Ciğeristan'da Özel Bir Gün

yemek-onerisi

Merhaba Arkadaşlar;
Dün, yani 12 Haziran 2015 tarihinde yemek blog yazarı arkadaşlarımla birlikte Ciğeristan'ın konuğu olduk. Bir çok özel lezzet ve ilgi ile karşılandık. Onlara geçmeden önce bu toplantı nasıl oluştu onu anlatayım dilimin döndüğünce.
Biz ailece Ciğeristan'ın ilk kurulduğu yıllardan beri (önce Aksaray şubesi vardı sadece) gideriz. Lezzetini ve personel ilgisini çok severiz. Mesela müşteri gelir, kim olursa olsun mekan sahipleri bile ayağa kalkıp karşılar ve dost gibi yakındırlar herkese.
Hatta eskiden karnımız aç olmasa bile ofis çıkışı uğrar, çayımızı içer sohbetimizi eder öyle dönerdik evimize.
Daha sonra Zeytinburnu şubesi açıldı. Orada da lezzet ve ilgi aynı. Personel alımı ve eğitimi konusunda en az lezzetleri kadar başarılılar.
Geçen hafta yurt dışından gelen misafirlerimizi Zeytinburnu şubesine götürdük ve orada aklıma geldi. Tamam Ciğeristan bir marka oldu ama hala bilmeyenler var. Mekan sahiplerinden Ali Kember'e (ben kendisine tertip derim, aynı yıl doğumuşuz sebebi bu), "Tertip gel yemek bloglarını ağırlayalım birlikte burada dedim. Çünkü lezzet konusunda uzmanlaşmış insanların fikirleri benim için çok önemli. Gün belirledik ve ben yemek bloggerı arkadaşlarıma davetimi yaptım, dün de hep birlikte Ciğeristan'ın güzel atmosferini yaşadık. Katılan blogları aşağıda linkleri ile paylaşacağım. Bu arada bu tadım etkinliğinde bir ilk olsun istedim; sosyal medyayı iyi kullanan ve sosyal medya kullanıcılarını temsil edebilecek bir arkadaşımızı davet ettim. Sanıyorum bundan sonra yapacağım organizasyonlarda da bunu uygulayacağım.
Mekana geldiğimizde masamız hazırdı, blogger konuklarımız da teker teker geldiler. Siparişlerimiz alındı. Ciğeristan'da sadece ciğer yok bu arada, Adana Kebabı, Urfa Kebabı, Çöp Şiş gibi seçenekler de bulunuyor.
Masamız mezelerle donatılmaya başlandı.
cigeristan
Siparişlerimize göre ciğerlerimiz, kebaplarımız geldi sohbet eşliğinde başladı tadım etkinliğimiz. Biz muhabbetimizi ederken bizlere "hoşgeldiniz" konuşmasını mekan sahiplerinden Hamit Bey yaptı. O arada konfetiler patladı ve maytaplar patladı masada bir güzel show izledik.

Bu sürprizler ani geliştiğinden fotoğraf veya video çekme imkanımız kısıtlı oldu, yani hazırlıksız yakalandık.
Ardından benim favori tatlılarımdan künefelerimiz geldi. Masaya gelir gelmez ben tabağıma almak için hamle yapıyordum ki Asimetrik blog yazarı Mehtap "bari fotoğrafını çekseydim" dedi, birden blogger olduğumu hatırladım:))

Tabi tüm bunlar yenilip içilirken, sohbet edilirken kaç bardak çay içtim inanın hatırlamıyorum. Demledikleri çay bile yıllardır lezzetini hep korudu. 
Daha sonra menengiç kahvesi geldi, tabağın kenarında alevler çıkıyor. Daha evvelki Ciğeristan ziyaretlerimde fotoğraflayıp instagram hesabımda paylaşmıştım. Bu defa gün ışığı olduğundan alevleri görüntülemek mümkün olmadı ancak çok ilginç bir şey oldu; Filizza blog sahibi Filiz'in kahvesi o alevler sayesinde masamızda uzun süre kaynadı. Çok ilginç bir görüntüydü.

Günün bitimine yakın davetime iştirak edip, beni kırmayıp gelen konuklarımıza kısa bir teşekkür konuşması yaptım. Buradan bir defa da takipçilerimin huzurunda teşekkür ediyorum, iyi ki geldiniz:)

Tüm Ciğeristan ekibine, bizi bu kadar güzel ağırladıkları için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sık sık gittiğim için karşılıklı teşekkürü de muhakkak edeceğim.
Bu arada Ramazan-ı Şerif yaklaşıyor. İftar yemekleri Ciğeristan'da bir başka oluyor benden söylemesi. 

Tadım Etkinliğimize Katılan Blog Yazarları
(alfabetik sıra ile)


Badem Çiçeği
Filizza Blog
Gülümse Yüzüme
Hüzün Sarısı
Keyifli Sofram
Lezzet Tramwayı
Nurdan Göksu (Sosyal Medya Kullanıcıları Adına)
Pasta Kasrı

Sevgiler...








"Ciğeristan'da Özel Bir Gün" için 28 yorum:

  1. afiyet bal olsun. menü muhteşemmiş. güler yüz olan yerde dostluk daimdir. çok da iyi yapmışsınız böyle güzel mekanları ve sahiplerini tanıştırmak çok şık olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için.
      Evet güler yüz çok önemli, her ortamda

      Sil
  2. Harika bir gün ve lezzet dolusu bir etkinlik olmuş.
    Çok istediğim için sanırım katılmak kısmet olmadı lâkin ilk fırsatta bir gün Cigeristan'da buluşmak isterim senin hoş sohbetin eşliğinde.
    Yüreğine Klavyene sağlık :)
    Sevgilerimi bıraktım tatlım.💟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok isterdim senin de bizimle beraber olmanı.
      Çok sevinirim, buluşalım.
      Sevgiler benden canım

      Sil
  3. Ciğeristan lezzetini beğendiğim nadir mekanlardan.. Keşke gelebilseydim. Hepinize afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsunnn ciğer yiyemıyorum ama eşim bayılıyor, sevmek için gitmek lazım galiba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bu mekanla ciğeri sevenleri tanıdım ben:)

      Sil
  5. bursa ya da bir şube açsalar keşke bayılıyorum cigere bıkmadan yiyebilirim :) yanlız o künefe de beni benden aldı ee boyle mekana gidincede diyetin lafı olmaz değilmi :) kucak dolusu sevgilerrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak okuyacaklardır:)
      Diyet mi, unuttum bile:)

      Sil
  6. Keyifli güzel bir etkinlik oldu , sizleri tanımaktan mutlu oldum ,Sevgiler ....

    YanıtlaSil
  7. Samimiyet, sıcaklık gerçekten çok önemli. İnsan bir mekana gittiğinde kendini iyi hissetmeli... Menü süpermiş.. Hele o künefeye bayıldım..:) Afiyetler olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Harika bir buluşma olmuş. Ciğeristan Ankarada varmı acaba ciğer çok severim. Böyle samimi ve başarılı bir mekanı ziyaret etmek isterim :) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca Hanım Ankara'da yok ama muhakkak düşündükleri bişeyler vardır:)

      Sil
  9. sosyal medya kullanıcısı adına katıldığım bu etkinlik kelimenin tam anlamıyla 10 numara 5 yıldızdı..Lezzet olarak benden tam not alan bu mekan, bunun yanı sıra tüm personelin gösterdiği performans ile kendinizi evinizde hissetmenizi sağlıyor..Herkesin bir kere gittikten sonra vazgeçemeyeceği bir lezzet dünyası..Çok teşekkürler Hüzün Sarısı Blog ve çok teşekkürler Ciğeristan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davetimi kabul ettiğin için teşekkür ederim öncelikle.
      Memnun ayrılmana çok sevindim:)

      Sil
  10. Sizleri takip ettikce Türkiyedeki bloggerleri kiskanmaya basladim, ne güzel bir etkinlik olmus, bizim hic böyle bir sansimiz olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Türkiye ziyaretlerinizde böyle organizasyonlara denk gelirsiniz:)

      Sil
  11. Herşey çok güzelmiş keşke gelebilseydim :(

    YanıtlaSil
  12. Güzel bir etkinlik olmuş.Künefe nefis görünüyor .İstanbul'a gelince götürüsün beni dimi :)

    YanıtlaSil
  13. Canım benim ne güzel dile getirmişin buluşma gününü eline yüreğine sağlık.Uzun zamadır ilk kez katıldığım en keyifli,samimi, sıcak geçen bir ortamdı çok keyif aldım.Nazik davetin ve güler yüzlü evsahipliğin için çok teşekkür ederim :) Ayrıca bizleri en güzel şekilde ağırlayan Ciğeristan ekibinede çok teşekkür ederim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldiğiniz için ve bu güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Nice organizasyonlarda buluşmak üzere.
      Sevgiler

      Sil
  14. ciğeristan çok güzel bir mekan.katılmayı isterdim nasip değilmiş.güzel bir organizasyon olmuş.tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Birlikte gideriz yine:)

      Sil