Nivea After Shave Balsam (Makyaj Bazı Efsanesi)

nivea-after-shave-balsam-makyaj-bazi


Merhaba

Nivea After Shave Balsam biliyorsunuz makyaj bazı olarak kullanılıyor bir süredir. Ben ilk olarak Güzellik Kazanı ve Şirin Kanatlar blog vasıtası ile duymuştum. Kokusundan dolayı kullanabilir miyim acaba diye uzun süre düşündüm ama merakıma yenildim. 

Öncelikle yine cildimin kuruya dönük karma olduğunu belirteyim. Çok uzun anlatmayacağım; gerçekten çok demoralize olmuş durumdayım ülke olarak yaşadıklarımız sebebi ile ve kendimi onarmaya çalışıyorum. Burada da bir sorumluluğum var onu da ihmal etmek istemiyorum.

Nivea After Shave Balsam mat beyaz akışkan bir krem formunda. Mat beyazlığı ciltte çizgiler lekeler bırakmıyor hemen yayılıyor, yerleşiyor. Şişesi cam ve amacına uygun bir kapak şekli var, yani erkeklerin tıraş sonrası kullanabileceği kolaylıkta. Bizler ise makyaj bazı olarak kullanacaksak daha kontrollü almalıyız. 


Makyajı tutuşunu aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Kalıcılığı orta olan bir farı bazlı ve bazsız uyguladım. 5 saat sonra durum fotoğraftaki gibiydi. Yalnız bazı kullananlar cildi parlattığını filan söylüyor bu bende olmadı. Yani canlı bir cilt oluşmadı kullandığımda. 


Benim bazdan beklentim sadece makyajı tutması değil fondötene yardımcı olacak bir bütünlük sağlaması mesela bununla ilgili bir örnek Revlon Photoready Perfecting Primer diyebilirim. Yazısını okumak isterseniz mavi linki tıklayabilirsiniz.
Kokusuna gelince; tahmin ettiğim gibi bana itici geldi ve gün boyu hissettirdi kendini. O sebeple birkaç defa kullandım sadece sizinle paylaşmak için ve bıraktım. Ürünün içinde E vitamini, provitamin B5 ve papatya var. 
Fiyatı ise indirimde 14.90 liraya düşmüştü. Şimdi kaç lira bilemiyorum tabi. Eğer bu koku sizi sizi rahatsız etmeyecekse baz olarak beklentileriniz yukarıda anlattığım gibi ise fiyatı sebebi ile şans verebilirsiniz.  
Yeni bir yazıda görüşmek üzere 
Sevgiler





"Nivea After Shave Balsam (Makyaj Bazı Efsanesi)" için 31 yorum:

  1. Ben duymamıştım ama yeğenime söyleyeyim traşını kendi oluyor traştan sonra kullansın isterse:)
    Teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada daha çok bayanların makyaj öncesi kullanımı var aslında. Makyajı kalıcı olması için.

      Sil
  2. Beni de kokusu çok düşündürdü, çünkü babam kullandığı zaman akşam bile geldiğinde alırdım kokusunu. Olmadı eşime alayım kullanırsa arada bende denerim 😍😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iyi veya kötü kokuyu çok çabuk alırım. Belki de o sebeple gitmedi burnumdan kokusu.
      Uygun fiyatlı makyaj bazı arayanlar için uygun olabilir.
      Küçük boyları var aslında mini mini. Onunla denenebilir. 😍

      Sil
  3. O kdadar çok ünlendi ki erkeklerden çok biz kullanır olduk yahu :D

    YanıtlaSil
  4. ben buna önyargılı yaklaştım. erkek traş sonrası bakım için üretilmiş bir içerik. kadın ve erkek unisex kullanıma uygun değildir dedim. iyikide almadım sizin yorumlarınızla zaten pek öyle aman aman herkesin aşık oldum harika muhteşem alın stoklayın demesiyle alakası yok. demekki doğrusuda bu.
    sevgilerimle, teşekkürler yazınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok başarılı veya muhteşem diyemem ama makyajı tutması ortanın üzerinde. Makyaj bazlarında fiyat yüksek olunca seçenek olarak değerlendirilebilecek bir ürün indirim zamanı.
      Ben bazdan bütünlük sağlamasını istiyorum sadece makyaj tutuculuğu değil. Kokusu da hiç burnumdan gitmedi o bakımdan kullanmaya devam edemedim :/

      Sil
  5. Kokusu bencede çok kötü ve benim cildim yağlı ertesi gün her yerden batır batır sivilce isilik arası bir şeyler çıktı. Bence bunu alıncaya kadar gratisden rujları güzel ama ambalajı kötü olan (valla ben aklımda tutamıyorum şu marka isimlerini��) onun bazı var 15 TL falan onu almak daha mantıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of sivilce olayı fena olmuş :(
      Wet n Wild mi? Hiç görmedim bakalım ona da:)

      Sil
  6. başlığı okur okumaz peki ya kokusu dedim :D ama sonuç iyiymiş.evdekini ilk fırsatta deneyeyim ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstenen makyajı tutması ise evet başarılı:)

      Sil
  7. eşim kullanıyor ama ben kokusunu sevmediğimden hiç kullanmadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazılarına göre çabuk uçuyormuş ama ben koku konusunda çok hassasım 😕

      Sil
  8. Çok daha güzel bazlar varken ve uygun fiyata bulabilirken çok sıcak gelmedi bunu kullanma fikri bana hem kokusundan sebep hem cildimde hassasiyet oluşturacağını düşündüğümden macera aramak istemeyen kesimdenim öyle de kalıcam ^^ Ellerine sağlık güzel yazın için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildimde herhangi bir sorun oluşmadı ama kokusu sebebi ile bitiremedim:)

      Sil
  9. Etrafımda kullanan çok kişi var. Ama benim makyajım o kadar basit ki gerek bile duymuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşınızı bilmiyorum ama çok genç olanların kullanmasından taraf değilim.
      Ayrıca makyajın kalıcılığı tene göre de değişiyor. Bende hiç kalmaz mesela, kısa sürede kaybolur. O sebeple bir süredir kullanıyorum baz. Özellikle saatlerce tazeleme imkanım olmadığında.

      Sil
  10. Farklı bir buluşmuş, teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  11. Bende herkes kullanıyor kesın kotudur dıyıp almadım onun yerıne dayıma aldırttıp bende kullandım bence aman aman harika bir ürün değil. ilk sürdüğümde inanılmaz kokuyordu gecmicek diye cok korkmustum sonradan geçti yinede alınmasa da olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndirim dönemlerinde kokusundan rahatsız olmayanlar hesaplı bir ürün diye alıp kullanabilir evet.

      Sil
  12. Bende fondoten kullanmadığım için ihtiyaç duymadım hiç baza :)) Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkür ederim.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Ben baya kullandım ve sevdim makyajımı iyi tuttu koku da rahatsız etmedi beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o koku makyajımı temizleyene kadar rahatsız etti beni 😕

      Sil
  14. Hep merak ettiğim ancak denemediğim bir ürün.Bu durum sanırım benim bazlara olan bakış açımla alakalı.Şimdiye kadar deneyipte bana iyi his veren bir baz hiç olmadığından hem es geçiyorum bu işlemi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiye kadar denediklerimden Revlon da aradığımı buldum diyebilirim. Mutlaka daha iyileri de vardır tabi.
      Yaptığım makyaj özellikle ten makyajım kısa sürede benden uzaklarığı için bir süredir baz kullanıyorum mecburen:)

      Sil
  15. Hala denemedigim icin sansliyim sanirim, bu yazidan sonra tamamen aklimdan siliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokusu rahatsız etmezse aslında denenebilir. Yani aranan sadece makyajı tutması ise. Kötü etki etmiş olmak istemem ama gerçekten sevemedim ağır geldi kokusu 😕

      Sil
  16. Teşekkür ederim Ause.
    Evet koku alma duyum çok fazla benim. İyi veya kötü her kokuyu hemen alıyorum başıma ağrı girecek kadar rahatsız ediyor fazlası.
    Ben teşekkür ederim ilgine

    YanıtlaSil