Dukan Diyet Maceram :))

Merhaba
Size dukan diyet macerama ne şartlarda başladığımı anlatmak istiyorum ve tabi sonuçlarını da paylaşacağım. Her kadın gibi bende hamilelik kiloları ile uğraşıyordum. İkinci oğlumda 16 kilo almıştım, doğumdan sonra bir kısmı gitti ama benim pasta ve tatlı merakım diğer kiloları vermeye müsaade etmedi ve kilo alımı devam etti. Bir arkadaşımın duvar yazısında okudum bu diyeti ve dikkatimi çekti (Emine kulakların çınlıyor mu?) Sordum kendisine üşenmeden bilgilendirdi beni ama ekmek yok meyve yok pasta yok böyle yaşanır mı dedim kendi kendime. Gözüm kesmedi bu diyeti. Ne yapabilirim nasıl bu kilolardan kurtulabilirim diye düşünmeye başladım. İşin açığı ben alışmıştım sorun yoktu bana göre ama eşim gece gündüz "daha bu kilolarla ne kadar gezmeyi planlıyorsun" diye sorup duruyordu :))
Dukan Diyet Maceram

Bir gün bana dönüp aynen şunu dedi "artık yeşil elbiseni giyemeyeceksin sürekli siyah giymek zorundasın ver bari birine" bu o kadar ağır geldi ki bana anlatamam. Bahse konu elbisemi çok severek almıştım bir defa giymiştm. Hamileyken de konusu olmuştu, doğumdan sonra giyerim artık demiştim.O akşam bir arkadaşımla konuşuyorduk (Deniz'im senin teşvik edişinle oldu, özlemle kucaklıyorum seni). Ona bahsettim. Ben dukana başlıyorum beraber başlayalım dedi tamam dedim o an portakal yiyiyordum (boğazım da boş durmuyor hani) bu son portakalım beraber başlayalım dedim. Eşimin yanına gidip anlattım durumu dukanın nasıl olduğunu neler yemem gerektiğini vs. Sabah uyandığımda salon masasının üzerinde light peynir, süt yoğurt ve yulaf kepeği vardı. Benden hevesli kilo verme ihtimalim için :)) Ve dukan maceram başladı.
Kitabımın siparişini verdim (kitapsız dukan diyeti olmaz demişlerdi o bakımdan hemen almam lazımdı) testimi yaptım hedef kilo 62 çıktı 76 kiloydum.
Dukan 4 evreden oluşuyor. Atak, seyir, güçlendirme, koruma. Teste göre iki gün atak yapmam gerekiyordu sadece protein ile beslenecektim yani. Sebze sevmeyen biri olarak bu işime geldi açıkcası :)) Atak evresinde günde 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketmek lazım eksik fazla olamaz tam 1.5 yemek kaşığı. İlk gün ne yiyeceğimi bilmiyorum tabi ekmeksiz nasıl kahvaltı yapılır? İki yumurta kırdım bir kaseye içine bir kaşık yulaf kepeği karıştırdım omlet gibi. Yağsız tavaya döktüm. Krep şeklinde tükettim o sabah. Öğlen tavuk yemem lazım onu da ince dilim yaptırdım yağsız tavada ters düz yaparak pişirdim yedim ama yavan yavan geliyor. Akşam ilerleyen saatlerde kalan yulaf kepeğimle 3 yumurtayı omlet yapıp yedim. gün boyunca bol bol çay içtim. Çayı şekersiz içtiğim için o konuda çok rahattım :)) İki gün aynı sistem devam ettim. 3.güne uyandığımda tartıldım 2.5 kilo eksilmişti bile havalara uçtum böyle gidecek sandım, meğer atak evresi vücuttaki ödemi atmak içinmiş verdiğim 2.5 kg ödemmiş.
Seyir evresine geçtim. Burada bir gün saf protein, bir gün protein sebze şeklinde beslenmem gerek ama ben sebze yemiyorum. Hele yeşil salata ağzıma sürmedim bu yaşıma kadar. İlk sebze günümde bir tatlı kaşığı yağ ile taze fasulye yaptım ekmeksiz biraz ondan yedim. Sonra yediklerimi geliştirmeye başladım. Mesela beyaz et veya tavuk yaparken ocaktan almaya yakın içine biraz kekik biraz nane ekliyordum öyle biraz kavuruyordum sonra da light yoğurtla tüketiyordum. Sabah omletlerimi de bir gün pastırmalı bir gün peynirli yapıyordum. Pastırma yağsız ve yanındaki çemenleri alınmış olursa sınırlı izinlilere giriyor. Sebze günlerimi ya sebze yemeklerinden tadımlık veya cacıkla geçiriyordum. Birkaç gün sonra tatlı krizim tuttu. Nasıl yaparım bunu aşarım diye başladım nette araştırmalara. Bir de ne göreyim; bu diyeti yapanlar için binbir çeşit tarif var. Sınırlı izinli olanlardan nişastayı 1 tatlı kaşığı kullanabilirmişiz mesela bilmiyordum. Hemen bir markete gittim tatlandırıcılar aromalar aldım dukan diyetine uygun. Eve geldim muhallebi yaptım yedim nefes aldım :))
Sonrasında tiramisu, revani filan da yaptım :)) Yediklerimi çeşitlendirerek 3 ay tamamladım. Tartıya çıktığımda 61.200 gösterdi tartı. Hiç anlamadan geçti kocaman 3 ay ve seyir evresini tamamladım. Hiç kaçamak yaptın mı diye soran çok oldu. Bu arada kaçamak yapmak; asla izin olmayan şeylerden yemek anlamında kullanılıyor dukanda. Diyetimin seyir evresinin bitmesine 20 gün kala annemin yaptığı yaprak sarmasına dayanamadım 4 tane yedim :))
Duraklama oldu mu diye soranlar oldu. Evet bir defa oldu bir hafta gram eksilmedim. İki gün üst üste sürekli yeşil çay içip duraklama dönemini atlattım. onu da belirteyim. Protein diyetinde kabızlık yaşanır. Bunu diyeti yapan çoğu insan yaşar. Ben her sabah tatlandırıcı ile hazır kahve içerek (sütsüz) bu sorunu çözdüm. Karbonatlı su içerek bu problemi aşanlar da var. Her diyette olduğu gibi bunda da su içmek önemli. 
Diyet süresince hataların oldu mu diyeler oldu. Şimdi onları anlatacağım sizlere. Bunlar çok önemli asla yapmayın! Ben yapı olarak kilolu bir insan olmadığımdan, ailemde de kilolu insanlar olmadığından buna güvenerek güçlendirme evresini yapmadım mesela. Bu büyük hata. Almam kiloları zannettim. Bu diyeti yapalı 1 yıl oldu ve ben 6.5 kilo geri aldım. Şimdi o kilolar için tekrar dukan yapmayı planlıyorum. İkinci hatam yürüyüş. Bu diyet boyunca Sayın Dukan yürüyüş öneriyor ben vakitsizlikten bunu yapmadım bebeğim çok huysuzdu (3.5 yaşında ama hala huysuz). Zaruri durumlar dışında dışarı bile çıkmadım nerede kaldı yürüyüşe çıkmak. Spor da yapmadım. Kilo verirken spor yapmak vücudun kendini toparlamasını sağlar ben bunu da yapmadım. Sebebi ise gözlerimde olan retina yırtıkları. Doktorum sporu kesinlikle yasakladı gözlerimi korumam gerekiyordu. Özellikle uzun bir dönem bu diyeti yapacaklar için önerim gerekli tahlilleri de ara ara yaptırmalarıdır. Belki bir yılda 6.5 kg geri aldım ama bu benim hatamdan, ne güçlendirme ne koruma evrelerini yapmadım. Bu diyet boyunca her soruma bıkmadan cevap veren arkadaşlarım Deniz ve Gülşah size çok teşekkür ediyorum :)) Özellikle belirtmek istiyorum; benim yazdığım bu yazı yaşadığım diyet tecrübem. Ama benden çok daha iyi, sıkı takip edip daha uzun süre her evresini tamamlayarak yapanlar var. Bu diyete başlamaya karar verirseniz iyice okuyun öğrenin anlayın ve başlayın. Bana sormak istediğiniz birşey olursa da elimden geleni yaparım bildiğim yaşadığım kadarıyla.
Adettendir öncesi ve sonrası fotoğraflar. Boydan öncesi fotoğrafım yok ama sizlerle benden giden 14 kilonun farkını anlatabilecek bir fotoğraf paylaşmış olayım. Bir tarafta dukan diyetine başlamak aklımda yokken yeğenlerimle, diğer tarafta kilolarımdan kurtulmuş halde, blogger etkinliğinde iki blogger arasında :))
Aynaya baktığınızda güzel bişeyler görüyorsanız; olabilecek her olumsuzluk en hafif etkiyle geçer sizden.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler


"Dukan Diyet Maceram :))" için 34 yorum:

  1. Yaklasik 4 aydir dukandayim. Ayni seyleri yasamisiz. 20 kg verdim daha 20 vericem kismetse... Arada bir dkanla ilgili anilarinizi deneyimlerinizi paylasin. Bu bizler icin (diyete devam edenler) cok iyi bir motivasyon olur.
    Sevgiler... Blogumda dukana uygun tarifler paylasiyorum. Sizi de beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Benim gibi biri için dukan en iyi diyet şekli. Ben özellikle hamur işlerine çok meraklıyım. Az yiyeyim, kalori hesabı yapayım diyemiyorum. Olduğu zaman sıkı bir diyet olmalı. Şimdi 9 kilo fazlam Bunun için tekrar kampa girip dukan yapmayı planlıyorum.
      Elbette blogunu inceler tarifleri de denerim:)
      Sevgiler

      Sil
  2. Sevgili blogger, tabiiki blogunda dikkatimi ceken ilk yazi Dukan oldu, benim de ocak-haziran 2014 arasi bir dukan maceram oldu, 15 kilo kadar kaybettim ama tam sabitlemeye gectigim donem turkiye tatilime denk gelince çok yaramazlik yaptimn simdi tekrar dukana dondum ama dukanin 2. kitabinda bahsettigi Dukan expres yapiyorum kaybedecek kilom cok fazla olmadigi için. ama bu defa insallah butun donemlerini bitirmeye kararliyim. yazinda soyledigin herseye de katiliyorum
    takipteyim, bana da beklerim, bye bye!
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Benim bir ameliyat olayım var kısa süre içinde. Onu atlatırsam ben de ekpres yapmayı düşünüyorum.
      Bu arada blogunuzdayım
      Sevgiler:)

      Sil
  3. Okudum,tebrik ederim sizi,ama dukandan onceki halinizde cok hoş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok teşekkür ederim bu güzel iltifat için:)

      Sil
  4. İnsan azmettimi kararlı yürüdümü herşeyi başarıyor.
    Tebrik ederim ne güzel hedefinize ulaşma yolundasınız.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Diyet için inanç ve irade de şart bana göre.. Ama irade bende hiç yok... Ve şekere karşı aşırı bir zaaf...İşte onunla baş etmek zor... Ama bu yazıyı okuyunca acaba yapabilirmiyim diye düşündüm şimdi...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmek ve hamur işine çok fazla düşkünüm ve benim de vazgeçmem zor. Ancak fazla olan 10 kilom yüzünden ciddi sorunlar yaşamaya başladım. Bunların en önemlisi eşimin sürekli söyleniyor olması. Hep fit görmek istiyor beni. İdeal kilom 61 ve ben şu an 71.200 kilodayım. En çok karın, göbek bölgesi sorunlu. Kamufle edebilmek için giyim kıyafet sıkıntısı yaşıyorum.
      Bu defa kendimi şartladım "bu kiloların gitmesi gerek!" Keşke yeniden dukan yapabilsem ama tekrarına bünye izin vermiyor.
      Bugün ilk günümdü. Fena geçmedi. İlk 1 hafta bakalım ne kadar gidecek:)

      Sil
  6. ben dukan diyeti yaptım ama seyırden sonra devam etmedım cok fazla kılo aldım basladıgım zamankınden bıle 8 kılo fazlayım suan seyirden sonra devam eın mutlaka

    YanıtlaSil
  7. Bende bişey sorucam inş yanıt gelir
    Ben iki hafta oldu başlayalı 6gün atak evresinde 3kiloya yakın verdim şimdi seyir evresinde ikinci haftama girdim 2kilo daha verdim ama benim problemim günlük olan yulaf kepğini tam tüketemiyorum hep daha az yemeye vaktim olduğundan yapamıyorum
    Dukan ekmeğini yapıyorum günlük yemem gereken yulaf kepeğini içine koyuyorum ama 4dilim ekmeği bazen zamansızlıktan biteremiyorum acaba sorun olurmu
    Bide aradasırada ağzıma çok çok çok küçük parça kurabiye atıyorum kendimi tatmin etmek için
    İnş soruma yanıt verebilirsiniz şimdiden teşekkkürlerr herkese bol bol şans diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Ben de tüketemiyordum ancak dukana uygun tiramisu yapmayı öğrendikten sonra az bile geldi.
      Hiç karbonhidrat tüketmediğimizden dolayı kepeği kullanıyoruz. Dukan diyeti ilk başladığında kepek dahil değilmiş, diyeti yapanlar sorun yaşadıkça Sayın Dukan yulaf kepeğini dahil etmiş. Elimizden geldiğince tüketmeye çalışırsanız iyi olur.
      Çikolata olayına gelince. Bu bir kalori diyeti değil sistem diyeti olduğundan, tek bir parça minik çikolata duraklamanıza sebep olur bir süre sonra.
      Aklınıza takılan bişey olursa yine yazın lütfen. Tecrübem dahilinde yanıtlarım.
      Sevgiler

      Sil
  8. Merhaba ben güçlendirme evresine girdim 1 ay önce ama tam anlamıyla yapamıyorum çok karışık geliyor kilo almadim ama şiş hissediyorum bugün maalesef kaçamak yaptım ve kavrulmus kuruyemiş tüketim diyet bozulmuş mu oluyor...çok uzgunum pismanim ya motivem düşüyor sınav stresine bağlıyorum ama kilo almaktan çok korkuyorum...anladım ki mutluluğun sebebi zayıflık benim icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vücuttaki şişlik ve ödem atak evresinde atılır kaçamak ise herşeyi başa döndürür. Tekrar atak yapmayın birgün protein bir gün sebze protein şeklinde devam edin derim

      Sil
  9. Hilal
    Mrbalar arkadaslar bende bugun basladim dukana. 6 gunluk atak evrem var. Sabah peynir ve haslanmis yumurta yedim. Az oncede ogluma muz verirken unuttum yarim muz yedim :( cok bir etkisi ur mu acaba ?? Ve cok fazla sorum var suan... Simla hanimin soru cevap sitesinide bulamadim. Gecmiste cok yapmis ama suan icin yok mu anlamadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hilal Hanım;
      Öcelikle hayırlı olsun diyetiniz. Muz yediğinizi unutun, bir dahaki sefere dikkatli olun yeter. Bir parça muz diyeti olumsuz etkiler. Çünkü bu bu bir kalori diyeti değil sistem diyeti. Kaldığınız yerden devam edin lütfen. Siz sorularınızı yazın ben tecrübem yettiğince yanıtlarım.
      Sevgiler

      Sil
  10. Merhabalr atak evresi ve seyir evresini anladım..
    Seyir evresi pazartesi perşembe saf protein olarak yapılıyor..diğer evreler için bilgi alabilirmiyim
    Örnek bir liste şeklinde daha iyi olurr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Sanıyorum yanlış anşamıisınız. Atak evresi diyete başladığınızda test sonucunda ilk çıkan evre. Baxısında 3 gün bazısında 5-6 olarak çıkar. Sadece protein tüketirsiniz ve yulaf kepeği. Bu evrede vücudunuzdaki ödem gider. Sonra asıl kilo vereceğiniz evre başlar, yani seyir evresi. Seyir evresinde de 1 gün sadece sebze diğer gün protein sebze tüketiyoruz.
      Diyete devam ettikçe çok fazla seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz. Ben yine de kendimden örnek vereyim. İlk başladığım dönemlerde sabah kahvaltıda iki yumurta ve kepek hakkımın yarısı ile biraz da yağsız peynir kullanarak omlet yapardım. Her sabah. Öğlen tavuğun göğsünü yağsız tavada kavurup baharat ekler yağsız yoğurtla yerdim. Akşam da yine et veya tavuk aynı şekilde. Gece de sabah yaptığım omletten yapardım kalan kepek hakkımla. Ertesi gün sebze eklenecek ya, şu çeşitlere fırında Mücver cacık filan eklerdim sebze ile aram çok yok. Zamanla araştırarak değişik tatlar bulabiliyorsunuz. Tiramisu bile yapmışlığım var dukana uygun defalarca:)

      Sil
  11. Merhaba gercekten cok güzel vermişsiniz kilolarınızı :) Ben size birşey danışmak istiyordum.Bikaç kez dukana başladım bıraktım.Bir haftadan fazla düzenli yapamadım sürekli bozuyorum.Sonunda pişman olcagımı bile bile bozduğum için de kendime cok kızıyorum ama dayanamıyorum.Dukan yapan çok kişinin böyle hikayesini okudum.Çok iradelisiniz gerçekten ben bir hafta bile dayanamazken sizler kaç ay boyunca diyetinize harfıyen uymussunuz.Bu irade konusunda önerebileceğiniz bişeyler var mı acaba ? Şimdiden teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Hayatın her alanında olduğu gibi diyet eylemlerinde de zamanın çabuk geçtiğini elimizde pişmanlık ve gurur kaldığını düşünmek lazım sanırım.
      Eğer tekrar başlarsanız atak yapmayın. Bir gün atak bir gün seyir olarak devam edin.
      Ben kendime söz verdim bu defa olacak dedim. 14 kiloyu verdim ama tekrar almam o kiloları zannedip güçlendirme ve koruma evrelerini yapmayınca bir yıl içinde 10 kilosunu geri aldım. Tekrar dukan yapmama sağlığım izin vermedi.
      Şimdi diyetisyen ile çalışmaya başlayacağım.
      Kendinizi bir ömür iyi hissetmek için kısa bir süre sıkıntıya katlanın lütfen. 15-20 sonra zaten çok alışıyorsunuz.
      Sevgiler

      Sil
  12. merhaba öncelikle şunu sormak istiyorum yürüyüş yerine egzersiz veya videolarla evde hareket yapılabilir mi? ben daha başlamadım iyice kavramaya çalışıyorum durumu:) benimde atak evrem 6 gün olucak yanıtınızı bekliyorum ve benim gibi bu konuda bilgisi olmayan insanları bilgilendirdiğiniz için minnettarım. ayrıca tebrik ederim sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Hanım Merhaba

      Elbette. Hatta Leslie Yürüyüşü var, belki duymuşsunuzdur. Benim blogumun da arama bölümüne yazıp ulaşabilirsiniz. Video ile sabit durarark yürüyüş egzersizleri. Burada amaç vücudun çalışmasına yardımcı olmak, kilo verimini hızlandırmak sıkılaşma sağlamak.
      Rica ederim elimden ne gelirse her zaman:)
      Sevgiler

      Sil
  13. Öncelikle tebrik ederiim azminiz için �� Ben 20 yaşındayım 65 kiloyum basen ve kalçam çok fazla birazda göbeğim var hedefim 55 kiloya düşmek. Dukan diyeti ile basen ve kalca kismimda zayıflar mi acaba cevap verirseniz çok sevinirim ����

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      Dukanı bu şekilde yapmak genel olarak kilo verdiriyor. Bölgesel için 2.0 dukan diye geçen bir sistem var onu araştırabilirsiniz.
      Sevgiler

      Sil
  14. Ben atak evresinde 2. Günde çok kotu olmuştum. Resmen şuurum kaymıştı devam etmedim. Tekrar mi denesem çok kg aldım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 defa daha tekrar yapma şansımız var evet. Ama 2 yıldan az olduysa direkt seyirden başlıyoruz. Ben tekrar cesaret edebilsem yapıcam. Bütün iş karar verebilmek.

      Sil
  15. www.pidakika.com
    Kalıcı ve sağlıklı zayıflama. Yağ hücrelerinizi parçalayıp enerjiye çeviriyoruz.

    YanıtlaSil
  16. Dukandan sonra kilo sabitlenince nasil besleniyorsunuz.. Beninde 15 kilo fazlam var. 75 ten 60 a inmek istiyorum.. UZUN Surecek farkindayim Ama degecek insallah... Hektar 36 neden olmak her istediginigiyebilme ozgurlugu paha bicilemez :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Kiloyu sabitlemek, hafızaya almak için diyetin üçüncü evresi olan güç evresini yapmak şart. Ardından koruma evresi tabi. Bir çok insan bu evreleri atladığı için diyetin tekrar kilo almaya müsait bir diyet olduğunu söylüyor.
      Elbette dediğiniz gibi o hayal muhteşem, üstelik gerçekleşebilen nadir hayallerden:)

      Sil
  17. Merhaba benimde kilo sorunum çok ve rahatsız oluyorum dukan diyetine başlamak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum dukan kitabını nerden alabilirim ve testi nasıl yapacagimi bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  18. tam 3 aydır düşünüyorum internetteki bütün yorumları okudum nerdeyse. tatli pasta ve çikolatayla hiç aram yok ama şekerli çay tiryakisiyim bende başlamak istiyorum artık ama herseyden cabuk bikan biriyim ve dukan sinirli yiyeceklerden olusuyor tariflerinizden birkac daha yazarsanız çok sevinirim sizide tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  19. Dukan Diyet Listesi Örneği
    Dukan diyeti atak, seyir, sağlamlaştırma ve koruma aşamalarından oluşan bir diyettir. Dukan diyet listesi
    örneği verecek olursak; atak aşaması protein ağırlıklı olmakla birlikte seyir evresinde sebze tüketimine izin veriliyor. Sağlamlaştırma aşamasında ise sebzelerin yanına meyve ve az miktarda tahıl ürünleri tüketilebilir. Koruma aşamasında verilen kiloların geri alınmaması için önceki evrelerin kurallarına göre beslenilebilir.

    YanıtlaSil