Nazar Boncuğu Nazardan Korur mu? Nazara İnanır mısınız?


Merhaba Arkadaşlar;

Günlük yaşantımızda ne çok kullanırız nazara geldik, nazar değdi göze geldik vs. Nazar boncukları ise nazarı önlemek için kullanılan ve çok yaygın önlem gibi görünüyor bu anlamda. 
Nazara inanan biri olarak arada yeni yazılar okurum konuyla ilgili acaba nazar boncuğu nazarı engelliyor mu? Nazar boncuğu gerçekten korur mu? Nazardan korunmak için neler yapılmalı  gibi.
Yıllar önce bir fizikçi tv ye çıkıp mavi taş gözlerden gelen zararlı ışınları keser demişti ve kendine göre nazar boncukları ile ilgili bilimsel bir açıklama yapmıştı. Dini olarak ise asla kesinlikle aman ha diyen yazılar var hatta Allah'a şirk koşmaktır şeklinde net tavırları var. Yine dini açıdan açıklama yapan bazı yazılarda da daha yumuşak bir şekilde şöyle denilmiş "nazarı değecek kişinin dikkatini dağıtır taş ve o şekilde etkisi azalır nazarın". 
Peki ben neden böyle bir yazı hazırlama gereği duydum. Son zamanlarda çok hastayım, sebepsiz. İnanılmaz enerji düşüklüğü tarif edemem. Tamam şimdi yakın takipçilerim diyecek ki "çok fazla çalışıyorsun, çok uykusuz kalıyorsun" evet bu doğru ama ben kendimi bildim bileli böyleyim. Çalışarak enerji toplar şarj olurum tabiri caizse. Ama bir süredir inanın ne yapıyorsam işkence halini aldı herşey ve tamamen sorumluluk gereği yapıyorum.
Peki tırnaklarıma ne dersiniz? 91 yılında başladım uzun tırnak kullanmaya. Ve iki oğlum doğduklarında birer defa olmak üzere kestim onun dışında hiç kesmedim. Arada ufak tefek kazalarla kırılma olurdu kısaltırdım hepsi bu kadar. Bundan bir süre önce en dipten sırayla et ile birleşik yerden kırılmaya başladılar. Bant ile sararak canımın acısını engelledim.  Dediğim gibi sıra ile, biri düzelmeden diğeri 7 tırnak. Ve hala toparlayamadım. Farkındaysanız uzun zamandır instagram hesabımda günün ojesi yapamıyorum, eski fotoğraflardan ekliyorum bazen. Hangi tırnağı göstereyim ki tırnak yok:)
Ben çok şeffaf bir insanım gizli kapaklı davranamam, artık tanıdınız beni. Güzel bir projem olsun ve ben bunu ortalıkta açıklayayım o proje son noktasında da olsa geri döner. Ama iyi de ben saklamayı beceremiyorum ki sevincimi herkesle paylaşmak çok mutlu ediyor. 
Bu gece farklı bir platform için bir yazı hazırlarken düşündüm tüm bunları. Nazara inandığımı söylemiştim, yıldızımın da düşük olduğunu biliyorum. Buraya yazıp nazar konusunda sizlerin de fikirlerinizi öğrenmek istedim.
Nazara inanmayanların bu yazıyı okurken düşündüklerini tahmin edebiliyorum:)
Peki ya sizler? Nazara inanır mısınız? Sizce nazardan korunmak için neler yapılmalı? Nazar boncuğu nazara karşı etkili mi?  Düşünceniz nedir?

Sevgiler

Not: Sosyal medya hesaplarımın 
profil fotoğraflarına nazar boncuğu ekledim:))




"Nazar Boncuğu Nazardan Korur mu? Nazara İnanır mısınız?" için 39 yorum:

  1. Ay ben çok inanırım nazara ve benimde yıldızım epey düşüktür hemen nazara gelirim. Her sabah eşime, oğluma ve kendime ayetel kürsü, nas ve Felak sürelerini okuyorum. Bence en etkilisi dua. Allah nazarlardan saklasın sizi, hepimizi. Dikkat edin kendinize. Sevgiler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bir süredir duaları ihmal ediyorum farkındayım :(

      Sil
  2. Nazar boncuğuna inanmam onun hic bir sekilde gecerliligi yokmus ve peygamberimizin nazardan korunmak amacli takilmasina cok kizdigini ogrendim ama genede nazar boncuklu aksesuarlar takmayı severim . Bana kalırsa nazardan korunmak için bol bol Felak, nas dualarını oku ben hep öyle yaparım.

    YanıtlaSil
  3. Nen şöyle düşünüyorum. İnsanlar bir şeye imrenerek bakınca ister istemez surat ifadeleri bakışi degisiyor kotu enerji veriyorlar bence. O enerjide bize geçiyor.
    Sizin tırnakl arınız da nazar olabilir ama vücudunuza vitamin eksikliği de olabilir. Halsizlik, yorgunluk bunlar vutaminsizlikten de oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktora gittim tüm tahlillerim yapıldı. Kalbime bakıldı. Hiç bir sorun görülmedi. Bakalım ne olacak

      Sil
    2. o zaman seni okuyalım üfleyelim hüzün sarısı:))...dipten kırılması çok ciddi bir durum. kadın erkek herkesin nazarı değmiş olabilir. bazı erkekler el fetişisti biliyorsundur. eski paylaşımlarını bilmiyorum. ama tırnakların dikkat çekecek kadar güzelse nazar neden olmasın. bol bol oku canım...

      Sil
    3. Öyle çok abartılacak bir güzellik yok tırnaklarımda anlamadım ki bişey :(

      Sil
  4. Peygamber efendimizin nazar ile ilgili bir çok sözü,sahih hadisler ve ayetleri var. Nazar,kötü göz için okunması gereken sure ve ayetler var,kaldı ki nazar kem göz insanın helakına sebep olabilecek güçte, bunun için inmiş sure ve ayetleri okumak bana her zaman ferahlık ve huzur vermiştir..Nazara inanırım dinimizce hak olduğu için korunmasınıda bilince Allah'ın izniyle rahat oluyorsun..Nazar değmesinden hayatını kaybetmiş insanlar biliyorum,bazı insanların gözü çok keskin,öyle bir boşluğuna denk geliyorki insanın, o anda etkisini ciddi anlamda gösteriyor..
    Velhasıl nazara inanırım ve önüne geçmek içinse bol bol okurum,enerjimi yüksek tutar korunurum, tavsiye derim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süredir duaları ihmal ediyorum farkındayım. Eskiden yatmadan önce olurdum. Şimdi nasıl yattığımı hangi ara uykuya daldığımı farketmiyorum bile :(

      Sil
  5. Kötü niyetli kişilerin üzerimize yaydığı negatif enerji bulutunu "nazar" olarak isimlendirirsek evet kesinlikle inanırım. Bakışlarıyla mı oluyor bu negatiflik, neyle oluyor? Nazar boncuğu ne derece etkilidir? Bunlar hakkında bir fikrim yok açıkçası. Yalnız birkaç yerden nazar boncuğunun şeytanın gözünü simgelediğine ve negatif güçleri harekete geçirdiğine dair bir rivayet duyduğum andan beri nazar boncuklu takılarımı kullanmayı bıraktım. Ne kadar doğrudur bilmiyorum, insan korkunca korkuyor işte. :) Benim gibi nazar boncuğundan korkanlar, nazar duaları okuyabilir belki alternatif olarak. :)

    YanıtlaSil
  6. bir çocuğa en çok annenin nazarı değer diye bir yazı okuyup araştırmıştım canım...bende nazara gelenlerden briyim o yüzden sürekli nas felak okurum yazının bör bölümünü aşağıyakpyalıyorumm


    İnsanın anne babasının veya kendisinin de kendisine nazarı değebilir. İnsan bazen kendisinde bulunan bir şeye karşı aşırı sevgi beslemesi nazara sebep olabilir. Bu bakımdan, kendisinde bulunan güzel bir hasleti Allah'ın bir vergisi olduğunu bilmelidir.

    Nazar, genelde kendisinde bulunan nimetlerle, o nimetin kendilerinde olmayan insanların arasına böbürlenerek, gururlanarak ve korumasız olarak çıktığı durumlarda değer. Ancak aşırı sevgi ve iç kaynaması da nazara neden olabilir.

    Nazarı değen insanlar, zihinlerinde biriktirdikleri olumsuz bir enerjiyi, belli bir frekanstan yayarak, özellikle korumasız insanları bir anda perişan edebilirler.

    Bazen annenin babanın nazarı da kendi çocuklarına değebilmektedir. Çocuğunun güzelliği karşısında aşırı bir sevgi nazarıyla bakan anne "Hele bakın yavruma, benim ne de güzel yavrum var." derken, onun bir anda hastalanmasına sebebiyet verebilir.

    Bu açıdan kişi çocuğuna veya aşırı sevgi duyduğu birisine de iç kaynaması olarak nazar değebilir. Böyle durumlarda "maşallah, barekkellah" diyerek, nazar değmekten kurtulmuş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet anne baba nazarı etkisini ben de duymuştum
      maşallah barekallah:))

      Sil
  7. Nazara ben de inanıyorum. O kötü enerji gerçekten insanı çok etkiliyor. Nazar boncuğunun dikkati dağıtarak koruduğunu ben de okumuştum. Ben de her gece yatarken dua okurum, dua okumanın bizi koruduğuna inanırım. Allah hepimizi kötü insanlardan korusun.
    Tırnaklarınızda yaşadığınız sorunu bir haftadır bende yaşıyorum, sağ elimde tırnak kalmadı ve çok acı verici gerçekten :-( Umarım kısa sürede toparlarsınız.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim aminn inşallah.
      Ah o tırnaklar :(

      Sil
  8. Ben de özellikle bazı insanların ciddi olarak nazarının değdiğini inanırım. Sanırım ben de senin gibi çok şeffafım ve bu yüzden gözleri de üzerimize çekiyoruz . O zaman ne diyelim köyü gözle bakıp nazarı değenin kendine gözü gelsin 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim de denemişliğim var bu durumu bazı insanlarda. Aynen sen de çok açıksın. Amin:)

      Sil
  9. Bende inanırım nazara. Allah korusun:(

    YanıtlaSil
  10. Nazara bende çok inanıyorum. Hatta küçükken babannem kurşun dökermiş bana bu kizin yıldızı düşük diye. Bence boncuğun dikkat dağıttığı doğru.
    Arada dilini ısır, ... Kaşı derler. Yapmak lazim.
    Yliz gerçekten yorüyorsun bedeni eskisi gibi genç değiliz canım bunu da degerlendir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurşun dmktürecek kimi bulayım :(
      Tamam yaparım onları da:)
      Tabi yaşlanıyoruz ama iki üç ay öncesine kadar böyle değildim 2-3 ayda birden mi yaşlandım bilmem ki :(

      Sil
  11. Ben kötü enerjiye inanırım. Yani sevenin de nazarı değermiş derler.. ona inanmam ben. Sadece hasetle, hırsla bakılan şeyin başına gelen her neyse ona fazlasıyla inanırım. Nazar demek o ise; evet inanırım.

    YanıtlaSil
  12. Valla bende inaniyorum bol bol dua ederim özellikle kızımın yıldızı çok düşüķ

    YanıtlaSil
  13. Çevremde bazı insanların nazarına o kadar geliyorum ki. Hatta bir bayanı ne zaan görsem başıma he olumsuz bir şey geliyor, o nedenle inanıyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Bir kaç yerde yazıyorsun onlara bakarken blogunu atlıyorum bazen :))
    Nazara inanılmaz mııı hiç, kaç kez hastahanelik oldum bu yüzden:))Rahmetli annem ve kurşun döken teyzeler off neydi yaa:). Maşallahı eksik etmem kimse de etmesin lütfen hele ki de çocuklara.

    YanıtlaSil
  15. Ben nazara inanıyorum. Kem gözler insanı etkiliyor. Sadece kem gözde degil.bazi insanların direk nazarı değiyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  16. Ben cok inanirim bana da cok nazar deger. Bence negatif bir enerji. Dünyada bir sürü enerji sekli enerji dalgalari var ben fizikle ilgili bir yönü olduguna mutlaka inaniyorum
    Bana da yaptin sans getirir korur insallah :)

    YanıtlaSil
  17. Çok inanırım. Bana ve çocuklarıma çok değer. Onlemim dua. Aksesuar olarak nazar boncuğu çok severim ama korunmak amaçlı asla kullanmam.nas ve ayetel kursi een etkili yöntem.

    YanıtlaSil
  18. Nazar öyle basit bir konu değil aslında. Anneannemin bebeği ölmüş nazardan. Nazar boncuğu aksesuar olarak seviyorum ama önlem olarak asla kullanmam.nas felak ayetel kursi herşeye kâfi. Bir de ayetelkursiyi muska şeklinde üstümde taşıyorum.Rabbim seni korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın çok teşekkür ederim. Cümlemizi ve tüm sevdiklerimizi inşallah

      Sil
  19. Nazar boncuğu benim için takı yaparken kullandığım bir aksesuar, başka bir anlam yüklemiyorum. Ama yüklenmesinde bir terslik de görmüyorum, insana bu sayede bana nazar değmeyecek duygusunu veriyorsa versin, ne olacak ki? Etrafımızdaki insanların belli düşünceleri ve bakışları bizi etkileyebilir mi bir şekilde...olabilir sanırım. Düşünce gücü diye bir şey var sonuçta. İsteyen dua etsin, isteyen boncuk taksın, isteyen ikisini birden yapsın, benim için bir sakıncası yok. =)

    YanıtlaSil