Sizi Comfy Stool ile Tanıştırayım!

comfy-stool-nedir


Merhaba Arkadaşlar

Bugün çok farklı bir ürün ile tanıştıracağım sizi. Comfy Stool. Şimdi acaba Comfy Stool nedir diye soracaksınız, kısaca alafranga tuvaletleri alaturka tuvalete çeviren aparat diyeyim öncelikle. Aslında bu ürün tuvalete doğru açıdan oturulmasını sağlamak için düşünülmüş bir ürün.

Aslında bu ürünü araştırırken öğrendiğim bazı noktalar oldu. Sizlerle onları da paylaşmak isterim. Mesela alaturka tuvaletleri kullanma şekli, büyük oranda doğru şekilmiş. Yani 35 derece açı ile oturuş gerekli olan açıymış.

Kalın bağırsağın çıkışında Puborektal Kas isminde bir kas bulunurmuş ve bu kas çıkışta kapak görevi görürmüş. Alafranga tuvaletlerdeki oturma açısı bu kapağı gevşetse de çıkışı tam anlamı ile sağlamıyormuş. İşte bu sebeple oturuşta 35 derece açı, en sağlıklı olanı imiş.
Şu resimde aslında çok net anlatılmış oturuş şekli

Tüm bu bilgilerden sonra sanırım siz de benim gibi Comfy Stool ürününün neden daha sağlıklı olduğunu anlamışsınızdır.

Benim yorumlarıma gelince; ürünün kullanışlı olması açısından faydalı olduğu kanaatindeyim araştırmalarım ve deneyimim sonucu ancak bazı durumlarda faydalı olmasından ziyade ihtiyaç bana göre. Mesela nedir bunlar: kabızlık sorunu yaşayanlar, hemoroid sorunu yaşayanların hayatını ciddi anlamda kolaylaştıracağını düşünüyorum. 
Comfy Stool nasıl kullanılır? Onu bu resimde görebilirsiniz. Alafranga tuvaletin altına yerleştiriyoruz. Kaydırmaz zemine sahip. 18 mm MDF den üretilmiş ve boyası su geçirmez.


Comfy Stool'u nerelerden alabilirizTam burayı tıklayarak satın alabilirsiniz. Ayrıca yine bu linkten daha detaylı bilgiye de sahip olabilirsiniz. Bu arada N11.com dan sipariş verebilirsiniz.

Marka yurt dışına bayilikler veriyor bunu da söyleyeyim. Bir de hastane otel gibi yerlerin toplu alımlarında indirim söz konusu. 
Direkt tüketici için de fiyat ve kampanyasından bahsedeyim. 1 adet 129 TL, 2 adet 249 TL. 3 adet ise 359 TL. Kargo ücreti yok. Ödemeyi kredi kartınızla veya kapıda yapabiliyorsunuz. Eğer sağlık söz konusu ise bu rakamlar büyük rakamlar değil sizin de tahmin ettiğiniz gibi. 
Biliyorsunuz ürünü tanımadan, araştırmadan veya deneyimlemeden yorum yapmak benim işim değil. Bu ürün benden geçerli not aldı arkadaşlar bilginize.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere
Sevgiler








"Sizi Comfy Stool ile Tanıştırayım!" için 25 yorum:

  1. İlk kez görüyorum:)))ya var ya, temizlik takıntılı bildiğin obsesif biri olarak tuvalet, klozet benim için bir işkence, şöyle ki, tamamen tek ben kullanacağım, başkası oturmayacak, başkasının evinde de gitmiyorum o yüzden, başkası oturmuşsa arkasından kaynar duşu tutuyorum filan o derece:))))sonunda eve 2 ayrı banyo yaptırıp kurtulacağım biri sırf kendim için de bir türlü o işe para ayıramadım inşallah bu yaz...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni tanıştım bu ürünle.
      Her tuvaleti ben de kullanamam ama sizin bahsettiğiniz boyutta değil. Aslında daha çok restaurantlar için tasarlanmış tek kullanımlık klozet kılıfları var. Onlardan da kullanabilirsiniz. En azından çantanızda bulunur ve gittiğiniz yerde rahat edersiniz:)

      Sil
    2. O kılıfları duydum ama yine de rahat edemem diye hiç almadım:)çözüm olarak bulduğum saatlerce tuvalete gitmemek dışarıda:)))bir gün böbrek hastası olacağım:(

      Sil
  2. Çok kullanışlı bir ürün aslında katlanıp taşınabilir olsa avm ler de ya da temizliğinden emin olmadığımız wc lerde falan da kullanılıp hijyen sağlanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu ürünün hijyenle çok alakası yok. Yani bunu kullandığımız zaman yine klozetle temas ediyoruz :(

      Sil
  3. Ilk defa duydum.. :) Oldukça kullanışlı

    YanıtlaSil
  4. Engin bir tabure de aynı görevi görmez mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klozetin ayak kısmına yerleştiği için oyuklar ve kıvrımlar ayrıca yerden yüksekliği ona göre tasarlanmış

      Sil
  5. çok ilginç bir şeymiş bu :) fizyolojik olarak çok sağlıklı görünüyor. bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir alet, benimde aklıma tabure geldi aynı şey olmazmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klozetin ayak kısmına yerleştiği için oyuklar ve kıvrımlar ayrıca yerden yüksekliği ona göre tasarlanmış

      Sil
  7. Çok ilginç bir yazı olmuş gerçekten :) Önce yanlış mı yazdın acaba demiştim "alaturkaya dönüş mü? Doğru mu" diye.
    Her şekilde doğallığa dönüyoruz yani...Keşke hiç bozulmasaymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı hazırlarken düşünmedim desem yalan olur:))

      Sil
  8. fizyolojik olarak cok sağlıklı görünüyor gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç günlük sıkı bir araştırma ve deneyim sonucu ben de aynı düşüncedeyim

      Sil
  9. ilk kez duydum canım.. bak ne güzel şeyler geliştiriyorlar. teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Ben de alaturka tuvaletin, sağlık açısından daha iyi olduğunu duymuştum. Oturuş şekli sayesinde daha iyi boşaltım sağlandığı söyleniyordu. Ama alafranga da ayak rahatsızlığı olup çömelemeyenler için iyi bir yöntem. Yalnız fiyat biraz yüksek gibi geldi, rekabet olmadığı için diye tahmin ediyorum. O nedenle aklımız hemen başka taburelerle aynı işi görür müyüz e gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda da yanıtladığım gibi; doğru açıyı yakalamak için oluşturulan ölçüler ve klozet altına yerleşmeyi sağlayacak kıvrımlar var bu üründe. Bana çok pahalı gelmedi, özellikle ömürlük bir ürün olduğunu düşünürsek:)

      Sil
  11. Ne kullanisli bir ürün. Çocuklugumdan beri kronik kabizlik sorunum var.

    YanıtlaSil
  12. Ürün kullanışlı, ancak çok pahalı bence çocuklar için kullanılan küçük tabureler de bu iş uygun. Yazdıklarınızı daha önce ben de okumuştum, çok doğru ve gerçekten işe yarıyor. Bu anlamda sıkıntısı olanlara tavsiye ederim. Ama yanlış anlaşılmasın bu ürünü kullanmadım sadece benzer şekilde küçük tabureler de iş görür. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yorumlara yanıt olarak yazdığım gibi bahsedilen 35 derecelik açı için boyut kalınlık ve gerekli oyuntular önemli kullanılacak taburede:)

      Sil