İnstagramda Takip Ettiklerimiz Artıyorsa?

Merhaba

Bu yazımda instagramda takip ettiklerimiz artıyorsa neler yapmamız gerekiyor ondan bahsetmek istiyorum.
Bir süre önce bir arkadaşımın instagram profilinde takip ettiği kişi sayısında artış gördük, hiç durmadan hem takipçisi hem takip ettikleri artıyordu. O zaman araştırdım bu konuyu. Durumu çözünce de sizlerle paylaşmak istedim.

Eğer instaramda takip ettiklerimizin sayısı artıyorsa bizim kontrolümüz olmadan, şunları yapıyoruz.
Bilgisayar başına geçip hesabımızı açıyoruz. 
instagram.com/accounts/manage_access adresine tıklıyoruz. 

Açılan bu sayfada "erişimi iptal et" yazılı bölümü tıklayarak tüm erişimleri iptal ediyoruz. Hemen şifremizi değiştiriyoruz, işlem tamam.
Uygulamaları oluşturanların asıl hedefi sattıkları takipçilerin kaynağını oluşturmak. Cazip önerilerle, mesela "hayranın kim" vs gibi karşımıza çıkıp takip ettiğimiz kişileri kontrol altına almaya çalışıyorlar, başarıyorlar da:)
Yukarıda bahsettiğim işlemleri yaptıktan kısa bir süre sonra her şey normale dönecektir. Yalnız sizin hesabınızla profili gizli kullanıcılara da takip talebi gittiyse, onlar kabul ettiğinde yine artacaktır ama kısa bir süre sonra onlar da bitecektir.
Sosyal medyanın hayatımızın tam ortasında olduğunu, hatta işlerimizde sağlam destek olduğunu düşünürsek "hesaplarımıza sahip çıkalım" cümlesi yerinde olacaktır.
Sevgiler


"İnstagramda Takip Ettiklerimiz Artıyorsa?" için 28 yorum:

  1. waayy çok ilginç bir durummuş.İnsanlar neler yapıyor ya :) Bu yazıyı aklıma kazıdım birgün başıma gelirse hemen uygulayacağım bu yöntemi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cazip uygulamalarla geliyorlar sonuç böyle olabiliyor:)

      Sil
  2. Com doğru ve bu yazı iyi oldu sağol canım

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel olmus paylasman tesekkurler :) ben kontrol ettim ayarlarimi bu kisim tamam ama ben de istem disi takibi birakiyorum, nasil oluyor anlamiyorum.. pofs :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstem dışı takibi bırakmak sanıyorum yine bu abuk uygulamalarla ilgili.
      Ben teşekkür ederim:)

      Sil
  4. aa süper bir bilgi oldu aynı seyleri yasıyordum su gunlerde garip garip insnalar eklenmiş takipçi listeme hemen ayarlarımı düzeltiyorum cok teşekkür ederim güzel denk geldi :)

    YanıtlaSil
  5. Geçen gün sosyal medya uzmanı bir arkadaşımla konuştuk bu konuyu. Kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapılan İnstagram uygulamaları genelde şifre çalmak içinmiş ve sizin bilginiz olmadan kişileri takip ediyormuş.

    YanıtlaSil
  6. instagram hesabımı yeni açtım ve böyle karmaşık islerin olduüunu bilmiyodum..neler dönüyomuş sosyal medyalarda da haberimiz yokmuş !

    YanıtlaSil
  7. Önerin için teşekkürler, umarım ihtiyaç duymam... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Umarım buna hiç birimiz ihtiyaç duymayız:)

      Sil
  8. İnstagramda hile yaparsanız oluyor bu durum, "instagram takipçi kazan" tarzı sitelere girince. Ben bu durumu çoook önceden twitter kullanırken yapmıştım :D Ama şimdi benim için gereksiz bir uygulama olduğu için kapadim. Orda erişimi iptal et yaptıktan sonra şifrenizi de degistirin. Sadece erişimi iptal et demek yeterli olmuyor bazen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğim hesap sahibinin hile ile işi olmaz. Olayı eksik biliyorsunuz sanırım:)
      Repost ve farklı uygulamalar da buna sebep olabiliyor. Mesela kimin bizi takibe alıp bıraktığını gördüğümüz takipçi programı. Yani hile ile uzaktan yakından bir alakası yok şu anlattığım mağduriyetin :)
      Şifre değişikliği olayını yukarıda yazmıştım zaten:)
      Sevgiler

      Sil
    2. Onlar da olabilir ben instagram diyarına daha yeni katıldım :D 1 buçuk hafta oldu. Ogrenecegim zamanla.Arkadaşımın başına geldiği için söyledim. O programlar da buna sebep oluyor demek ki hemen bakıyorum ayarlarıma o halde o.O sevgileer

      Sil
  9. Bana da oluodu bi ara hatta bazen bakiyorum hic takip etmediklerimi birden takip etmeye baslamisim o neden kaynaklanio acaba

    YanıtlaSil
  10. Kurtuldum artik sayenizde çok tesekkurler ❤🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yazımın faydalı olmasına sevindim:)

      Sil
  11. Ben de baktım hemen ama sadece benim izin cerdiğim uygulamalar var yine de ara sıra kontrol etmek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim izin verdiğimiz uygulamalar yapıyor zaten bunu yazık ki. Evet sürekli kontrol lazım

      Sil
  12. İnstagramda takip ettikleriniz artıyorsa yazınıza mim koydum. İnstagram hesabımı aktif hale getirirsem bu bilgiler benim de işime yarayacaktır. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Sadece açik hesaplar için mi geçerli acaba yoksa kapali hesaplarda da olabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulama kabul eden her hesap için geçerli bu risk yazık ki.

      Sil
    2. Tesekkür ederim ben böyle bir sey yapmadim ama aklimda olsun.

      Sil