Microblading Deneyimim

Microblading Solmaz Tanrıverdi
Merhaba
Sosyal medya hesaplarımı takip edenler bilir, geçtiğimiz günlerde kaşlarıma microblading uygulandı. Bu uygulamayı Solmaz Tanrıverdi yaptı. Solmaz Tanrıverdi kimdir derseniz Ege Üniversitesi Güzellik Uzmanlığı mezunu estetisyen. Bu işi yapanlar arasında işin üniversitesini bitireni görmek çok kolay olmadığından bu durumu öğrenince farklı bir mutluluk yaşadım.
Uzun süredir aklımda olan microblading 3D kıl tekniği ile kaşlarıma çeki düzen vermeyi düşünüyordum ama endişelerim vardı. Acaba nasıl olur,  yakışır mı,  boyalı pala kaş görünümünde mi olur, canım yanar mı microblading zararlı mı gibi bir çok soru ve tereddüt yüzünden erteledim. Daha sonra Blogluyorum Gökçe vasıtası ile Esaderm Estetik ve Güzellik Merkezi'nda buldum  kendimi. Bir anlık karardı. Bu arada microblading deneyimi videomu izlemek için tam burayı tıklayabilirsiniz.



Bu yazıda sizlere fotoğraflarla yaşadıklarımı anlatacağım. Ve instagram paylaşımım ardından gelen sorulara yine bu yazıda cevap vermeye çalışacağım.
Solmaz Tanrıverdi'nin Esaderm Estetik ve Güzellik Merkezi'ne Blogluyorum Gökçe, Gülümse Yüzüme Yasemin ve Beğendim Paylaştım Şerife ile gittik. Gökçe ile ben microblading, Yasemin ve Şerife Aqua Peel uygulaması tecrübe edecektik ancak Şerife'nin cildinde olan minik bir pürüz sebebi ile Solmaz Hanım Aqua Peel'in düzeldikten sonra uygulanması gerektiğini ön gördü.
Hemen detay fotoğraflara geçeyim. İşlemin yaklaşık 40 dakika öncesi kaşlarımıza uyuşturma amaçlı bir ürün sürüldü. Yukarıda gördüğünüz ilk fotoğrafta Solmaz Tanrıverdi bizim bitmek bilmeyen sorularımızı sabırla yanıtlarken :D
Sonrasında kaşların öncesi fotoğrafı alındı dört bir koladan, öyle ya kıyaslama yapmadan olmaz.
Ardından 'altın oran'denilen yüz şekline uygun şablon çıkarıldı kaşlarım üzerinde. Yani siz elinizde bir kaş fotoğrafı 'ben bunun gibi kaş istiyorum' diyemiyorsunuz. Altın oran sayesinde sizin yüzünüze uygun kaş boyu ve modeli belirleniyor. Mesela benim kaşlarım fazla uzun çıktı. İç ve dışarıdan kısalttık ve microblading ondan sonra uygulandı. İşte böyle işaretlendi.


Sonrasında çizim ve microblading işlemi başladı. Microbladin 3D kıl tekniğinden kısaca bahsedeyim; kalıcı makyaj veya kontur işlemi ile karıştırılıyor bazen. Bir kalem ve kalemin ucunda tek kullanımlı iğneler ile manuel yapılan bir işlem. Kıl tekniği ile gerekli bölümlere kaş çiziliyor bu şekilde.
Hemen burada acı olup olmadığı konusundaki sorulara cevap vereyim. Benim acı eşiğim biraz düşük. Bu sonradan gelişen bir durum eskiden nasıl da tahammülüm vardı :D Buna rağmen öyle aman aman bir acı hissetmedim. Mesela sağ kaş yapılırken sadece ince uç kısımlarında sızı şeklinde bir acı oldu ki ona ben acı diyorum başkası hissetmeyebilir. Sol kaş yapılırken biraz kasıldım çünkü biliyorsunuz sol göz ameliyatlı, bir şey olacak diye gerilince acıyı da duydum bazı kısımlarda. Ama açıkça belirteyim ki korktuğum kadar değildi. 
Bu arada her detay sonrası aynaya bakmayı ihmal etmedim tabi. Sanki çok anlarmışım, 10 defa microblading yaptırmışım gibi her defasında kontrol ettim. 
microblading kaş modelleri
Microblading kaş uygulaması

Bir maske uygulandı en son kaşlarıma. Evlere şenlik bir görüntüye sahip oldum. Çok kısa bir süre kaldı maske ama o kısa sürede Yasemin Yalçın'ın Kakılmış karakteri veya Levent Kırca'nın Küçük Hüsamettin karakteri gibi oldum.
Maske temizlenince o çok içime sinen görüntü karşıma çıktı. Yine bu noktada bazı öğrendiğim bilgileri paylaşmak isterim. Microblading işlemi yaklaşık 20-25 dakika sürdü. Bu durum kaşın şekline doldurulması gereken yerler ve estetisyeni zorlamasına göre değişiyor. Mesela Gökçe'nin işlemi benden daha uzun sürdü. Bir süre deri boyayı kabul etmedi, işlem tekrarlandı. 
Kalıcılığı ile ilgili ise kuru cilt tipine sahip olanlarda 1-1.5 yıl arası değişiyormuş. Yağlı cilt tipine sahip olanlarda ise  süre biraz daha kısalabiliyormuş. İşlemin ömrünü uzatmak için kaşın mümkün olduğunca kozmetik ürünlerden uzak tutulması gerekiyor.
Öncesi-sonrası fotoğraflara geçip, yazıyı bitirmeden önce işlem sonrası yapılması gerekenlerden de bahsedeyim. İki gün sudan koruyoruz yeni kaşlarımızı. Mesela ben yüzümü yıkarken lokal yıkadım ve gayet sakin yıkadım. 15 gün boyunca sadece vazelin sürüyoruz. Kabuklanma olursa dokunmuyouz, soymuyoruz. 15 gün sonra rötuş ve kontrol için gidiyoruz. sonra özgürüz yeni kaşlarımız ve yeni bakışlarımızla. O gün işlem sırasında çekilen videoları montajlayıp youtube kanalıma yüklemeyi planlıyorum ama son kontrolden sonra tabi. Şimdi size öncesi sonrası fotoğraflarını göstereyim.

kaş kontürü uygulaması

kıl tekniği ile kaş konturu sonrası
Benim içime aşırı sindi kaşlarımın yeni hali. Siz nasıl buldunuz? Solmaz Tanrıverdi'ye bir defa daha teşekkür ediyorum. Sadece kaşlarımı beğendiğim için değil; her sorumuza bıkmadan yanıt verdiği için, samimiyeti ve güler yüzü için. Laf aramızda çok hoş ve doğal bir güzelliğe sahip Solmaz Hanım. Fotoğraflarından çok çok güzel. Bunu orada gayet fütursuzca kendisine de söylem zaten. Ayrıca tüm Esaderm ekibine de teşekkür ediyorum, sayelerinde evimde gibiydim. 
Bir teşekkürüm de Gökçe, Şerife ve Yasemin için olacak. Bıkıp usanmadan fotoğraf ve video çektiler, bu görüntüler onların objektifinden. Şuraya gülen gözler fotoğrafı da bırakıp gideyim. 
Yeni bir yazıda tekrar görüşmek üzere.
Sevgiler
Not: Blogluyorum Gökçe'nin microblading tecrübesini okumak için tam burayı tıklayabilirsiniz.
Not2: Solmaz Tanrıverdi, kemoterapi görenlere microblading işlemini ücretsiz yapıyor.
Güncelleme: 03 Ocak yani bir yılı geçti bu işlem uygulanalı ve hala kaş makyajı yapmıyorum. 





"Microblading Deneyimim" için 25 yorum:

  1. Ne kadar doğal olmuş fiyatını öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok teşekkür ederim. Fiyatı için instagram @solmaztanriverdi hesabı ile iletişime geçebilirsiniz.
      Sevgiler

      Sil
  2. ay çok güzel olmuş böyle eğitimini alan biri tarafından yapılmasıda çok güzel benimde ihtiyacım var ama bir türlü cesaret edemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anlık kararla cesaret ettim iyi ki de etmişim:)

      Sil
  3. Emin ellerde olmanın getirisi bu olsa gerek. Çok doğal olmuş. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş :)Bende kıl tekniğini uygulatmak istiyorum ama cesaret edemiyorum bir türlü.Güzellik merkezinin ellerine sağlık.Çok beğendim ablacım 💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında doğru estetisyen önemli burada. Pastelle boyanmış gibi kaşlar görüp ürküyordum işin açığı:))
      Teşekk

      Sil
  5. çok güzel ve doğal olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. Bayildım cok guzel olmus..Bende yaptirmak isteyip cekincesi olanlardanim ..Sanirim tum olumsuz dusuncelerim silindi..tesekkurler

    YanıtlaSil
  7. Şahane olmuş ilk gün söylemiştim zaten solmaz hanıma da binlerce teşekkür ederim kemoterapi alan insanlara ücretsiz destek verdiği için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet paylaşım sonrası ilk mesaj senden gelmişti 🌹
      Çok teşekkür ederim

      Sil
  8. Kalıcılığı çok iyiymiş inanılmaz doğal durmuş ve çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuru cilt tipine sahip olmanın avantajını yaşayacağım:)
      Çok teşekkür ederim

      Sil
  9. Gerçekten güzel olmuş. Benimde içime sindi☺ Senin adına tabiiki😌 Ben yaptırmak isterdim ancak malum kaştan bol birşey yok bende😒Kemoterapi alan hastalara yönelik bu şık düşüncesi için tebrik ederim Solmaz hanımı👏❤

    YanıtlaSil
  10. bence harika olmuş çok doğal .Tebrık ederim Kemoterapi görenlere ücretsiz imkan tanıdıkları için

    YanıtlaSil
  11. Canım sonuç o günde söylediğim gibi harika oldu . Çok Beğendim güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
  12. Cok guzel olmuş rotus ıcın tekrar gittinız mı? Kaslarınızın son goruntu su nasıl?

    YanıtlaSil
  13. Microblading Solmaz Tanrıverdi ile gerçekleştirdiğini microblading uygulamanızda sonuç harika.. Müthiş doğal bir görünüm.. Ama büyük cesaret.. Ben çok korkuyorum.

    YanıtlaSil