Güzellik Reçetesi ile Tedavi

migren-cerrahisi


Botoks sadece daha genç görünmek için olduğu kadar pek çok rahatsızlıkta tedavi yöntemi olarak da kullanılmaya başlandı. Bunlardan en önde gelenleri aşırı terlemeyi önlemek amacıyla bu uygulama genellikle terleyen bölgeye yapılarak gerçekleştirilmekte ve migren için bu yöntem kullanılmakta Başa bir şey enjekte edilmesi kulağa ilk olarak çılgınca gelse de, estetik cerrahlar ve nörologlar son yıllarda migren ağrıları için kafa derisine Botoks enjeksiyonu yapmaktadırlar. Ayrıca günümüzde Migren Cerrahisi’nin tanısı için de botoks kullanılmaktadır. 

Ortalamaya bakıldığında her 4-5 kadından 1'inde ve her 15 erkekten 1'inde migren rahatsızlığı görülmektedir. Migren ağrısı kişinin günlük hayatında ciddi sıkıntılara neden olabiliyor, hatta migren hastası mevcut günlük yaşantı rutinini aksatabiliyor. Migren ataklarının sıklaşmasıyla ve şiddeti kimi zaman ağrı kesicilerle de önlenemiyebiliyor. Shambala Clinic Medikal Direktörü Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu öncelikle migren tedavilerinde yaşamı düzenleyici bazı önlemlerin alınması gerektiğini ve ağrı kesicilerle değil de beslenme, uyku düzeni, stres atmak için spor yapılması gibi bazı detaylara dikkat edilerek yaşam kalitesini arttırılması migrenle savaşta daha iyi sonuçlar vereceğini belirtirken, son yıllarda migren tedavisinde yepyeni bir yöntem botoks uygulanmaya başlandığını bunun hastalara iyi geldiğini gözlemlediğini ekledi. 

Op Dr Serdar Bora Bayraktaroğlu yurdumuzda sıklıkla görünen migren hastalığının botoks ile tedavi edilerek önemli ölçüde ağrının kontrol altına alındığını belirtirken, işlemin mutlaka konuda uzman bir hekim tarafından gerçekleşmesi gerektiğini de ekledi. Son yıllarda farklı meslek dallarında kişilerin hekim olmamalarına rağmen uygulamayı yapmasının kimi zaman ciddi sonuçlara neden olduğunu botoksun pratik ve kolay bir yöntem olduğu kadar önem verilmesi gereken bir uygulama olduğuna dikkati çekti.


"Güzellik Reçetesi ile Tedavi" için 8 yorum:

  1. migren ağrısı çekenlere güzel bir haber bu. çok sık duyar olduk migren teşhislerini

    YanıtlaSil
  2. Botoksun böyle bir tedavi edici etkisi olduğunu bilmiyordum. İşin ehli uzmanlar tarafından yapılması önemli tabi. Çok dikkatli olmak gerek. Teşekkürler bilgilendirme için. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bir kaç yıl önce ünlü bir lokanta sahibi ter kokusunu önlemek için garsonlarına botoks yaptırana kadar değişik amaçlar için de kullanılabileceğini düşünmemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O lokanta sahibini bulup alnından öpmek lazım:)

      Sil
  4. Bilgilendirici bir yazı olmuş emeğine sağlık:-)yazılarını takip edeceğim.
    Takipteyim bundan sonra bana da beklerim:-)

    YanıtlaSil