Ana Sayfa » , , , , , , , , » Pepee'nin Baştan Sona Yanlışları. Fotoğraflarla:)

Pepee'nin Baştan Sona Yanlışları. Fotoğraflarla:)

Merhaba


Uzun bir süredir aklımı kurcalayan düşündükçe, izledikçe hata üstüne hata bulduğum bir çizgi film Pepee.

Bir çoğumuz biliyoruz; İspanyol yapımı okul öncesi animasyon serisi Pocoyo ile benzer bir durumu var Pepee'nin. Bu basında hırsızlık, çalıntı gibi kelimelerle anılmış olsa da ben aynı kelimeleri kullanmayayım. Renk isim ve hayvan figürleri değişmiş olsa da dış sese kadar bir çok şey aynı.
Şimdi gelelim beni hep düşündüren ve uygun bulmadığım detaylara.
Bu animasyonu küçük çocuklar izliyor öyle değil mi? Peki küçük çocuklar için gerekli olan nedir TV programlarında? Eğitici, öğretici geliştirici.
Daha Pepee başlarken bisikletini inanılmaz hızlı kullanıyor, tam kaza yapacak ordan kalem çıkıyor ona bir yol çiziyor kazadan kurtarıyor. Ama bizim çocuklarımızın hayatında bir Kaliş yok. Ona özenip bisikletini hızlı kullanmak isteyen çocuklarımızın riskini azaltamaz öyle değil mi?
Ağız burun kulak nerede öğretiyorlar burada, beş duyu organını da öğretiyorlar ama Pepee ve diğer kahramanların 4 parmağı var!
Evlerinde iyi bir gelişme olunca veya özel bir gün, hemen sahne kuruluyor her biri yöresel kıyafetler giyiyor hemen başlıyorlar oynamaya zıplamaya her seferinde. Kimin evinde bu kadar oynamalı zıplamalı kutlamalar yapılır? Gerçeğe ne kadar yakın?
Yine bu Pepee ve ailesi öyle bir yerde yaşıyor ki, bakkal yok, market yok, asfalt zemin yok, Boş bir zemin üzerinde bir ev araba rengarenk ağaçlar. Pembe ağaç mor ağaç filan. Sosyal hayata adapte etmek istediğimiz çocuklar için bu ne kadar faydalı?

Ve Pepee sürekli 'hıh' diyerek küsüyor, bir de arkasını dönerek. Bu sizce iyi bir örnek mi?
İki yıl tüm aile fertleri aynı kıyafetleri giydi. Annesi babası ninesi dedesi. Sadece halk oyunu oynarken değişti kıyafetler.
Muhakkak atladığım detaylar vardır.
Şimdi yeni bölümleri hazırlandı ve yayınlanmaya başladı. Allah'tan yeni bölümde bir okul ve öğretmen var. Zulu, maymuş haricinde birkaç arkadaşı da oldu.
Küçük oğlum Pepee'yi seviyor ve izliyor. Oradaki eksikleri ben tamamlamaya çalışıyorum. Mesela yaşadıkları yerin köy olduğunu o yüzden o kadar sessiz sakin olduğunu söyledim. Pembe ağaç olur mu diye sordu, o ağacı komik olsun diye yaptıklarını söyledim gibi gibi.
Sanıyorum sizler de benimle aynı fikirdesiniz.
İşte anlattıklarımın fotoğrafları:)



    Pepee ve Pocoyo



Pepee'nin dört parmağı



Her olayda işte böyle oynuyorlar:)




Ailesi


Pepee'nin yaşadığı yer (ilk bölümler)


Kırmızı ve mor ağaçlar:)


Konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum:)
Sevgiler














"Pepee'nin Baştan Sona Yanlışları. Fotoğraflarla:)" için 21 yorum:

  1. Kesinlikle çok doğru bir tespit olmuş. Benimde oğlum izlemeye bayılıyor önünü alamıyorum. Dediğin gibi birde onun gibi küsüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevdi çocuklar Pepe'yi. Bize düşen oradaki eksik ve hataları onların anlayabileceği bir dille anlatıp telafi etmek sanırım:)

      Sil
  2. Örnek alan çocuklar,çocuklarımız der susarım.. :)

    YanıtlaSil
  3. Evet anlattıklarının bazılarını bende düşündüm. Birşey yapıldığında her Ayrıntı düşünülmüyor maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle düşünmemişler, kahramanların sevimli olması yetmiş onlara

      Sil
  4. yeğenim sayesinde epey izledimm ve anlattıkların baştan sona doğru tespitler...teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Özellikle küsme durumu kötü etkiliyor çocukları..Benim oğlum izlemiyor..Genelde çizgi film izlemiyor zaten..Trt nin yeni çizgi filmleri güzel geliyor bana. Niloya ,canım kardeşim,can kültürümüzle uyumlu.

    YanıtlaSil
  6. izlerken çok eğleniyorum :) çocuğum olmadığı için yanlışları hiç fark etmedim ama halay falan çekiyor hoşuma gidiyor

    YanıtlaSil
  7. Pepe, Bebe, Zeze, Bibi,Şila, Eke, Zuzu,Zulu, Maymuş, Kaliş...... Ay konuşmayı unuttum..:) Daha neler neler.. Ben de pek sevemedim Pepe'yi.. Çocuklar için hem eğlendiren, eğlendirirken öğreten güzel çizgi filmler var. Ama bazılarında gizli gizli şiddeti teşvik edenler de var... Mesela Ayas'ı ben beğeniyorum. Eğitici yanı çok. Ayas akıllı, terbiyeli bir çocuk... Ama Cemal ve tayfası öfleli, kıskanç ve şiddete meyilli. Sanırım bizim susam sokağının hem eğitici, hem öğretici, hem eğlendirici, hem de sevgi dolu yapısı, bir daha yakalanamadı..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayas ı ben de seviyorum. Canım Kardeşim de idare eder. Ama Pepee nin faydası olduğu kadar zararı var. Kafasını karıştırıyor çocukların

      Sil
    2. Ayas ı ben de seviyorum. Canım Kardeşim de idare eder. Ama Pepee nin faydası olduğu kadar zararı var. Kafasını karıştırıyor çocukların

      Sil
  8. Bizim çocuk izliyor bunu bayılıyor açmadık ağlıyor bepe diyor :)

    YanıtlaSil
  9. çok saçma bence. Bütün çocuklar hayal kurarlar. Hyallerinde de o pembe ağaçlardan çok daha fazlası vardır. Ben çocukluğumda çok fazla saçma sapan yabancı çizgi filmleri izledim. En basiti baksbani bile peşinde koşup sürekli onu öldürmeye çalışan bir avcı var. Öldürmek iyi bir şey mi. Lütfen eleştirileriniz dil olsun

    YanıtlaSil
  10. Yillarca siddet icerikli avrupa yaoimi filmler izledik. Surekli noal kutlamalari agizda sigara opusen ask yaşayan karakterleri gorduk.. simdiki cizgifilmlerin tek eksigide pembe agaclari olsun umarim. Subnimal mesaj iceren illuminati tuzagi filmleri izlemesi ler yeterki

    YanıtlaSil