Viored Saç Boyası / Evde Saç Boyama

Yeni bir saç boyası markası Viored Saç Boyası ile evde saçlarımı boyadım. Boyayı bir Migros alışverişimde görüp meraktan almıştım. Kullandığım renk Viored Natural 7.0 Bu arada markanın Viored Deluxe isminde farklı bir serisi varmış. Bu o değil. Deluxe içinden 2 tüp boya çıkıyormuş. Bu çok önemli bilgiden sonra geçelim anlatmaya :D
Viored Saç Boyası


Viored Natural Saç Boyası aslında kit boya ama ben tabii yine eski usul kullandım. Normalde tüpün içindeki boyayı oksidan kabına boşaltıp çalkalıyorsunuz ve ucu ile uygulama yapıyorsunuz. 
Ürünün vaatlerinde mükemmel beyaz kapamasından bahsediyor. Daha parlak ve güçlü saçlar diyor. 
Aşağıdaki videoda da göreceğiniz gibi 1.5 cm kadar beyazlarım çıkmıştı. Ve daha önce 7.1 ile boyadığım saçlarımda farklı renkler oluşmaya başlamıştı. Uçlar zaten balyaj. Bu defa 7.0 seçmemin sebebi bu karışık renklerin kapanması içindi. 
Boyama kabında boyayı hazırladım. Evde saç boyarken bana göre en önemli püf noktası boyayı çok iyi karıştırmak. Pütürlü, tanecikli kalmamalı krem kıvamda olmalı. Bir de ben uzun süredir temiz saçı boyuyorum. Eskiler kirli saça boya daha iyi tutar derlerdi, yani annemler teyzem. Ama ben deneme yanılma yaparak temiz saçta boyanın daha uzun süre kaldığını düşünüyorum. Sadece şu detayı vermem lazım. Saçımızı boyadıktan sonra boyayı yıkayarak akıtıyoruz, şampuan kullanmıyoruz sadece su kullanıyoruz. 
Boyama işlemini önce dip boya olarak yaptım. 15 dakika kadar bekledim. Hemen ardından saçlarımın boy ve uçlarını da boyadım 10 dakika da böyle bekledikten sonra boyayı sadece su kullanarak iyice arındırdım. Violet Natural Saç Boyası içinden çıkan zeytinyağlı tek kullanımlık kremi saçların boy ve uçlarına uyguladım. Önerildiği gibi 3 dakika bekletip duruladım.
Kuruttuktan sonra saçları incelemeye aldım tabii. Saçın üst kısmında yoğun beyazlar sanki tam kapanmamıştı, açık renk kalmıştı. Videoda göreceksiniz zaten. Şimdi daha çok bekletseydin diyenler olacak ama biliyorsunuz koyu renklerde daha fazla bekletince aşırı koyu oluyor. Bu defa diğer bölümler koyu kahve olacaktı. Aslında çok da belli olmuyor. Güneşte inceledim, bu saatten sonra güneşi nerede bulacağız da o bölümler fark edilecek :D
Sonuç olarak bana göre fiyat performans ürünü. 10 lira gibi bir fiyatı var.
Videoyu aşağı ekliyorum.
Yeni yazı ve videolarda görüşmek üzere.
Sevgiler



0Yorum