Özgecan'ın Hesabını Kim Verecek?

ozgecan-katilleri

Nasıl da masum umut dolu bakıyor değil mi? Nereden bilsin yaşayacaklarını? Özgecan Aslan için için herkes bir şeyler yazdı. Herkesin içinde fırtınalar koptu çünkü. Ben de öğrendiğimden beri dağıldım tabiri caizse. 
Olayın neresine üzüleyim, neresine kahrolayım bilemedim ki. Duygularımı işte buradaki köşemde, Özhaber Gazetesi'nde yazdım. Okumak isterseniz mavi yazıyı tıklayın lütfen.
Yahu bir can gitmiş baharında. İyileştirmek için neler yapabiliriz onu düşünelim, devletçe milletçe derken; biri siyasi görüşüne alet eder diğeri reklamı için kullanır. Sizin ananız babanız evladınız yok mu? Evlat acısının her türlüsünü Allah kimseye göstermesin ama bir de böyle canice, aşağılık cinsel ihtirası için öldürülüp yakılan bir evlat var ortada kimin yüreği dayanır?
Biri çıkıyor twitterda şunu paylaşıyor:

Bu nedir? Bu şahsın beyni nasıl işliyor ben anlamadım! "Laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar" derken ne anlatmak istiyor? Mini etek tek bir şekilde sorgulanır; "o eteği taşıyabiliyor mu yakışıyor mu" şeklinde! Onun dışında kimse kimsenin kıyafetinin ölçüsünü eleştiremez. Yukarıda verdiğim linkte de yazdığım gibi, el kadar erkek çocuklarına tecavüz edenler var bu ülkede onlar da etek mi giymiş? Göğüs dekoltesi mi vermiş?
Evet idam istiyorum bu hasta ruhlu insanlar için. Bana verseler sen infaz et deseler, onun canını almadan önce çektireceğim acıların hesabını yapmaya hayal gücü yetmez o itin.
Devlet, millet bir olup bu gibi yaratıklara ciddi cezalar vermeli. Bir kere olsun birlikte hareket edilsin, bir kere olsun sonuca ulaşılsın. 
Yasalarda değişiklik bu gibi sapık ruhlu insanların ilacı olacaktır!
Sevgiler




"Özgecan'ın Hesabını Kim Verecek?" için 22 yorum:

  1. Nereden geldiğini unutan zavalı yaratık sen daha düne kadar Seda sayanın eteklerini tutmuyormuydun
    gündemde kalmak için çırpınıyor bu zavallı.Artık bu son olsun inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgilileri mini etek giyerken kaç kişinin tacizine veya tecavüzüne uğradı acaba?
      Amin inşallah

      Sil
  2. Çok güzel bir konuya değinmişsin hüzün sarısı. Daha bu ülkede bu zihniyetle kaç masumun canı yanacak acaba inşallah son olur. Önce yargıda ciddi yaptırım olmalı ki -tabi adalet kaldıysa bu ülkede- bir daha cesaret edemesinler..Geleceği adaletli ve sağduyulu insanlar inşa edecek inşallah..

    YanıtlaSil
  3. Lütfen bu son acımız olsun....

    YanıtlaSil
  4. Olayın acısı bir yana; sosyal medyada gördüklerim acı acı ekliyor.
    Bu kızcağızın acı yüklü bir ailesi var. Zaten bu acı dayanılmazken bir de o masum yüzün fotoğrafının altında çirkince yazışmalar;
    sözde tepki adı altında aşırı sözler sarfetme;
    'zaten avrupada sürekli tecavüz gerçekleşiyor, bunu niye büyütüyorsunuz' gibi söylemler;
    Dile getirmek istemediğim ırkçı yaklaşımlar
    vs...
    Lütfen bu gibi insanlar artık sussunlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aşağılık beyinler olduğu sürece onlar da susmayacak

      Sil
  5. özgecanı her gördğümde tüylerim ürperiyor böyle bir acı olamaz..allah rahmet eylesin geride kalan çocuklarımızıda rabbim korusun...

    YanıtlaSil
  6. dileğimiz bu ve bunun gibi iğrenç olaylar tüm dünyada son olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu dilekler geliyor elimizden, dilimizden

      Sil
  7. Yaşanan olay korkunç, tüyler ürpertici... Bu yetmiyormuş gibi bir de abuk sabuk adamlar, abuk sabuk yorumlar yapıyorlar... Yazıklar olsun... Allah önce Özgecan'ın ailesine sonra da bizlere sabır versin... Bu tür vahşetlerden tüm insanlık korunsun... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Yazınızın son kısmına katılmıyorum. Cezalar suçu sadece örtbas eder. Hukuk sisteminin bir köşesine bu olayı ya da x olayı emsal gösterip idam gibi bir infaz mekanizmasını koyduğumuzda bu hukukun esnetilmeyeceğinin garantisini verebilir misiniz? Şöyle açayım. Hükümetler tarafından baskı unsuru olarak kullanılmayacağının, yarın bir gün Taksim ya da başka bir yerdeki ufak çaplı bir gösterinin ardından devlet yıkma, çete, örgüt vs. gibi bir suça aynı uygulamanın gelmeyeceğinin, yaşı tutmasa dahi yaşının büyütülerek bu cezanın verilmeyeceğinin... Hatalı bir idam kararının çıktığını ve sonra gerçeğin ortaya çıktığını düşünün ya da ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, siz benim idam cezasının eski şartlarda getirilmesi istiyorum zannetmişsiniz. Asla! Özgecan cinayeti gibi olaylarla ilgili yasaların düzenlenip, bu suçu işleyenler için istiyorum idam cezasını. Malum günümüzde saniyede yasalar değişebiliyor, bu isteğimi de halkın refahı için yapacaklarını düşünüyorum. He bu idam talebini yine genel anlamda değerlendirmeye kalkarlarsa o zaman durum kötü. Ama samimi birşey söyleyeyim mi? Eğer böyle bir şey olursa, kimse eskisi gibi sessiz kalmaz! Olaylar ciddi boyutlara gelir. Bir Deniz, bir Mahir ne de bir Mustafa Pehlivanoğlu daha feda etmez bu ülke vatandaşı. Ne solcusu ne sağcısı! Bundan eminim.
      Sevgiler

      Sil
  9. Özgecan ve diğerlerinin yaşadığı vahşet hepimizi derinden yaraladı...İnşallah bu son olur...
    Birisi Nihat Doğan'a eşeklerin mini etek giymediğini söylesin lütfen!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim son olur. Nihat Doğan çok bilmişlik yaparak hayatının hatasını yapmış oldu. Ağzı ile kuş tutsa yapacak bişeyi kalmadı. Atarlı konuşmalarının bedelini ağır ödedi.

      Sil
  10. Bu olayın son olmadığını malesef bir kaç gündür tvlerden görüyoruz.Bir an önce gerekli tedbirler alınıp,yargıda gerekli düzenlemeler yapılır ve daha güzel günlere uyanırız.

    Sevgilerle
    http://fernoce.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etekle yürümeleri veya sokaklarda ciyaklamaları hiç bir şeyi değiştirmez değitirmeyecek.
      Dilerim dedikleriniz olur:)
      Sevgiler

      Sil
  11. maalesef böyle olaylar sonrasında gerçekten de ağzı olan konuşuyor. Eğer biraz sağduyu sahibi isek zaten kimin söylediklerinde ne kadar samimi olduğunu , kimin söylediklerini ne amaçla kullanmak istediğini ve kimin gerçekten yürek sızısıyla konuştuğunu anlıyoruz... Medyada gündemde olmayı amaçlayan bazı artist beyefendilerin sözümona kınama mesajlarına , bu mesajların içine iki kelime küfür kattıklarında daha inandırıcı olma isteklerine kanacak kadar aptal değiliz.. Asıl konu Özgecan yavrumuzun olayı gibi ortaya çıkanlardan da öte , kapalı kapılar ardında hergün defalarca şiddet gören , tecavüze maruz kalan, ve suskun kalmaya zorlanan kadınlarımız. Yakalanana bir şekilde cezalar veriliyor gerek hukuksal yoldan gerekse cezaevlerinde mahkumlar tarafından tecavüzcülere uygulanan malum yollardan... Ya yakalanmayan caniler, esas onlar için birşeyler yapılmalı bu ülkede, insanlar eğitilmeli, analar eğitilmeli. kadınlar eğitilmeli.. Bir kadın, bir toplum demek çünkü. Başka acılar yaşanmasın , Allah savunmasız kalan her canlıyı korusun ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bu güzel ve anlamlı yorum için teşekkür ediyorum.
      Sosyal medya paylaşımlarımda belirttim. O beyefendi küfürlü kelimeler kullanmadan yazsa da biz gerekli mesajı alırdık. Çirkinleşmesi daha çok alkış almasına sebep oldu. Yazık ki halkımız bu gibi fütursuz kelimelere çok açık. Analiz yaparak vakit kaybetmek istemiyorlar.
      Dileklerinize katılıyorum, inşallah.
      Sevgiler

      Sil