Kırılan Far Allık Bronzer Tamiri (Presleme)




kirilan-allik-tamiri

Merhaba Arkadaşlar

Kırılan far, kırılan allık tamiri ile ile ilgili son zamanlarda çok fazla yazı okudum. Kırılan ürünlerin preslenmesi hakkında bir çok video da izledim, bir çok yazı okudum. 
Kryolan Glamour Glow bronzerım bir süre önce elimden düşüp kırılmıştı.  O hali ile saklıyordum kıyamıyordum atmaya. Markanın rakamları da yüksek olduğundan tekrar alsam mı almasam mı düşünüyordum. 
Bu bronzer benim çok kahrımı çekti, Aydınlatıcı olarak, allık olarak bile kullandım. Sonra presleyip yeniden kullanabileceğimi düşünüp kolları sıvadım. Bu iyileştirme, dönüştürme eylemini bilmeyenler için de yazmak istedim.
İhtiyacımız olan, sadece alkol veya kolonya. Benim aklıma aniden geldiği için ve aklıma geleni anında yapmak isteyen biri olduğum için evde bulunan kolonya ile deneyimledim presleme işini. Bu arada Asimetrik blog Mehtap ile yaptık bu uygulamayı, kendisine teşekkür ediyorum buradan.
Şimdi fotoğraflar ekleyerek anlatmaya başlayayım.

Önce bronzerı tamamen toz haline getirdim, plastik minik bir ıspatula ile. İyice tuz buz ettim yani. Ardından kolonya ile ıslattım çamurlaşıncaya kadar ve karıştırdım. Bu arada biz limon kolonyasını yarım kg ambalajda alıyoruz, ben de atmaya kıyamadığım biten Hc Complex şişelerine doldurup kullanıyorum:) 
Devam edelim. Bronzerı iyice karıştırıp yine Hc Complex kapağını bir beze sarıp ıslanan tozları bastıra bastıra sıkıştırmaya çalıştım. Bir gün kapağı kapalı, bir günü kapağı açık olarak toplam iki gün balkonda bekledi. Ve en üstteki fotoğrafta görüldüğü gibi bronzerıma kavuştum:)
kirilan-far-presleme
kryolan-bronzer


Fotoğraflar sırası ile sanırım anlatıyor nasıl yaptığımı. Belki düşük rakamlı bir ürün olsaydı  uğraşmaz yenisini alırdım ama bu ürün yani Kryolan Glamour Glow 150-160 lira gibi bir rakam. Bana göre her zaman alabileceğim bir ürün değil.
Sizlerin de böyle tecrübesi oldu mu?
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler 








"Kırılan Far Allık Bronzer Tamiri (Presleme)" için 22 yorum:

  1. Olmaz mı. Allığın tuzla buz oldu geçen gün. Ben de top allık sipariş ettim oriflame dan. En azından elimden düşse topları toplarım;) bu fikir için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize ben teşekkür ederim:)
      Top allık fikri iyi bu anlamda:)

      Sil
  2. ben de bir tane yapmıştım böyle ama hiç istediğim gibi olmadı zaten essence'in bir pudrasıydı attım ama krayolanı tabi kurtarmak gerekir güzel olmuş :-))

    YanıtlaSil
  3. Allik far kullanmiyorum ama kullansam da aklima gelmezdi . Çok güzel bir bilgi vermissin canim. Arastiran merakli insanin hali baska oluyor hazir seyi yazmak kolay.

    YanıtlaSil
  4. Benim de Dior bronzerıma aynı şey olsaydı, sizin gibi kıyıp atamazdım. Yüksek fiyatlı ürünleri her an alamıyorum çünkü... Güzel bilgilendirmeniz için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. gerçekten de çok iyi ve kolay bir yöntemmiş :) bilgilendirme için teşekkür ederiz ^_^

    YanıtlaSil
  6. A bunu öğrendiğim çok iyi oldu.. Böyle bir sıkıntıyla sanırım pek çok kadın karşı karşıya kalmıştır.. Ben de öyle..:) Çok da kolaymış aslında.. Önce sanki yapamam gibi geldi ama şimdi kolları sıvama zamanı..:)
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben asla el becerisi olmayan biriyim ve buna rağmen başardım. Artık gerisini siz düşünün:)
      Rica ederim:)

      Sil
  7. ellerinize sağlık gayet orjinal gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. bu yöntem hayat kurtarıyor...ben biraz ziyan ediyorum gerçi yaparken ama olsun :)

    YanıtlaSil
  9. Fondöten pudra zaten hayatımda hiç ama hiç kullanmadım.Ama allıktan asla vazgeçemem :)Pastelin Terracotta Blush allığını kullanıyorum yaklaşık 8-9 senedir ve çok memnunum.Ve şu an kırık kırık kullanıyorum,daha önce gördüm bu yöntemi de allığım ziyan olur mu diye korktum,bende deneyeyim lakin kırık kullanmak pek kolay olmuyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer denerseniz sonucu benimle paylaşır mısınız?

      Sil
  10. Kırılan makyaj malzemelerinin tamirinin mümkün olduğunu bilmiyordum. Bu müthiş bir şey! Aklima yazdim, tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  11. Eger cıvık olursa ne yapmaliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      Talk pudrası eklenebilir ancak o zaman renk ve yapısı bozulaaktır. En sağlıklısı alkolü yavaş yavaş eklemek

      Sil