Yeşil Saç Kullanmaya Nasıl Karar Verdim?

clemency-sac-boyasi-05

Merhaba

Alışkanlıklarını sabit tutan ben, saç konusunda aynı istikrarı gösteremeyen yine ben:) Yeşil saçlarımla karşınızdayım. Biraz olayın gelişiminden biraz da Clemency Saç Boyası'ndan bahsedeceğim size.

Efendim şöyle oldu olay. Bundan bir kaç ay önce düzenlemiş olduğum bir organizasyonda  konu saçlardı. Çok beğenerek yıllardır takip ettiğim olağanüstü insan Ayşenur Yazıcı bana yeşil saç boyası önermişti. Bilgi ve birikiminden emin olduğum biri böyle bir öneride bulunursa aklımın bir köşesine yazarım. 
Tabi yaklaşık 7 yıldır siyah ve kahverengi saç tonları kullanan biri için bu ani değişime karar vermek kolay değil. Bu arada daha önce, çok uzun zaman kırmızı balyaj kullandığım için garip bakan, soru soran insanlara da alışığım. Yani onlar her yerde:)
Bir ay önce saçlarıma ombre, röfle arası bişey yaptırmıştım aşağıdaki fotoğrafta var. İşin açığı hoşuma da gitti ancak bir gün şöyle bir durum oldu. Markette kasa kuyruğundayım, benden önce de birkaç kişi var. Bunların içinden iki kadının saçı benimle aynı, boyları dahil, şaka gibi. Hiç sevmem futbol takımı gibi veya fabrikasyon görünmeyi ve görünenleri oldum olası. Çocukken kuzenimle beni aynı giydirirlerdi, üzerime bişey döküp çıkarmalarını sağlardım. Zaten çok sevdiğim kırmızı balyajdan vazgeçmemin sebebi de artık herkesin kullanmaya başlaması olmuştu. 
Hemen Ceylan'a telefon açtım ben yeşil saç istiyorum kendim yapabilirim dedim. Bu arada Ceylan işin gerçekten uzmanı bir kuaför. Bana nasıl yapacağımı anlattı. Hemen gittim boyamı aldım. Ve aşağıda gördüğünüz rengi aldı saç. Peki sevdim mi? İnanılmaz içime sindi. Sanıyorum uzun süre devam ederim bu şekilde kullanmaya saçlarımı. Yani en azından baktığım her yerde yeşil saç rengi görmeye başlayana kadar:)


Clemency Saç Boyası ile boyadım dediğim gibi, biraz da bu boyadan bahsedeyim. İlk defa duyup hakkında tek yazı okumadan aldığım bir boya aslında. Tüm sürprizlere hazırladım kendimi. Ama umduğumun çok üzerinde çıktı açık ve net. 
Alışık olmadığımız bir kokusu var, hoş bir koku. Saçlarımda açıcı olduğu halde sertleştirme, o hep bahsettiğim haşır huşur dokunuş olmadı. Matlık olmadı, keşke daha önce tanışsaymışım. Bu yazıyı hazırlamadan önce biraz baktım içeriğinin temiz olduğundan bahsedilmiş bir kaç yerde. Temiz deniliyor ama amonyak var, kokusu yok:) En alta içeriği de ekliyorum.

Arkadaşlar kısaca hem renk değişikliğinden hem de kullandığım boyadan çok memnun kaldım. Bu rengi makyajsız da kullanabiliyorum asla solgun göstermiyor. 
Clemency Saç Boyası fiyat soranlar olacaktır. Bir kozmetik mağazasından 10 liraya aldım, 60 ml. Bahsettiğim mağaza çok bilindik bir yer değil. Bu boya nerelerde satılıyor tam olarak bilmiyorum ama online satışlar da gördüm üstelik daha uygun fiyata.

Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler 

 clemency saç boyası içeriği





"Yeşil Saç Kullanmaya Nasıl Karar Verdim?" için 23 yorum:

  1. Güle güle kullanın saçlarınızı :) Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ya bayıldım ben bu renge diğerinden çok daha güzel ve çok yakışmış 👌🏻👌🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, benim de çok içime sindi. Uzun süre kullanırım sanıyorum artık:)

      Sil
  3. Bende geçtiğimiz sene saçları yeşil yapmıştım ve tüm iş yeri saçlarını boyadı :) lider olmak iyidir yakışmış canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim olduğum ortamda bir kişi bile boyasa hemen değiştiririm. Çok rahatsız oluyorum öyle aynı saç, aynı makyaj aynı kıyafet durumlarından:)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş en önemlisi içine sinmesi mutlu hissetmen zaten. Bu boyayı yıllar önce ben de tavsiye üzerine kullanmış memnun kalmıştım. Şimdi okuyunca tekrar hatırladım kızıl renklerine bakacağım :)

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendim bende ,güle güle kullan canım 😍 Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Güle güle kullanın güzel durmuş bence :D

    https://tembelprenses.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. fatma nur akbalık17 Temmuz 2017 10:32

    Harika olmus... Bayıldım...

    YanıtlaSil
  8. Sosyal medyada görmüştüm başta bayılmıştım :)) Çok yakışmış size de, mutlulukla kullanın :))

    YanıtlaSil
  9. Herkesle aynı olmayı bende sevmeyen birisiyim. Yazınızı zevkle okudum. Kaleminize sağlık. Sevgiler. :))

    YanıtlaSil
  10. Merhaba bende saçlarımı yesile boyayacgim.aslinda 10 sene önce yapacaktım ama şartlar elvermedi okul iş hayatı vs engel oldu.neyse ben saçımı açmadım daha iki gün sonra açacağım eğer saçım turuncu veya turuncuya yakın koyu açarsa zümrüt yeşili tutar mı nevacolor ve lilafix yoğun yeşil aldım saçlarımı komple yapacağım tek bir tel kalmayacak 30 volummu kullanayım yoksa 20 yeni dusureyim ben açık yeşil sevmeem köyü yaprak yeşili veya zümrüt yada sizin böyle bu fotoda uçları gibi tam istediğim yani maviye çalan veya mont köyüsü o tarz olamayacak bunun için kahvemmsi veya turuncumsu açılan saça (saçlarım platin açılmayacak açılmıyor çünkü ve köyü boyalı ayrıca kalın telli inatçı saçlarım) dedgim gibi koyuyaprak yeşili zumrutt ve sizin alt tonları tutami kaç dk ve kaç volüm olmali..en sevdiği yeşil sactir seviyorum yeşil saçı sonra maviyi sonra moru kırmızı denedim çünkü 💚💚💚💚💚💙💙💙💙💜💜💜💜💜☺️☺️👍👍👍 rica etsem başka fotonuz varmı birkaç tane atsanız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenleme .ben bugün saçımı altın sarısı açık sarı arası açtım ortalle yeşile boyadım ama 10 dj olsun sonra 30 dk olsun ve sonra tekrar fazla beklettikce kahverengi oldu (zemin koyu sarı diye sarı yeşil birleşimi kahverengi olur ) bi Gr yeşil tutmadı hayal kırıklığı uğradım .ve maviye boyadım aynı şekilde bask yerlerini saçımın (yani her defasında uyguladigim yerler aynı değil hep farklı yerlerdi ) mavide sarı ile birlesince yeşil sun dedim hiç oda tutmadı neden acaba .saçım siyahken mavi ve yeşile boyadigimda güneşte hafifi yansıma olurdu ortak le açtığım halde neden bi hem tutmadı bende mecbur mor yaptım fazla beklettigim için viyole moru oldu o tuttu ..açılmış saca neden yeşil mavi tutmaz...aklım almıyor .bölüm düşürdüm dakikaalri değiştirin az çok sırayla başka marka oksidan kullandım yok...hiç boyamamisim gibi mecbur viyole moruna döndüm bende..💜😔😔 yeşile çok üzüldüm hiç boyel hayal etmedim boyalar mi bozuktu acaba ...en istediğim de yesildi halbuki

      Sil
    2. Merhaba
      Uzun zaman oldu bu rengi kullanalı. Saçınızın platin olması gerekmiyor. Benim önceki fotoğrafımda olduğu kadar açılsa yeter. Tek sorun siz saçlarınızın tamamına uygulamak istiyorsunuz. Saçınızın her yeri aşağı yukarı aynı açılmalı ki, yeşil boya istediğiniz gibi saça yerleşsin.
      Ben kuaför değilim ama önerimi sorarsanız 30 volume derim.
      Saçımı 1.5 yıl kadar böyle kullandım. Farklı markalar da denedim ama en memnun kaldığım rengi clemency boya verdi. Nevacolor çok koyu oldu onu söyleyeyim. Lilafix in yeşil rengini kullanmadım. 15-20 günde bir yeşil olan yerleri clemency boyadan yarım tüp sıkıp 30 volume ile karıştırıp uyguladım.
      Şimdi balyaj, sombre gibi bişey saçım.
      Yeşil saç kullandığım dönemlerden saçlarımı belli eden bir fotoğrafım yazık ki yok.

      Sil
    3. Sanıyorum boya ile ilgili. Bir önceki yorumumda nevacolor'un koyu olduğundan bahsetmiştim. neredeyse kahverengi oldu ceviz kabuğu rengi diyebilirim.
      Saçınızı beyaz sabunla yıkarsanız yeni boyanın bir kısmı akacaktır aklınızda bulunsun.

      Sil
    4. Sorun orda saçım platin açılmadı ama turuncu da olmadı orta köyü sarı gibi bir şey oldu turuncusuz sarı açtım oryalle ne mavi nede yeşil bu gram tutmadı 1 saatte beklettim başka yerini 20 dj da beklettim yok ayrı yerlerde dnerdim tabiki ve 30 bölümle denedim hatta 10/20 de denedim yani saçım.kahve değildi oryalle standart açtım turncusuz platinsiz normal çiğ sarı elde ettim bu gram girmedi yeşil.ozellikle mavi yine yeşil tuttu am sokağa çıkacak kadar değil yani anca arlaara altlara kullanilir güneşte sarıya çalıyor oryalin rengi ama yeşil.ne nevacolor nede lilafix tutmadı sanırım olay ve useri açmak lazım sizin gibi bir şeydi tbai açılmış halı..bende tutmayınca viyole sürdüm o muhteşem tuttu .şimdi kullanmicam viyole aktı bir ay olmadan yeniden açacağım.saci tekrar deneyeceğim yeşili.diger maviyi sattım başkasına...bakalım (gerçi yetmez tüm saçıma en azından altlara )( olacağını düşünmüyorum ama bakalım sanırım sarı ortalel açılmış saçta tutmuyor yani yeşil ve sarı karışımından kahve olur ama oda olmadı hiç boyamamisim.gibi olmuştu bakalım iki hafta sonra bu deneyrcim tekrar az bi bi daha açınca olmazsa koyu karamel yapacagim artık..😏 açmadan önce saçımda çiko kahve vardı o az almıştı tabi siayhimsiydi saçım az ışıltı vardı oralar guense yesildi o bile tutmadi açtığım saçta artım yeşilin köyü yvigi önemli değil.hic tutmadı tutsa keşke köyü tutsa razıyım.bi gram tymadi clemensy deenemdim sanırım o daha iyi marka galiba.yada mix renkler platin siz tutmuyor galiba beyaza yakın lazım saç ta.. yada saçımın cinsi inatçı..

      Sil