Beyaz Kil Maskesi ve Faydaları


Merhaba
Beyaz kil maskesi hakkında bir şeyler söylemek istedim bugün. Mesela beyaz kil maskesi faydalarını anlatayım bildiğim araştırdığım kadarı ile. Veya beyaz kil maskesi nasıl yapılır onu anlatayım. Geçen yıl bir arkadaşımdan duymuştum beyaz kil maskesi ve faydalarını. O dönem hakkında yazılar okumuştum ve sonra çok ilginçtir, hiç bir yerde bulamamıştım beyaz kil.
Bundan yaklaşık 2 ay önce farklı bir şey için girdiğim aktarda aklıma geldi, sordum. Olmadığını öğrenince neden getirtmediklerini sordum. Tekrar gittiğimde gelmiş olduğunu öğrenince hazine bulmuş gibi sevindim yarım kg aldım. Fiyatı da oldukça uygundu. Eve geldikten sonra yeni bir araştırma başladı. Nasıl hazırlamalıyım? Benim cilt tipime göre beyaz kil ile başka hangi malzemeleri karıştırmalıyım gibi.
Beyaz Kil Maskesi ve Faydaları


Beyaz Kil Maskesi Nasıl Yapılır 


Kil, kırık beyaz renkte ama uygulanınca açık yeşil oluyor, yeşil kil maskesi kullananlar bilir onun gibi. Benim cildim kuru ve ilk olarak araştırmam da bu yönde oldu. Hangi malzemeleri ne ölçüde kullandım hemen bahsedeyim. 2 tatlı kaşığı beyaz kil, 7-8 damla kayısı çekirdeği yağı ve kıvam alana kadar gül suyu ekledim, çamur haline getirdim. Fırça ile yüzüme sürdüm. Tabi tüm bu işlemleri cildi iyice temizledikten sonra yaptım.

Beyaz Kil Maskesinin Faydaları


15-20 dakika kadar bekleyip yıkadım. Ardından cilt bakımı rutinime devam ettim.
Sonuç mu? Işıl ışıl ve canlı bir cilt, üstelik yumuşacık. Beyaz kil maskesinin sıkılaştırıcı özelliği de varmış ancak bunu uzun vadede çözebiliriz ancak. Ayırca ciltteki pürüzleri giderdiği, gözeneklerdeki kir ve yağı temizleyerek yağ üretimini azalttığı da vaatleri arasında bu maskenin.
Beyaz kil aslında her türlü cilt tipine uygun. Onu maske haline getirirken içine eklediğimiz ürünler değişebilir. Ben cildim kuru olduğu için gülsuyu ile maske kıvamına getirdim. Yağlı cildi olanlar limon ve su ekleyebilir. Kayısı çekirdeği yağının ise cilde inanılmaz faydası var. Mesela cildi yağlandırmadan nemlendirmesi, elastikiyet sağlaması, kırışıklıkları geciktirmesi, güneş koruması sağlaması E vitamini içermesi gibi gibi saymakla bitmeyecek hünerler. Aslına bakarsanız bu yağı bağımsız kullanmak lazım ama bildiğim halde bunu yapamadım hiç. Yine okuduğum karışımlar arasında zeytinyağı da önerilmiş bazı yerlerde ama zeytinyağının kıl köklerini beslediğini bildiğimden sadece ilk denememde kullandım sonra vazgeçtim. Taze, pürüzsüz ama kıllı bir yüzüm olsun istemiyorum:)
Maskeyi haftada bir uygulamak yeterli.
Hemen bir uyarıda bulunmak istiyorum. Ben bu maskeyi yazmadan bir kaç farklı ciltte denedim. Kuru ve hassas cilde sahip bir arkadaşımda 20 dakika bekletince, ciltte geçici kırmızılıklar oluştu. Bir dahaki sefere 10 dakika beklettik aynı kırmızılıklar oluşmadı. Bunun dışında uyarı yapılacak herhangi bir nokta yaşamadım, yaşamadık.
Maskeyi temizleme yöntemi ile ilgili de bir püf noktası vereyim (bilmeyenler için), yıkarken avuç içlerimizi ıslatıp yüzümüzü de tampon hareketlerle ıslatalım. Bu şekilde maske cilde tutunmayı bırakacak, ondan sonra da bildiğimiz şekilde yıkayalım. Yüz lifi veya konjac sünger de bize faydalı olacaktır bu aşamada.
Beyaz kil maskesi hakkında şimdilik şimdilik söyleyeceklerim bunlar. Eğer farklı bir gelişme olursa yine burada 'güncelleme' şeklinde ekleme yaparım, sosyal medya hesaplarımda da duyururum. Elbette kullanmaya devam edeceğim.
Bir defa daha ölçü hakkında bir uyarıda bulunayım. Bazı sitelerde 3 yemek kaşığından bahsedilmiş. 3 yemek kaşığı ile 3 kişiye maske yaparsınız. Benim yüzüme 2 tatlı kaşığı rahat rahat yetiyor fazla bile geliyor. Yüzüm de öyle küçük sayılmaz:)
Blogumu hala takibe almadıysanız pc için sağ tarafta, mobil için altta göreceğiniz "izleyiciler" kısmından takibe alabilirsiniz.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler



"Beyaz Kil Maskesi ve Faydaları" için 8 yorum:

  1. Gerçekten merak ettiğim bir konuydu. Öneriniz için teşekkür ediyorum ..:)

    YanıtlaSil
  2. Şuanda yüzümde beyaz kil ve gül suyu karısımından var yazıyı gorunce koştum :D Çok çok sevdigim bir maske mutlaka herkese onerıyorum sıyah noktalara ozellıkle cok ıse yarıyor bende postunu hazırlayacagım kısa zamanda! Sevgiler <3

    YanıtlaSil
  3. Hiç kil maskesi denemedim, çok güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Cildim kuru olduğu için kil maskelerinden çok çekiniyorum açıkçası ama canlı cilt deyince bir gözlerim parlamadı değil :D Kayısı yağının faydalarını bilmiyordum, harika bir yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
  5. Direkt olarak beyaz kil maskesi kullanmadım. Ama bir markanın beyaz kil maskesi peeling'ini kullanıyorum. Çok memnun kaldım. Kullandığım zaman cildim ışıl ışıl, tertemiz oluyor. Kil maskesi uygulamam için çok güzel bilgiler bunlar. Emeklerine sağlık ablam.

    YanıtlaSil
  6. Kil maskesini biz de yapabiliriz sanırım çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil