Güzellik ve Bakım Blogları Mimi

makyaj-blogu


Merhaba Arkadaşlar
Severek takip ettiğim blogger arkadaşlarımdan Sevdicann beni Güzellik ve Bakım Blogları başlıklı yazısında etiketlemiş. 
Aslında tam bir kozmetik blogu olmasam da, bir yaşam blogu olarak çok fazla kozmetik yazısı yazdığım için beni atlamamış. Çok teşekkür ediyorum.
Yazısında yine severek takip ettiğim Audrey'ın Şekerleri blogunun yazarı ile röportaj yapmış okumak çok zevkliydi:)
Şimdi geçelim sorulara ve yanıtlarına.

1)Niçin güzellik ve bakım blogu?
1)Aslında tam anlamıyla güzellik ve bakım yazmıyorum ama her kadın gibi ben de kozmetikle iç içe olmayı seviyorum. Yaşamımın içinde bu konular da olduğundan, kullandığım ürünleri takipçilerimle paylaşınca mutlu oluyorum.

2)İlk ne zaman makyaj yapmıştın? Annenin ürünlerini kaçamak kullanır mıydın?
2)Sanıyorum 16 yaşındaydım pembe bir ruj (şimdi hiç kullanmıyorum pembe ruj), göz içine de siyah kalem sürmüştüm hepsi bu. Annemin Terra isminde bir parfümü vardı, babam yurtdışından getirtiyordu bittikçe (o dönem böyle interetten sipariş yok tabi). Hala kokusu burnumda. Arada onu alıp kullanırdım, bir de sabahlıklarına bayılırdım annemin:) Bir gün annem bana İmpulse marka bir deodorant aldı, kırmızı olanından. Parfümlerini rahat bırakmamı söyledi:)

3)Senin için makyaj neyi ifade ediyor?
3)Bir süre mecburiyet, görev gibiydi. Yoğun çalıştığım dönemlerde hergün makyaj yapmak zorundaydım. Ancak o mecburiyet hafifleyince eğlence oldu.

4)En çok beğendiğin güzellik ve bakım markası nedir?
4)Şu marka diyebileceğim bir isim gelmiyor aklıma. Her ürün için ayrı markada ısrar ederim mesela. Allık Kryolan hep ilk tercihim olur, önümüzdeki günlerde blogda yazısını ve onu bulmak için yaşadığım macerayı yazmayı planlıyorum:) Oje markası hiç farketmez rengi önemli ve tercihim simli, sedefli olmaması. Ama tanıtmak için bazen kullanıyorum. Parfüm Christian Dior'un Cherie üzerine tanımadığım bir koku ancak fiyatı sürekli yükseliyor:) Note ürünlerini severim, Essence ürünlerini severim renkli kozmetikte. Hem hesaplı ve verimli ürünleri var bu markaların. Aslında bu sorudan yeni bir post çıkar, ben burada keseyim:)

5)Makyaj çantanda olmazsa olmazların nelerdir?
5)Eğer bir kaç saat için dışarı çıktıysam yanıma makyaj çantası almam. Ama tüm gün olursa törpüm, o an tırnağımda olan oje ve farklı renk bir oje ayrıca aseton kesin olur. Çanta boy bir el kremim, lip balm olur. Allık olur ruj veya lipgloss o gün ne sürdüysem o olur.

6)Günlük olarak sürekli makyaj yapar mısın?
6)Sadece bakım kremlerimi kullanmaya çalışırım düzenli olarak. Makyaj her gün yapmıyorum. Ama arada bişeyleri denemek istersem yap-sil şeklinde evde çalışıyorum.

7)Kendi yapmış olduğun doğal masken var mı?
7)Hiç öyle bir yeteneğim olmadı benim:)

8)Firmalardan reklamını yapman için çok istek geliyor mu?
8)Bu soru bana çok soruluyor, özellikle instagramdan instabloggerlar soruyor. Çok değil ama arada geliyor. Daha çok makale yazmam isteniyor ama içerik benim için önemli. Karşılığı ne olursa olsun, içerik blogumun tabanı dışındaysa yazmam. 

9)Prensiplerin var mı? Kullanmadığım ürünleri yazmam gibi.
9)Kullanmadığım ürünü nasıl yazayım, tabi ki hiç bir şekilde yazmam. Prensiplerim var evet. Hiç bir marka bana "ürünümü iyi yaz" diyemez. Beğenmediysem yazarım, Hüzün Sarısı benim şahsi alanım. Bana güvenen takipçilerim var, asla yanıltamam. Beğendiysem de yazarım aynen kimseye jest yapmam. Beğendiğim veya beğenmediğim çok ürün oldu ama hiç bir ürünle aşk yaşamadım. Bunu merak etmiyor değilim:)

10)Ne sıklıkta alışveriş yaparsın?
10)Belli bir zamanı olmuyor alışverişlerimin. İhtiyaç halinde çoğu. Ama her kadın gibi indirim olunca hamle yapmıyor değilim:)

11)Evli isen eşin bu duruma ne diyor? 
11)Evliyim. Eşim, her zaman bakımlı ve fit olmamı ister ilk günden beri. Mesela tırnağım kırılacak diye benden fazla tedirgin olur. Eskiden haftada iki gün kuaför günümdü, o hatırlatırdı föne gidecek misin bugün çarşamba diye:) O sadece sayısı belli olmayan ojelerime takmış durumda. "Bu da kırmızı, bu da kırmızı, bu da kırmızı kaç tane kırmızı ne gerek var" diyor mesela. Anlatamıyorum ki biri mat, biri farklı marka biri daha koyu vs diye. Bir de evin her yerinden bir oje toplayıp getirmesi çok hoş. "burdan da oje çıktı" şeklinde:)

Sorular ve yanıtları bu kadar. Sevdicann'a çok teşekkür ediyorum
Sizlere de sabırla okuduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum
Sevgiler 



"Güzellik ve Bakım Blogları Mimi" için 19 yorum:

  1. Çok keyifle okudum.Bir gün bir ürünle aşk yaşarsın belki:)Kozmetik yayını çok yapıyorsun diye seni de mimledim. Merak ettim. Her yerden renkli ojeler toplamak iyiymiş .Teşekkür ederim. Sevgiler. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimbilir belki yaşarım:)
      Ben teşekkür ederim
      Sevgiler

      Sil
  2. Impulse kırmızı deodarant benımde favorimdi :) Okulda çok ihtar almıştım:D
    Hoş bir yazı olmuş emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ne çok kullandim kirmizi impulse... güzel de kokardi.

    YanıtlaSil
  4. Çok keyifli bir yazı olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. keyifliydi:)) ojeler için bir kutu yaptır sen canım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)
      Kutular çekmeceler var da, ben kullandıktan sonra kullandığım yerde bırakıyorum sonra unutuyorum:)

      Sil
  6. Kırmızı impulseyi merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var mı acaba hala? İnce uzun teneke bir kutuydu

      Sil
  7. Çok güzel bi yazı olmuş...içtenlikle cevaplamışsınız... iyi ki sizi tanıdım... sizden öğreneceğim çok şey var... şanslıyım 💖💖

    YanıtlaSil
  8. Ah o ojeler ve renkleri bizi kimse anlamıyor şekerim o ojelerin hepsi farklı renk yani kesinlikle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk yapı marka hepsi ayrı ama anlamıyorlar ki:)))

      Sil
  9. Cok guzel bi yaziydi keyifle okudumm:))

    YanıtlaSil
  10. Herkese merhaba. Öncelikle çok faydalı bir yazı olmuş.Bakımına özen gösteren biri olarak, yeni bir site buldum. Saç, güzellik, bakım ve makyaj ürünleri ve işletme hizmetleriyle çok faydalı bir platform. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim LookinWell.com site adı.

    YanıtlaSil