L'oreal Infallible Matte Fondöten

loreal-infallible-matte-fondoten-20-sand


Merhaba

L'oreal Infallible Matte Fondöten ile buradayım. Uzunca bir zaman önce almıştım ancak yazısını hazırlama fırsatı buldum. Aslında bakarsanız kozmetik mağazasına markanın cam şişede olan fondötenini almak için girmiştim ama bu mat olanından da o kadar bahsediliyordu ki, bir anda karar verip bunu aldım.
Ambalaj üzerinde vaatleri net ve kısa, şu şekilde bahsediyor: Dokusu orta, kapatıcılık yüksek sonuç ise mat. 24 saate kadar kaldığı da vaatler arasında biliyorsunuz.


Plastik bir tüp içinde 35 ml. Bendeki rengi 20 Sand. Pembe alt tonlu bir fondöten bu. Cildime kapanması gereken çok önemli bir kusur yok şimdilik (hamdolsun), buna rağmen makyajda fondöten olmazsa eksik kalıyor gibi geliyor bana. Ancak yaz mevsiminde veya çok kısa süreli bir yere gideceksem BB krem kullanıyorum. O sebeple de sayısını bilmediğim marka denedim, deniyorum her ne kadar hepsini buraya yansıtamasam da:)
Şimdi gelelim sonuçlara. Doku orta demişti ya vaatler, ortanın bir tık altı bana göre. Kapatıcılık yüksek demişti o da yükseğin bir tık altı. Sonuç evet mat. Pudralı yapısını ve pembe alt tonlu oluşunu bir defa daha hatırlatayım.
Kapatıcılığını aşağıdaki fotoğrafta görüyorsunuz. Üzerine ürün bıraktığım damarı kapattığı kadar kapatıcılık. Yan taraftaki damara uygulamadım. Bana yeterli bu kapatma ölçüsü ama çok fazla kusur kapatılacaksa yeterli olmayabilir, yardımcı ürünler gerekebilir.

Ürünü uygulama esnasında en iyi  sonucu süngerle aldım. Her ne kadar parmaklarla uygulamayı sevsem de eski toprak olarak (eskiden sünger mi vardı), bu üründe de bazılarında olduğu gibi sünger daha güzel dağıttı ve bütünleştirdi. 24 saat hiç kalmadı yüzümde temizledim ama günü gayet net kurtardı. Cildiniz nasıl olursa olsun kesinlikle bir nemlendirici olmadan uygulandığında sorun oluşuyor bu üründe onu hemen aklıma gelmişken yazayım.
Biliyorsunuz artık, benim cildim kuruya dönük karma. pullanma vs yaşamadım Loreal Infallible Matte Fondöten ile ama cildimi çok çok fazla mat gösterdi. Hatta olay matlıktan çıktı ruhsuz bir görüntüye sahip oldum. Onu kullandığımda daha canlı allıklar ve aydınlatıcı kullanarak biraz canlılık kattım yüzüme. Ürün hakkında kanaatim oluştuğuna göre yazayım dedim ama sanıyorum ki daha fazla kullanamayacağım. Üstelik baya bereketli de bir ürün hala ciddi miktarda var içinde. Cildi yağlı olanlar sanıyorum daha fazla memnun kalmıştır üründen. Ben de yağlı cilde sahip bir arkadaşıma vermeyi düşünüyorum.
Ben aldığımda 40 lira gibi bir rakam ödemiştim ancak sanıyorum şimdi daha uygun fiyatlara alabilirsiniz. Kozmetik mağazalarının indirimleri bazen çok cazip oluyor. Yalnız az önce fiyatlara bakarken Boyner'de 52 lira olması şaşırttı. Acaba yanında gram altın filan mı veriyorlar? Ah şu marka(!) bedelleri hep tüketiciden çıkıyor.
Vaatlerinin bir çoğunu yerine getirdiği için 8 puan desem de benim ihtiyacımı karşılamadığı için yollarımız ayrıldı.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler



"L'oreal Infallible Matte Fondöten" için 18 yorum:

  1. Ay yok zaten o deli pembe tonu görünce olmaz dedim direk yağlı ciltli olmama rağmen çok mat fondöten de sevmiyorum şimdilik lumi magique ve mufe den memnunum bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tercihim de sarı alt tonlu olanlar ama merak başka bişey tabi:)) ama asıl sorun cildimi inanılmaz solgun göstermesi oldu. Note Luminous Mousturizing bana yeterli geliyor baya baya memnunum. Değişik marka model deneme hevesi olmasa tabi:)

      Sil
  2. Nihal Hanımcım, bu fondöten görümcemde var, onun da cildi kuru. Ben bunu aldım ama yüzümde çok cansız duruyor demişti, sizin gibi. Elimdeki revlon likit aydınlatıcıyı bu fondötene karıştırdım, öyle uyguladık ve çok daha iyi durdu. Aklınızda olsun, eğer elinizde likit aydınlatıcınız varsa, bir deneyin. Belki öyle sizin için de kullanılabilir olabilir. Ellerinize sağlık, sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu bilgi için. O halde az bir miktar elimin üzerinde karıştırarak deneyeyim bakalım nasıl olacak:)
      Sevgiler

      Sil
  3. Ben de elimdeki mat ürünleri aydınlatıcıyla karıstırayım öyleyse :) çok mantıklı..

    YanıtlaSil
  4. Benim de cildim oldukça kuru, indirim döneminde alsam mı diye içimden geçirsem de elimdekiler bitmeden almamaya kararlı olduğum için almaktan vazgeçmiştim. Çok iyi bir yezı oldu benim için teşekkür ederim :) Sevgiler <3

    YanıtlaSil
  5. Bu fondöteni hiç sevemedim donuk maske gibi duruyor yüzümde gözeneklerin içine dolup olduğundan daha kötü gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı baz ve nemlendiricilerle de denedim anlaşamadım 😕

      Sil
  6. A very interesting post !!! I like your blog and for this I stay as follower, I hope you follow me too!!!
    We'll be in touch!!!!

    YanıtlaSil
  7. Cilt tipimiz ayniymis :) o zaman bunu bende sevmem

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir renk güle güle kullan canim.

    YanıtlaSil
  9. Evet haklisin cok mat bir föndoten ama t bölgesi yagli biri olarak 5-6 saat sonunda her üründe oldugu gibi bunda da yaglanma yasadim ben, 24 saat matlik yok maalesef. Bir de benim en sevmedigim özelligi, alnimdaki cizgilerime oturdu bu fondoten 1-2 saat icinde baya cizgi cizgi oldu, denemeye devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzer ürünlerde deneyim sonucu cilt tipine göre değişiyor işte. Bende matlığı kullandığım süre içinde bozulmadı ama beni ruhsuz soluk gösteriş yok mu 😕

      Sil