Etli Patlıcan Yemeği (Oturtma)

Merhaba

Yine mutfağımdan bir tarifle buradayım. Patlıcanın dolması hariç her yemeğini yaparım severim. Bunu da severek yaptım tabi ki. Bu şekilde çok lezzetli oluyor eğer böyle yapmıyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzemeleri yazarak başlayayım.

4-5 patlıcan
300 gr kadar kuşbaşı et
1 domates (üstü için)
Domates ve biber salçası
Kurutulmuş domates (isteğe bağlı)
1 orta boy soğan
Sıvı yağ
Tuz, karabiber

Nasıl yaptığıma gelince;
Önce patlıcanları alacalı soydum tuzlu suda beklettim. Sonra onları kurulayıp küp küp doğrayıp kızarttım. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine aldım.

Diğer tarafta tavaya yağı ve eti aldım biraz kavurdum. Üzerine soğanları atıp kavurmaya devam ettim. Bir yemek kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı biber salçası ekledim. Bu arada karıştırmaya devam ediyorum tabi. Garden Event 2014 etkinliğimiz sponsorlarından Gurme 212'nin bizlere hediye ettiği organik gıdalardan güneşte kurutulmuş domateslerden de ekledim. Eğer et zor pişecek gibi ise yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilrsiniz. Etin sotelenme işlemi de bittikten sonra kızarttığım patlıcanları uygun bir tepsiye aldım. Üzerine sotelediğim eti döktüm eşit şekilde. Salça ile bir sos hazırladım içine tuz ve karabiber serptim sadece ve tepsiye döktüm. Domates ve biberle süsleyebilirsiniz üzerini. 220 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirdim. Son 15 dakika sadece altını açık bıraktım fırının üstünü kapattım.

Bir süre sonra servis yaptım. Bazı aşamalarını fotoğrafladım sizlere onu paylaşmak istiyorum.






Ben bu yemeği et yerine kıyma kullanarak yapıyorum bir de, hatta onu daha sık yapıyorum. 
Başka bir yazıda görüşmek üzere..
Sevgiler










"Etli Patlıcan Yemeği (Oturtma)" için 4 yorum:

  1. Abboouw! Sabahın köründe, kahvaltı bile etmeden insanın canı patlıcan çeker mi yahu?! Çekermiş... Pek de severimm. Teşekkürler paylaşım için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim gülümseten yorumunuz için:)

      Sil
  2. En sevdiklerim arasındadır, eline sağlık olsun :) Başarılar diliyorum... Sevgilerle www.beyhaninmutfagi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. İnanılmaz güzel tarifler buldum sitenizde. Zaten bu etkinlik sayesinde o kadar çok yemek blogu ile tanıştım ki, neredeyse başlamak üzere olduğum diyetten vazgeçeceğim:)
      Sevgiler

      Sil