İkimizin Yerine Film Yorumu

ikimizin-yerine-nejat-isler


Merhaba

Bugün İkimizin Yerine Film Yorumu ile sizlerleyim. İkimizin Yerine isimli beklenen film 21 Ekim tarihinde gösterime girdi. Aynı gün kardeşim Şirin Kanatlar blog sahibi Seda ile izlemeye gittik . Nejat İşler ve Zerrin Tekindor'un var oluşu daha fazla bekletemezdi beni, o sebeple ilk gün izlemek istediğim bir film oldu İkimizin Yerine. Ayırca yönetmenin de benim için bir özelliği var onu da yazacağım.

Şimdi efendim önce filmin künyesinden bahsedeyim; 
Filmin yönetmeni: Umur Turagay. 
Oyuncular: Nejat İşler, Zerin Tekindor, Serenay Sarıkaya, İştar Gökseven, 
Senaryo: Pınar Bulut
Müzik: Ömer Ahunbay

Öncelikle şunu belirtmeliyim; ben yıllar boyu uğraştığım işlerden dolayı (ne iş yaptığımı bilmeyenler blogun hakkımda kısmını okuyabilir), bir film izlerken sadece hikayesi için izlemem teknik detayları didiklerim tabiri caizse. Bir bütün olarak değerlendiririm. Hikaye ikinci planda gelir. Bu filmi de size öyle değerlendireceğim.

Film "romantik film" olarak geçiyor. Yani öncesinde büyük bir aşk öyküsü izleyeceğimi düşünerek gittim. Evet filmde büyük, ölümsüz bir aşk öyküsü var ama başrol oyuncularının dışında bir aşk hikayesi bu.
Filmin hikayesini çok özel, çok güzel bulmadım onu açık açık söyleyeyim. Benimle aynı sırada oturan birkaç genç bazı sahnelerde heyecanlandı ama o sahneler birçok filmde defalarca izlendi aslında. Dediğim gibi belki de beklentim fazlaydı o sebeple böyle düşünüyorum; hikaye olarak bir farklılık sunmadı. Yani bu hikaye ile 70 lerde 80 lerde bir film çekilmiş olsaydı ve şimdi izliyor olsaydık büyük ihtimalle "Türk filmi işte" derdik. Net!

Şimdi gelelim bahsettiğim detaylara. Nejat İşler muhteşem bir oyuncu, sanırım aksini iddia eden olmaz değil mi? Seranay Sarıkaya da güzel performans sergilemiş, Nejat İşler Kadar olmasa da. Yalnız burada bir not; sanki daha farklı biri olmalıydı o rolde ama kim? Zerrin Tekindor'u eleştirmek ne haddimize? İnanılmaz bir oyuncu, her rolün kadını. Yönetmenin bendeki özelliğinden de bahsedeyim unutmadan. Türkiye'de yapılan binlerce dizi arasında say deseniz 3 tane ancak sayarım size düzgün olan. Bunlardan biri de Suskunlar  isimli diziydi. Ve yönetmen Umur Turagay, Suskunlar'ın 3 yönetmeninden biriydi. Burada da aradığımı buldum bu anlamda. 
Filmde dikkat çeken sahnelerden biri Serenay Sarıkaya'nın kendi sesi ile söylediği şarkıydı. Sezen Aksu'nun Vazgeçtim isimli şarkısını söyledi ve oldukça başarılıydı, yani umduğumdan başarılı bir sahne performansı vardı.
Nejat İşler'in dershaneye geçici öğretmen olarak geldiği an da izlemeye değerdi:)
Filmde bazı vur-kaç noktalar vardı bu da yönetmenin hüneri tebrik ediyorum. Filmin konusunu tabi ki anlatmayacağım ama hikayedeki öğretmen-öğrenci aşkını sevmedim. Aşka korkunç saygısı olan biriyim ama etik değerlerim her zaman bunun önünde olmuştur. Dilerim bir Nejat İşler hayranı genç kız tutup edebiyat öğretmenine aşık olmaz, umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. 

İşin özü film beklediğimden düşük puan aldı benden ama hikaye anlamında, oyuncular yönetmen çok başarılıydı. Bu arada filmdeki favori tipim Kudret oldu, zavallı Kudret:))

İzleyenler konuyu yazmadan film hakkında yorum yapabilir mi? Ne düşündünüz izlerken ve film sonunda?

Sevgiler

ikimizin-yerine-film-yorumu




"İkimizin Yerine Film Yorumu" için 41 yorum:

  1. Bende cok merak ediyorum gitmeden önce senden okumak iyi geldi ablam. Bencede konu biraz saçma olmuş. Öğrencinin öğretmene aşık olması bana da tuhaf geldi. Gidip izleyelim bakalım :)

    YanıtlaSil
  2. Nejat işler ve Z.Tekindor nedeniyle merak ettiğim bir film. Henüz izleyemedim ama nedense heyecanda uyandırmadı...
    Suskunlar !!!! <3

    YanıtlaSil
  3. Bende gidecegim insh bugun gidenlerden biraz tüyo almak istedim. Butun yazilari okuyorjm tesekkur ederim.huzun sarisi 👍😍

    YanıtlaSil
  4. Henüz izleme fırsatım olmadı. Oyunculuklarını beğenebilirim ama konunun öğretmen öğrenci aşkı olmasını ben de hoş bulmadım.Tabi yaş seviyesine göre değerlendiriyorum bu işleri aslında. Etiklik olarak evet doğru gelmiyor ama yaş büyüdükçe biraz daha normal karşılıyorum gibi.

    YanıtlaSil
  5. Filmin konusu da sonu da hiç güzel değil. Ben sadece vakit geçirmek istiyorum diyenler gidebilir. Ama beklentiyi hiç yüksek tutmayın çünkü sizi tatmin etmeyecek

    YanıtlaSil
  6. Filmin konusu da sonu da berbat ben sadece vakit öldürmek istiyorum diyenler gidebilir onun dışında beklentinizi hiç yüksek tutmayın çünkü sizi tatmin etmeyecek

    YanıtlaSil
  7. ilk sizden duyuyorum hiç haberim olmamış bu filmden. belki internetten izlerim. aşk ve etik değerler konusunda söylediklerinize aynen katılıyorum ben de öyle düşünüyorum. sevgiler <3

    YanıtlaSil
  8. Nejat işler'in olduğu filmler genelde güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Film iyiydi de sonu değişikti devamı gelecek kesin

    YanıtlaSil
  10. Gitmeden yorumunu okumak istedim..Etik bir konusu olmasada bunlar dunyada yasanan var olan seyler tabiki etkilenip farkli yollara sapanlar olmamasi tek temennimiz.Nejat isler oyunculugunu cok begendigim bir oyuncu dolayisiyla izleyecegim 😀 tesekkurler

    YanıtlaSil
  11. böyle bir zamanda böyle bir hikaye olmamalıydı bence öğretmen öğrenci aşkı eminim genç nesili bayağı etkileyecektir senin demek istediği çok iyi anladım. Ben uzun zamandır türk sinemalarında aradığımı bulamıyorum beklentimiz mi çok yüksek bilmiyorum ama klasik türk filmi havasından çıkmaları gerekiyor ki ülkemizde çok iyi oyuncular var.

    YanıtlaSil
  12. vaktinize paranıza yazık!! büyük umutla gidilip hüsranla dönülen bi film... gitmeyin!

    YanıtlaSil
  13. Arkadaş bende mi problem var sizde mi anlamadım ama ben filmi çok beğendim. Kafamda 50 senaryo yazdım ama hiç biri gerçek senaryoyla tutmadı yani demek istediğim hiç beklemediğim şekilde gerçekleşiyo filmin sonu. Bana göre gayet güzel bir filmdi gitmenizi öneririm

    YanıtlaSil
  14. FİLM İYİDİ GENEL OLARAK AMA ASK FİLMİ DİYE GİTTİM DRAM DAHA AĞIRDI BASTI

    YanıtlaSil
  15. zerrin tekindorun canlandırdığı karakter ve filmin konusu son derece saçma olmuş zaman kaybı arkadaşlar sakın izlemeyin. filmi hafızamdan silmek için psikolojik destek almam gerekiyor okadar kötü

    YanıtlaSil
  16. Bu filmi bende çok merak ediyorum. Nejat İşler'i o kötü günlerden sonra çok merak ediyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. En yakın zamanda gitmediği düşündüğüm bir filmdi zaten kafamda filmle ilgili bir önyargılarım vardı ve okuduğum yorumlarınızla beraber kafamda şekillendi sevgiler kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  18. sırf nejat işler için gitmeyidüşündüğüm bir film ama birdüşünmeye başladım şimdi :)

    YanıtlaSil
  19. Nejat İşler ve Zerrin Tekindor için gitmek istediğim bir filmdi ama sanırım gitmeyeceğim ://

    YanıtlaSil
  20. Filmin bitiş müziği neydi acaba?

    YanıtlaSil
  21. Arkadaslar bahsettiğiniz o filme bugün gittim ve gittigimede cok pismanim ilk fragmanıni izlediğimde o kadar begenmistim ki surekli ikinci fragmanin gelmesini bekledim ikinci fragmani izledigimde bir seylerin ters gittigine anlamistim zaten cok buyuk beklentilerle gidip hic begenmedigim filmi neden begenmedigimi söyliyim film bir kere o kadar sıkıcıydı ki ilk yarıda sıkıntıdan patladım resmen sadece ikili sessiz sessiz konusmalardan geciyor ne adam gibi bir yerde güzel müzik koymuşlar , nede koydukları yerde ki müzik uymuş ahlaksızlık diyorum tam olarak ne denir bilmiyorum o kadar cok islenmis ki hem konusmalarda hem sahnelerde cok rahatsiz ediciydi sirf konulmak icin konulmustu sanki 18 yasindaki kizlar icin sürekli bir evlenme temasi gecti nie bu kadar cok bahsedildi anlamadim bide serenay sarikaya babasina bir yerde ismiyle muradim falan diyor o kadar itici geldi ki bencede Serenay Sarikaya bu filme bu role hiç yakimamis ikinci yarida kurgu ile ilgili bir kaç olay oldu azda olsa hareket geldi(!) sonu klise ama güzeldi eh iste kisacasi gittigime cok pismanim daha guzel filmler vardi siz baska filme bakin derim

    YanıtlaSil
  22. Benim gibi Nejat İşler izlemek için gidecek arkadaşlar gitmeyin... Serenay Sarıkaya izliyorsunuz yazık olmuş Nejat İşler'e.

    YanıtlaSil
  23. HAYATIMDA İZLEDİĞİM ÇİRKİN FİLMLERDEN BİRİ FİLM ÇOK AĞIR VASAT ÖTESİ ZAMAN KAYBI...

    YanıtlaSil
  24. Nejat Isler ve Z.Tekindoru ben de begenirim. Izleme sansim su an yok ancak internete gelirse.

    YanıtlaSil
  25. dün aksam büyük bir beklentiyle filmi izlemeye gittik. aşk filmi ya sözde aglarız falan diye düşündük ama işler öyle gitmedi. İlk yarı film a kadar sıkıcı geçti ki salonda herkes telefonlarıyla oynamaya başladı. İkinci yarı belki dedik ama o daha da fiyasko çıktı. senaryoda film müziklerinde verilmek istenilen mesajda hep bi eksiklik vardı. yani işin kısası hem nejat hem serenay harcanmış oldu. gitmenizi önermem.

    YanıtlaSil
  26. Filme gitcek varsa boş yere gidip parasını çöpe atmasın öğretmen öğrenci ilişkisini nasıl yollu olunur onu konu alıyor . Klasik çalıntı senaryo az bütçe ile çekilmiş türk filmi .

    YanıtlaSil
  27. Ben de hikayeyi çok beğenmedim gerçekte rastlanması düşük bir olay. Ama oyunculuklara hayran kaldım. Filmde yaşanılan aşk çok gerçekçiydi ve aşkı hatırlatıp yaşattı. O nedenle iyiki izlemişim diyorum. Nejat işler çok iyi bir oyuncu.

    YanıtlaSil
  28. Hıkayeyı beğenmedim. Gerçek hayatta rastlanmayacak bir olay. Yalnız oyuncular iyiydi bence ve Nejat işler oyunculuğunu konuşturdu diye düşünüyorum. Filmde aşkı ve tutkuyu gerçekten hissediyorsunuz o nedenle beğenmedim diyemiycem.

    YanıtlaSil
  29. nejat işler sana bişe söylemem lazım dedikten sonra ne söyluyor

    YanıtlaSil
  30. Bir erkek olarak izlediğim ilk romantik filmdi ve okadar etkilendim ki anlatamam , tek kelime ile muazzam bir filmdi..

    YanıtlaSil
  31. Daha once hic hir film hakkinda yorum atmadim ama bu film icin yorum atmadan gecemeyecegim. Filme gerçekten gitmeyi dusunen var ise verdiginiz paradan ziyade vaktinize yazik.. eger ki sadece pazar gununuz var ise kendinize ayirdiginiz kesinlikle bu filme heba etmeyin.. filmdeki konu olsun konunu işlenişi olsun tamamı ile hüsrandi..rne umutlar ile gittigimiz film husrandan baska bir sonuç vermedi.. evet ortada bi emek var ama oyunculuk ve konularınn birbiri icindeki etkilesimi kötüydü.

    YanıtlaSil
  32. Kesinlikle çok KÖTÜYDÜ

    YanıtlaSil
  33. Film fena değildi. Bazı sahnelere müzik eklenmeliydi bence. Film hakkında herkes beğenisini ya da eleştirisini yapabilir ancak filmdeki aşkı öğretmen-öğrenci ilişkisine indirgeyen ve toplumsal bir çıkarım yapan yorum sahipleri tabiri caizse sığ bir şekilde yaklaşmışlar olaya. Burada şunu sormak gerekir: Bu ilişkinin temelinde ne var? Burada izlemeyenlere ipucu vermemek için daha fazla detaya inmeyeceğim ama filmdeki aşk öğretmen-öğrenci ilişkisi olarak değerlendirilemeyecek kadar rastlantısal aslında.

    YanıtlaSil
  34. FİLM GÜZEL ASLINDA MERAK UYANDIRICI SONU ŞAŞIRTIYOR SADECE AMA NEJAT İŞLERDEN DAHA GÜZEL ŞEYLER BEKLERDİM AŞKI SOĞUK YAŞAMIŞ BU FİLMDE.OYSA DİZİLERDE DAHA ETKİLİ VE AŞK DOLU...

    YanıtlaSil
  35. arada çalan yabancı şarkının adını bilen ?????

    YanıtlaSil
  36. Filme Nejat İşler ve Zerrin Tekindor için gidenlerdenim. Kalitesiz bir işte olacaklarını beklemiyordum. Ancak filmde Nejat İşlerin oyunculuk anlamında farkını ortaya çıkarması gereken bir nokta göremedim. Zerrin Tekindor bir sahne de gerçekten işte oyunculuk bu dedirtti ama filmin bütününe baktığım zaman böyle önemli iki ismin ki bence diğer oyuncu kadrosu da güçlü bir film bu kadar basit bir senaryo için niye zahmete soktuklarını merak ettim doğrusu. Senaryoya en büyük eleştirim film boyunca işte şimdi, hah burada, buraya kadar da olmadıysa birazdan çok flaş bir patlama yapar son dakika golüyle gönlümüzü alır diye bekledim ama bence son dakika golünü yanlış kaleye atmışlar çünkü gerçekten çok soyut ve güçsüz bir patlama oldu. Bir ara Nuri Bilge Ceylan filmi mi izliyorum ben dedim kendi kendime ama o tadı da veremedi. Bu ara sinemaya gidecek varsa Ekşi Elmaları tercih etmeleri daha doğru olur çünkü bu filmde kaçıracakları çok da bir şey yok... :)

    YanıtlaSil
  37. Ya bitişteki şarkının ismi neydi acaba ? çok merak ettim de

    YanıtlaSil
  38. 16 yaşındaki kız kardesimle dün izledik film i olgun bi insan olarak bakarsanız film insanların zaaflari üzerine kurulmuş çok başarılı bır film ama genç bi insan gözüyle yapılan argo espriler öğretmenle olan erotik sahneler den ibaret film boyunca kız kardeşimin yüz ifadesine baktım bi ara ben yaşlı adamla sevismem dedi sadece
    Yani herkes yarasını bırbiriyle sarmaya çalışıyor bence sizden bi parça varsa güzel yoksa çok sığ ben anne kız kavgasında çok ağladım mesala 😕

    YanıtlaSil
  39. Filmin fragmanında zaten kötü olduğu belliydi ama sırf iyi oyuncu kadrosu olduğu için gittim ve pişman oldum. İlla izleyecekseniz hiç bir şey bulamadığınızda izleyin. Filmde sadece geçmişte olan aşk dokundurdu. Gerisi fiyasko. Ayrıca çekimleride kötü . Sadece beni film bittiğinde kendimi dışarı atmaktan alıkoyan son sahne müziğiydi ve hala o müziği arıyorum . Bu arada bilen varsa azcık yardım etsin.

    YanıtlaSil
  40. Siz ne anlarsınız filmden Aşık olmayan bilmez. Genç falan da değilim ha 28 yaşındayım öğretmenime aşıktım 24 yaşında yüksek lisans hocama siz anlamazsınız benim psikiyatrisim bile hayranlık değil aşk diyor aşık olunabilir yani ve belli bir yaş üstünün izlemesi gerekiyor ergenlerin ve 18 yaş altının değil 15 yaşındaki kızın bu filmle bi işi olmamalı. Ancak o zaman film değerlendirildiğinde nasıl bir film olduğu anlaşılır.Ayrıca oyunculuklarada laf yok şimdi. Lütfen bu güzelim filmlere acemi ve yüzeysel bakmayın. BUNU YAZAN BİR BAYAN VE MESLEĞİM YÖNETMENLİK yani bilmediğiniz anlamadığınız işlere kafa yormayın

    YanıtlaSil
  41. Yabancı şarkının adını bulabilir misiniz ?

    YanıtlaSil