Siyah Saçı Açmak



Merhaba

Bugün size saç rengi değişikliğimden bahsedeceğim. Aslında bu durumu yazmayı hiç düşünmemiştim ama sosyal medya paylaşımlarım üzerine gelen sorular sebebi ile kısaca bahsetmek istedim.
Siyah saçı açmak ciddi bir sorun, bunun kararını vermek ise büyük cesaret. Uzun yıllar önce bunu bir defa daha denemiş ve saçlarımı büyük ölçüde yıpratmıştım.
Saçımın doğal rengi koyu kahve ama çok erken yaşta beyazlar oluştuğu için yıllardır boyarım, boyatırım. Her  rengi de denemişliğim vardır hemen hemen. Eşimin ricası üzerine 5 yıl önce siyaha boyattım bir anlık kararla. Sonra pişman olup koyu kahve ile devam ettim. Arada çikolata kahve de denedim ama dipler kendi saçım olduğundan korkunç bir renk farkı olunca en koyu kahve ile bugüne geldim.
Bayram için annemin memleketi Sakarya'ya gitmiştim. Kuzenim Esra saç rengini açtıracağını güvendiği bir kuaförü olduğundan bahsetti. Hemen gidelim dedim. Bu arada arkadaşım Yasemin (Gülümse Yüzüme blog yazarı) uzun zamandır biraz açtırsan saçlarının rengini diyordu aklıma yerleşmişti konu. Pamukova ilçesi Melissa Güzellik Salonu'na gittik. Dilek Hanım saçlarıma baktı ve çok açık renk yaparsak saçlarımın ciddi boyutta yıpranacağını söyledi bütün samimiyeti ile. Yani bir önceki kuaför gibi istediğin kadar açarız diyebilirdi de. Bu sözleri güven verdi ve tamam dedim yarın geleceğim.
Ertesi gün, diğer kuzenim Elif ile gittik. Hemen açma işlemi başladı seri hareketlerle boy ve uçlara (o bölümlerde üst üste boya olduğundan işleme oradan başladı) oryel uyguladı. Bu saç açıcı ürüne oryal oriel dense de aslında oryel olarak yazılır. Bunu da özellikle belirteyim. Uzun yıllar öce biri ile iddiaya girip güzel bir parfüm kazanmıştım:) Neyse efendim o şekilde bir süre beklettikten sonra diplere geçti ve seri olarak o bölgeye de uyguladı. Meraktan ölüyorum tabi nasıl bir renk çıkacak, açılacak mı? Ara sıra Elif'ten rica ediyorum fotoğrafını çekip gösteriyor açılan yerlerin. En sonunda yıkama işlemi gerçekleşti ve kızıl, açık kahve sarı renklerden oluşan bir saç çıktı. Böyle olacağını anlatmıştı zaten Dilek Hanım, benim asıl korkum saçın ne ölçüde yıpranacağıydı aslında. Krem kullanılmadı yıkanırken, eyvah dedim hiç açılmayacak saç. Ama kurutma aşamasında gördüm ki saç hiç yıpranmamış. Her zamanki gibi oldu tarama kolaylığı.
Ardından karamel tonlarda bir renk seçip açılmış saçı boyadık. Ardından fotoğrafta gördüğünüz renk çıktı ortaya.
Bundan 20 gün sonra tekrar boyayarak saçın rengini bütünleyeceğim. Çünkü hala içlerde aralarda renk farklılıkları mevcut.
Diyeceğim o ki; siyah saçınızı açtırmak istiyorsanız öncelikle kuaförünüze güvenmeniz gerekiyor. Ve saçının rengi ile çok oynayan biri iseniz asla tam siyah boyamayın çünkü saça çektirdiğiniz eziyetin telafisi güç oluyor.
Şimdi saçlarıma ağır bakım uygulamaya başlıyorum. Bunun için de daha önce deneyip çok çok memnun kaldığım ve yazısını şurada yazdığım HC Complex Saç Bakım Yağı na yeniden başlıyorum. Yine aynı markanın şampuan ve saç kremini de ilk defa kullanacağım.
Yeni bir yazı, yeni bir tecribede görüşmek dileğimle
Sevgiler


"Siyah Saçı Açmak" için 12 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, öylesine söylemiyorum doğal ve yıpranmamış - en önemlisi bu- güle güle kullan canım. Benim de saçlarım çok erken ağırdı, saçı kahve olanlar aman siyaha boyatmasın, siyahın dönüşü çok zor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum.
      Evet siyah saç o anlamda kabus gibi

      Sil
  2. Güle güle kullanın :) güzel açılmış benimde saçlarım siyahken kuaförde açarız dediler saçımın hiç açılmadığı gibi saçlarım koptu, yandı :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk tecrübem benim de öyle olmuştu:)
      Çok teşekkür ederim

      Sil
  3. Ah ben yıllar önce bir kere siyah boyama gafletine düşmüştüm. O kadar zor oldu ki kurtulmak, o zamanlar böyle çok saç ürünü de yoktu. Ancak kestire kestire düzelttim saçımı. Bir de mavi siyah diye bir renk varmış ki asla tavsiye etmiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah mavi siyah işte anlattığım olay mavi siyah saçlarını başıma geldi. Yıllarca onarmaya çalıştım

      Sil
  4. AH AH NEDİR BU SAÇLARIMIZIN BİZDEN ÇEKTİKLERİ :) RENGİ VİDEODADA İZLEMİŞTİM GÜZELOLMUŞYAKIŞMIŞ SİZE GERÇEKTEN KUAFÖRÜN İŞİNİ ÇOK İYİBİLMESİ GEREKİYOR BENİM SAÇIMI KIZILDAN RÖFLEYE HEMEN ÇEVİRİRİZ DİYİP YAKMIŞLIKLARI VARMALESEF :( ANCAK TOPARLADI SAÇLARIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet kuaför önemli. Para alacak diye büyük vaatler veriyorlar

      Sil
  5. Saglıkla kullan canım .önden de görseydik güzel yuzünü😄
    Benim dogal hali siyahtı ama beyazlar yüzünden 45 li yaşlarda ilk boyayı yaptırmıstim ama boyaların siyahı gercek sacda ki gibi olmuyor oyüzden hic degistirmeden koyu kahve boyuyorum
    Kararsız olanlar senin sacları görünce hemen kuaföre gideceklerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim moral veren yorumunuz için:)

      Sil
  6. Siyahtan sarıya geçmeyi yıllar önce denemiş biri olarak saça verdiği o lastiğimsi etkiyi gayet iyi bilirim.Özellikle ince telli saçlar için daha katlanılmaz sonuçlar verebilir.Senin tonun gayet yerinde bir seçim olmuş.Umarım en hasarla atlatırsın.Güle güle kullan yeni saç rengini ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Şu an bir sorun yok hatta en ufak bir yıpranma görünmüyor. Krem kullanmadan deneyeceğim yıkamayı o zaman anlatacağım gerçek yıpranmanın ne kadar olduğunu. Çünkü saçı açtırma öncesi kremsiz rahat açılıyordu saçım.

      Sil