8 Mart Kadınlar Günü Kutlanmalı mı?

Merhaba Arkadaşlar;

Dün Dünya Kadınlar Günü idi değil mi? Bu zamana kadar her yıl bununla ilgili kutlamalara iştirak eder, sohbetlerinin içinde olurdum. Ancak bu yıl ve bundan sonra olmayacağım. 
Sebebini bu haftaki yazımda magazimatik.com'da yazdım.
Şunu söylemeliyim; öncelikle bu gün, emekçi kadınlar için düşünülmüş bir gün her kadın emekçi mi veya ne kadar emekçi tartışılır. Yazımda sadece  "neden kadınlar gününü kutlamıyorum" bunu açıklamaya çalıştım. Bana kalırsa sizler de biraz düşünün. Ya hep ya hiç diyorum. Yılda bir defa mı önemseneceğiz biz? Anlatmak istediklerim Ölüme Çeyrek Kala Kadın Olmak! isimli yazımda, 






"8 Mart Kadınlar Günü Kutlanmalı mı?" için 15 yorum:

  1. Sana katılıyorum tatlım.
    Yine iç sesim olmuşsun...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün geçtikçe bir çok olaya aynı yerden baktığımız benim de gözümden kaçmıyor:)
      Sevgiler

      Sil
  2. Kutlamasi gereken kadınlar zaten kutlayamiyor canim 😞 kadina gereken değer bir gün verilir umarım ama çok zor. Hergeçen gün iyi olacağımıza daha kötüye gidiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hangi amaç için bugünün netleştiğini bilenler kutlamıyor. Ama diğer türlü düşünüp kutlayanlar da olmasın artık. Yani neyi kutluyoruz? Hele bu yıl iyice kadına şiddet ölümler aşağılanmalar gözler önüne serildi defalarca. Hala neyin kutlaması. Zamanında Duygu Asena'yı eleştirmiştim, çok küçüktüm ama şimdi bende aynısını söylüyorum. Kadının adı yok!

      Sil
  3. Ben de bu konuya bir cümle ile blogum da not düştüm katılıyorum sana. pek çok kişi günün gerçek anlam ve öneminden bile habersiz.
    Hey onbeşli şarkısına düğünlerde şakır şakır oynayıp halay çekmekten farkı yok:( Bir gerçekten kutlanası hale gelir inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir örnek bu, tebrik ediyorum. Şimdi eminim bu yorumunuzu ve cevabımı okuyanlardan anlamayanlar olacak. Hareketli türkü tabi oynayacağız diyecekler. Ne diyeyim:)

      Sil
  4. Ben kutlama değilde. Haklarımızı elde etme, daha farkında olmak günü diyorum. Asla bir dal bile istemediğim gün. Çünkü o kadar sahte ki kadınlar farkına varmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir kitle var bunu anlamayan, hem de çok büyük.

      Sil
  5. kadınlar hakettiği değeri bir gün değil her gün görmeli bence..
    Ama sizi üzen tarafları olsa da bence yine de her 8 martta bu davanın savunucusu olarak yer almalısınız.
    Kutlama değil bence ama bilinçlendirme adına 8 martımıza sahip çıkalım.
    Çünkü "kutlama" sözcüğü 8 martın manasıyla zıt bir kavram,
    Bu günün ortaya çıkış şekli de malum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim milletimiz bilinçlenmez. 8 martta içip eğlenmeye gidenlerin fotoğrafları ile doluydu profiller. Asıl amaç kimsenin umurunda değil bence. Bireysel destek hamlelerim her zaman devam etti edecek ama hiç bir işe yaramayacak. Olsun, en azından duruşum ve tarafım net:)

      Sil
  6. Enteresan olan bir şey fark ettim bende kadınlar günü için kutlanır mı aptal olmayın vb gibi kelamlarda bulunanlar akşamına kutlama resimleri paylaştılar.Kaleminize sağlık ölüme çeyrek kala kadın olmak ne kadar manidar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de şahit oldum bahsettiğiniz duruma.
      Çok teşekkür ederim bu arada:)
      Sevgiler

      Sil
  7. Kadınlar günü ,anneler günü,babalar günü,sevgilier günü v.s bu tip günlerin bir günle kutlanmasını doğru bulmuyorum.Ama herkes o kadar alışmış ki bu günlere kutlamazsak ayıp olucak gibi geliyor :))

    YanıtlaSil