Stick Lip Balm Yaptım:)

lip-balm-yapimi


Herkese Merhaba

Bugün farklı bir yazı ile geldim. Stick lip balm yapımı ama üretim bana ait değil. Bu bir DIY projesi mi onu da bilmiyorum. Ama ben yaptım:))
Yani şöyle izah edeyim. Lip balmların bir kısmı biliyorsunuz minik kutularda satışa sunuluyor. Bizler çok beğeniyoruz ancak ya parmaklarımızla ya bir aparatla kullanmak zorunda kalıyoruz. Benim gibi fazlaca lip balm kullanan biri için çok pratik olmayan bir durum. Biliyorum ki bir çok insan stick lip balm tercih ediyor. Hatta bu konudan tam buradaki lip balmlarım videomda da bahsetmiştim.
Ben de elimdeki, kutuda olan lip balmlardan birini stick yapayım bari dedim, eğer başarırsam sizlerle de paylaşabilmek için aşamaları fotoğrafladım.
Mutlaka daha önce yapan olmuştur ama ben denk gelmedim. Hemen nasıl yaptığıma geçeyim.

Malzemeler şöyle: boş bir stick ruj veya lipbalm kutusu, cezve, cam bir kase, çay kaşığı, enjektör ve tabi stick haline dönüştürülecek lip balm.



Öncelikle biten lip balm ambalajını iyice temizledim, kuruttum. Cam kaseye kaşıkla kutu içerisindeki lip balmı sıyırma yöntemi ile aktardım. Cezveye yarısına kadar su koyup, üzerine de cam kaseyi oturtup benmari usulü erittim. Kısa sürede eridi. Ardından enjektöre çekip, stick kutunun asansörünü tamamen kapatıp içine doldurdum. Bendeki kutu balm, biraz fazla geldi kalanı eski kutusunun içine geri gönderdim. Yaklaşık 10 dakika beklettim ve baktım olmuş:) Ardından yarım saat kadar da buzdolabının rafında beklettim ve  işlem tamam.

Bundan sonra yapısını ve işlevini beğendiğim kutu lip balmları almaya devam edeceğim, nasılsa stick yapmak zor değilmiş.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler


"Stick Lip Balm Yaptım:)" için 15 yorum:

  1. Çok pratik olmuş, aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Enjektörle aktarmayı çok iyi düşünmüşsünüz, ben sırf heryere bulaşır diye ruj eritmeyi yapmamıştım. Güzel fikir oldu😊

    YanıtlaSil
  3. Çok pratik ve kolay. Ben de deneyeceğim bir ara. Eline sağlık.
    Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi bir yöntemmiş, benim de aklımda olsun😊 Ellerinize sağlık, sevgiler💐

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık abla,çok pratikmiş :)

    YanıtlaSil
  6. Çok beğendim bu fikri var öyle kullanamadığım pot balmlar çevirebilirim stik hale 😊

    YanıtlaSil
  7. Bende stick şeklindeki balmları seviyorum.Bunu paylaştığın iyi olmuş.Elimdekileri bende böyle döndüreyim.

    YanıtlaSil
  8. Hakikaten yöntem harikaymış :))

    YanıtlaSil