Match Konjac Süngeri

Merhaba

Match Konjac Süngeri bugünün ürünü. Gördüğüm ve izlediğim kadarı ile konjac süngerlerin kullanımı çok yaygın değil. Hatta İnstagram paylaşımım sonrası en az 10 dm aldım, konjac süngeri nedir, ne işe yarar vs gibi sorular. Yazıya başlamadan önce Match Konjac Süngeri kullananların yorumlarını da okudum ancak dediğim gibi doyurucu bir sonuca rastlamadım. Umarım benim yorumlarım tüm merak edilenleri giderir.

Match Konjac Süngeri


Konjac nedir önce onu anlatayım. Konjac bir bitki. Japonya'da yetişen ilaç sektöründe ve gıda sektöründe kullanılıyor. Bu sünger de %100 doğal konjac bitkisi liflerinden üretilmiş. Mineral açısından zengin olduğu, cildin PH dengesini sağladığı, tüm cilt tipleri için ideal olduğu belirtilmiş Match Konjac Süngerinin. Zengin nem dengesine sahip bitki liflerinden yapılmış olması sebebiyle de cildinizi derinlemesine temizlediği, yağdan ve kirden tamamen arındırdığı da eklenmiş.
Arkadaşlar bildiğim kadarı ile yeşil çay özlü olanı var hassas ciltler için. Ben onu kullanmıştım ancak aradığımı bulamamıştım. Sanırım cildimin hassas olmamasından kaynaklı. Fransız kili olan çeşidi var; o da kuru ve olgun ciltler içinmiş aslında bana göre olan çeşidi. Bendeki ise natural olanı, yani normal ciltler için.
Kullanımına geçelim. Konjac süngerinin ıslatılarak, hatta bir süre suda bekletilerek şişmesi sağlanmalı ve öyle kullanılmalı. Temizleme jelleri ve köpükleri ile de kullanılır ama bu süngerin ömrünü azaltır, belirteyim. Şişmesini sağladıktan sonra fazla suyunu sıkıp, yüzümüze boynumuza hatta vücudumuza hafif baskılı masaj yaparak kullanabiliyoruz. Ben yine vücut için kullandığımızı yüzümüze kullanmayalım notunu şuraya ekleyeyim. Kullanım bittikten sonra asıp kurutuyoruz. Sabun ve su ile temizliğini  yapabiliyoruz. Sabun derken cildimiz için kullandığımız temizleme ürünleri öneririm süngerin temizliğinde.

Match Konjac Süngeri kullananlar


Sonuca gelince; ben natural konjac süngerini yeşil çaylı olanından daha fazla sevdim. Her gün kullanmadım; iki üç günde bir kullandım henüz deforme olmadı. Sanırım en fazla 3 ay ömrü var. Bunun vadesi dolunca Fransız kili olanını deneyeceğim.
Son bir not: Bazı konjac süngeri kullananlar bununla makyajını da çıkarıyormuş. Ben bunu yapmadım, gerek duymadım. Arada misel suyla temizlediğim makyajımın kalıntıları için kullandığım oldu o kadar.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler


"Match Konjac Süngeri" için 12 yorum:

  1. çok marka denedim içlerinde gerçek konjac süngerleri en iyisi eclips en kötüsü :-/ ama kullanmayı seviyorum ben ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de alıştıktan sonra konjac sünger ile daha iyi temizleniyor gibi geliyor cildim. Psikolojik bişey mi bilemedim :/

      Sil
  2. Ilk defa duydum.Urunun özelliklerini okuduğumda çok yarar gireceğimi düşünüyorum Teşekkürler tanıtım icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana göre yazılarım çok tanıtım gibi değil, deneyim gibi.
      Teşekkürler

      Sil
  3. I had a bad experience with it some time ago.

    YanıtlaSil
  4. Match konjac sungeri ilk kez görüyorum. Cildim hassas olduğu için çay özlü olanı deneyim. Match konjac sungeri nerede satılıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bir çok online alışveriş sitesinde bulabileceğin gibi www.match.com.tr adresinden de alabilirsin.

      Sil
  5. Match konjac sünger bitkisel bir ürün oluşuyla dikkat çekiyor, güven uyandırıyor. Ben de yeşil çaylısını düşünebilirim. Bir deneyeyim. Teşekkürler..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Match konjac sünger çok ilginç bir cilt bakım ürünü😉 Her cilt için ayrı çeşidi olması ıyiymis .

    YanıtlaSil