Onun da Gözyaşı Var!




Merhaba



Son bir kaç gündür kafamızı karıştırdı bu olay? Gerçek mi değil mi? Veya ne kadar gerçeklik payı var bilmiyoruz ama hep söylediğim gibi, ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Hangi olaydan mı bahsediyorum. Tunceli'de çöp arabasına preslenen 36 sokak köpeğinden bahsediyorum. Sosyal medya ayağa kalktı Tunceli Pülümür Belediyesi inkar etti ama sonra şöyle bir açıklamada bulunuldu: Belediyenin hayvan nakil aracı yokmuş o sebeple bu hayvanlar çöp arabasına konulup Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı'na sevk edilmiş, kısırlaştırmak için. 
Olayın sonrasında hayvan barınağından bir yetkili 36 hayvanın sağlıklı bir şekilde barınağa teslim edildiğini açıkladı. Bu tamamen doğru olsa bile hayvanların çektiği eziyet ne oldu? Can değil mi onlar? Belediyenin imkanlarının kısıtlı olmasını anlarım, en iyi çözümün çöp arabasına 36 köpeğin sıkışıtırılması olmasını anlamam. Belediye, halkından yardım istese muhakkak birileri uygun araç verir. Belki hayvan nakil aracı değil ama çöp kamyonundan hallice bir araçla eziyet çekmeden giderler 125 km yolu!
Bu haber vesilesi ile söylemek istediklerim de var. Hayvana eziyet edilme hikayesi olarak ilk değil bu hepimiz biliyoruz. Son da olmayacak. Merhamet aşılanmamış, olması gerektiği gibi eğitilmemiş insanların hikayelerine rastlıyoruz sürekli. 8 yaşında bir çocuk gözümün önünde bir kediyi almış arka iki ayağını tutmuş sağa sola sallıyor, hayvan acı çekiyor çocuk gülüyor. Bu bana göre vahşet. Aklı başında olan her insan için vahşet tabi. Yetişkin nice insan benzer şeyler yapmıyor mu? Bir barınak çalışanın morali bozuldukça hayvanları dövdüğünü, onlara "stres topumsunuz benim" diye eziyetler ettiğini okumuştum mesela. Sirklerde bizi hayrete düşüren hareketleri yapan hayvanların hangi şartlarda nasıl eğitildiğinin videolarınız izlediniz mi? Hayvanlara tecavüz olayına hiç girmiyorum zaten. Peki bu hasta ruhlu insanlar yaptıklarından dolayı adaletin karşısına çıkarılıyor mu? Çıkarılırsa ne ile karşılaşıyor. Hemen söyleyeyim. Eş dost akraba şahit olduysa kendi aralarında çözüyorlar değil adalet, kimsenin haberi olmuyor. Eziyet, tecavüz bir kamereya yakalanırsa veya duyarlı biri görüp haber verirse o zaman hesap verme zamanı. Hayvanlara eziyet eskiden Kabahatler Kanunu kapsamındaydı şimdi ceza kapsamında. İşkencenin türüne olayın gelişimine göre 6 ay ile 4 yıl arası hapisle cezalandırılıyor muhatap ama bu ceza paraya çevrilebiliyor! 
Duyarlı insanların topladığı imzalar ve yaptıkları protestolar zaman zaman işe yarıyor ama kesin çözüm değil. Bilinçlenip bilinçlendirmek lazım. Evlatlarımızı yetiştirirken onlara merhametin nasıl birşey olduğunu anlatarak, öğreterek başlayalım mesela.
"Önce İnsan" ilkemden vazgeçmesem de, evimizde beslediğimiz sokaktaki gördüğümüz hayvanlar konuşamayan ama hisleri olan canlılar. Acı duyuyorlar, ağlıyorlar, mutlu oluyorlar. Siz hiç bir hayvanın sevildiğinde, mutlu olup şımardığına tanık oldunuz mu? Olmadıysanız çok şey kaybetmişsiniz.
Sevgiler







"Onun da Gözyaşı Var!" için 6 yorum:

  1. O görüntü bakışlar içler acısıydı, gerçekten barınağa ulaşmışlarsa çok iyi en azından sevindirici..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barınak yetkilisi öyle açıklamış. Evet sevindirici:)

      Sil
  2. Ne biçim insanların hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz aklım almıyor. Normal hisseden, normal düşünen biziz. İnsanız çünkü. Onların da canlı olduğunu, bizim gibi acı çektiğini, acıktığını, üşüdüğünü nasıl anlamıyor nasıl algılamıyorlar? İnşallah açıklandığını yazdığınız üzere barınağa ulaşmışlardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saglıklı olarak teslim aldıklarını ilgili her yerde açıkladılar. Yalan bir basın duyurusuna cesaret edemezler, sanmıyorum

      Sil
  3. inandığım bir söz var hayvanları sevmeyen insanlarıda sevemez bunun başka acıklaması yok sanırım

    YanıtlaSil