Atatürk'ün Dini Görüşü!


ataturkun-dini-inancı

Merhaba

Bugün farklı bir konu ile buradayım. Bir sosyal paylaşım sitesinde gördüğüm paylaşım ciddi anlamda canımı sıktı ve saatlerdir konuyu araştırıyorum! Atatürk'ün dini görüşü! Evet aslında Başkomutan'ın bu konudaki duruşunu ben de biliyorum birçok kişi gibi ama bir defa daha araştırayım, hatta notlar alıp takipçilerimle, dostlarımla paylaşayım istedim.

Bahse konu paylaşımı burada göstermeyeceğim ama Atatürk'ün Hz. Muhammed'e hakaret ettiği ve islam dinini kabul etmediği gibi laflar yer alıyor. Şimdi size birkaç alıntı göstermek istiyorum. Alıntı sözler italik yazı ile olacak ve tırnak içinde olacak, kaynak belirtilecek.
Başlayalım:



"Atatürk`ün dinsiz ve İslam’a karşı olduğu, dini isteklere hoşgörü göstermenin laiklikten taviz vermek olduğu düşüncesi tamamen yanlış ve maksatlı düşüncelerin ürünü olup, milli birlik ve bütünlüğümüze yönelik propagandaların başını çekmektedir. Atatürk`ün din aleyhine, özellikle İslam dini ve Müslümanlık aleyhine söylediği tek bir kelime dahi bulunmamaktadır. Aksine İslam dininden ve Hazret-i Peygamberimizden övgü ve saygıyla bahseden ve Müslümanlığı ile iftihar eden birçok sözleri bulunmaktadır." turkmeclisi.org

Yazının tamamını site adını tıklayarak okuyabilirsiniz.

"Bir sözünde dini "lüzumlu bir müessese" olarak gördüğünü ifade eden Atatürk, başka sözlerinde de İslam için "bizim dinimiz" ve "büyük dinimiz" gibi ifadeler kullanmıştır. Ayrıca Kur'an için "şanı büyük" ve "en eksiksiz kitap", Muhammed için "peygamberimiz efendimiz hazretleri" ve "Allah'ın birinci ve en büyük kulu" demiştir. 1922 ve 1923'te yaptığı iki konuşmada "Allah birdir, büyüktür." demiştir. 1923 yılında kendisine armağan olarak Kur'an gönderilmesine "Bence kıymetini takdire imkân olmayan bu hediyeyi, en derin ve hürmetkâr din duygularımla muhafaza edeceğim." sözüyle teşekkür etmiştir. Kur'an'ın anlaşılarak okunmasına verdiği önemden ötürü Türkçeye çevrilmesi emrini vermiştir. Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'nda zaman zaman yakın dostlarıyla bir araya geldiğini ve kendisinin de bu ziyaretlere katıldığını anlatan manevi kızı Ülkü Adatepe, onun bazen efkarlanıp eski hikâyelerini anlattığını, savaşa giderken daima ellerini açıp "Allah'ım sen Türk milletini hiçbir zaman esir etme." diye dua ettiğinden bahsettiğini belirtmiştir. Atatürk, Türk milletinin dinî inancı ile ilgili bir sözünde şu ifadeleri kullanmıştır." tr.wikipedia

Yazının tamamını site adını tıklayarak okuyabilirsiniz.

Sadece iki siteden örnek aldım bilgileriniz tazelemek için. Dipsiz bir kuyu google. Çok fazla örnek edinmek mümkün. Kötü yorumlar yazılar da var ama amaçları o kadar belli ki. Müslüman bir aileye doğmuş, ailenin inancı ile büyümüş birini dinsiz yapmışlar, o da yetmemiş islam dinini yerden yere vurduğunu yazmışlar.
Sosyal medya bu işlerin yazılıp çizilip dağılması için çok elverişli ve kötü niyetli insanlar, hedefleri başka olan insanlar da bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Bazı cahil cühela takımı da şak şak yapıyor bu duruma. Adama sormazlar mı neyi ne kadar biliyorsun diye?

TBMM açılışının, dinimizde kutsal gün olarak bilinen cuma gününe özellikle denk getirilmesi kimin fikriydi acaba? Bakın konu ile ilgili Atatürk'ün talimatı ile yapılanlar bir internet sitesinde nasıl anlatılmış 
"Heyet- i Temsiliye Başkanı olarak Mustafa Kemal Paşa'nın memlekete yayınladığı bildiri ve gönderdiği telgraflarda belirtildiği üzere bütün vilayetlerde Kur'an-ı Kerim ve Buhari-i Şerif hatimleri yapıldı. Cuma ezanından önce minarelerden salavatlar okundu ve hutbelerde Sultan Vahidüddin'in adı zikredilerek kendisinin ve vatanın kurtuluşu için dualar edildi. Mustafa Kemal Paşa'da dahil olmak üzere tüm mebuslar ve Ankara halkı, Hacı Bayram-ı Veli Cami'nde kılınan namazdan sonra sakal-ı şerif ve sancak-ı şerif eşliğinde Meclis binasına giden yol boyunca dizili askerler arasından geçerek bina önüne geldi. Meclis önünde, okunan hatimler ve Buhariler tamamlanarak dua edildi ve kurbanlar kesildi. Büyük Millet Meclisi saat 13. 45'te en yaşlı üye Sinop Mebusu Şerif Bey'in nutkuyla açıldı"

Bu sadece internet sitesinin ifadesi değil, Atatürk'ün bu talimatını günümüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da seslendirmiştir. İnternette videolarını bulabilirsiniz.

Aslına bakarsanız 1930 larda dış güçler tarafından başlatılmış bir propaganda bu. Oku oku, yaz yaz bitmez. Ayrıca araştırılırsa Atatürk'ün 7 yaşında Kur'an-ı Kerim okuduğu 8 yaşında ezberlediği ve bunu 1927 yılında ABD büyükelçisine söylediği birçok yerde yazmaktadır. 

Tüm bunlardan sonra diyelim ki Atatürk dinsizdi, inanmıyordu. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti tarihini ve Başkomutan'ın yaptıklarını unutturur mu? Kaldı ki siz inançlı insanlarsınız ya?! İnançlı insanlar karalama yapmaz iftira etmez. Allah ile kul arasına girmez! Siz ya birilerine uşaklık eden modellersiniz veya bulunduğu kabın şeklini alan omurgasız tipler.

Bugün bir twitterda da yazdığım gibi. "Allah'ın kulu, Hz. Muhammed'in ümmeti Mustafa Kemal'in askerleriyiz"

Sevgiler




"Atatürk'ün Dini Görüşü!" için 26 yorum:

  1. Kalemine sağlık 👌✌️️

    YanıtlaSil
  2. ATAMIZ, samimi bir Müslümandı.

    YanıtlaSil
  3. Nereden vuracaklarını şaşırdılar artık yazı için kalemine sağlık çok güzel olmuş. Sadece Osmanlı torunuyuz Atatürk ü bilmeyiz diyen kadınlar biliyorum hepsi sarayda cariye olaydı keşke demeden geçemiyorum ciddi anlamda sinirlerim bozuluyor artık ve çocuklarıma daha çok Atatürk ve inkilaplarını aşılıyorum çünkü okullara bile güvenmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten şaşırdılar. Ve evet ben de güvenmiyorum

      Sil
  4. Harika bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  5. Kalemine sağlık arkadaşım. Çok teşekkürler.
    Atatür'ü kötülemek için insanların en HASSAS olduğu konuyu seçtiler. Din! Dinsiz diyelim Atatürk'ten nefret etsinler. Ya bıraktım iftira olmasını. Atatürk her yerde "Ben dinsizim" deseydi, "Ben ateistim" deseydi Atatürk'ü sevmeyecek miydik? Başkalarını bilmem ama benim sevgimde en minik bir azalma olmazdı hatta bu kadar dürüst olduğu için daha da çok severdim. Kaldı ki, benim ninemi, dedemi, vatan toprağımı düşman altından kurtarmış, ülkenin gençkızlarının çok affedersin alayının kıçını kurtarmış bu insan. Olmasaydı hepsini Yunan, İngiliz, Fransız askerleri düzecekti affedersin. Yalan mı? Kıçlarını kurtarmış, vatanı kurtarmış, diğer yaptıklarını yazmıyorum bile. Dinsiz olsaydı kime ne? Allah ile kul arasında.
    Bir öğretmen, bir doktor, annenizin yarın kalp ameliyatını yapacak olan kalp cerrahı, oturduğunuz apartmanı yapan mimar ateist olsa kime ne? Önemli olan o kişinin mesleğini, işini layıkıyla ve iyi yapması değil midir? Dinliymiş, dinsizmiş bize ne? Bir askerin görevi ülkesini, vatanını iyi savunmak, düşmanı yenmektir, akıllı olmaktır Allah'a inanıp inanmasının önemi yoktur. Allah'a inanan dindarları görüyoruz ayrıca! İnsanları dinlerine, mezheplerine ve Allah'a inanıp inanmamakla yargılayacaklarına, yaptıkları işlerin güzelliği ile, ülkeye verdiklerine göre yargılasınlar, kimi insan ülkesine VERİR, kimi insan ise ülkesinden ALIR. Atatürk almadı verdi. Nur içinde yatsın, isterse gerçekten dinsiz olsun kime ne?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nokta atışı yaptıklarını düşündüler. Iskaladılar...

      Sil
  6. Sondan 2. Paragrafın var ya, aslında herşeyi anlatıyor. Atatürk'u yeren insanlar birde üstüne üstlük iftira atanlar önce dönüp kendi inançlarını sorgulamalılar, ne kadar doğru şekilde emirleri uyguluyoruz diye. Çünkü bizim güzel dinimiz, iftirayi yasaklamıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinimizin yasakları hiç umutlarında değil inan bana.

      Sil
  7. Muhteşem bir yazı olmuş okurken çok duygulandım emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Güzel yazı olmuş, çünkü sade ve içten yazılmış.
    İçeriğe gelince, eksik bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum.
    M.Kemali sevmeyenler (ki bu sevenler için bir haksa, sevmeyenler içinde öyledir) onun dinsiz yada dindar olmasını umursamıyor. Zaten dindar diyenler, sonradan çıkmıştır.
    "Dini ve namusu olanlar, aç kalmaya mahkumdur" sözü bizzat kendisine aittir ve bu belgelidir. Bu sözü ve sadece İslam için değil, tüm dinler için söyledikleri ortadadır. Ancak bu onu bağlar. İnanç kişisel bir tercihtir ve toplumu bağlamaz.
    Bağlayıcı olan şey, başkalarının inançlarına müdahale, onları aşağılama, inancını yaşamasına mani olma gibi yaptırımlardır. M.Kemalin inkilaplarının tamamı, islama karşıdır. Çünkü hepside islamın reddettiği şeylerdir.İslami kaidelere biraz aşina birisi bile bunu anlayabilir.
    Öncelikle T.B.M.M kurulmadan önceki, sonraki M.kemali iyi tahlil etmek lazım. Bu ülkede onbinlerce insan, meydanlarda asıldı. Buna alkış tutan, bunu yapanları yücelten insanların ruh hallerini anlamak mümkün değil. Bu insanlar vatan haini değildi, bunu iyi araştırıp, görmek gerek.
    Çanakkale savaşı hakkında derinlemesine araştırma yapmak gerek. Çanakkale savaşı sırasında M.Kemalin Yunanistan da sürgünde olduğunu kaç kişi biliyor mesela.
    Yada şunu soralım, Cumhuriyet kurulmuş olmasına rağmen, 1936 yılına kadar İstanbul neden İngilizler de kaldı ve ne oldu da sonra gittiler."Sizin valiniz olmaya hazırım" cümlesiyle biten mektubu, M.Kemal neden İngilizlere gönderdi.
    Örneğin neden asıldı İskilipli Atıf Hoca.
    İlk anayasada neden Devletin dini Hıristiyanlıkdır diye eklenmek istendi.
    Mecliste neden Kazım Karabekir Paşayı linç etmek istediler.
    Önemli bazı anayasa oylamalarında, neden bazı milletvekilleri evlerine hapsedildi.
    M.kemal neden mason locasında idi ve neden atıldı. Kemal adını sevmediğini söyleyip, adını kimlikde neden ilah anlamına gelen KAMAL olarak yazdırdı.
    Bunlara benzer yüzlerce soruya doyurucu cevaplar bulamamış kimse, ne M.Kemali yüceltme, nede yerin dibine batırma hakkına sahip değildir.
    Son olarak şunu söylemeliyim. Kimin M.Kemali sevdiği yada sevmediği beni hiç ilgilendirmiyor. Ben kişisel olarak kendisini ne bir dindar, nede bir kahraman olarak görüyorum. Benim özellikle anlamakta güçlük çektiğim bir şey varsa, "O olmasaydı adın Toni Coni olur diyenlerin çocuklarının adları, nedense Toni, Coni gibi isimler. Bu millet yüz yıldır değil asırlardır var. O yokken de benim atalarımın adı, Fatih, Yavuz, Osman dı, o yok yine benim çocuklarımın adı Ahmet, Mehmet... Üstte bulunan resimdeki sözün altında 1924 yazıyor. Benzeri bir sözü, 1928 de 1930 asla bulamazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsi fikrinize misafirim olduğunuz için saygı duyuyorum.

      Sil
  9. Kalemine saglik canim benimm

    YanıtlaSil
  10. Kaleminize saglik nerden vuracaklarini ne sacmalayacaklarini şaşırdılar

    YanıtlaSil
  11. Harika bir yazı olmuş canım emeğine sağlık, bugünlerde bir çok yerde görüyoruz bu tarz iftiralar ne yazıkki:( İşte bunlar göstermelik olsun diye ibadet edenler. Yüce Allahın kuranda emrettiği gibi, ibadeti göstermelik yapanların vah haline. Hem onlar çok dindarlar ya ölmüş bir insanın arkasından konuşmanın ve heleki iftira atmalarınin ne kadar günah olduğunuda bilmeleri gerekmezmi.Hem tutki diyelim Atatürk müslüman değil ne değişir o insanın bu ülke için yaptığı fedakarlıkları değiştirirmi. Şöyle bir düşünelim biz soğuk havalarda sıcacık evimizden çıkmaya üşenirken,canım atam kar demedi , kış demedi o cepheden bu cepheye sürekli ülkeyi kurtarma derdindeydi. Herkes elini vicdanına koyup konuşsun.

    YanıtlaSil
  12. Güzel kalemine sağlık nasıl da harika yazmışsın. Ben de paylaşıyorum bu yazını hemen herkes okumalı.

    YanıtlaSil