Dağlıca Terör Saldırısı



06 Eylül 2015
Tarihimizde bir kara leke daha! Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör saldırısı. Açıklamalara göre 16 şehit 6 yaralı. Türkiye'min dört bir yanı yasta.
Peki neden azdı kudurdu bunlar bu kadar? Kimler suçlu? Devletin suçu ne kadar? Milletin suçu ne kadar? Medyanın suçu ne kadar?
Baktığım yerden gördüğümü anlatayım kısaca.
Hükumet bir çözüm süreci başlattı. O güne kadar yüzlerce binlerce vatandaşın canına kıymış insanlarla masaya oturdu el sıkıştı. O da yetmedi onlarla göz yaşı döktü! Bu ne kadar normal? Davos'ta gördüğümüz, bizi duygulandıran Tayyip Erdoğan duruşuna ne oldu?
Peki, çözüm süreci başladı. Bu pkk pislikleri için bulunmaz fırsattı, bu boşlukta iyice beslendiler her türlü. O arada seçim oldu Akp tek başına iktidar olamadı hdp meclise girdi. Burada suçlu kim? Millet! Akp tek başına iktidar olmasın diye, hdp ye baraj aştırmak için oylarını ona veren millet.
Ya medya? İşine nasıl gelirse. Dik duruş gösteremediler, halkı yanılttılar. Haberi yaptılar yorum kattılar, işlerine nasıl geldiyse.
Son durum ne? Her gün polis veya asker şehit veriyoruz. İyi mi böyle?
Akp'si Mhp'si Chp' hdp si yerin dibine batsın. Ben bugüne kadar oyumu hep MHP ye verdim saklayacak bir durum yok. Geçen gün akp li bir arkadaşım "sizin Devlet Bahçeli" diye cümle kurmaya başladı kurdurmadım. Çünkü ben MHP ideolojisinin taraftarıyım Devlet Bahçeli sempatizanı değil.
Diğer partilerden bahsetmişken; muhalefetin hiç mi suçu yok? Olmaz mı? Eğer sözlerinin arkasında durup, strateji belirleselerdi durum böyle mi olurdu?
Tarih 08 Eylül 2015 ne söylesek boş.
Şehitlerimiz ailelerine teslim edilmeye başlandı. Gördüklerimiz içler acısı. O yangınları hissedebilmek için vicdan lazım, olan anlar!
Gün birlik olma günüdür arkadaşlar. Provokasyonlara gelmeyelim. Sosyal medya bu konuda çok tehlikeli. Hangi taraf olursa olsun  şişirme, abartma oluyor montaj yapılıyor, sempatizanlara sunuluyor. Özellikle 30 yaş altı gençler hemen etki altında kalıp başlıyorlar isyana. Hdp nin küçük oyunlarına gelmeyelim. Hepimizin aklı ve mantığı var, gözlemliyoruz okuyoruz. Kendimiz değerlendirip sonuca ulaşabiliriz öyle değil mi?
X partinin koltuk merakı hırsı vs bizim umurumuzda değil. Bize bir vatan emanet edilmiş, biz onu korumakla görevliyiz. Bayrağımız dalgalanmalı hepsi bu. Bu uğurda ne gerekiyorsa yapılmalı.
Çıkıp savaş ilan etsinler; kadın erkek çoluk çocuk gidip savaşalım. Bu millet bunu yaptı, yine yapar. 15 yaşında çocuklarla zafer kazanmışız biz. İçimizden hainleri silkeleyelim biz azalalım ama onlar bitsin! Bayrak dalgalansın vatan sağolsun! Ama bilelim, kalleşçe vurulmayalım!
Yaşadığımız şu son felakette bir hadise var ki akıllara zarar! Çok sevgili imparator Fatih Terim bir gaf yapıyor böyle birşey olamaz. "bu galibiyet şehitlerimize armağan olsun!" bu ne demek, biri izah edebilir mi bana? İdrak yeteneği herkese nasip olmuyor ne yazık.
İki gündür bir çok insan dağılmış durumda. Ben ki kolay kolay sosyal medyada böyle polemiklere girmem; en yakın arkadaşımla tartıştım hiç durmadan paylaşım yaptım hatta ağzımı bozdum, açık açık söylüyorum. Benim de bir sabrım var ve ben o sabrın bitiş noktasına geldim.
Peki şimdi ne olacak? Devlet cephesinde 1 Kasım'a kadar bir hareket olacağını düşünmüyorum. Ondan sonra çıkacak sonuç ne olursa olsun kabus olacak belirteyim. Düşünmek bile istemiyorum.
Millet cephesinde ne olacak? Herkes herşey rutine dönecek. Kararmış veya Türk bayrağı olarak değişmiş profil fotoğrafları eski haline gelecek. Sayıp sövmeler yavaş yavaş bitecek. Sadece şehit evlerinde ateş yanmaya devam edecek, ömür boyu. Ta ki yeni şehit haberleri alana kadar. Sonra döngü devam etsin. İsyanlar, küfürler beddualar filan.
Aslında içimden geçen çok fazla şey geliyor, yazayım çizeyim anlatayım ama şerefsizleri sevindirmenin bir alemi yok. Onlar Türk tarihini iyi bilirler. Türk'ün gücünü de öyle. İçimizde elbette haini vardır onları da örgütle gömeriz biter.


Son sözlerim bakın nereden?

Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen, şehid oğlusun incitme yazıktır atanı;
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.




"Dağlıca Terör Saldırısı" için 27 yorum:

  1. Ellerinize sağlık yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Onlar Türk tarihini iyi bilirler. Türk'ün gücünü de öyle. İçimizde elbette haini vardır onları da örgütle gömeriz biter.
    çok doğru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Şafak. Cami duvarına yanaşıp hacet görüyorlar

      Sil
  3. İçimiz yanıyor.. Sabahı gözümüzde kestiremez olduk.. İnsan çocuklarıyla gülüp coşmak ister.. Biz bomba, savaş konuşuyoruz artık.. Şaşkınlar.. Olup biteni anlamaya çalışıyorlar. Ne olacağını bilmedikleri için kaygılılar.. Bense onları endişelendirmeden olup biteni özetlemeye çalışıyorum. Ne olduğunu anlatmak açıklamak çok zor. Bizim evde hiç bir zaman hiç bir ırkçı söylem geçmedi bu güne kadar. Hiç bir siyasi partinin taraftarlığını yapmadık... Her zaman için insani yaklaşımları paylaştık aramızda.. Bugün bakıyorsun millet 40 parça olmuş. Cana kıymet verilmiyor. Acımasızca bombalar patlatılıyor.. İnsanlar birbirine acımasızca saldırıyor. Annelerinin hep anlattığı sevgi dolu, mutlulukla biten masallar yalan oldu.
    Küçük kızım 14 yaşında. Bizim Ali'cik 3 yaşında.. Kızım "Anne, Ali için para biriktirsenize.." diyor... Sebebini sorunca: "Askere göndermeyin Ali'yi..." Hadi buyur.. Ne desin şimdi anne bu çocuğa..
    Ülkemizin üzerinden bu kara bulutların bir an önce kalkmasını diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaşanılan bu zorluklar da yıpratıyor bizi. Neyi, ne kadar nasıl anlatabiliriz ki?

      Sil
  4. Yüreğine sağlık koca yürekli kadın.... gözyaşlarıyla okudum

    YanıtlaSil
  5. keşke hepimizde tek amaç VATAN VE BAYRAK olsa o zaman körükörüne hiçbir ideolojiye saplanma gereği duymayız.
    Açıkcası hep derim partiyi savunan arkadaşlarıma -ben kendi çocuklarıma kefil olamazken sizin adamları sanki elinizin altında gibi savunmanız garip geliyor diye (parti adamlarını)
    hiçbir parti beni temsil etmiyor yada şöyle söyleyeyim hiçbir partinin vaatleri benim isteklerimde değil tek derdim bayrağım inmesin ezanlarım dinmesin ve bu ülkede başka bir İstiklal Marşı yazılmasın okunmasın

    YanıtlaSil
  6. Yüreğine ,Eline koluna sağlık derin duygular içinde okudum benim de yüreğim yanıyor hem Asker eşiyim hemde polis annesiyim her saat oğlumun sesini duymak istiyorum Allah sehit annelerine sabır versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardım etsin, güç versin size.
      Çok teşekkür ederim Çiğdem Hanım

      Sil
  7. Ellerinize sağlık,düşüncelerimizi güzel anlatan bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  8. Türk; Devletin ihtiyaç duydukça sahaya sürdüğü araçsal bir Millet değildir. Bayrağı;bu araçsallaştırma için totem edilecek bayrak değildir
    Yıllardır ekranda herkes kimliği ile mağdur rolünü oynarken, Türk'e kimliksiz olarak olarak özürcü zalim rolü biçildi...Edi Bese!
    Denetimden kaçmak için şirket hisseleri üzerine yapılan gariban çaycısıdır bu toprakların Türk. Şirketi baronlar yönetir;cefayı Türk çeker.
    Taş atımı mesafede Türkmenler katledilirken kılını kıpırdatmamışsa Türk bayrağının altında bize nutuk çekenler...
    Her türlü teveccühü göstermelerine rağmen Azerbaycan'a karşı tek bir kurumsal-tarihsel adımatmadıysa bu bayrak altında bize nutuk çekenler,Türk'ün şapkayı önüne koyup düşünmesi zamanı gelmiştir...Bayrağım altında kimliksizleştirilecek miyim ; Kimliğimle bayraklaşacak mıyım?
    Yıllardır her gece ekranda "Kürt sorunu" tartıştınız... Artık ezilen aşağılanan çoğunluk olarak "Türk sorununu tartışma zamanı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum, nefis bir final. Türk sorunu!

      Sil
  9. yüregine sağlıkk her kelimene katılıyorum

    YanıtlaSil
  10. En başta bu açılım yanlıştı öyle başıboş açılım olmaz olursa aha böyle olur zaten onun altında başka şeyler var da burası yeri değil :(

    YanıtlaSil
  11. Ben en çok neye üzüldüm biliyormusun? Bu devletin en tepesindeki kişi ,çözüm sürecinde bizi kullanmışlar silah yığmışlar bunu anladık dedi. İyide bunu vatandaş olarak ben bile tahmin etmişken ,sizin elleriniz armut mu topluyordu o anda diye sormazlar mı adama :((

    YanıtlaSil