Okuma!



okuma


Herkese Merhaba

Öncelikle blogunda bizlere sesimizi duyurma şansı veren Hüzün Sarısı'na teşekkür ederim..Buraya ne yazmam konusunda aslında çok düşündüm yazacak çok şeyim var. En önemlisini bulmalıydım bu fırsatı iyi değerlendirmem gerekiyordu o yüzden tek aşkım olan kitapları seçtim başlığımı da "Okuma!"

Evet başlığım Okuma;çünkü okumuyoruz kimse okumuyor .Gazete bile okumuyor ..Herkes o kadar yoğun ki; internet bağımlılığı, tv programları, dedikodu, makara, derken kimse okumaya vakit ayırmıyor..Oysa en büyük ihtiyacımız okumak değil midir? Görmediklerimizi görmemize, tatmadığımız duyguları tatmamıza sebep olmaz mı okuduklarımız? Her öğrendiğimiz 1 kelime konuşma dilimizi kelime haznemizi geliştirmez mi ? Objektif olmamızı sağlamaz mı? Her görüşe her dine, her ırka, saygıyı, sevgiyi, okuyarak öğrenmez mi insanlar? En son inen kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim de bile ilk kelime OKU değil midir? Okuyalım beyler bayanlar okuyalım ve çocuklarımıza okumayı aşılayalım..Kitap okumak boş vakitleri doldurmak demek değildir. Kitap okumak dolu zamanların işlemi olmalıdır. Bazen okuduğunuz tek satır hayatınıza renk katar ,bazen eksiğinizi kapatır bazende yanlış bakış açınızı değiştirir.Kendinizi eleştirir insanlara daha olumlu, olaylara daha objektif bakmanıza sebep olur. Okumuş olmak için okunan hiçbir kitabın size faydası olmaz, onları sevin isteyerek ve bilinçle okuyun..Ve hayatınızda herşeye ayırdığınız zamanı kitaplar içinde ayırın.Ben bir öğretmen kızıyım ve çok küçük yaşlarımda annem ve babamdan gördüğüm için sıkı bir okuyucu oldum..Sizde çocuklarınıza örnek olun evinizde kitap okuma zamanları oluşturun mesela, yolculuklarda elinizde kitap olsun, işe gidip gelirken vesaitlerde boş boş oturmayın KİTAP OKUYUN .Ne demiş ünlü bir düşünür ''Kitaplar benim sevgili dostlarım, gerçek yol gösterenlerimdir; çünkü iki yüzlülük etmeden bana görevlerimi hatırlatırlar.'' (Alphonse Daudet
Çocuklarımızın objektif olmalarında onlara yok gösterelim..Her görüşün kitabını okuyalım sadece fikir değil bilgi sahibi de olalım.Bilgiden korkmayalım. Ancak o zaman ülkemiz ve milletimiz için faydalı bireyler olur yeni nesilleri sağlıklı bir şekilde yetiştirir, onlarında ufuklarını açarız.Bilginin verdiği aydınlanma ile etrafımıza ışık saçalım ki bizden sonra gelecek nesilde bu ışıkta yürüsün.
Sevgiler
Nurdan Göksu


"Okuma!" için 17 yorum:

  1. Kalemine yüreğine sağlık.. Kesinlikle katılıyorum. Günümüz teknoloji çağı olmasına rağmen hala okumamıslığımız sebebiyle çok geriden geliyoruz..

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim şirin kanatlar...belki bir nebze katkım olur... kimbilir birileri bu satırlardan sonra okumaya başlar

    YanıtlaSil
  3. Kitapları neden çok seviyorsun diyorlar..Çünkü arkamdan iş çevirmeyen,karşılığını beklemeden bilgilendiren,beni insan içinde doğru kelimelerle,düzgün cümleler kurmaya sevkeden en değerli varlıklarım onlar benim :) kalemine saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sosyal maydonoz..evet en değerli varlıklarımız kitaplarımız

      Sil
  4. Zor olsada telden takip ediyorum bu aralar .İlk konuğunun klavyesine sağlık :) Önceden kalemine derdik şimdi klavye..Devir teknoloji devri olunca artık kelimelerimizde değişecek sanırım .

    YanıtlaSil
  5. güzel bir yazı olmuş teşekkur ederim devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  6. Okuyup ufkunu genişleten insana ne mutlu, çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Nurdan hanım, bu güzel etkinliğin ilk yazısı için mükemmel bir konu seçmiş açılış süperdi arkası da öyle gelecektir mutlaka.
    Elinize kaleminize,yüreğinize sağlık Nurdan hanım teşekkürler.
    Bizleri buluşturduğu için sevgili Nihal'e de teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için çok mutlu oldummm

      Sil
  8. merhaba canım blogunu yeni keşfediyorum bayıldım severek takip edicem :) bende bloguma beklerim tatlım http://fundanndunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Yüreğinize sağlık nurdan hanım,çok güzel bir konuya temas etmişsiniz.Malesef okumuyoruz :( Paylaşımınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Hoş geldiniz Nurdan Hanım. İlk yazınız için oldukça önemli bir konu seçmişsiniz. Okumanın önemi çok büyük ve bu konuda herkesin bilinçlenmesi gerekir. İlerlemenin yolu okumaktan geçiyor ama insanlar okumaktan uzaklaşıyor. Yazınızın özellikle genç kesime ulaşmasını diliyorum. Çünkü gelecek, gençlerin elindedir. Ve okumayan bir gençliğin geleceğine karamsar yaklaşmamız çok olağan. Teşekkür ediyor ve yazılarınızın devamını bekliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dilerim bu dileğimiz gerçekleşir ..çok teşekürlerr

      Sil