So Fly Poff Poff Makyaj Süngeri

So Fly Poff Poff Makyaj Süngeri ile geldim bugün. Biliyorsunuz Sebile Ölmez, yani sebibebi kendi markası ile makyaj süngerlerini ve makyaj fırçalarını çıkardı bir süre önce. Oldukça uzun süren bir çalışma, araştırma sonucu çıktı bu ürünler. Bugüne kadar bir çok markanın sünger ve fırçalarını denemiş olduğundan sanırım, kendi markasını çıkardığında "tamam olmuştur" dedim içimden. Bir de blogger/youtıber olarak da söylediklerine inandığım nadir insanlardan olduğu için şişirmeyeceğini düşündüm. Bu arada kulislerde "bloggerlar sebibebi süngerlerini överler iyi olmasa da" gibi laflar dolaştığını duydum. Aslında sektöre bakıldığında şüphe duymakta çok da haksız sayılmaz insanlar ama benim yorumlarımın objektif olacağını da bilen bilir.  Neyse geçelim süngeri anlatmaya.
So Fly Poff Poff Makyaj Süngeri
So Fly Poff Poff Makyaj Süngeri

So Fly Makyaj Süngeri Yorumum

Öncelikle bu ürünün sitedeki anlatımına bakalım. Diyor ki, "Ultra yumuşak POFF-POFF süngerle makyajınızı en kısa sürede, en pürüzsüz şekilde yapabilirsiniz. Toz, krem veya likit dahil olmak üzere tüm ten ürünlerinin kullanımına uygundur. Toz ürünler için kuru kullanım önerilmektedir. Islandığında hacim olarak genişler ve daha da yumuşar. Ultra sıkı gözenekleri sayesinde nemli kullanımda emilimini minimumda tutarak ürününüzü en verimli şekilde kullanmanızı sağlar. Teninize en yumuşak dokunuşu yapar. Makyajınızı iz bırakmadan maksimum kapatıcılıkta uygulamanızı sağlar."
Aslında So Fly sünger çıktığında iki çeşitti yumuşak ve ultra yumuşak. Şimdi siteye bakıldığında tek çeşit görüyoruz. Pembe renkte ve alıştığımız makyaj süngerleri formunda hazırlanmış, yani yumurta şekli. Üzerinde minik bir kalp var ve bu detay süngerin özel olarak bir markaya ait olduğunu gösteriyor. Şunu demek istiyorum; piyasa malı süngerlerden alıp ambalaj yapılmış bir de marka eklenmiş olanlarda değil yani. Sanırım anlatabilmişimdir durumu.
Evet bu sünger kuru hali ile bile oldukça yumuşak ve her türlü ürünü uygulayabileceğimiz kıvamda.
Nasıl kullandım? Kuru olarak fondöten ve kapatıcı ürünleri uyguladım, toz ve krem ürünleri de uyguladım. Yine aynı ürünleri nemli süngerle de uyguladım. Süngerin ıslandığında aşırı yumuşak olduğunu da belirteyim hemen burada. Sonuç nasıldı? Madde madde yazayım.
Nemli kullanımda
Toz ürün tabii ki uygulanmamalı, zaten kendileri de belirtmiş.
Krem ürünleri, ürünün bir kısmını silmeden dağıtabiliyor. Biliyorsunuz bazı süngerlerde krem/stick ürünleri dağıtalım derken ürünün bir kısmı tamamen siliniyor, süngerde kalıyor :D Baya baya başarılı yani. Bildiğiniz ürünü cilde yerleştiriyor. Bu arada küçük bir not: bu süngerle kullandığınız ürünün de performansı çok önemli. İsmi lazım olmayan bir fondöten denedim takla da atsam yerleşmedi cildime mesela.
Likit ürünleri de çok iyi dağıtıp yerleştiriyor. Ürünü fazla emmiyor, buna çok sevindim. İnanın sünger ürünü yediği zaman şu kat kat uygulama mecburiyeti doğuyor ya, ondan nefret ediyorum. Elimin üzerine aldığım fondötenin hemen hemen tamamını cildimde görebilmek güzel.
Kuru kullanımda
Toz ürünleri uygulaması bir fırça kadar olmasa da başarılı diyebilirim, kullanılabilir. Bu nokta aslına bakarsanız kişiye özel bir nokta. Yani ben toz ürünlerde fırçayı daha iyi kullanabildiğim için de olabilir bu düşüncem.
Krem ürünleri kuru hali ile kullanabilirsiniz ancak sanki tam yerleşmiyor, biraz havada kalıyor gibi.
Likit ürünlerde de aynı şekilde, ıslak kullanım daha başarılı ama kuru olarak da gayet iyi diyebilirim. Özellikle bazı süngerlerin nemli hali ile kıyaslarsak.
Bu süngerle ilgili sevmediğim tek bir özellik var, o da fazla yumuşak olması sebebi ile kapatıcı uygulayacağım detaylarda, köşelerde sivri ucunu gerektiği gibi kullanamıyor olmam. Bu süngeri kullandığım süre boyunca farklı minik süngerlerle concealer ve kamuflaj ürünlerini kullandım.
Sonuç olarak gayet başarılı bulduğum, ten ürünlerini havada bırakmadan yerleştiren ürün emmeyen ve yıkama sırasında yırtılmayan bir sünger Sebile Ölmez'in makyaj süngeri. Elime geçtiği günden beri yukarıda anlattığım şekillerde kullandım ve 4 defa yıkadım. En ufak bir deformasyon olmadı, tırnaklarıma rağmen.
En çok sorulan soruya da yanıt vererek yazımı sonlandırayım. Sebibebi süngeri ile farklı süngerlerin kıyaslaması. Hemen kısaca anlatıyorum.
Görkito süngeri ile kıyaslama: Ben kullanmadım ancak bir arkadaşımın elinde ilk kullanımda yırtılması, diğer bir arkadaşımın ilk yıkamasında yırtılması sebebi ile almaktan da vazgeçtim.
Beauty Blender ile kıyaslama: Sadece benim değil, bir çok makyaj severin favorisi bu süngerler biliyorsunuz. Kuru olarak da nemli olarak da sebibebi süngerinin daha yumuşak olduğunu söyleyebilirim. Ancak ürün çekme, makyajı cilde yerleştime aşamalarında performansları neredeyse aynı. BB sünger, diğer sünger kadar pof pof olmadığından uç kısmı ile göz altı ürünlerimi kullanabiliyorum mesela. Fiyat performans olarak değerlendirirsek So Fly Makyaj Süngeri tercihim olur.
Real Techniques ile kıyaslama: Ben bu markanın Miracle Complexion çeşidini kullanıyorum. Performansı da fiyatına göre iyi olunca yedeğim bile olur her zaman. RT sünger kuru ve ıslak daha sert ve ürün emiyor, sebibebi nin süngerine göre. Fiyatları aynı aşağı yukarı.
Burada diğer markalar ile yazdıklarım dediğim gibi So Fly Makyaj Süngeri ile kıyaslama durumudur.
Bu sünger hakkında yazacaklarım şimdilik bu kadar. Süngerin ömrünü de ilerleyen zamanlarda yazımı güncelleyerek paylaşırım sizlerle.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler
So Fly Makyaj Süngeri
So Fly Makyaj Süngeri



"So Fly Poff Poff Makyaj Süngeri" için 5 yorum:

  1. Alıp almamakta kararsız kalmıştım, Görkito' yu aldıktan sonra. Watsons'lara geleceği söyleniyordu. Belki o zaman alabilirim.

    YanıtlaSil
  2. Bu yazıyı kızlarıma da okutayım. Nemli ve kuru kullanım alanları da varmış. Ben hiç bilmiyordum. Onlara yardımcı olacaktır. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. gorkito süngeri almayı hiç düşünmedim bile bunu da bekliyorum indirime girsin alacağım..

    YanıtlaSil
  4. Yırtılmadıysa alırım başıma gelenleri biliyorsun:D

    YanıtlaSil
  5. Bu süngeri bende oldukca merak ettim . Büyük ihtimal alacağım 👍

    YanıtlaSil