Retina Yırtılması (Yeni Bir Operasyon)

Merhaba
Bundan bir süre önce sizlere Gözümüzde Retine Yırtıkları başlıklı bir yazı paylaşmış, retina yırtılmasından bahsetmiştim.
Retina yırtılması nedir, retina yırtıkları nasıl oluşur kalemim döndüğünce anlatmaya çalışmıştım. Ve konuyla ilgili 4. operasyonu geçirdiğimden bahsedip retina yırtıklarının önemine dikkat çekmeye çalışmıştım.

25 mayısta rutin kontrolüme gittiğimde sol gözümde iki tane at nalı şeklinde yırtık tespit edildi ve ben acilen 5. operasyonu geçirdim. Kontrol amaçlı olduğundan tek başıma gitmiştim. Ani geliştiği için stres yerindeydi tabi. Ameliyat sonrası tek göz kapalı diğer gözde de damla olduğundan flu görüyordum her şeyi. Kendimi eve nasıl attım bilmiyorum. Beklerken hastanede bir çok hikaye dinledim göz sorunları ile ilgili.
Aslında sağlığımızı çok ihmal ettiğimizi bir kez daha fark ettim. Bir önemli husus ise yanlış tedaviler, yanlış teşhisler ve işe tamamen ticari bakan özel hastaneler. Bu hastaneler insanların zamanını almış parası ile birlikte. Tedavi sürecini uzatmış veya imkansız hale getirmiş. Özel diye insanlar daha çok ilgi görmek uğruna o hastaneleri tercih etmiş, ben de dahil. Ama hüsran yaşamışlar. Şimdi buradan göz sorunu yaşayanlara sesleniyorum.
Gözlerimiz ışığımız, ihmale gelmiyor. Tek bir doktorun dediği geçerli olmasın sizin için, farklı uzmanlara muhakkak görünün. Ve devlet hastanelerinin göz birimlerini tercih edin öncelikle. İstanbul için Kuledibi Göz Hastanesi'ni öneriyorum şiddetle. İstediğiniz herşeyi sorun lütfen tecrübem yettiğince yanıtlarım.
Sağlıklı günler diliyorum:)


"Retina Yırtılması (Yeni Bir Operasyon)" için 32 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım. 5.ci operasyon olması daha öncekilerin başarısızlığı mı yoksa zaman içerisinde ki yıpranma aşamaları yüzünden mi? bir de ilk hangi sıkıntı ile bunun farkına vardınız ? üst üste soru yağmuru gibi oldu ama çok dikkat çekici bir olay.
    İnş. bundan sonra bir daha sıkıntı yaşamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Yazık ki bu durumu zaman zaman yaşayacağım ben. Retinalarım yırtılacak onlar kaynak yapacaklar:))
      Bazen tutmuyor tekrarlanıyor bazen yeni yırtılmalar oluşuyor.
      Bir önceki yazımda detaylı anlatmıştım. Gittiğim bir doktorun "şimşek çakmaya başlarsa gözünde hemen koştur doktara git yırtıklar başlamış demektir" demesiyle dikkat etmeye başladım. Çok sürmeden başladı şimşekler çakmaya hemen gittim. gittiğim gün acil alındım zaten iki gözden de. sonra kontrollerimde tekrarları oldu.
      Çok sağolun, inşallah:)

      Sil
    2. ooo kıyamam yani bununla yaşamayı öğreneceksiniz dedikleri türden:( tekrar geçmiş olsun

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun.. Bence de tek tercih herhangi bir özel hastane olmasın... Devlet hastanelerinin sorunları mevcut maalesef.. Ama orada başka kayıları!!!! yok doktorların... Durum neyi gerektiriyorsa onu yapıyorlar..
    Özel hastanelerin bazılarında başka kaygılar!!!! devreye girebiliyor...
    Tekrar geçmiş olsun.. Dikkat edin kendinize... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devlet hastanelerinin farklı birimlerine de defalarca gitmişliğim var. Ancak burası en az hata ile ilerliyor. Neredeyse hiç sorun yaşamıyorum. Yoksa agresif bir insan olarak hadise çıkarmaktan çekinmem:)
      Çok teşekkür ediyorum
      Sevgiler

      Sil
  3. Geçmiş olsun canım.
    Allah acil şifalar versin .
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Gelmiş geçmiş olsun canım benim aman dikkat et kendine :)

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Sorunun yinelenmesi ve yinelecek olması daha da kötü......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet oldukça kötü bu endişe ile yaşamak. Kaynak tuttu mu, bir daha ne zaman bu şekilde yırtılacak vs

      Sil
  6. Çok çok geçmiş olsun canım :(

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun göz rahatsızlıkları çok önemli inşallah tekrar olmaz tatlım

    YanıtlaSil
  8. büyük geçmiş olsun..birkaç ay önce ben de gözle ilgili sorun yaşadım ve az kalsın tüccar kafalı hastaneler yüzünden gereksiz yere operasyon geçirecektim..çok dikkatli olmak lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Doktorların bu vurdumduymazlığı ne canlara ne uzuv kayıplarına sebep oluyor. Bir araştırma yapılsa üst üste koyulsa korkunç tablolar çıkar karşımıza

      Sil
  9. Geçmiş olsun canım.Tekrarı olmasın inşallah.Devlet hastenelerimizin tek eksiği ilgi gibi görünüyor.Bilgi birikimine sahipler.Fiziksel koşullara ise hiç takılmam ancak sizi dinlemeden ya da muayene bile etmeden ilaç yazan doktorların sayısı hiç az değil...

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun. göz bir başka zor oluyordur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elif. Evet oldukça zor, hele gelecek yıllarda yaşayacağım zorlukları düşündükçe, kabus.

      Sil
  11. Benim kayınpederimde zamanında retina yırtılması nedeniyle çok uğraşmıştı ama umarım yeni tedavi teknikleri çıkmıştır bu arada.Çok zor hastanelerde uğraşmak, çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Laser ile yırtıklar yakılarak kaynatılıyor. Öncesinde gözden yapılan bir lokal anestezi var, iğne ile. Hastanenin tedavisinden oldukça memnunum şimdilik. Sadece inanılmaz kalabalık ve curcuna bekleme salonları.
      Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  12. öncelikle geçmiş olsun. doktorunuzun adı ne acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ahmet Bey
      Hastane içinde tek bir doktor ilgilenmedi ancak Zeynep Hanım veya Ökkeş Bey samimiyetleri ile ayrı oldular hep

      Sil
    2. Bende Doc dr Ahmet taylan yazıcı ya ameliyat olacağım göz içi yabancı cisimden. hastaneye-doktora güvenmeli miyim hep bir kuşku var.

      Sil
    3. Çok geçmiş olsun.
      Doktorunuz operasyonlarıma girdi mi hatırlamıyorum. 5 defa aynı operasyonu geçirdim, ömrüm boyuca da devam edecek yazık ki.
      Doktorunuz hakkında birşey söyleyemesem de Beyoğu Kuledibi Göz Hastanesi alanında bana göre tek. Gitmediğim hastane doktor kalmadı benim, daha iyi bir hastaneye denk gelmedim. Dünya Göz Hastanesi hem paramı aldı hem gözlerimin bu kadar hızlı ilerlemesine sebep oldu.
      Dilerim ameliyatınız iyi geçer, tekrar geçmiş olsun.
      Sevgiler

      Sil
  13. Merhaba,

    Ben de benzer sorunlar yaşıyorum ve gittiğim hekimlerle ilgili olarak da çok emin değilim.
    Kuledibi Hastanesi'ni bende düşünmeye başladım. Tutumlarından hariç tedavilerinden daha memnun kaldığınız hekimlerin isimlerini verebilir misini ayrıca yaptırmak zorunda kaldıysanız, bir test - tahlil istendiğinde aylar sonrasına randevuverme durumu bu hastanede de var mı?

    Çok geçmiş olsun, umarım gözlerinizle ilgili olarak hep iyi haberler alırsınız, yeni tedaviler gerekmez inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öncelikle güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
      Operasyonlarda doktor seçme şansımız olmuyor ancak 5 operasyonda da sorunsuz doktorlarla karşılaştım herşey çok iyiydi.
      Tahlil değil ama röntgen çekildi aynı gün içinde. Verilen randevuların da uzun vadeli olmadığını söyleyebilirim.
      Hala çok memnunum.
      Sevgiler

      Sil