Evde Saç Botoksu Nasıl Yapılır?

Merhaba
Bugün Evde Saç Botoksu Nasıl Yapılır başlıklı bir yazı yazmak istedim. Ve tabii ki saç botoksu nasıl yapılır onu anlatacağım. Evde doğal keratin yapımı diye de bahsedenler var durumdan. Keratin botox nasıl yapılır, saç botoksu nasıl uygulanır, ben nasıl yaptım ve nasıl bir sonuç aldım? Anlatacağım. Daha öncesi saç botoksu yapmaya neden karar verdim onu anlatayım.

Ara ara kuaförlerde keratin yüklemesi yaptırıyoruz saçlarımıza ancak işin açığı uygulama farkı ile daimi olmuyor bu durum. Bir süredir kız kardeşim keratin yüklemesini botox olarak uygulatmaya başladı 2-3 ay gidiyordu ilgimi çekti. Acaba evde yapabilir miyiz diye araştırmaya başladım. Ve kardeşimden keratin markasının adını kuaföründen istemesini rica ettim. Çünkü saçları uzun kalın telli ve hafif dalgalı. Bu saç botoxundan sonra dümdüz oluyor ve işi gereği sürekli topuz yaptığı için o saç hep düzenli görünüyor ayrıca o düzen için ayrıca vakit harcamıyor. Benim de biliyorsunuz saçlarım düz ama ince telli. At kuyruğu yapıyorum; oradan bir tel buradan bir tel. Düz dursun diye çabalıyorum. Saçlarımı açık bıraktığımda da fönlü gibi durmuyor onun için de ayrıca bir işlem yapıyorum küçük de olsa. İşte tüm bunları düşününce 'denemekten ne çıkar' dedim ki zaten denemek bizim işimiz değil mi? Hatta iki blogger arkadaşıma da bahsettim ben sonuçtan memnun kalırsam onlara da yapacağız şeklince anlaştık.
Keratin siparişini online olarak verdim. Ve deneme zamanı. Şimdi nasıl uyguladığımızı anlatacağım, ardından uyarılarım olacak atlamayın lütfen...
Saçlar temiz olmalı. En az iki gün yıkamayacağız çünkü. Boya, röfle, ombre her ne yaptıracaksanız öncesinde yaptırmış olun derim. Mesela ben saç uçlarımdaki yeşilleri kapattırdım, yerine 4-5 parmak kadar bir bölümüne bal köpüğü ombre yaptırdım dip boyamı yaptırdım.
Saçımızın tamamına yetecek miktarda ürünü boya kasesine alıyoruz. Saç dipleri hariç, yani 1 cm kadar ayıralım saçın tamamına saç boyası uygular gibi keratini sürüyoruz. Bunu başkası yaparsa çok daha iyi olur. Bana Merve'cim yaptı emeğine sağlık. Ardından 20 dakika kadar bekletiyoruz ama saçları açık bırakarak bekleyelim yani mandal bir toka ile geçirmeyelim bekleme süresini. Sonrasında güzelce düz fönümüzü çekelim hatta üzerinden bir de düzleştirici ile geçelim.
Keratin botoks ürünleri

Şimdi geldik uyarı ve önlemlere. Saç botoksunun kalıcı olması için saçımızı 2 gün yıkamamız lazım. Ben 3 gün yıkamadım. Bu yıkama ve ondan sonraki yıkamalarda ise saçımızdaki fazla suyu havlu ile aldıktan sonra; eğer fön ile kurutacaksak yukarıdan aşağı tarayarak kurutalım. Saçın kendi kendine kurumasını istiyorsak da ıslak hali ile açık kalsın bir süre nemli hale gelince yine düz şekilde tarayalım, bunlar verimli sonuç almamız için önemli. Şimdi şu fotoğrafa bir bakın. Gözlerim kapalı. Bunun sebebi ise saçların üzerinde ürün varken kurutma aşamasında gözlerimin yanması. Boğaz, geniz vs yanıyor. Belki siz gözlerinizi kapatmazsınız ama benim iki gözüm de ameliyatlı olduğu için, gözlerimdeki sorun sıradan olmadığı için kapatarak korumak istedim. Bu konuyu da özellikle anlatmak istedim.
saç botoksu nasıl uygulanır

Sonuç olarak; yukarıda saçların öncesi ve hemen sonrasını görüyorsunuz. Yıkandıktan sonraki halini ise tam burayı tıklayarak videomda görebilirsiniz. Bir de küçük videom var evde saç botoksunun nasıl yapıldığını anlatan.
Son olarak hangi marka ürün ile bu işlemi yaptığımı soracaksınız. Keratin botoks ürünleri çok fazla sayıda ve çeşitte var. İsmini özellikle yazmadım çünkü ürün üzerinde en ufak bir içerik bilgisi yok.  Saç botoksunu tavsiye ederken markayı da tavsiye ediyor olmak istemedim emin olmadığım için.
Blogumu hala takibe almadıysanız pc için sağ tarafta, mobil için altta göreceğiniz "izleyiciler" kısmından takibe alabilirsiniz.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler
.
.
.




"Evde Saç Botoksu Nasıl Yapılır?" için 7 yorum:

  1. SAÇ BOTOKS unu şimdi detaylı anlamış oldum

    YanıtlaSil
  2. Evde saç botoksu konusu ilgimi çekti. Çünkü saçlarımın ihtiyacı olduğunu kuaförüm söyledi. Evde yapılabileceğini de yazınız sayesinde öğrenmiş oldum. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öğreneli birkaç ay oldu. Şimdilik durumdan memnunum. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek? Evde saç botoksu yapmak hem zamandan tasarruf hem ekonomik
      Ben teşekkür ederim

      Sil
  3. her zaman ilkleri siden duyuyorum saç botoksunu da sizden duydum ilk vallahi aydınlatıyorsunuz bizi 😊 ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Konuloji ben de saç botoksunun evde yapıldığını öğreneli birkaç ay oldu

      Sil
  4. Evveet, bana yapmanı da merakla bekliyorum o zaman :D

    YanıtlaSil