebeple yazmak istedim.

      Sil
  91. Merhaba bende amaliyat olalı bir ay oldu sol ayağımdan çok ağrım yok ama şişlik var basamıyorum sadece benim hv ayakkabısına ihtiyacım var sizlerde var ise bana hediye edebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok geçmiş olsun. Şişlik uzun süre oldu bende. Hala çok yorulduğum zaman şişer. Terliği çok önce bir başkasına hediye etmiştim.

      Sil
  92. Merhaba öncelikle size tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Son durumunuz hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.Bende sağ ayağimdan ameliyat olalı tam bir hafta oldu.Hemde bu konuda isim yapmış bir doktora Istanbulda ameliyat oldum.Ameliyat sonrası hastanede 1 gece yatış yaptım.Hastane sürecimde ağrı ve sızı yaşamadım.Eve geldiğım 2. Ve 3. Günlerde de Hv ayakkabısıyla rahatça kalkıp lavoboya gidebildim.Ama 4. Günden itibaren ayağımı aşağıya sarkıttığım anda korkunç ağrılar ve batmalar yaşıyorum adete kesi yapılan yeri tekrar uyuşturmadan sanki kesiyorlarmış gibi😟.5.gün doktorum kontrol etti ve şaşirdı bu kadar ağrı olmasına.Ödem yok yarada sıkıntı yok.Ama ayağa kalkmak işkence oluyor benim için.Ayağımda uyuşmalar karıncalanmalar içten içe yanmalar var .2 titanyum vidam var.Halbuki doktorların sitesinde paylaşılanlar hep olumlu.Herkes 3.günde ağrı kesiciyi bırakmış,ağrısı sızısı tamamen yok olmuş hatta dügünlerde oynuyorlar.Hemen yürüme vaad ediliyor hatta işe başlanabileceği söyleniyor.Anladımki Bende böyle geçeceğine fazlasıyla inanmısım ki ameliyat oldum.Ben bu işin cok kolaymış gibi bir pazarlama tekniğiyle dile getirilmesini doğru bulmuyorum.Sürecin zor olabileceği bilgisini de paylaşmalılar bizim gibi zor geçirenler için.Umarım yaşadıklarım geçicidir.çektiğim acılara değdi diyebileceğim günleri bende yaşayabilirim.Size tavsiyem bu sürecin zor ve riskli olduğu bilinciyle ameliyat kararınızı verin.Olumlu gelişmeleri paylaşmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok geçmiş olsun.
      Durumum gayet iyi, eskisine göre çok çok daha iyi. Evet süreç çok kolay değil. Bahsettiğiniz negatif her şeyi ben de yaşadım, üstüne ayağım mosmor oldu. Ama bunların hepsi çok normal. Ağrılar azalarak bitiyor.

      Sil