Internetten Para Kazanma Yolları -1-

internetten-nasil-para-kazanilir


Merhaba

Bugün çok farklı bir konu ile sizlerleyim. Bir çok internet kullanıcısı internetten para kazanma yollarını araştırmış, hatta bazıları denemiştir. 
Bundan bir süre önce mail adresime gelen bir soru bu durumu düşündürdü bana. "internetten nasıl para kazanılır" sorusu üzerine kendi çapımda harekete geçtim. Sordum soruşturdum, okudum araştırdım. Aslında bu durumdan bir yazı dizisi çıkar ama ben işin araştırma kısmına o kadar vakit ayırabilir miyim bilmiyorum.
Bu yazımda sizlerle bazı linkler, siteler paylaşacağım. Bunlar çoğunlukla oyun gibi olan minik minik paralar kazanılabilecek siteler. Bunlardan birkaç tanesine üye oldum didikledim. Ve listeye geçmeden önce şahsi fikrimden bahsedeyim.. Mesai harcanıp uğraşılacak şekilde düşünmeyin, çünkü kuruş kuruş birikiyor orada paralar. Ancak internette oyun oynuyorsanız ve o zamanı farkında olmadan damlaya damlaya göle çevirmek istiyorsanız deneyebilirsiniz. 
Bu bir araştırma yazısı, o sebeple paylaşacağım sitelerin hiç birine tabi ki kefil olmuyorum. Sadece bilgisini paylaşıyorum. İçlerinden bir tanesini ben de fırsat buldukça yapıyorum. Terapi gibi bişey:) Hem bilgisayar hem mobil olması kolaylaştırıyor tabi. Ama dediğim gibi asla mesai harcamaya, başka şeylerden ödün vermeye değecek para kazanma yolları değil bunlar. 
Başlayalım isterseniz. oyun isminin üzerine tıkladığınızda siteye ulaşıyor olacaksınız.
Çılgın Kümes
Çılgın Tavuklar
Sanal Çiftçi
Çiftlik Bank
Ütopya
Çılgın İnekler
Besle Kazan

Bunlar dışında bir de video izleme sitesi var. Videoyu en az onların verdiği süre kadar izleyip yine kuruş kuruş biriktiriyorsunuz:) 

İzle Kazan

Bunlara benzer daha çok oyun sitesi var minik minik para kazandıran. Buraya listelediklerim benim üye olduklarım ama dediğim gibi sadece bir tanesi ile ilgileniyorum fırsat buldukça. 

Şu sıralar makale yazarak para kazanma olayını araştırıyorum. En kısa sürede onunla ilgili de bir yazı hazırlayacağım sizlere. 

Not: Adı geçen sitelerle direkt olarak hiç bir bağım yoktur. Tamamen sorulan tek bir soru üzerine bir haftalık araştırma yapıp, sadece soruyu soranla değil herkesle paylaşmak istedim sonucu.

Yeni bir yazıda görüşmek üzere.

Sevgiler


"Internetten Para Kazanma Yolları -1-" için 26 yorum:

  1. Böyle şeyleri bilmiyorum;ama blog yazarak para kazanıldığını duydum. Reklem alındığını biliyorum. Ama hiç girmedim böyle şeylere blogumla. İyi midir yaptığım değil midir bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blog yazarak para kazanma olayı biraz çetrefilli. Ben 2.5 yıldır yazıyorum para filan kazanmadım:)

      Sil
  2. makale yazarak kazanmaya bende taktım :) ama nedense bir veri data bulamıyorum günlerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala bir vakit ayırıp didikleyemedim yüzeysel baktım hep:)

      Sil
  3. Ilk defa bu oyun uzerinden para kazanildigini duydum. Tesekkur ederiz bilgi icin

    YanıtlaSil
  4. Ay hiç vaktimi harcayamam götürüsü daha çok gelirinden bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizler için evet. Yani para kazanalım diye oturup ilgilenemeyiz ama bir öğrenci için cazip olabilir

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Sanal Çiftçi oyununa fırsat buldukça giriyorum ama çok fırsatım da olmuyor:)

      Sil
  6. Ellerinize saglik, makale ile para kazanma kismini da merak ettim yazinizi bekliyorum. Ben korkuyor cekiniyorum sitelere üye olmaya :/ Reklammis, para kazanmakmis zaten hic aklima bile gelmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makale olayını yüzeysel olarak araştırdım ama linkler verecek kadar bilgim yok bir boşlukta da ona bakacağım.
      Bir işi olan insanlar için çok cazip gelmese de makale yazarak iki çocuğuna bakmaya çalışan bir anne tanıdım ben. O sebeple birilerine belki faydası olur diye yazacağım onu da iyice donandıktan sonra

      Sil
  7. Makale yazarak kazanma olayında da çok büyük bütçeler yok. 100 kelimeye 0.75 TL gibi ücretler biçiyorlar. Ve kurum olarak böyle çalışan yerler part time ya da sürekli olarak buna zaman ayırmanı isteyen yerler oluyor. Denemedim ama free işlere baktığınızda kariyer vs de bile ilanları çıkıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dev paralar yoktur ama hiç bir işi ve geliri olmayanlar için akmasa damlar diye düşünüyorum

      Sil
  8. Sürekli oyun oynayanlar için iyi olmuş 😉 ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  9. Oyunlara vakit harcamayı hiç sevmedim ne yazıkki bu oyunlar boş işler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin düşünceniz tabi saygı duyarım ama para kazanma imkanı olmayan öğrenciler, mesleği olmayan kadınlar için oyunla para kazanma ihtimali hoş
      Allah hiç kimseyi kuruş toplayarak bişey kazanmak isteyecek duruma getirmesin.
      Sevgiler

      Sil
  10. Bende oyun oynamayı hic sevmiyorum ama öğrenci olduğumdan arkadaşlarıma önerebilirim :)

    YanıtlaSil
  11. Ben de makale yazarak kazanmıştım. İyimakale.com vardı tekrar dönmeyi düşünüyorum. Ayda 20 yazı yazmıştım 200 kelimelik aldığım ücret 150 liraydı. Benim için yeterliydi çünkü iki yazıyı yazmam 1 saatimi alıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir örnek değil mi? 150 liranın yokluğunu bilmeyenler kıymetini de anlamaz tabi:)

      Sil
  12. Yazım çok kuvveti değil ama ben de blog yazmak istiyorum. Zaman ayırdığın bir şeyden de paza kazanmak güzel olurdu tabi kii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.5 yıldır blog yazıp ciddi zaman ayırıyorum. Ama para filan kazanmıyorum:)

      Sil
  13. İlginçmiş. Her türünü biliyordum da, oyun oynayarak olanını bilmiyordum. Bir ara makaleyle para kazanmayı ben de araştırmıştım. Yazını merakla bekliyorum o halde konuyla ilgili.

    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil