Siyah Nokta Temizlemenin Püf Noktası

Merhaba
Bugün size siyah nokta temizleme konusunda bir yazı hazırlamak istedim. Siyah nokta temizleme bantları veya soyulan maskeler ya doğal yolla siyah nokta temizleme adı altında kullandığımız organik ürünler. Bunları hep denedik ama kimini hiç sevmedik, kimini 'eh işte, kötünün iyisi' diyerek kullanmaya devam ettik.
Bugün burada size kullandığımız siyah nokta temizleme ürünlerinin performansını nasıl arttırabileceğimizi yani siyah nokta temizlemenin püf noktasını kısaca anlatacağım.

siyah-nokta-temizle


Öncelikle bu yöntemi nasıl bulduğumdan bahsedeyim mi? Büyük oğlum siyah noktaları için bir şeyler yapmamı istedi, tamam dedim ama annemlerdeydik, orada da performansını çok beğenmediğim diz ve dirseklerimde kullanarak bitirmeyi planladığım bir maske bırakmıştım sadece o vardı. Benim oğluma bir şey derseniz onu yapmak zorundasınız. O maske ile siyah noktaların temizlenmediğini görünce neler olurdu acaba? Düşündüm aklıma bir yöntem geldi. Ne kaybederim dedim ve ona hiç renk vermeden uygulamaya başladım.

Önce siyah noktaların olduğu bölümleri normal bir jel ile temizledik. Ardından oldukça sıcak su ile peeling yaptık, yaklaşık 2 dakika sürdü peeling işlemi. Burun kenarlarını kurulayıp bahsettiğim siyah maskeyi sürdük. Ve dedim ki "sıkılıp çıkarmaya çalışmak yok, ben tamam diyene kadar kalacak" beklemeye başladık maske kurudu ama ben soymaya cesaret edemiyorum. Ya maskenin performansı değişmediyse? Yaklaşık yarım saat sonra soyduk. Soyulan parçanın üzerini görünce gözlerim pörtledi tabiri caizse. Neredeyse hepsini sökmüştü siyah noktaların ki, oğlumun bu konuda maşallahı var burun bölgesinde.

siyah-nokta-temizlemenin-puf-noktasi


Daha sonra farklı yöntemlerle sağlama yapmak amaçlı denemeye devam ettim. Farklı yöntemler farklı kişiler. Hem soyulan maskeler hem de bantlarla ve çıkan sonucu yani yapılması gerekenleri maddeler halinde yazıyorum.

1-İlgili bölgeyi cildimize uygun bir temizleme ürünü ile temizliyoruz.
2-Mümkün olduğu kadar sıcak su ile peeling yapıyoruz, en az iki dakika.
3-Bölgeyi kurulayıp ürünü uyguluyoruz. Bu arada maske ise kuruluyoruz ama siyah nokta bandı kullanıyorsak hafif  ıslak kalıyor.
4-Ürün üzerine yazan süreden biraz daha fazla bekletiyoruz. Maske ise 30 bant ise 20 dakika en az.
5-Ürünü arındırıp, sıkılaştırma özelliği olan bir tonik uyguluyoruz.

Bu sistemi deneyip, deneme sonuçlarınızı benimle paylaşır mısınız?
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler

Not: Umarım bu bilgileri bazı blogger arkadaşlar kendi deneyimi gibi paylaşmaz. Daha önce başka bir konu ile ilgili bir deneyim yazmıştım bir blogger arkadaşa özelden, kelimeleri bile değiştirmeden blog yazısı olarak takipçileri ile paylaşmıştı. Gerçi sonunu bağlayamadığı için biraz gülünç olmuştu ama anlamayanlar bilgi için teşekkür ettiler ona :D




"Siyah Nokta Temizlemenin Püf Noktası" için 8 yorum:

  1. güzel bir yazı canım emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz ürünleri banyodan sonra sıcak sudan çıkınca kullanıyorum bende. Tabi sıcak suyun direk bir peeling etkisi yok :D Gözenekleri açtığı için temizliği ciddi şekilde başarılı kılıyor. Bu maskelerde zaten en iyi sonucu yoğun siyah nokta problemi yaşayanlar alıyor. Maskesiz asla :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maske veya siyah nokta bantlarını banyo öncesi kullananlar var. Gözlerimle gördüm şaka gibi. Elbette maskesiz asla:D

      Sil
  3. Çok fazla siyah nokta sorunum olmadığı için bu tarz kullanmak hic aklıma gelmezdi. Deneyimini paylaşman çok iyi olmuş canım, genç yaştaki arkadaşlara güzel bir öneri yazısı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hep ürünün üzerinde yazdığı gibi uyguladım şimdiye kadar. Ama zora düşünce insan icat çıkarıyor işte. Böyle olunca siyah nokta temizlemenin püf noktasını da bulmuş olduk :D

      Sil
  4. Kaleminize sağlık, siyah nokta temizleme özellikle genç ciltlerde çok önemli. Doğru şekilde gözenekler temizlendiğinde ileriye çok büyük yatırım olacaktır ciltler için.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bunu merak ettim en kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil