Maya Maskesi Ne İşe Yarar? Maya Maskesi Yorumlarım

Merhaba
Bugün doğal tarif diye adlandırdığımız bir tarif ile geldim. Geçtiğimiz günlerde Instagram'da paylaştığımda umduğumdan daha fazla ilgi görünce ve Maya Maskesi Ne İşe Yarar, maya maskesi nasıl yapılır faydaları nelerdir gibi sorular da gelince oturup bu sorulara tek tek cevap vermek istedim blogumdan. Başlayalım...
Maya Maskesi Ne İşe Yarar

Maya Maskesi Ne İşe Yarar?

Çok eski zamanlardan beri güzellik sırrı olarak uygulanan maya maskesi, farklı kozmetik ürünlerinin üretilmesi iyi pr çalışmaları yapıp evlerimizde yerini alması sonucu eskisi kadar kullanılmıyor ama yine de çok eski güzellik meraklıları ve benim gibi cilt ve saç bakımı konularında her yeri didik didik eden insanlar kullanmaya devam ediyor. İçeriğinde çok çok B2 ve  B6 bulunuyor maya maskesinin. İşte bu sebeple de hem cilt hem hem saç için oldukça etkili.

Maya Maskesi Tarifi

Bu maskenin hazırlanışı her saç ve cilt tipi için farklı görünse de çok benzer akılda kalıcı.  Mesela bir paket yaş maya veya kuru mayayı biraz ılık süt ile karıştırıp çamur haline getirerek hem saçımıza hem cildimize uygulayabiliriz. Eğer cildiniz yağlı ise su, soda veya limon ile de mayayı karıştırmak mümkün. Ancak saç için uyguluyorsak en iyisi mayayı ılık süt veya yoğurt ile karıştırmak. Yine aynı şekilde saç deriniz yağlı ise süt ve yoğurdu yağsız seçebiliriz vaya aynı oranda su ile karıştırabiliriz.

Maya Maskesi Nasıl Uygulanır?

Maya maskesini cilde uyguluyorsak, karışımı hazırladıktan sonra yüz ve boyun bölgesine sürüyoruz kuruyuncaya kadar bekliyoruz. Hafif ıslatıp peeling yapar gibi çıkarabiliriz. Ilık su ile yıkayabiliriz.  Cildimizn bu karışıma hassasiyetini çözüp tanıyana kadar kontrollü bekletmekte fayda var tabii. Bu arada hemen belirteyim, cilt maskesi ne için olursa olsun, hangi türde olursa olsun temiz cilde uygulanır. Siz banyodan önce yüzüne sürüp, banyoda da temizlenir nasılsa diyenlere bakmayın.
Şöyle bir soru gördüm araştırmalarımda 'maya maskesi yüzde tüylenme yapar mı?' Buna şöyle cevap vereyim, eğer yüzünüz buna müsaitse tüylenme yapabilir. Sonuçta saç köklerini güçlendirmek için kullandığımız bir karışım. Mesela ben zamanında kortizon kullanmış biri olarak bunu düzenli yapamam, sonra başka şeylerle uğraşmak zorunda kalırım. Ancak çok faydalı olduğunu yakın kullanan bir arkadaşımın cildinde gözlemliyorum. Canlılık, tazelik her daim yüzünde...
Maya maskesini saçımıza uyguluyorsak. ilgili karışımı saç diplerine masaj yaparak hızlıca uyguluyoruz. Ardından hemen kurumaması için bir streç film, yoksa poşet ile saçımızı sarıyoruz. İlk deneyim için 10 dakika, daha sonra problem olmadığı görülürse alerji vs 20 dakika kadar bekletip yıkıyoruz. Evet biraz kötü kokuyor, bazen yıkayınca da geçmiyor gibi ama inanın buna değer.

Maya Maskesi Yorumlarım

Gelelim sonuçlara. Cilt üzerinde etkisini arkadaşımda ve zaman içerisindeki araştırmalarımda gördüm. Ancak tüylenme riski sebebi ile ben daimi olarak kullanamadım. Saç için ise şunu söyleyebilirim; bir sürre düzenli kullanmıştım. Saç tellerinin daha kalın ve sağlıklı olduğu ayrıca saç uzamasına destek verdiğini gözlemledim. Eğer ben farklı ürünler deneyip sizlere anlatma sorumluluğunu almamış olsam saçıma maske olarak sadece maya maskesi kullanırım, net! Bu arada doğal olsun olmasın bu gibi ürünleri 2-3 ay daimi kullanalım sonra ara verelim. Cilt ve saç aynı ürünü sürekli kullandığında artık alışıyor ve faydası minimuma iniyor.
Son olarak Insatagram hesabımda 'bugün saç bakım günü' diye duyurmam ile ilgili gelen sorulara kısa bir yanıt vereyim. Ayın belli günleri bazı hamleler için daha uygun oluyormuş arkadaşlar. Bunu bir süre önce öğrendim ve faydasını da gördüm, yani bir takım kozmik hareketler. Bunun detayı için kozmikbakim.net adresine bakabilirsiniz.
Anlatamadığım veya atladığım yerler varsa buradan veya @huzunsarisiblog Instagram hesabımdan bana sorabilirsiniz.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler



"Maya Maskesi Ne İşe Yarar? Maya Maskesi Yorumlarım" için 4 yorum:

  1. Hazır bu ara evde bol bol maya varken deneyeceğim hem de çok kolaymış :)

    YanıtlaSil
  2. Her evde maya var bu ara çünkü markette bulmak zorlaştı o zaman denensin bence :)

    YanıtlaSil
  3. Maya maskesinin faydalarına bende çok inanıyorum.

    YanıtlaSil