Ya Sonra...

darbe-15-temmuz

Merhaba

Bir süredir aktif olamadım,malum 15 Temmuz darbe girişimi her birimizin hayatını farklı bir şekilde alt üst etti. Lafı uzatıp ahkam kesecek değilim, herkesin bilgisi ve fikri kendine geçerli. 
Darbe girişiminin ertesi gününe kadar tüm sosyal medya hesaplarımdan ve tabi tv internet haberlerinden gelişmeleri takip ettim. Sosyal medyada o kadar çirkin şeyler okudum ki inanılır gibi değil.
Olay vatan sevgisini aşmış parti dalaşına, lider dalaşına dönüşmüş. Onu da geçtim hakaretler havada uçuşuyor. Hele tarafı belli olan bir kadının "sizin beyninize...." şeklindeki küfrünü görünce hesaplarımı dondurdum, bari sinirlerim bozulmasın dedim. 
Ama benim hesap dondurmam bazı arkadaşların arkamdan konuşmasına malzeme olmuş hem de çok saygı duyduğum, etik değerleri olduğuna inandığım insanların. Sırf askerimize aslanlar dedim diye. Bunu darbecilere dediğimi düşünmüş:)
Böyle düşünen varsa diye kısaca izah edeyim!
Ben darbenin ne fena bişey olduğunu bilirim, yaşadım. Yaşım küçüktü ama yaşadım! Okumak duymak başka, yaşamak başka. Benim vatan sevgimi kimse sorgulayamaz, ben bayrağına vatanına aşık bir insanım. Kaldı ki darbe teşebbüsünde bulunanlar T.C askeri değil başkalarının askeriymiş.
Terör yürüyüşlerine gözüm kapalı çocuklarımı alır giderim, canlı hedef olurum gönüllü. Bilen bilir. Tek patlamada 10 larca şehit verirken, ben yürüyüşlere bayrağa sarılıp giderken bugün beni eleştirenler günün makyaj ürününü paylaşıyordu mesela ama ben onları hain olmakla suçlamadım! Herkes kendi tercihini uygular.
Eğer bunların sebebi iktidarı desteklemiyor oluşum ise bu ülkede benden çok var. 
Darbeci askerlere gelince; en ağır şekilde cezalandırılmalarını diliyorum, inşallah olur. Ayrıca bir dileğim de teslim olmuş emir erine işkence eden halkın da tek tek saptanıp gerekli cezaları alması. silahı olmayan 'abi haberim yoktu tatbikat var dediler' diyen ana kuzularına eziyet edenleri Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Tabi bunun yanı sıra emniyet mensubu arkadaşlarımızdan duyduğumuz, günahsız askerin önüne siper olan vatandaşlardan da Allah razı olsun.
Ben bugünden sonra normal hayatıma dönüyorum inşallah. Ama hesaplarımı açtığımda hiç bişey eskisi gibi olmayacak. Vatan aşkı ile lider aşkını birbirine karıştırıp kalp kıran, hakaret eden kim varsa mesafem ona göre olacak. 
Her platformda fanatizm başa beladır, hem de ne bela. O bakımdan ölçüyü kaçırmamak lazım. Parti liderleri gelir gider, partiler açılır partiler kapanır ama vatan her daim var olacaktır. Hayatımın hiç bir dönemi lider takıntım olmadı. İlla ki bir lider söyle derseniz Atatürk derim. 
Bayrağım dalgalansın, birliğimiz bölünmesin, ezanım okunsun, dinime kimse dokunmasın, tüm isteğim bu kadar.

Sevgiler



"Ya Sonra..." için 27 yorum:

  1. hepimiz aynı durumdayız ama bazı insanlar işin suyunu cıkardılar dilerim hersey daha iyiye gider bundan sonra

    YanıtlaSil
  2. Ben de ATATÜRK'ten başka lider tanımıyorum. Dediğin o kadar doğru ki, fanatikleşenleri anlamak mümkün değil, bugün "FETÖ" dediklerine dün "MUHTEREM hoca efende", "hoca efendi hazretleri" diyorlardı. Adam ilkokulu dışarıdan bitirmiş! Bildiğin din tüccarı. Bu kadar zır cahil birini hoca yapıp peşinden giderlerken iyiydi. Sonuçta memleket İKİ DİNCİNİN ARASINDA HEBA OLDU. Al birini vur ötekine, Fetö'yü hain ilan edenlere soruyorum, o haini her yere yerleştiren, palazlandıran kim?

    Sosyal medyada atmak, kara çalmak kolay, her zaman Atatürkçüler haklı çıkacak.
    Feto için hain biz derken bize hain diyenler şimdi kendi hocalarını asmaktan söz ediyorlar.
    Biz haklı çıktık, gelecekte de biz haklı çıkacağız.

    Kalemine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşacak ne çok şey var aslında. Fetullah Gülen in okuttuğu rütbeli askerlerden birinin ifadesini okudum. İnanılır gibi değil. Onlar nasıl inanmışlar güvenmişler bilemedim. Aklım doldu, hiç bişey almıyor

      Sil
  3. Ben o kadar kırgın ve umutsuzum ki, içimde hiç yaşam enerjisi kalmadı sanki... Biz, Çanakkale Savaşı'nda bu topraklarda can veren düşman askerini bağrına basmış bir millettik. Birbirinin cenazesine oh çekiyor, insanlar :'( Evimin üzerinde jetler uçmuş, kapımın önünde silahlar patlamış, askerimiz, polisimiz, masum insanlarımız şehit olmuş, yetmiyor gibi bir de nereye dönsem hakaret, küfür görünce iyice soğudum her şeyden.
    İnanın Nihal Hanım, bloğu ve tüm hesapları kapatıp gidesim var. Her şeyden uzaklaşmak, daha fazla canavarlığa şahit olmak zorunda kalmadan kendi içime kapanmak istiyorum. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyleri düşündüm ama bu çözüm değil. Sadece mesafe koymak gerektiği kararına vardım. Şirin yüzlerin ardındaki çirkin pislik dolu kalpleri gördüm ya...
      Ama geçecek

      Sil
  4. Allah vatanımızı kötü insanlardan korusun takipteyim, sizide beklerim bloguma. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn.
      Arada uğruyormu blogunuza. Bugün de yorum yaptım ama takip gadgeti göremedim.

      Sil
  5. Bugünden sonra bende normale döneceğim en azından çalışacağım ben ki bir çok şeye burnunu sokmayan herkesin fikrine saygısı olan kızsamda yargılamayan bir insanım resmen tehditler aldım ama susmadım hepsine gerekeni söyledim ve yaptım. Kusura bakmasınlar ne kadar tek atamız osmanlı tek reisimiz de belli deselerde kimliklerinde tc yazdığı sürece ve bu topraklarda Türk bayrağı altında yaşadıkları sürece hepsi Atatürk evlatları olarak nefes alacaklar. Ve bu işi millet mücadelesi gibi düşünmeyip paylaşımlara göre vatan haini, darbe yanlısı gibi etiket yapıştıranları da Allah bildği gibi yapsın. Ben inanıyorum her konu da adalet yerini bulacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normale eylem olarak döndüm ama ruh hali olarak ne zaman rutine geçerim bilmiyorum Gülşah.
      Ben de gerçek askere aslan dedim diye vatan haini ilan edildim üstelik beni tanıdığını düşündüğüm biri tarafından. Bana ulaşıp 'sen vatan hainisin' denilse konuşmak istenilse bu kadar canım sıkılmazdı ama oldu işte.
      Bayrağım için, ülkemin bölünmezliği için neler yaptığımı bilen bilir bu yazıda onlara hiç girmedim ama cidden bu kadarı fazla. Çok fazla.

      Sil
  6. Maalesef çoğumuz yanlış anlaşıldık. Aynı şekilde bana karşı da bir tavır alındı bu yüzden işim yokmuş gibi tüm listemi silip baştan seçili olarak ekleme kararı aldım. Çoğu insan gördüğüm kadarıyla da bu yüzden ya hesabını dondurdu ya da hesap değiştirdi. Umarım insanlar birbirleriyle uğraşmayı bırakıp biraz olsun birlik olmayı, başka düşüncelere karşı sabırlı ve anlayışlı olmayı öğrenirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır ben silmedim kimseyi. Allah korusun bir şehit haberi aldığımızda duvarlarında "şehit edebiyatı" yapanları görmek ve gerekli cevabı orada vermek için. "Asker darbeci değil mi? Neden ağlıyorsun" demek için. Benim üzerimden, asker üzerinden veya vatanım üzerinden muhatabı ortada yokken alkış almaya çalışan kim varsa kınıyorum.

      Sil
  7. artık normale dönmemiz çok zor

    YanıtlaSil
  8. Bu ülke hepimizin. A partisinin ya da B partisinin değil. Darbede sadece partilere, hükümetlere etki edecek değil. Türkiye etkilenecek, biz etkileneceğiz. Vatansever birinin darbe sempatizanı olması mümkün değil. Konya için konuşayım mhp taraftarı da, akp taraftarı da, chp taraftarı da o gün sokaklardaydı. Görüşümüz ne olursa olsun böyle günlerde birlik olmalıyız ve çok şükür oldukta. İnsanlarda vatan sevgisinin hala var olduğunu gördüm ya çok şükür. Bugünlerde geçecek, zor günleri hep birlikte atlatacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda belirttiğim gibi, parti aşkı lider aşkı yaşamadım. İsteklerim kurallarım bağlı olduklarım var. Bu sebeple oyumu MHP den yana kullandım hep. Ama Türkeş yoluna ölürüm Bahçeli için canım feda nidaları ile ortalık yıkmadım. Lider gelir gider bunu anlamıyorlar.
      Meydanlara dökülen insanlar için de hiç azımsanmayacak sayıda tvit var "reisin gücünü gördünüz" gibi. Yani hala onlar Cumhurbaşkanı çıkın dedi diye insanların sokağa döküldüğünü sanıyor. Cumhurbaşkanı anahtar bir kelime söyledi, demokrasi dedi. MHP CHP AKP kim varsa demokrasi için çıktı.

      Sil
  9. Sen bir cümle, bir paragraf yazıyorsun adam gidiyor cımbızla kelimeyi seçip, ne demek bu oyun, ne demek söyle beynine de eğitimine de sana da , allah söyle yapsın da... Bir ton laf ediyorlar. Sonra bana demokrasi için, özgürlük için sokağa çıktım muhabbeti yapıyorlar...
    Adam akıllı oturup bir baksalar yıllardır söylediğimiz şeyler ortalara döküldü, biz zamanında vatanımızın iyiliği, birliği içim söyledik, hepte söylemeye devam edeceğiz.
    Görüşlerine katılıyorum ebedi olan vatan. Umarım olaylar bir çok insanımızı her bakımdan bilinçlendirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cımbızlama. Magazinciler çok yapar amaçları bellidir.
      Dilerim öyle olur İlke dilerim.

      Sil
  10. Son paragrafin altina bende imzami atarim ..ne guzelde anlatmissin yuregine kalemine saglik

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş. Biz biliriz senin vatan sevdanı ama bu durumda herkes birbirini yanlış anlayıp kırdıya ben ona üzülüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlarken whatsapp kaydım bile var di mi? O geceyi hiç unutmam ondan sonraki gece de. Hiç durmadan ağlar mı bi insan. Ah Yasemin hala isyanım bitmedi. İnsanlar hakkında yeterince fikir sahibi olmadan konuşmak ne kolay.
      Ben de çok üzüldüm o durumlara ama bir yandan da farklı tanıdığımız insanların gerçek yüzlerini gördük. Kadınlar ulu orta küfür ediyor kendi desteklediği partiye karşı olanlara. Gözlerime inanamadım.
      İnşallah çabuk geçer inşallah

      Sil
  12. Çok haklisin canim. Vatan kalici kisiler gelip gecicidir. Ben de bu tarz hesaplari sildim sosyal platformda sadece blog paylasimlari yapmak istiyorum. Vatanini sevmek belirli bir parti taraftari olmak demek degildir. Ben yurtdisinda oldugum halde saçma sapan mesajlar aldim. Bundan sonra blogger veya okur takip ederken seçici olacagim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabildiğince uzak kalmaya çalışıyorum. Ne kadar başarabilirsem tabi.

      Sil
  13. Ayın 15 şi itibariyle yapılan Tv konuşmaların da ki tutarsızlıklar Ülke de her şeyin birbirine karıştığının göstergesiydi hala da öyle devam ediyor ,siyaset denilen şeyden öğğ geldi:((
    Huzur ve sevgi tek beklentimizin bu olduğu bir dünyaya ne diye herkes ayrı bir çomak sokar anlamış değilim:(
    Dayanabildiğim kadar uzağındayım artık.

    YanıtlaSil
  14. Bütün sözlerinize sonuna kadar katılıyorum yürekten. Aynı şeyleri yaşadık hepimiz. Toplum olarak travma içindeyiz sanki. Kaça bölündük bilemiyorum Oysa tamda birlik olmamız gereken zamanda. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı günler içindeyiz. Sadece o gariban emir erlerine yapılan hareketlerin fotoğraflarını koyduğum için takibi bırakan arkadaşlar oldu. Olsun canları sağolsun. Bu ülkede ne oluyorsa zaten hep Emir kurbanlarına oluyor. Oysa ilk gördüğümde ve darbe olduğunu anladığım da yaktılar bu çocukları. Askerlikleri yandı diye kahroldum. Vatandaşa kurşun sıkan zihniyetle, emir erlerine o şekilde davranan zihniyet arasında pek bir fark yok sanırım 😔. 2 gün uyumadım hiç. Dediğiniz gibi bir gün Şehitler ölmez deyip ağlamak, ertesi gün kemerle dövmek yakışmadı Türk halkına. Az çok darbenin ne olduğunu bilen biri olarak darbeyi desteklemek kadar adi bir durum düşünemiyorum. Ama diyeceğim o ki varsın onlar ayrıştırsın. Bizler hep bir kalacağız. Yaralarımızı yine kendimiz saracağız milletçe hep beraber. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. En acısı ve traji komiği DÜNE KADAR Fetoş'cu olan konu komşu aniden Fetoş düşmanı olup, darbeden işkillenenlere, tuhaflıklardan şüphelenenlere, Tayyip karşıtlarına "vatan haini darbeci" demeye başladı. Tayyip'i desteklememek Fetocu mu yapıyor bizi? Kendileri düne kadar Fetocuyken aynaya baksınlar. Bir anda 'kandırıldık' deyip sütten çıkma ak kaşık oldular!

    YanıtlaSil