Evde Dermaroller Kullanımı

Merhaba
Evde dermaroller kullanımı ve detayları ile geldim. Geçtiğimiz günlerde göz çevresi dermaroller ile ilgili bir video çekmiştim. Ve bazı sorular aldım, hatta göz çevresi dermaroller kullananlar bile bazı sorular sormuştu. Ben de konuyu bloga aktarmak istedim. Gelen sorulardan bazıları: Dermaroller ne işe yarar, göz altı dermaroller kac mm olmalı, hangi sıklıkta yapmalıyım, dermaroller nerede satılır vb.
Evde Dermaroller Kullanımı

Dermaroller nedir, nasıl faydalı olur? Kısaca onu anlatayım önce. Bir silindir var ve bu silindir üzerinde çok sayıda iğne var. Silindiri ilgili bölgede gezdirdikçe ciltte minik minik kanallar açıyoruz. Birinci tedavi şekli: O açtığımız kanallar sebebi ile cilt yaralandığını düşünüyor ve beynimize 'onar' sinyali veriyor, onarım başlıyor. İkinci tedavi şekli: O  minik kanallardan soruna yönelik ürünü uyguladığımızda etkisinin çok daha hızlı olduğunu ve verimli olduğunu görüyoruz.
Fazla uzatmadan dermarollerın kullanım alanları ve diğer detaylara geçeyim. Dermaroller nerede satılır ve dermaroller fiyatları hakkında da yazımın sonunda bilgi vereceğim.
Dermaroller aslında bir çok sorun için kullanılıyor. Mesela yüzdeki lekeler, sivilce izleri, deformasyon sorunu, çizgiler kırışıklıklar, saç dökülmeleri, selülit, çatlaklar... Benim kullanma sebebim ise yüzümde elastikiyet kaybı ve göz çevresindeki kırışıklıklar. Ve elbette dermarollerı bu anlamda değerlendirdim ve size anlatacağım.
dermaroller kullanımı
Yüzüm için sekiz seans uygulama yaptım. Bu seanslar sonrası yüz ovali istediğim duruma geldi. O aşamadan sonra ayda bir defa yapıp durumu korumam gerekiyordu ancak o dönemde babamı kaybettim uzun zaman bakamadım cildime. İşte o arada deformasyon yine başladı. Bu farkı size şöyle göstereceğim Evde Dermaroller Uygulaması başlıklı bu video sekiz seans sonrası çekilmiş. Ben kullanıma ciddi bir süre ara verince yukarıda bahsettiğim Göz Çevresi Dermaroller Uygulaması videomda yüzümün tekrar deforme olmaya başladığını görüyoruz, özellikle yanak altları yüz ovali.  Dermaroller Kullanımı başlıklı videoda da 5.seansı hızlandırılmış videoda yapmıştım. Aradaki farkı çok net görebiliyoruz. 1 mm dermaroller kullanarak gözle görülür bu düzelme gerçekleşti.
göz çevresi dermaroller uygulaması


Hem göz çevresi hem de cildimiz için kullanmadan önce yapılması gerekenler var. Öncelikle cildimizi iyice temizliyoruz ve mümkün olduğunca temiz içerikli ürünlerle yapıyoruz bunu. Ardından dermaroller üzerine antiseptik spreyi sıkıp ürünün dezenfektasyonunu sağlıyoruz bir iki dakika kurumasını bekleyip uygulamaya başlıyoruz. Uygulamayı ayrıca anlatmıyorum; yukarıda linklerini paylaştığım üç ayrı videoda anlatmıştım. Uygulama bittikten sonra yine olabildiğince temiz içerikli, cilt sorunumuza uygun bir krem, serum sürüyoruz işlem sonunda, hatta bazen işlem arasında.
Cilt için dermaroller kullandığım dönem  Mineaderm Wrinkle Prohibiting Serum ve Hc Anti Wrinkle Serum ile kullandım. İkisinin de hedefime ulaşmama yararı olduğunu düşünüyorum. Aslına bakarsanız benim gibi cilt elastikiyetinin kaybı, çizgi ve kırışıklıklar için dermaroller kullanımında saf temiz ampuller çok daha faydalı olacaktır. Ancak benim tercih ettiğim ampulun 2 ml boyu 100 liraya yakın, yani tek kullanımlık. O sebeple güvendiğim başka markalarla kullandım ben. Göz çevresi için de Sensilis Pro 5 Egf serisinin göz çevresi kremini kullanıyorum.
Bahsettiğim gibi hem cilt hem de göz çevresine nasıl kullandığımı videolarda göreceksiniz.
Şimdi de uygulama bittikten sonra yapılması gerekenleri yazayım. 7 Saat kadar su ile temas ettirmiyoruz ilgili bölgeyi. Mümkünse güneşe çıkmıyoruz uygulama sonrası. Çıkmak zorunda kalırsak da yüksek spf bir güneş koruyucu kullanmamız şart. Ben genellikle geceleri uygulama yapmaya çalışıyorum, hatta ertesi gün dışarı çıkmayacağım şekilde organize ediyorum durumu. Ürünü kaldırırken de mutlaka spreyi üzerine sıkıp öyle kaldırıyoruz. Eğer yaz ayları ise buzdolabında saklıyoruz.
Evet en önemli nokta; dermarollerı hangi sıklıkla kullanıyoruz ve iğneleri kaç mm olmalı? Cildin sorununa göre değişiyor bu soruların cevabı. Öncelikle ürünü alacağınız yer kesinlikle donanımlı ve bilgi sahibi olmalı. Verdiği cevaplar sizi doyurmalı. Yani 3 liraya alıp 5 liraya satarak ticaret yapan kişiler size bu anlamda yardımcı olamaz. Ya satıcının donanımlı olması lazım size öneride bulunmak için veya bu konuda uzman biri öneride bulunmalı. Ben kendi sorunumla ilgili olanları aktarayım hemen size. Cildimde elastikiyet kaybı sorunu vardı. Olgun bir cilde sahip olduğum için de 1 mm dermaroller kullanmam gerekiyordu. Ürünü aldığım kişi Gözde Moralıoğlu İnstagram hesabı @dermarollerturkey cildimi ve yakın çekilmiş fotoğrafımı gördükten sonra 1 mm ile haftada bir defa veya en sık 5 günde bir defa kullanmamı önerdi. Göz çevresi için de 0.25 mm kullanıyorum ama bana 0.50 de olurdu. Göz çevresine gün aşırı kullanabiliyoruz, hatta bu 0.25 olanı yüzümüze de gün aşırı kullanabiliriz. Tabii sürekli değil onarımın tamamlandığını görene kadar. Sonrasında koruma amaçlı ara devam ediyoruz. Yukarıda bahsettiğim gibi çok boşluk vermemek lazım, başa dönüyor her şey.
Şimdi size şu fotoğrafı göstermek istiyorum. Öncesi dediğim bölüm uygulama öncesi Gözde Hanım'a cildimdeki sorunları gösterirken çektiğim bir fotoğraf. Telefonun ön kamerası ile oturduğum yerde çektiğim için fazla detay görünmese de deformasyonu görüyorsunuz. Sonrası dediğim fotoğraf ise seansları tamamladığımda açık havada çekilmiş bir fotoğraf. Böyle bile fark ne kadar belli. Yani ilk fotoğrafı, bu günleri düşünüp daha net alabilseydim aradaki farkı sizler de gayet net görecektiniz. Bu arada fotoğraf kolajda ters döndü iki fotoğraf da sol tarafımdan çekildi. Bakmanız gereken bölüm burundan aşağı inen uzun çizgi, yanındaki daha kısa çizgiler ve dudak çizgimin belirginleşmiş olması.
dermaroller öncesi sonrası

Yazımın sonuna geldiğimizde son sözler: Dermaroller işe yarıyor mu? Kesinlikle evet işe yarıyor. Sadece ilk seanslar düzenli kullanım şart. Yani fotoğraf ve videolar, bırakıp uzun boşluk verdiğimde gördüğünüz deformasyon ürünün ne kadar işe yaradığını zaten anlatıyor.
Geldik sona. Göz çevresi uygulamam ile ilgili bir süre sonra bu yazıyı güncelleyeceğim. Umarım cildimde olduğum kadar memnun kalırım göz çevresi sorunlarında da. Yazmayı unuttuğum bir detay aklıma gelirse eklerim. Sizin sormak istedikleriniz var ise yorum olarak yazabilirsiniz.
Son not: Dermaroller fiyatları çok değişken arkadaşlar, soranlar için söylüyorum. Önce emin olun aldığınız yerden sonra para hesabı yapın. Zaten çok fazla bir fark olmuyor arada. Cildimizi deliyoruz o ürünle, şakaya ihmale ve üç kuruş için ekonomiye gitmeye gerek yok.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler


"Evde Dermaroller Kullanımı" için 13 yorum:

  1. Harika inceleme yazısı ipuçları ile dolu

    YanıtlaSil
  2. Evde dermaroller kullanımı hakkında gayet detaylı güzel bilgiler var yazınızda.. Ben de dermaroller kullanımı hakkında iyice kendimden emin olunca başlamayı düşünüyorum.. Teşekkürler bilgiler için.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Bende 050 almıştım gerçekten etkileri muhteşem ! fotoda çok net değil aslında bulanıklık var net çekseydin daha iyi otururdu zihinlerde,ama ben biliyorum en azından faydası olmayacak gibi değil zaten mantıklı bir uygulama.Başın sağ olsun bu arada, modun oldukça devam edersin genede bırakma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda da dediğim gibi bilseydim böyle bir sonuç alacağımı mutlaka çekerdim. Hafifleyen çizgiler net görünüyor bana kalırsa.
      Yeni ampuller aldım. Onunla yeniden başlayacağım.
      Bu arada çok teşekkür ederim

      Sil
  4. dermoroller çok işe yarıyor evde kullanan pek çok kişi biliyorum ama ben uygulamaya bir türlü vakit bulamıyorum :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan İrem isteyince ve ihtiyacın fazla olduğunu görünce başka şeyleri bıraktım haftada bir defa yarım saat ayırdım

      Sil
  5. Evde dermaroller kullanımım benimde ilgimi çeken bir konu ,son günlerde dermaroller konusunda oldukça merak içerisindeyim. İhtiyacıma göre hangi mm almam gerekiyor bu biraz kafa karıştırıcı oluyor. Güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş ki ,aklımda olan bir çok soruya cevap gibi olmuş. Sonuçta bir yaştan sonra başlamak lazım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben geç bile kaldım aslında dermaroller kullanmaya
      Senin cildine 0.75 veya 1 mm yüz için yeterli olur canım. Haftada bir defa altı seans yetecektir

      Sil
  6. ben 24 yaşındayım gözlerimin kenarlarında gülünce çok belli olan çizgiler var kullansam olurmu
    cevap verirsiniz umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Elimden geldiğince yorumları, özellikle soruları cevapsız bırakmamaya çalışıyorum.
      Evet yaş ile ilgili değil, daha çok ihtiyaç ile ilgili sanıyorum. Almaya niyetlendiğinizde @dermarollerturkey hesabına yazıp bilgi alabilirsiniz.
      Sevgiler

      Sil
  7. Evde dermaroller kullanımı hakkında kapsamlı bir yazı olmuş. Ben de son zamanlarda dermaroller reklamlarına denk geliyor merak ediyordum. Özellikle ben de acıtacağı düşüncesi oluşmuştu. Dermaroller kullanım videolarını da izledim. Önerilerinle birlikte ben de başlayacağım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil