Hüzün Sarısı Kimdir?

Daha önce yazmış olduğum bu, Hüzün Sarısı Kimdir başlıklı yazımı ara ara gelen sorular üzerine güncelliyorum. 15 Temmuz 2020  tekrar bir güncelleme:))
Hüzün Sarısı Kimdir

Hüzün Sarısı yani Nihal Yeşiltaç Oran kimdir? Nasıl biridir? Ne iş yapar? Aslına bakarsanız yakın takipçilerim bir çok özelliğimi çözdü bile. Çok kapalı kutu biri değilimdir, oldukça şeffaf son lafını en başta söyleyen sürekli 10.köy arayan bir fani:)
13 Mart İstanbul doğumluyum. Burcum balık, yükselenim yengeç. En iyi anlaştığım burçlar yine su burçları, özellikle yengeçler. Yay kadınları ile de çok noktamız var ortak olan. Mükemmel bir anne babanın 4 çocuğunun en büyüğüyüm. Evliyim. 2 oğlum var. Büyük oğlum okulunu bitirdi ama eğitimini aldığı mesleği yapmadı, asker olmayı tercih etti. Şimdi Jandarma Arama Kurtarma Timi'nde görevli. Diğeri 4. sınıfına başlayacak.
Şimdi soruları bir metin halinde yanıtlıyorum.
En sevdiğim renk siyah, tuttuğum takım Fenerbahçe, asla tahammül edemediğim şey sahtekarlık. En önemsediğim duygu vefa. En sevdiğim kozmetik ürünü oje olsa da allık ve maskara olmadan olmaz diyenlerdenim.  En sevdiğim yemek sorusuna beklediğiniz gibi bir cevap gelmeyecek üzgünüm, sahanda yumurta:) Ve tabi hamur işleri. Gıda Teknisyenliği okumuş birinin bu kadar sağlıksız beslenmesi tartışılası bir konu farkındayım. En sevdiğim parfüm Dior'un Cherie ve Jadore. Artık koklayarak kullanıyorum o ayrı.  İnsan aşığı bir insanım. Dostluğa çok önem veririm. İyi bir dinleyiciyim. İyi sır tutarım. Aslında "iyi sır tutarım" cümlesi çok basit bir cümle biliyorum ama özellikle yazdım. Çünkü günümüzde sır tutmak ciddi bir meziyet ve ben bu meziyete sahibim. Sevincimi ve öfkemi paylaşmaktan çekinmem ama üzüntülü hallerimi kimse anlayamaz, annem hariç. En sevdiğim şehir İstanbul. Görmek istediğim şehir ülkemin tüm şehirleri. Görmek istediğim ülkeyi şöyle açıklayayım. Önce ülkemin her karışını gezip görmem lazım. Sonra ömrüm yeterse uzak doğu ülkeleri. Hayranı olduğum tek sanatçı var o da Nilüfer. Müzik dinlerim tür ayırmam ama ağırlıklı olarak Türkçe pop dinliyorum. En sevdiğim dizi diye bir şey yok dizi izlemiyorum, izleyemiyorum. Çukur isimli diziyi takip ediyorum, izleyemesem de konuya hakimim. Hiç pişmanlığın var mı demişsiniz evet var. 91 yılında yazmaya başladığım gazeteye kadrolu giriş teklif edildiğinde, iş yeri açmalıyım gibi saçma bir ideal uğruna kabul etmeyişim en büyük pişmanlığım.
Bir de köşe yazarı olduğumu bilenler para alıyor musunuz yazdığınız köşelerden, kaç lira alıyorsunuz demişler. Para aldığım da var almadığım da var diye cevap vereyim buna:)
Atlamak istemediğim bir soru da bugün snapchatten geldi. Soru aynen şu "ilgi görüyorsunuz ama sevildiğinize inanıyor musunuz?" Çok güzel bir soru bu insanın kendisini irdelemesi için değil mi? Sevildiğimi biliyorum ama sevmeyenim de çok fazla. Kimseye bir zararım olmaz aslında ama haksızlığa tahammül edemiyorum kendimi tutamıyorum. En çok instablogger kavramını kabul etmediğim için düşman oldular bana. Bir de içerik üretmeyip sürekli çekiliş yapıp basın bülteni yayınlayan sözde blog yazarları hiç sevemediler beni:) Benim sevmediğim hiç kimse yok, tek bir kişi bile. Kızdığım insanlar elbette var ama 'sevmiyorum' demem için öncesinde ciddi sevmiş olmam lazım:)
He bu arada atlamayayım. Küçük oğlum doğduğunda aktif iş yaşamına ara verdim o aralar yani yaklaşık 2 yıl internet üzerinden kampanyalara ve çekilişlere katıldım çok zevkliydi. Güzel arkadaşlıklar kurdum. Hepsi çok özel benim için. İş olarak neler yapıyorum blog dışında anlatayım. Özhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak varım.  Bir müzik yapım şirketinin yani Kadırga Müzik, basın ve halkla ilişkilerini yürütüyorum. Medya Tilkisi'nde köşe yazarı ve Magazinmatik.com'da editörlük ve köşe yazarlığı yapıyorum, Şarkı sözü yazarı olarak MESAM üyesiyim. Şiir yazmak hobim. Bazı şiirlerim bestelendi ve okundu. Basın kartı sahibi gazeteciyim, serbest haber yazıyorum. Şuraya yazacağım bir iki şey daha olabilir
Not: Burada bahsettiğim iki şeyden biri gerçekleşti. Magazinde kendi platformumu kurdum. Bi'Dolu Magazin olarak devam ediyorum. Diğeri ise başladım ama ne zaman sonlanır bilmiyorum. Bu arada bir hedef daha belirledim; yani yine iki şey daha ekleyebilirim buraya...

Bu kadar işe nasıl yetiştiğimi soranlar oluyor ve yeni öğrenenler de soracak. İnsan işini severek yapıyorsa sıkılmaz yorulmaz. Laf aramızda bir de az uyuyorum :) Mesela şu an saat tam 04.10 ve yarın (yani bugün) çok dolu bir gün olacak, yoğun geçecek. Elimden geldiğince bana verilen köşelerde yazılarımı yazmaya devam edeceğim. Bunun dışında blogumda da yapmayı planladığım çok şey var. Ürün deneyimlerim, yaptığım ve katıldığım etkinlikler, gündemle ilgili yazılarım da blogda olacak.
Sormak istediklerinizi buradan ya da Instagram'dan bana sorabilirsiniz.
Yeni güncellemede görüşmek üzere.
Sevgiler

Bu yazının kısaltılmış hali de tam burada


"Hüzün Sarısı Kimdir?" için 88 yorum:

  1. Her gün 1 yeni Bilgi'nin sahibini buldum tesadüfen. :) Facebookta takip ettiğim bir sayfaydı. Oradaki tüm emekleriniz ve şahsıma verdiğiniz fayda için bu vesileyle sonsuz teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mutlu oldum bunu duyduguma, ben teşekkür ederim:)

      Sil
    2. Gerçekten minnet duyduğum bir site. Bu arada ben de hiç beklemediği bi anda, hatta hiç aramadan, sevdiği bir kitabın yazarıyla karşılaşmış okuyucu gibi oldum bugün. ;)

      Sil
    3. bu sözlerden sonra ben çok mutlu oldum:)

      Sil
    4. Merhaba. Sizinle direkt iletişime nasıl geçebilirim? geri dönüş yaparsanız sevinirim saygılarımla. barış özkul email adresim. bybariscanb@gmail.com

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Mailinize dönüş yaptım Barış Bey.

      Sil
    7. Gerçekten teşekkür ediyorum size geri dönüşünüz için.

      Sil
  2. süper, 10 parmakta 10 marifet.Hergüne 1 Bilgiyi siz mi yayınlıyordunuz,bilmiyordum. Kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Her Gün 1 Yeni Bilgi (Kadınlar İçin) isimli sayfa evet benim.
      Sevgiler

      Sil
  3. ne güzel bir çok işi beraber yapabiliyorsun harika..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle mutlu oluyorum İrem. Bir dönem hiç çalışamamıştım, küçük oğlum doğduğu zaman. Depresyona girdim bildiğin. Zaman yetse yapacak çok şey var ama günde 3-4 saat uyku yetmemeye başladı:)

      Sil
  4. Gerçekten de çok aktifmişsiniz, ne güzel....

    YanıtlaSil
  5. maşallah demekte fayda var :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzek tanıtmışsınız kendinizi. Hem tabrik ediyorum. Hem de başarılarınızın devamını diliyorum.. Her gün 1 yeni bilgiyi bilmiyordum. Şimdi hemen ona bakıyorum..:) Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. o sayfa benim için çokk kıymetli. İlk yıllardaki özeni gösteremiyorum ama olsun:)

      Sil
  7. 10 parmağında 10 marifet var .Süpersiniz :)
    Yaptığınız her iş çok başarılı :) Yeni projenizi sabırsızlıkla bekliyorum :)
    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yeni proje yine yazmakla ilgili. Yazacağız bol bol, sonra hakkımızda davalar açılacak filan:)

      Sil
  8. valla bravo :) nazar değmesin enerjiniz hiç tükenmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bir kaç gündür error vermeye başladım. Kısa bir tatil ile şarj olurum sanırım:)

      Sil
  9. Vavvvv süper ,yoğun bir hanmsınız insanın sevdiği işlerle meşgul olması çok iyi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin püf noktası o zaten. Şu işleri sevmeyen biri dakikasını ayırmaz, ben uyku zamanımı dahil bu işlere ayırıyorum. Bakalım ne zaman lastik patlayacak:)

      Sil
  10. seninle tekrar gurur duydum arkadaşım..maşallah sübhanallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim.
      Başa çıkamadığım tek konu var o da küçük oğlumun düzensizliği biliyorsun, ona da çözüm bulabilsem...

      Sil
  11. bir kadın isterse herseyi yapar süpersiniz gercekten severek yapıldıktan sonra kadınların başaramayacakları şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın girişimcilere her platformda destek vermeye çalışıyor olmam işte bu sebepten. Kadın isterse yapar. Ben biraz abartıyorum, sağlığımı riske sokuyorum ama küçük oğlum doğduğunda çok pasif kaldım zaman kaybettim. İnşallah 1 yıla kadar rutine girecek hepsi ve ben birkaç saat daha fazla uyuyacağım:)
      Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  12. Kolaylıklar ve başarılar dilerim..

    YanıtlaSil
  13. Maşallah cnm gerçektenn Bir kadın boş oturmamalı bence ve bunuda gerçekten hakkıyla ispatlıyorsunuz. Tebrik ederim başarıların daim olsu cnm Lezzet Tramvayı.com dan sevgiler cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Lezzet Tramvayı:)
      Sevgiler

      Sil
  14. Başarılı kadınları çok seviyorum.
    İnsanın severek yaptığı şeyin verimide değeride çok kıymetli oluyor.
    Başarılarının devamını dilerim arkadaşım.

    YanıtlaSil
  15. Değişik yorum yazayım.
    Keşke yazmasaydınız. Resmen kıskandım. Hele benim yaşımda bir bayana bu yapılmaz diye düşündüm. Sanırım sizin küçük bir hareketiniz kadar bile hızlansam. Benim hayatımda epeyce birşeyler değişebilir.
    Tebrik ediyorum hayatınızdan enerji eksik olmasın diyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde hızlanalım hep birlikte ne dersiniz?
      Boşa geçen zamanı pek sevmiyorum, çalıştıkça ürettikçe yenileniyorum sanki.
      Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için:)

      Sil
    2. Birşeyler yapmaya çalışıyorum. Yetişemem ama gayrette önemli değilmi.?

      Sil
  16. Bende çok aktifim.. ve bende çok mutluyum.. Rabbim sağlık versin de, koşturalım.. sevgiler

    YanıtlaSil
  17. yolunuz açık olsun...çalışmak insanı zinde tutar...işin ne olduğu önemli değil...
    yeterki yaptığın işten mutlu ol...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Size katılıyorum. Yazarak mutlu olmayan biri benim yaptıklarımı asla cazip görmez. Keza ben de seyahati sevmem iyi ki öyle bir işim olmamış.
      Sevgiler

      Sil
  18. Maşallah size. Çalışmayı seven insan zaten kesinlikle boş duramaz.

    YanıtlaSil
  19. Maşallah canım, on parmağında on marifet...
    Allah yardım etsin sana ve her platformda güzel paylaşımlar yapmaya devam et .
    Sevgiler tatlım.💟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, çok teşekkür ederim hep birlikte inşallah.
      Sevgiler benden:)

      Sil
  20. Maşallah harikasın çok da güzel uğraşlar içindesiniz. sevdikleriniz huzurla hep yanınız da olsunlar.
    Başarılar daim yolun aydınlık olsun canım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum güzel sözlerinizi okuyunca. Teşekkür ederim:)

      Sil
  21. Maşallahhh 10 parmağında 100 marifet :) Blogunun köşesine mavi boncuk koy valla nazar değer ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında iyi fikir:)))
      Çok teşekkür ederim canım

      Sil
  22. Böyle başarılı ve çalışkan blogları görünce cesaretleniyorum. :) Örnek alıyorum kendime. Benimde yeni sayılan bir bloğum var. Sizi takibe aldım. Bende bloğuma beklerim . Sevgilerimle (apaydindunyam.blogspot.com)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Blogunuzdayım:)
      Sevgiler

      Sil
  23. Masaallah size, bari yarisi yazsaydiniz yaptiklarinizin agzim acik okudum :) Aman nazar degmesin, ailenizle ömür boyu mutlu olun insaallah

    YanıtlaSil
  24. Tebrik ediyorum örnek alinacak basarilar. Sevgiler. (Deryaninsporgunlugu)

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,
    Size kocamannnn maşallah başarılı hemcinslerimi her zaman takdir ederim gerçekten helal olsun .Yetenekli bilgili bir blogu takip etmek bana gurur verir her ne kadar sağlık nedenimden dolayı yorum yazamasamda peşinizdeyim sizden öğrenebileceğim çok şey olduğuna eminim .Sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için, mutlu oldum:)
      Sevgiler

      Sil
  26. bloğunuz çok eski sayılmaz ama sıkı takipçileriniz var görüyorum ne güzel ee bu kadar aktif olunca maşallah demek düşer bize de :) arada tarif paylaşıosunuz görüyorum ben de karışık bi bloğa sahibim her şeyden var beklerim, özellikle tarifleirm için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yeni bile sayılırım, daha bu mart ta 2 yıl olacak:)
      Sevgiler

      Sil
  27. Sağlıkla hepsinin üstesinden gel daima ve başarılarının keyfini çıkar canım .
    (uğramıyorum bu ara faceden takipteyim:) Diyarbakır'dayım salı günü döneceğim İzmir'e o zaman ayrıntılı dolaşırım:)) sevgiler'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim inşallah.
      Her zaman beklerim:)

      Sil
  28. Sizi youtube ta çocuklar için yapılmış BEBETÜRK Kanalındaki çocuğunuz tarafından yazılmış yorumları okuduktan sonra tanıma ihtiyacı hissettim. Ne kadar güzel bir geçmiş meslek hayatınız var tebrikler.

    YanıtlaSil
  29. Sizi tanıma gereksinimini Bebetürk teki oğlunuz tarafından yazılmış yorumlar ve sizin cevapladığınız saygılı yorum oldu ne güzel bir iş hayatı geşmişiniz var ne mutlu size. Başarılarınız daim olsun.

    YanıtlaSil
  30. merhaba; sizi instagramdan takip ediyordum, diğer kozmetik sayfalarından biriydi sadece instagram gözüyle sonra snapchat tetakip etmeye başladım ve samimiyetınıze doğallığınıza veeee en önemlisi sizi takip edenlere saygınıza hayram kaldım. hani bi yerde görsem yanınıza gelip sarılırdım direk o derecede :) siz hemen geritakıpettınız ve sanplerimi izliyorsunuz inanın bunu yapmıyorlar sizin gibi paylaşımda bulunanlar .. ve bu o kadar çok önemlı ki.. bu kadar bilgi sahibi ve deneyımli bir insan ve burnu havalarda değil ,gercekten takdir edilecek bir kişiliğiniz var..kocaman öpüyorum sizi ..saygılar...

    YanıtlaSil
  31. merhaba; sizi instagramdan takip ediyordum, diğer kozmetik sayfalarından biriydi sadece instagram gözüyle sonra snapchat tetakip etmeye başladım ve samimiyetınıze doğallığınıza veeee en önemlisi sizi takip edenlere saygınıza hayram kaldım. hani bi yerde görsem yanınıza gelip sarılırdım direk o derecede :) siz hemen geritakıpettınız ve sanplerimi izliyorsunuz inanın bunu yapmıyorlar sizin gibi paylaşımda bulunanlar .. ve bu o kadar çok önemlı ki.. bu kadar bilgi sahibi ve deneyımli bir insan ve burnu havalarda değil ,gercekten takdir edilecek bir kişiliğiniz var..kocaman öpüyorum sizi ..saygılar...

    YanıtlaSil
  32. merhaba; sizi instagramdan takip ediyordum, diğer kozmetik sayfalarından biriydi sadece instagram gözüyle sonra snapchat tetakip etmeye başladım ve samimiyetınıze doğallığınıza veeee en önemlisi sizi takip edenlere saygınıza hayram kaldım. hani bi yerde görsem yanınıza gelip sarılırdım direk o derecede :) siz hemen geritakıpettınız ve sanplerimi izliyorsunuz inanın bunu yapmıyorlar sizin gibi paylaşımda bulunanlar .. ve bu o kadar çok önemlı ki.. bu kadar bilgi sahibi ve deneyımli bir insan ve burnu havalarda değil ,gercekten takdir edilecek bir kişiliğiniz var..kocaman öpüyorum sizi ..saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Nasıl güzel bir yorum bu böyle, çok mutlu oldum.
      Dilerim karşılaşırız bir yerlerde.
      Çok çok teşekkür ediyorum 🙆💕
      Sevgiler

      Sil
  33. Bir kez daha saygiyla egildim :) Tekrar memnun oldum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl saygı duyulacak biri varsa o da sensin. Kolay değildir istikbali için bile olsa bir insanın gurbette tek başına mücadelesi. Üstelik duruş bozmadan.
      Ben de memnun oldum:)

      Sil
  34. Profil resmi dopdolu bir kadın düşüncesi yaratırdı hep bende.Bir de yazılardan yansıyan *tatlı sert bir yapı* diye geçerdi içimden.Ama takdir hep vardı.Okuyup öğrendiklerimden sonra, blog dünyasında olmanız büyük şans diyorum.Allah çocuklarınızla birlikte mutlu bir hayat sunsun dilerim.Sevgilerimle Nihal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler Ece Hanım bunlar. Çok teşekkür ediyorum mahcup oldum.

      Sil
  35. çok güzel, açıklayıcı ve samimi bir yazı olmuş. gücünüze ve zamanı kullanışınıza hayran kaldım. dilerim ki istediğiniz gezilerinizi, planlarınızı gerçekleştirin, bizlerle de paylaşın. uzun ve sağlıklı, mutlu ve dopdolu bir ömür diliyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah herkes hedeflerine ulaşsın.
      Sevgiler

      Sil
  36. her şeyi çok sevdiim hep güzel şeyler olsun hep istediklerin olsun nazar değmesin inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hepimiz için hep güzel şeyler olsun.
      Amin, hiç birimize:)

      Sil
  37. Bir de destek olurum yeni baslayanlara yazsaydin. O kadar isinin arasinda blogumla ugrastin çok sevdigim tasarimini yaptin bunu asla unutmam. Bütün hayatin basarilarla dolu geçsin. En alta ne girecek merak ettim simdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun yahu, ben unuttum sen unutmayın mı?
      Senin de öyle olsun inşallah canım.
      Hiç sorma taktım yine kafama bişey:)

      Sil
  38. İçeriğinden temasına çok güzel çok samimi bir bloğunuz var.Bizlere her zaman bu kadar samimi bu kadar güzel içerikler aktarmanız ve hayatınız da sürekli yeni başarılara ulaşmanız dileklerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum bu güzel yorum için. Size de büyük başarılar dilerim.
      Sevgiler

      Sil
  39. Çok güzel ifade etmişsiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Başarı hepimizin olsun.
      Sevgiler

      Sil
  40. Seni yakından tanımak güzel, güzel balık kadını. Bu arada aslında biz her grup burçla anlaşabiliyoruz da sorun bazı başka burçlarda :D Babamla aynı gün doğmuşsun ne güzel. Babam çok ama çok iyidir ama biraz inadı felaket, sende de var mı? Umarım hayallerin, yazacağın kitaplar da gerçekleşir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, seni de öyle.
      Benim inat olayım biraz farklı. Birşey için inat etme kararı almışımdır, aradan uzun zaman geçer ben sebebini bile unuturum ama o kararı aldım diye inadımdan vazgeçmem:()
      Burçlar konusunda haklısın:))
      Dilerim hepimizin tüm istekleri gerçekleşir.
      Sevgiler benden...

      Sil
  41. Çok güzel bir bloğunuz var.Bizlerin ufkunu genişlettiğiniz için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  42. Nihal hanım, sizi tanıdığıma memnun oldum. Objektif olarak her konuyu içtenlikle cevaplamışsınız. Çalışma isteğiniz, bakış açınız, yaptığınız işleri severek ve önem vererek yapmanız her konuda başarılı olabileceğinizi gösteriyor. Sizden çok şeyler öğrendim. Duymadığım kelimeleri duydum. İnstablogger ne olduğunu şimdi araştırdım okudum. Blog hakkında bakalım daha neler öğreneceğim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de mmnun oldum Abdullah Bey.
      Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum, ne mutlu bana.
      Sevgiler

      Sil