Karanfil Kürü ile Saç Dökülmemi Azalttım

Başlıktan da anladığınız gibi karanfil kürü ile saç dökülmemi nasıl azalttığımı anlatacağım bu yazıda. Karanfil kürü hakkında yıllardır bir şeyler okuyorum, duyuyorum. Hatta İbrahim Saraçoğlu'da farklı bir tarif ile karanfil kürü kullanımı ve faydalarını anlatmıştı yıllar önce. Ama ben yarım yamalak uyguladığım için herhangi bir fayda görememiştim. 
Karanfil Kürü ile Saç Dökülmemi Azalttım


Bir süredir yine aşırı dökülme ile karşı karşıya kaldım. Tahlillerim de yapıldı, eksik değerler tamamlandı ama dökülmelerde bir değişiklik olmadı. Karanfil kürü yine aklımda düştü. Şimdi size tüm detayları anlatacağım lütfen dikkatle okuyun. Sadece tarifi alıp çıkmayın, bu uygulamada yapılması ve yapılamaması gereken önemli şeyler yazacağım. 
Karanfil seçimi ile başlayalım; alacağımız karanfilin üst kısımları fotoğrafta gördüğünüz gibi açık renk olacak. Bütünü ile aynı renk olanların çok başarılı sonuç vermediği belirtilmiş birkaç ayrı yerde. Buna dikkat edelim. 
Aşağıda tarifini verdiğim kür her gün taze yapılmalı. Bir kür en fazla iki gün kullanılmalı. 
Uygulama öncesi saç temiz olmalı ama bu sadece opsiyonel. Önerim ve tecrübem doğrultusunda şunu söyleyebilirim en az 15 gün boyunca saçlar her gün yıkansın ve o günün kürü saçlar yıkandıktan sonra kullanılsın. Günde en az bir defa saç diplerine sürülüp masaj yapılsın. Sprey başlıklı bir şişeye doldurup aklınıza geldikçe fıs fıs sıkabilirsiniz mesela.
15 gün sonra gün aşırı aynı şekilde kullanılabilir. Yani bir gün yap bir gün yapma şeklinde. Zaten 10 olmadan bir farklılık hissediyorsunuz. Daha sonra da birkaç günde bir tekrarlanabilir. Toplamda en az 40 gün kullanılması gerekiyor.
Şimdi uyarılar ve önlemler bölümü diye altını çizip, yukarıda anlattıklarımı tek tek maddeler halinde yazayım:
15 gün, günde en az bir defa uygulanacak
Saç mümkün olduğu kadar temiz olacak
Kullanımın toplam süresi en az 40 gün olacak
15 gün bittiğinde kademeli olarak azaltılacak
Karanfil taze olacak
Şimdi karanfil kürü nasıl yapılır ona geçelim. 15 tane karanfili yaklaşık 150 ml su ile ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısıp 10 dakika kaynatıyoruz. Kaynattığımız cezve vs her ne ise onun üstünü kapatıp soğuyuncaya kadar bekletiyoruz. Ardından uygulama yapacağımız kaba süzüyoruz ve kullanmaya başlıyoruz. 
Karanfil Kürü nasıl yapılır


Ben denemelere başlayalı çok oldu ama yap boz yöntemi yaptığım için size  net sonucu yazmak zaman aldı. Yap boz dediğim olaylardan biri uygun olmayan bir zamanda yaptığım saç kesimi oldu. Arkadaşlar, ilk kullanımın 10.gününde saç dökülmemde azalmalar başlamışken ben saçımı kestirdim. Regl dönemindeydim ve bu dönemde saçların kesilmemesi lazım. Ben o dönemi unuttum, maniküre gittiğim bir ara 4 cm kadar kestirdim saçımı. Ertesi gün saçların nasıl dökülmesi arttı anlatamam. Bir çoğunuza ilginç gelebilir, ben de size mantıklı bir açıklama yapamam bu konuda ama söylenenler doğruymuş dedirtti bana bu durum. Sadece karanfil kürü aşamasında değil, daimi bir durum bu regl dönemi saç kestirilmezmiş, bir defa da ben tecrübe etmiş oldum.
Sonuç olarak bu karanfil kürü ile saç dökülmelerim ciddi anlamda azaldı. Ben artık kademeli olarak sonlandırma noktasındayım 35 gün oldu. Bir farklılık olursa yazımı güncellerim. Bir de bu kür saçın hızlı uzamasını da sağlıyormuş ama ben dökülme hedefli olduğum ve saçlarımı arada kestirdiğim için gözlem yapamadım bu konuda. 
Benim atladığım, sizin sormak istedikleriniz varsa mutlaka yazın.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler
İlgili videomu da şuraya ekleyeyim 





"Karanfil Kürü ile Saç Dökülmemi Azalttım" için 4 yorum:

  1. iyi fikirmiş teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ben de bu aralar saç dökülmesi için farklı bir doğal ürün kullanıyorum. Bu ürünle olan deneyimlerimi bitirdikten sonra karanfil kürünü de uygulayacağım. Maliyeti de çok ucuz. :) Deneyimlerin benim için her zaman yol gösterici oldu. Teşekkürler ablam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin kullandığın ürünü ve sonuçlarını merak ettim şimdi. Karanfil kürü olayını yap boz yöntemi ile emin olduktan sonra yazdım. Anlattığım gibi uygulayanlara faydalı olacaktır.
      Çok teşekkür ederim canım

      Sil