Ebelin Makyaj Süngeri

ebelin-makyaj-sungerleri

Merhaba
Bugün sizlere Ebelin Makyaj Süngerinden bahsedeceğim. Birkaç aydır kullanıyorum bu süngerleri aralıklı, diğerleri ile dönüşümlü olarak. Artık yazıp, paylaşabilecek deneyime ulaştığımı düşünüyorum. Bir de instagram paylaşımım sonrası defalarca soruldu. bu sebeple de bir an önce yazmak istedim. Soran olursa artık buraya yönlendireceğim:)
İşin aslı satırlar dolusu yazmayacağım süngerin performansı ile ilgili. Bu sebeple bilmeyenler için süngerleri hangi alanlarda ne şekilde kullandığımdan kısaca bahsetmek istiyorum. Çünkü bu da genç makyaj sever takipçilerimiz tarafından sıkça sorulan bir soru.
Ten makyajında fondöten, BB, CC krem ve kapatıcı uygularken kullanıyorum. Tüm bunlar tabi ki sünger olmadan da yapılır. Farklı fırçalar ve avuç içimiz, parmaklarımızla. Ancak başarı elde ettiğimiz bir makyaj süngeri daha iyi yerleştirir ürünü cildimize.
Gelelim Ebelin makyaj süngerlerine. Bu süngeri farklı süngerlerle değil bağımsız olarak değerlendirmek, bir makyaj süngerinden beklentilerimi ne kadar karşıladı onu yazmak istiyorum bu yazımda.
Evet sünger ıslatıldığında gayet net şişiyor, özellikle fondöten yerleştirmesini sevdim. Ürün çekmesine gelince, e tabi sünger süngerliğini yapacak bir parça ürün emiyor ama aşırı değil. Fazla ürün çekmemesi sebebi ile de temizlenmesi zor olmuyor. İçine hapis etmiyor ürünleri. şu zamana kadar 4 defa yıkadım herhangi bir deformasyon olmadı süngerlerde. Bir özel durumu var bu süngerin. Biliyorsunuz uzun tırnak kullanırım ama tırnaklarım süngerde deformeye yol acacak izler bırakmadı. İlerleyen günlerde bunu gözlemlemeye devam edeceğim tabi.
Ebelin süngerler sanıyorum ülkemizde satılmıyor. Bana Deneyen Bayan'ın hediyesiydi. Hatta Deneyen Bayan bu yazıda Ebelin'i Beauty Blender ile karşılaştırmış bir bakın derim.
Makyaj süngeri nasıl kullanılır sorusuna da küçük bir açıklık getirmek istiyorum. Yine mesajlaşmalar sonucu gerek duyduğum bir açıklama bu. Süngerleri ıslatarak kullanmalıyız arkadaşlar ve yüzümüze dokunacağımız bölümünü de iyi ayarlamalıyız eşit oranda dağılıp yerleşmesi için. Ucu sivri olan bölümünü burun ağız kenarları göz altları için, geniş tarafını da yüzümüzün diğer bölümleri içim kullanıyoruz. Eğer minik süngerleriniz varsa dar bölümler ve göz altları için bu miniklerden de yardım alabiliriz. Diyelim ki fondöten uyguluyoruz; föndöteni sünger üzerine dökmek bana göre iyi sonuç vermez hele ki profesyonel makyaj yapamayanlar için. Cildimize noktalar halinde dokundurup, ıslatıp fazla suyunu sıktığımız sünger ile tampon hareketlerle ürünü cildimize yerleştiriyoruz.
Bu arada ilerleyen günlerde uygun fiyatlı, ülkemizde satılan ve performansı fena olmayan bir makyaj süngerini yzacağım sizlere. Öğrenci olan genç takipçilerimizin uygun fiyatlı, kolay bulunan ürünler sorusuna da cevap olsun diye özellikle yazmak istiyorum.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler






"Ebelin Makyaj Süngeri" için 13 yorum:

  1. Güle güle kullan bir kez daha, sanirim ben de yeni bir yazi yazip eskisini güncellemeliyim :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar yararlı bir yazı olmuş emeğinize sağlık :) Süngerin renklerine vuruldum nasıl tatlılar öyle :)

    YanıtlaSil
  3. Ben markanın mor klasik süngerlerinden kullanmıştım. Onlar biraz sertti açıkçası. Yıkarken yırtılmışlardı. :/ Bunun renklerine ayrı bayıldım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 yıkamada da böyle bir risk görmedim bunlarda. Evet renkler çok şirin:)

      Sil
  4. Hello,your blog is very nice. I am following you and pls follow me back. ^)

    YanıtlaSil
  5. Ay renklere bayıldım sünger kullanmayı çok seviyorum özellikle son zamanlarda HM süngerler favorim oldu 😄

    YanıtlaSil
  6. Renklerine bayıldım.Makyaj süngerleri hakkında faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil