Facebook Hesap Varisi

Merhaba
Uzun süredir kullanılan Facebook paylaşım sitesinin Facebook Hesap Varisi isimli yeni uygulamasından bahsetmek istiyorum size. Hesap Varisi hangi amaçla ve hangi durumlarda kullanılıyor açıklayayım.
hesap-varisi

 Hesap sahibi vefatı durumunda, hesabını yönetmesi için birini belirler. 
Peki bu kişi hesabı istediği gibi yönetebilir mi? Neler yapabilir? 
Hayır hesabı gerçek sahibi gibi kullanamaz, yapabileceği şeyler sınırlıdır. Profil ve kapak fotoğrafını değiştirebilir. Bir gönderi yazıp, başa tutturabilir. Gelen arkadaşlık isteklerini yanıtlayabilir hepsi bu kadar. 
Arkadaş listenizden kimseyi silemez, mesajlarınızı okuyamaz, sizin yerinize paylaşım yapamaz ve hesabınıza giriş yapamaz
Belirlediğiniz kişi hesabınızı nasıl yönetecek? Hesabınıza girecek kapak fotoğrafının sağ altında "yönet" sekmesi görecek ve ona tıklayacak. Bu arada vefat eden kişinin adının yanında "Anısına" ifadesi yer alacak.
facebook-hesap-varisi

Hesap Varisi belirlemek için; hesabınızın "ayarlar" bölümüne giriyorsunuz, ardından "güvenlik" bölümü ve altta görüyorsunuz. Tıklayarak adımları takip edebilirsiniz. 
Ben hala kim olsa diye düşünüyorum. Çünkü bu ciddi bir sorumluluk bana göre.

Bu durumu ilk öğrendiğimde Facebook hesabımda paylaşmıştım. Gelen yorumların bir çoğu "ben öldükten sonra hesabıma ne olacağı çok önemli değil" şeklinde oldu. Ben bu konuda aynı fikirde değilim.
Sosyal medya paylaşım sitelerini haberleşme anlamında çok fazla kullanıyoruz. Görüşemediğimiz eş dost, akraba okul arkadaşı ile bu kanallardan haberleştiğimiz olmuyor mu? 
Mesela benim ölümüm durumunda okul arkadaşım Tuba'yı, İskenderun'da olan arkadaşım Deniz'i, gazeteci arkadaşım Funda'yı aramak kimin aklına gelir ailemden? Ama bu anlamda sorumluluk verdiğim biri benim hesabımdan duyurursa belki o insanlar bana son görevlerini yapmak için gelmek isterler. Biliyorum çok iç karartıcı bir konu ama bir saat sonramız belli değil.
Facebook'un yeni oluşumu hakkında sizin düşünceniz nedir?
Sevgiler


"Facebook Hesap Varisi" için 18 yorum:

  1. Vefatı duyurmak konusunda iyi bir uygulama başlatılmış. Onun haricinde kullanılmayacak bir bölüm. Bu bilgiden haberim yoktu. Paylaşımın için teşekkürler . Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ben ölürsem ayy ben ölücem yaa çok acı :((

    YanıtlaSil
  3. Kime bıraksak acaba ?
    paylaşım için teşekkürler canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aile profilim için beni en iyi temsil edecek olan kız kardeşimi düşündüm. Blog profilime hala kararsızım:)

      Sil
  4. Ayy tuhaf geldi bak şimdi bana istermiyim böyle bir şey emin olamadım bir düşüneyim bakayım :)

    YanıtlaSil
  5. evet gördüm canım, ama niye olmasın dedim önce sonra da saçma geldi kim kimin bilgilerini biliyor ki (önceden söylenirse o başka) töbe yarabbi ölüm tarihini ne bilecek ki face evdekilere bir not yazıp saklamak daha iyi öyle bir durumda girip hesabı kapatırlar ya da kalır öyle sosyal aleme hatıra olarak .:))

    YanıtlaSil
  6. Geçenlerde benimde dikkatimi çekmişti ve incelemiştim. Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. Aslında üzerinde düşünülmesi gereken bir konu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten öyle. Kimisi ciddiye almasa da kafamı baya bir kurcaladı:)

      Sil
  8. Bende tuhaf buldum bu durumu ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tuhaf evet, yani çok alışık olmadığımız beklemediğimiz bişey:)

      Sil