MSL Biotin Yorumlarım

Bugün bir kozmetik ürün değil ama güzelliğimizi destekleyen bir vitaminden bahsetmek için geldim. B Kompleks vitaminlerinden biri olan Biotin. Bu anlamda kullandığım ilk ürün ise MSL Biotin. Peki Biotin nedir? Biotin faydaları nedir? Güzelliğimize hangi alanlarda ve ne ölçüde destek olur? Tam bu noktada aranızda MSL Biotin kullananlar varsa yorum yapmalarını rica ediyorum, bilgi paylaşımı açısından.
MSL Biotin

Biotin Nedir ve Biotinin Faydaları Nelerdir 

Uzmanlar biotin nedir ve biotinin faydaları nelerdir sorularını şöyle yanıtlıyor: "Cilt, saç, tırnak, göz, karaciğer, sinir sistemi sağlığı için çok faydalıdır; ayrıca kötü kolesterol ve kan şekerini düzenler. Embriyonik büyüme sürecinde hayati işlevleri olduğu için hamilelik sırasında alınması gereken başlıca vitamin desteklerinden biridir. Sigara kullanımı, yetersiz beslenme ve diyabet vücuttaki biotin seviyesini düşürebilir. Biotin eksikliği saç kaybına, tırnak kırılmasına, ciltte döküntülere, yüksek kolesterole ve kalp sağlığı sorunlarına yol açabilir. Biotin eksikliğinde depresyon, yorgunluk, halüsinasyon, kol ve bacaklarda karıncalanma gibi belirtiler gözlenebilir. Yumurta sarısı, karaciğer ve balık zengin biotin kaynaklarıdır. Çoğu insan, sağlıklı beslenerek ihtiyaç duydukları biotini gıdalardan alabilir, ancak bazı durumlarda takviyeler de gerekebilir. Biotin takviyeleri akne, egzama tedavisinde etkilidir, saç kaybını önler; seboreik dermatit ve diyabet tedavisinde yardımcıdır." Buradan da görüyoruz ki biotin hiç düşünmediğimiz noktalarda bile ciddi destekmiş.
MSL Biotin'in iddiası ise 5 mg biotin içeren tabletlerle  ihtiyacımız olan tüm biotini karşılayabileceğimiz yönünde.
Gelelim benim bu takviye hakkındaki yorumlarıma. Tamamını bitirdiğim MSL Biotin'i olabildiğince düzenli kullandım. Hatta günde 1 tane almam gerekiyor ya ben her gün mümkün olduğunca aynı saatte almaya çalıştım.
Vaatleri doğrultusunda değerlendiriyorum;  beni en çok ilgilendiren kısım olan saç ve tırnak sağlığını özellikle gözlemledim. Bu esnada saç dükülmesine yarar sağlayacak şampuan kullanmadım. tırnak bakımını ise sıradan yaptım. İyice gözlemlemem gerekiyordu. Tırnaklarımdaki soyulmalar azaldı desem, kırılma ve deformasyon azaldı desem? Peki saç dökülmem yaklaşık %50 gibi azaldı desem?
Yıllar önce saçlarımın aşırı dökülmesi ile ilgili biotin takviyesi alman gerek diyen arkadaşıma hadi canım diye cevap vermiştim. Keşke o zaman bunu yapsaymışım. Tam etkisini görmek için 3-6 ay arası kullanım öneriliyor aslında. Benim 2 ay oldu, belki devam edersem daha iyi sonuçlar alabilirim.
Biotin takviyesi ile akne, diyabet gibi şikayetlerin önlenmesi konusunda bir gözlemim olamadı çünkü bu şikayetlerim şimdilik yok. Yalnız bir durum dikkatimi çekti. Sol üst bacağımda arada hissizlik oluyordu, bunun için doktora gitmiştim farklı tahliller önermişti ama yaptırmamıştım. Tesadüf mü bilinmez yaklaşık 1 aydır bunu yaşamıyorum. Acaba biotin ile ilgisi olabilir mi? Bilemedim şimdi..
Biotin'in gücüne şahit olduğum bu deneyim sonrası tabii ki kullanmaya devem edeceğim. Bu arada hemen belirtmem gerekiyor; gözle görülen etkiler için yaklaşık 40 gün düzenli kullanmak gerekiyor. Ben o sürede fark edebildim. Yani 10 gün kullanıp olmadı diye kaldırıp atmayın ve mutlaka önerildiği gibi kullanın olur mu?
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler
MSL Biotin kullananlar



"MSL Biotin Yorumlarım" için 4 yorum:

  1. bir ay kullandım fena değildi ama devam etmek lazım tabi...

    YanıtlaSil
  2. ben farklı vitaminler kullandığımdan henüz buna başlayamadım ama saç dökülmem için ilk fırsatta başlayacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç Biotin kullanmadım ama sen bundan memnun kalmışsın o zaman denerim özellikle tırnaklarım için çok ihtiyacım var :)

    YanıtlaSil
  4. Msl biotini çok merak ediyordum. Banada ulaştı bu urun ve büyük bir heyecanla kullanmaya baslayacagim .Senin yazını okuduktan sonra daha bir sabırsızlanıyorum.

    YanıtlaSil