Mayon Volkanik Kil Maskesi Deneyimim



Merhaba Arkadaşlar;

Bir kil maskesi ile tanıştırmak istiyorum bugün sizi. Mayon Volkanik Kil Maskesi. Bugüne kadar çeşitli markalara ait kil maskeleri kullandım ama volkanik kil maskesini bu marka ile öğrendim. Bir süredir kullanıyorum.
Ürünü kullanmaya başlamadan önce biraz araştırdım. Yaşadığım kötü bir deneyim sonrası artık bunu yapıyorum. Mayon Volkanik Kil Maskesi hakkında neler öğrendim kısaca onlardan bahsedeyim. "Sağlıkla Güzelleşmek İstiyorum Diyen  Herkesi Davet Ediyoruz" sloganı ile ilerleyen bir marka Mayon Peloid. Henüz çok yeni 2015 yılında kozmetik dünyasına adım atmış ve Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı. 
Neden Volkanik Kil? Sorusuna şöyle cevap veriyorlar; Volkanik killer, toprak killere oranla daha fazla mineral içerdiğinden dermatolojide daha etken rol oynarmış. Bu ürünün sivilce, siyah nokta, akne iltihabı, mantar, selülit, ayak kokusuna büyük ölçüde çözüm olacağı konusunda iddialılar. 
İçeriği sadece su (H2O) ve volkanik kil (volcanic clay) den oluşuyor.
Kullanımına gelince. Ürünü uygulamadan önce 5 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz. Bunun sebebi ürünün cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlamak. Sonra cildiğimizde hangi bölgeye uygulamak istiyorsak  bir spatula veya parmaklarımızla sürüyoruz. Ben hem ikisi ile de uyguladım. Cildimizde bekletme süresini yine cildimizin durumu belirliyor. Yani şöyle;

                                Yağlı Ciltler...... 20-25 dakika
                                Normal Ciltler...15-20 dakika
                                Kuru Ciltler.......10-12 dakika

Sonrasında ılık su ile yıkıyoruz. Şöyle bir uyarı var, cildimizde kızarıklık oluşabilirmiş, bu ürünü doğru kullandığımızın göstergesiymiş.


Şimdi geliyoruz benim deneyimime. Hafta da iki defa kullandım söylenildiği gibi ilk kullanımda ciltte bir tazelik görüyorsunuz. 3.kullanımımdan sonra bu daha net göründü. Bende kızarıklık değil, pembelik oluştu yanaklarımda. Maske kendimi iyi hissettirdi. Kullandıktan sonra nemlendirici de sürdüm ama muhakkak sürmem gereken bir his bırakmadı. Akne, sivilce ve siyah nokta sorunum olmadığından bu durumu gözlemleme şansım olmadı ama daha faydalı bir yazı yazabilmek için ayaklarında koku sorunu olan bir yakınıma iki defa denettirdim. 5 gün ara ile kullanmış. Anlattığım gibi uygulamış, yıkadıktan sonra iki gün hiç koku sorunu yaşamamış, ikinci uygulamadan sonra da aynısı olmuş. Sürekli kullandığında tamamen bir iyileşme olur mu bu konuda onu bilemiyorum.
Ben cildi temizlemek için ve içeriğinin temiz olması sebebi ile bu ürünü kullanmaya devam edebilirim. Cildin arındığını, temizlenip tazelendiğini hissediyorsunuz. 
Sevgiler







"Mayon Volkanik Kil Maskesi Deneyimim" için 16 yorum:

  1. kil maskelerinde, cildim çok hassas olduğundan ben de sorun yaşıyorum..merak ettim markayı inceleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriği temiz bir ürün. Kile karşı cildinizde alerji yoksa sorun yaşamazsınız

      Sil
  2. bende farklı bir marka kullanıyorum kil maskeleri gercekten cilde cok faydalı ama tabi ki doğru seçim yapmak gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha evvel bir kaç markanın kil maskesini denedim. Bu ikinci sevdiğim kil maskesi. Diğerini de yazmıştım zaten. Bunum diğerinden farkı volkanik kil olması

      Sil
  3. kil maskelerini çok seviyorum. Cildimde ki yağı gerçekten iyi absorbe edebiliyor. Markayı ilk defa duydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marka belirttiğim gibi yeni ama profesyonel çalıştıklarını gözlemliyorum.

      Sil
  4. bende yıllar önce kil maskesi kullanmıştımm ve faydasını görmüştümm bu markayıda denerim sanırım teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildi arındırmak için bence en doğal ve zararsız olanı kil maskeleri

      Sil
  5. Ben vücuduma kullandım bunu fena değildi ama tek Kullanım çok da karar vermedim yani

    YanıtlaSil
  6. Kil maskelerini ayrı bir seviyorum. Buda ilgimi çekti mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. Fiyatı ne kadardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Tanesi 6 lira. 25 adetten az alımlarda kargo ücretini alıcı ödüyor.
      Sevgiler

      Sil