Ana Sayfa » , , , , » Tavsiye Kanalı'nı Kınıyoruz!

Tavsiye Kanalı'nı Kınıyoruz!

Merhaba Arkadaşlar;

Tavsiye Kanalı yani Tavsiye Melekleri'ni hepimiz biliyoruz. Kurucusu Renan Tavukçuoğlu. Oluşumu duyduğum günden bundan bir kaç saat öncesine kadar elimden geldiğince, kalemim döndüğünce destek verdim kanala. Çünkü girişimci, bir kadındı. 
Ancak bugün Sabah Gazetesinde yayımlanan bir röportaj beni oldukça üzdü. Yazının tamamını buraya taşımıyorum.
Yazıda bloggerlara güvenin azaldığını anlatan bir ara başlık var. Bir de bahse konu ürünleri kullananların bu ürünleri beğendiğinde paylaştığını beğenmediğinde ise firma yetkilisine ulaştığını söylemiş röportajında. Çok ilginç geldi bu da.
Dikkatimi çeken bir nokta daha var onu da fotoğrafla anlatayım size;

"Evde kocasından teşekkür alamayan kadınlar sosyal medyada paylaştığı yemeğiyle 500 beğeni alınca mutlu oluyor" ne demek? Bu nasıl bir aşağılama? Benim eşim yazılarım konusunda en büyük destekçim. Diğer işlerim konusunda da. Teşekkür ve takdir sayısını artık saymıyorum alıştım! Renan Tavukçuoğlu'nun bu sözleri söylemiş olması birilerinin özel hayatını değerlendirmiş olması anlamına gelir buna da asla bir kadın olarak izin vermiyorum.
Kadın girişimci diye bloglarımıza, yazdığımız köşelere taşıdığımız insan kadınları bu şekilde değerlendiriyor. Kim kimin evini bilebilir? Bu nasıl bir müdahaledir?
Renan Hanım'dan ricamız oldu; eğer bu sözler size ait değilse gazeteden bir düzeltme yazısı isteyin dedik. PR ajansı ile görüşeceğini söyledi. Röportaj büyük ihtimalle ses kaydı ile yapılmıştır. Bu sözler kendisine ait değilse çok rahat bu düzeltme yapılır gazete tarafından. Ama Renan Hanım'a aitse gazete bunu asla yapmayacaktır.
Bir blogger olarak bir özür ve düzeltme yazısı muhakkak bekliyorum. En hassas olduğum konu "güvenilirlik" bu şekilde kullanılmamalı.
Sonuç her ne olursa olsun, Tavsiye Evi ile tüm ilişkim bitmiştir. 20 yıldır basının içinde olan biri olarak bir gazetecinin uğraşıp hepsini birden kendisinin yazdığına inanmıyorum çünkü. Ateş var duman var!
Sosyal medya hesaplarının tamamını bıraktım. Üyeliğimin iptali için gereken maili yazacağım.
Sevgiler



"Tavsiye Kanalı'nı Kınıyoruz!" için 60 yorum:

  1. tam destek hep destek sevgiler:))))

    YanıtlaSil
  2. Çooook talihsiz ve özellikle saçma bir açıklama olmuş gerçekten. Saçma dememin sebebi ise şöyleki tavsiye kanalına üye olanlar bilir ki açıklamalarında şu ibare geçiyor,öncelikle tavsiye edilen ürünü beğenmediğinizde sosyal medyada paylaşmadan önce bizlerle paylaşın deniliyor. Bu deniyorsa ve bloglara güven kayboluyor gibi bir açıklama yaptıysa eğer kendileriyle çelişmişler diyorum ben...

    YanıtlaSil
  3. Bu nasıl bir sistemdir biz emek verelim millet bloggerları küçümsesin bende çok gücendim +bloggerdestek tag yapalım tum bloggerları uyaralım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben instagramda da paylaşım yaptım #bloggerdestek tagini de ekleyeyim hemen.
      Gücenmek, sinirlenmek coşmak kızmak.. bir çok duyguyu bir arada yaşıyorum

      Sil
  4. kesinlikle çok büyük ayıp etmiş
    şahsen ben ürün değerlendirmelerinde de mutlaka iyi ve kötü yönlerini yazıyorum
    kişilerin beğenme sayısı elbette mutlu ediyor beni ama insanlar beğensin diye de asla yazı yazmam yani :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bitenler postumda yazdım asla almayacaklarımı memnun kalmadıkklarımı... nereden bu kanıya vardı bilemedim

      Sil
  5. Size katılıyorum aynen bu çok kırıcı ve aşağılayacı bir söz biz blogumuza herkes beğensin yorum yapsın diye paylaşmıyoruz postlarımızı bu söz kendisine aitse özür dilemesi gerek diye düşünüyorum sonuçta blog yazmak bi emek işidir bu şahıs ise emeğe saygısız yapıyor apaçık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloggerlar arasında elbette bir kaç kötü niyetli şahıs vardır ama genelleme yaparak had aşması yaşamış. Keşke yapmasaydı

      Sil
  6. Talihsiz bir durum ve gereksiz sivrilmiş bir açıklama diye düşünüyorum.
    Kızgın ,kırgın ve şaşkınım…
    Tezat ve tutarsız bir röportaj ve çelişki çatışması yaşanmış sanırım …
    Bizler bu işi keyif için yapıyoruz tüm samimiyetimiz ve duygusal bağlarımızı kullanarak bloglarımız ve şahsımız üzerinden kazanç sağlayıp ardından yapılan alaşağı edici bu tavrı anlamış değilim.
    Ayrıca gazete de izinsizce yayınlanan fotoğraflar eşliğindeki bu rahatsız edici röpörtaj hiç etik değil diye düşünüyorum.
    15 yıl özel bir şirkette kredi şefi olarak çalışmış olan, İşletme mezunu bir ev hanımı olarak 500 like için mutlu olabileceğim kanısına nerden varılıyor onu da çözebilmiş değilim bir kaç bilinmeyenli denklem misali …

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel ne güzel yazmışsın. İnstagramda onu savunan biri "o asla yapmaz söylemez" diye diretiyor bir arkadaşın profilinde. Ona şu cevabı verdim. Röportajda hemen her cümle kötü, bunların hepsini gazeteci eklediyse Renan Hanım'ın söyledikleri nereye gitti?
      Bir çoğumuz teşekkür edilme durumuna, takdir edilme durumuna doymuş insanlarız. Bu istatistik nereden acaba? "kocalarından teşekkür duymayıp 500 beğeniye mutlu olmak" sadece bu cümle için bile olsa affetmeyeceğim kendisini. Çünkü ben her yerde onu özel biri olarak tanıttım, kendim tanışmadığım halde. Bloggerlar ve kadınlar üzerinden isim yapıp onları karalayıp aşağılayacağını bilemedim.

      Sil
  7. Böyle bi haksizlik karsisinda susmamaliyiz.Biz bloggerlar emek veriyoruz gonul veriyoruz bu ise

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başıma da kalsam yaşadığım hayal kırıklığı, uğradığım hakaret ve aşağılanmayı (tüm kadınlar ve bloggerlar adına) asla unutmayacağım. Tavrım sonuna kadar nettir.

      Sil
  8. Çok talihsiz bir açıklama olmuş.blog yazmanın ne emek gerektirdiğini bilmeyen boyle bir demeç verebilir.bize güven kalmadıysa tavsiye kanalınada kalmamış oluyor sonuçta blog yazıları sayesinde tanınmadımı tavsiye kanalı ben mi yanlış biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıkları ile söyledikleri tamamen çelişiyor yazık

      Sil
  9. ne kadar saçma bir şey söylemiş.Ben de 2 yıllık bir yemek bloğuyum.Hatta eşimin desteğiyle bu işe girdim.bloğumun ilk oluşumunu kendisi yaptı.Bana bi çok bilmediğim şeyi öğretti ve hala da destektir.Kitlelere ulaşınca kendisini bi şey zannetti heralde o bayan.Saygısızca bir ifade.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir psikolog bile böyle bir ifade kullanamaz, hakkı yok

      Sil
  10. Bir de bu oluşuma sadece bloggerlar üye değil ki bir dolu kadın üye ve sosyal medyada onların paylaştıkları var.
    Yani bu beğeni ile ilgili yorumla sadece bloggerlara değil tüm kadınlara ayıp edilmiş.
    Elbet bir açıklama gelecektir bakalım neler olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıradan bir özür geldi ama pişmanlıkla alakalı olmayan formalite bir özür

      Sil
  11. Gerçekten ayıp etmiş, çok kırıcı olmuş. Bloggerlara güvenmiyorsa neden onlarla çalışıyor anlamadım sonuçta bloglarda bu sitenin reklamı yapılmasa bu noktaya bu kadar çabuk gelemezdi.

    YanıtlaSil
  12. Gerekli işlemleri yapıp hemen üyeliğimi iptal edeceğim.Kimsenin bu şekilde bloggerlara hakaret etmeye hakkı yok!!!
    Bloggerlar olarak böyle bir kanala ihtiyacımız yok,o kanalın işlerini yüretebilmesi için biz bloggerlara ihtiyacı var ve kendisi kaybetti....

    YanıtlaSil
  13. Şaka gibi gerçekten inanamadım en başta ! Eee üye olurken neden "bloggerları çok seviyoruz" gibi bir şey yazıyor?? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle süslü sözlerle kalpleri fethetmiş sanırım. Ben kandırılmış olmanın yükünü atamıyorum

      Sil
  14. tavsiye evine üye değilim ve yazılanlara çok üzüldüm,ayıp etmişler

    YanıtlaSil
  15. Fotoğraf altı cidden çok talihsiz bir yorum olmuş. Belki gazeteciye laf arasında söyledi bu sözü ama basının en ilginç bilgiyi cımbızlayacağını unutmuş sanırım...Bindiği dalı kesmiş resmen....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir gazetede haber olmanın cazibesi bir çok şeyi unutturdu sanıyorum

      Sil
  16. Sabahtan beri hep konuyla ilgili yazıları okudum. Ben de çok üzgünüm. Senelerce çalışma hayatından sonra kendim için bir şey yaptım ve blog sayfamı açtım.Emek, zaman vererek bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Benim için çok değerli yaptığım iş. O nedenle üyeliğimi iptal ettim.Size katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu duruma önce şaşırdım ama şaşkınlığım çabuk geçti. Öfkem geçmiyor

      Sil
  17. Bu kadin ya blogarları tam tanımamış yada kendi evinim durumunu herkese genellemiş..Umarım özür diler ve o özürü nedeniyle 500 beğeni alır !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorum:)
      Özür diledi ama tamamen formalite

      Sil
  18. Yazmayı unuttum ama ben ne bahsedilen kanalı ,nede bahsedilen hanımefendiyi tanıyorum..

    YanıtlaSil
  19. çok ayıp etmişler... bir çoğumuz sadece hobi olarak yazıyoruz.. bu ithamlar çok gurur kırıcı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkında olmayanlar veya farkında olup bunu sindirenler var

      Sil
  20. Malesef çok üzücü bir durum, İnşallah ivedilikle düzeltilir...

    YanıtlaSil
  21. Blogerler birlik olursa bu işin üstesinden gelinir...Kırgınlık geçer mi? Zannetmiyorum..

    YanıtlaSil
  22. Çok talihsiz bir yazı olmuş bence.Bakış açımı değiştirmeme sebep oldu malesef ...

    YanıtlaSil
  23. Tavsiye kanalı üyeleri,''taşıdığımız şeyin ne kadar ağır ve gereksiz olduğunu indikten sonra anladık'' diye şükretsinler.

    YanıtlaSil
  24. Bindiği dalı kesmek diye buna denir yazık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an kriz yönetiyorlar gayet başarısızca, fark edecekler:)

      Sil
  25. Tüm takiplerimi ve üyeliğimi iptal ettim...

    YanıtlaSil
  26. çok talihlisiz ve çok saygısız bir yazı olmuş . Ben de kınıyorum. Ne yazık ki, sen çekiliş hesabısın senin fikrin yoktur düşüncesi ile aynı saygısızlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de çok.
      Evet çekiliş hesabı olayını kampanyalara yoğun katıldığım dönemde yaşamıştım.

      Sil
  27. Tavsiye kanalına üye değildim ama haksızlık bu gün bana, yarın sizlere diye düşündüğüm için hepimize yapılmış sayıyorum.Çok talihsiz bir açıklama, umarım kınamak dışında da bir şeyler yapılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olayın direkt muhataplarının konu ile ilgili yapacağı çok şey var ancak sessiz kalmayı tercih etmişler yapacak bir şey yok. Ben ise bir blogger olarak elimden geleni tepkiyi gösterdim. Tavsiye Kanalı samimi bir özür dileyene kadar da tavrım değişmeyecek.

      Sil
  28. Sizin gibi bilinçli bloggerlar ile aynı ortamda bulunmak mutlu etti beni. Dayanışma olmadan bu tür durumları aşmamız imkansız çünkü.

    YanıtlaSil
  29. Çok asagilayici bir açiklama olmus. Ben kurulusu bilmiyordum tesadüfen nette gördüm. Bu yaziyi okumam iyi oldu. Tecrübeli ve güvendigim bir blogger olarak senin fikrine önem veriyorum.

    YanıtlaSil