Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır

Merhaba
Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır başlıklı bu yazıyı hazırlıyorum; makyaj bazı ile ilgili genel olarak sorulan sorulara yanıt vermek istedim. Makyaj bazı tek başına kullanılır mı? Makyaj bazı yerine ne kullanılabilir? Makyaj bazı kullanmak zorunlu mu? Bu sorular hem bana geldi hem de bazı platformlarda sorulmuş ancak cevapsız kalmış olduklarını gördüm. Yazımın sonunda makyaj bazı önerilerim de olacak. O zaman başlayalım?
Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır

Makyaj bazı nedir? 

Çoğunlukla makyajın, daha çok fondötenin örtücülüğü ve kalıcılığını arttırmak tenimize uyguladığımız allık, bronzer aydınlatıcı gibi ürünlerin kalıcılığını arttırmak için kullanılan bir kozmetik ürünü diyelim, yani ilk tanınmaya başladığında bu şekilde biliniyordu ancak zaman içerisinde farklı vaatlerle piyasaya sürülen makyaj bazları oldu ve vaatlerine göre, kullandıktan sonra da performanslarına göre değerlendirip kullanmaya devam ediyoruz.
Makyaj bazı çeşitleri neler? Ortak özellikleri makyajın kalıcılığını arttırmak, yüzde duruşunu belirginleştirmek olsa da bazılarının cilt rengi eşitleme, gözenek kapama özellikleri var. Hatta son zamanlarda fotoğraf çekimlerimiz için, selfie merakımız için çıkarılan photo finish primerlar fazlaca tercih ediliyor yani fotoğraf bitişli bazlar.
Makyaj bazı nasıl kullanılır sorusuna geçersek; öncelikle cildimize uygun olan bir ürün seçmeliyiz. Cilt tipimiz, cilt kusurlarımızı iyice saptamış olmamız lazım. Mesela benim cildim kuru, gözenek sorunum fazla göze çarpmaz ama renk eşitsizliğim var. Makyaj bazı alırken de bunları göz önünde bulundurmaya çalışıyorum. Mat bitişli bazlar bana göre değil, tıpkı mat bitişli fondötenler gibi. Çok fazla fotoğraf selfie merakım olmadığı için de aydınlık görüntü veren bazları tercih ediyorum. Cildimize uygun nemlendiriciyi kullandıktan sonra bazımızı uyguluyoruz ama 3-4 dakika mümkünse beklemek lazım, nemlendirici ve baz birbirine karışırsa hem performansları düşer hem makyajımız istediğimizin dışında durur. Eğer kullandığımız baz gözenek gizliyorsa, sadece gözeneklerimizin belli olduğu yerlere uygulamak bence yeterli, yani o amaçla kullanıyorsak.
Makyajımın kalıcı olması için mutlaka bir baz almam gerekiyor mu diyenler için ise hemen burada cevap vereyim. Bazı nemlendiriciler de baz gibi başarılı sonuç veriyor. Gerçi nemlendirici kullanmadan makyaj yapanları da biliyoruz görüyoruz ama siz görmeyin onları hatta duymayın. Neyse dediğim gibi bazı nemlendiriciler de baz görevi görebiliyor. Mesela daha önce yazısını yazdığım Garnier Botanik Balm 3n1 hem gece hem gündüz hem de maske olarak kullanabileceğimiz bir ürün. Detayı okumak için kırmızı yazı üzerine tıklayabilirsiniz. Bu ürün vaatlerinde yok ama bana göre çok iyi bir makyaj bazı. Hatta cildinizde kapatmanız gereken önemli bir detay yoksa, bu ürünü uyguladıktan sonra direkt allık kullanabilirsiniz. Ben uzunca bir dönem böyle kullandım.

Makyaj Bazı Önerileri

Baz önerileri ile devam edelim; Revlon Photoready Perfecting Primer oldukça başarılı bir makyaj bazı. Bunun dışında Maybelline Baby Skin Pore Minimizer de özellikle gözenek gizleme konusunda iyi diyebilirim. New Well Makyaj Bazı da sevdiğim bazlardan. Wet n WWild Cover All Primer da özellikler makyaj tutuşu açısından gayet iyi. Cecile Keçi Sütü Primer ben bu baza huzur veren baz diyorum çünkü kokusu ve dokusu ile muhteşem hissettiriyor. Başarılı olduğunu da söyleyebilirim. Bir de fotoğraf bitişli dediklerimizden ve uygun fiyatlı bir önerim olacak Gabrini Photo Finish Primer Base
Makyaj bazları hakkında söyleyeceklerim ve önereceklerim şimdilik bu şekilde. Aklıma gelen başka bir detay olursa elbette yazımı güncellerim. Dediğim gibi, önerdiğim ürünlerin üzerini yani kırmızı yazılı olan bölümleri tıklarsanız ürünlerin detay yazısına ulaşabilirsiniz.
Yeni bir yazıda tekrar görüşmek üzere.
Sevgiler


"Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?" için 2 yorum:

  1. bayılırım makyaj bazlarına bazsız makyaj yapamıyorum ben..

    YanıtlaSil
  2. Wet n Wild Cover All çok iyidir. Kullandığım dönem favorim olmuştu :)

    YanıtlaSil