Ana Sayfa » , , , , , , » Telefonla Dolandırma Tuzağına Sakın Düşmeyin!

Telefonla Dolandırma Tuzağına Sakın Düşmeyin!

telefonla-dolandirma

Merhaba
Telefonla dolandırma, dolandırılma ile ilgili bir kaç satır yazı yazmak istedim. 
Daha önce okuduk, duyduk dinledik ama bu defa birebir yaşadık. Uzatmadan hemen anlatayım.
Annemin ev telefonu çalıyor, açıyor. Emniyetten olduğunu söyleyen biri adı ve soyadıyla annemi telefona istiyor. Annem de buyurun benim diyor. Başlıyor anlatmaya karşı taraftaki "siz kimliğinizi kaybetmişsiniz, kimliğiniz pkk'lı teröristlerin eline geçmiş ve sizin kimliğinizle kuyumcu soymuşlar. Sizi amirime bağlıyorum" diyor. Başka biri alıyor telefonu aynı sözlerle o da anlatıyor bir şeyler. Benim annemle yengemin isim soy isim bilgileri aynı. Önce yengemin kimlik bilgilerini veriyorlar size mi ait diye. Annem hayır dediğinde annemin bilgilerini sayıyorlar. Anne baba adı TC numarası gibi. Yani pkk hem annemin hem yengemin kimliğini ele geçirmiş oluyor:)
Kaç kredi kartınız var? Banka hesap kartlarınızı evde mi muhafaza ediyorsunuz? Evinizde silah var mı? Gibi sorular sorup, evinize geleceğiz diyorlar. Bu gibi dolandırıcılık şekillerinden haberdar olan annem yanıt veriyor "ne bankası ne kartı benim hiç param yok ki oğlum banka kartım nereden olsun" diyor ve telefon annemin yüzüne kapanıyor.
Hemen 155'i arayıp durumu anlatıyor. Polisin ilk sorusu "herhangi bir bilgi vermediniz değil mi?" oluyor. Ve bu gibi telefonlar polise çok sık gidiyormuş, annem bunu öğreniyor.
Ben polisim, ben savcıyım şuyum buyum diye bir çok telefon geliyor yurdum insanına. Bu ülkede rütbeli askerler, bilim insanları bu yöntemle kandırıldı bugüne dek ve bu ülke bir Selçuk Parsadan gerçeği yaşadı. 
Lütfen; bu konuda çok dikkatli olalım. Özellikle aile büyüklerini uyaralım durumu anlatalım. İçinde 155 geçen numaralar olduğunda gerçek polis olduğuna ikna olanlar var. Bunu da altını çizerek belirtelim. Hiç bir polis vatandaşın kredi kartı limitini arayıp sormaz, evde banka kartı olup olmadığını sormaz. 
Sahtekarlıkların gün geçtikçe arttığı bir dönem yaşıyoruz. Teknolojinin ilerlemesi bu ahlaksız insanların ekmeğine yağ sürüyor ancak aynı ölçüde polisin işi kolaylaşıyor:)
Sevgiler



"Telefonla Dolandırma Tuzağına Sakın Düşmeyin!" için 36 yorum:

  1. Annenize çok geçmiş olsun :) Rabbim herkesi kötü niyetli kişilerden korusun...
    Çok dikkatli olmamız lazım.Beni de yazın aramışlardı.Durumu anlayıp hemen yüzlerine kapattım telefonu :))
    Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Geçmişler olsun. Inşallah böyle insanlarla karşılaşmayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun. Karşılaşırsak yapacağımız belli bizim gerçek polisimiz var:)

      Sil
  3. Öncelikle geçmiş olsun canım, Eşimi de farklı numaralardan (sabahın bir köründe) 2 şer dk arayla aradılar onların derdi de önce isim öğrenmek ahmet,ali vs. gibi arıyorlar ki siz hayır ben şuyum diyesiniz Eşim de ne amaçla aradığını biliyorum bu sefer avucunuzu yaladınız dedi ve başka şeyler de tabii ee haklı adam sabahın uykulu vakti aranınca:)))))
    annenize söylenenleri de arkadaşıma söylemişler yazık ne korkmuş hemen karakola gelin demişler o da çocuklarıma sormadan bir yere gidemem deyip kapamış.
    ama maalesef takılıp inanan çok , arayan noları Polise bildirdik not alıp teşekkür ettiler kontrol ediliyor ama bu ülke de en kolay şey de yeni numara sahibi olabilmek:(
    Genç yaşlı demeden birbirimize aman dikkat demek konusun da katılıyorum tek çözüm bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sabahın köründe ne dese haklı:)
      Annemi ev telefonundan aramışlar ve arayan numara görünmüyor bizim telefonda ne yazık ki. Dediğiniz gibi açık hatlar satılıyor ara da bul sahibini.
      Zincir iyi kurulursa bilgilendirme anlamında kimse düşmez bu tuzaklara.
      Bu güzel yorum için teşekkür ederim.
      Sevgiler

      Sil
  4. Çok zor bir durum geçmiş olsun ,insanlar artık şüphe içinde yaşar oldu bunların yüzünden :( Allah hepimizi korusun ,sevgiler ......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz. Bu gibi suç örgütleri yüzünden rahat ve kaliteli bir yaşam süremiyoruz ne yazık.
      Sevgiler

      Sil
  5. bunun bir de mail yoluyla yapılanı var ona da kanan çok vardı bir ara :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz ona denk gelmedim ama mail ile virüs yollayanları çok gördüm "1.500.000" dolar kazandınız şeklinde:))

      Sil
  6. geçmiş olsun. Bu konuda ilk dolandırılmaya çalışan ve gazetelere düşen biriyim :))) 2010 yılında bu olaylar yeni yeni başlamışken arandım ve telefonumdan bir albayın kızına tehdit mesajları gittiği falan söylendi. Daha bu tarz olayları pek duymadığımdan çok korkmuştum.Tesadüf eseri o zaman çalıştığım işyerinde misafir olarak emniyette çalışan biri vardı, olay hemen açığa çıktı. Ancak hala binbir türlü numarayla insanları kandırmaya çalışıyorlar ve maalesef inananlar var. İşin kötüsü artık kimseye güvenemez hale geldik. Sokakta önümüzde biri düşse bayılsa numaradır diye geçip gidiyor insanlar. Ne diyeyim Allah herkesin kalbini iyilik ve vicdan duygularıyla doldursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2010 yılında bana denk gelse ne yapardım bilmiyorum böyle bir şey. Emniyetten misafiriniz şansınız olmuş.
      Onlar vicdanlarını çoktan imha etmiş, daha da alıp kullanmazlar.
      Paylaşım için çok teşekkür ederim:)
      Sevgiler

      Sil
  7. oyyy kıyamam geçmiş olsun annene canım:( o kadar haberlerde bas bas yayın yaptılar bu pkk olayını.hala milleti nasıl salak görüyorlarda aynı bahane ile arıyorlar anlamadım..beni arasalar iyi keklerim onları..eyvaaahh gitti 100 bin eurom :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım.
      Belki birini düşürürüz diye şanslarını deniyorlar işte ve muhakkak düşürüyorlardır:)

      Sil
  8. neler neler yapıyorlar yaa, yaş ilerledikçe çocuklaşılıyor, buna güveniyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlı anne babalar için muhakkak arada bilgilendirme konuşması yapmak lazım onlarla. Hiç haber dinlemeyen, internetten çok çok uzak büyüklerimiz var. Allah'tan annem gündemi yakın takip eder, bu sebeple sorun yaşanmadı.

      Sil
  9. Bizim evide aramislardi.. Esimi ismiyle istediler ve Asayis subeden ariyoruz dediler..Ben esiyim buyrun dedim israrla esimi istediler. Bir yandan telsiz sesleri falan geliyordu.. Aradiklari numara cep numarasiydi ekranda numara cikmisti.. Anladim dolandirici olduklarini..Bende 1 sn dedim esime ismiyle hitap etmek yerine Aloo diye sesslendim.. Polisi aradigimi dusunerek hemen kapattilar.. Ardindan bizi ariyan numarayi aradik tabi ulasilamiyordu..Polise haber verdik.. Ve arayan numarayi sosyal medya uzerinden her yerde paylastim..Cok dikkatli olmak lazim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinde bir kaç taktik var hepsini deniyorlar bu aşağılık yaratıklar. Kendileri ile ilgili haberleri takip etmek için google araması yapıyorlardır ve muhakkak bu yazdıklarımıza da denk gelirler.
      Bunlar yetiştirilememiş ebeveyn çocukları, çok net.

      Sil
  10. Allah korusun, böyle art niyetli insanlar çoğaldı.. Anneniz yine de çok dikkatliymiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.
      Evet gündemi yakından takip ettiği için bu gibi durumların onun da başına gelebileceğinden haberdar. Ama yine de çok sinirleri bozulmuş.

      Sil
  11. Öncelikle çok gemis olsun.ayni dolandırıcılık olayı annemin face ini hackleyerek arkadaşlarını kandırmaya çalısmışlardı.tek telefon degil her yerden ya tutarsa hesabıyla saldırıyorlar.cok dikkatli olmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Evet onu da duydum. Bu konularda ciddi anlamda donanmak ve donatmak lazım. Üç kağıtçılar yüzünden çalışmak zorunda olduğumuz derslere bakın!

      Sil
  12. Aynısı benim annemin de başına geldi çok iyi anlıyorum o yüzden :( Bizi arayan dolandırıcılar ad-soyad da bilmeden tesadüfen aradıkları belli anneme sormuşlardı ,telsiz sesleri eşliğinde kimlik fotokopinizi kaybetmişsiniz ,kredi kartınız, bankada hesabınız var mı terör örgütünün eline geçti biz size yardımcı olacağız diye.Bir de istedikleri soruların cevabını alamadıklarında tehdit edip iki polis gönderip evden aldırım demeler ... Allahtan annem evde yalnız değildi ben de vardım da anladık çok geçmeden gerçek niyetlerini.Her geçen gün çoğalıyor bunlar çok dikkatli olmak lazım.Size de çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.
      Annemi arayanlar ciddi anlamda hazırlıklılar tc numarasına kadar ellerinde var.Bu datalara nasıl ulaştıkları da ayrıca merak konusu

      Sil
  13. Geçenlerde farklı bir numara aradı. Cevap vermedim. İnternetten numarayı araştırdım. Bu şebekenin kullandığı numaralardan biriymiş.... Size de çok geçmiş olsun... Neyse ki anneniz soğuk kanlı davranmış..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "anladım onlardan olduğunu ama yine de elim ayağım titredi" diyor.
      Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  14. Benim dedemi de sağlık bakanlığından arıyoruz diye kandırmışlar 84 yaşında adam da inanmış masaj aleti satmışlar ama kapıda ödemeliymiş Allah'tan. Durumu araştırdım Sağlık Bakanlığını aradığımda bu tarz telefonlara itibar etmeyin biz hiç kimseye elektronik cihazlar satmayız dedi haliyle. Birkaç gün kargo bekledi annem dedemin evinde, gelince de almadı olay kapandı neyse ki :( Dikkatli olmak gerekiyor. Faydalı paylaşımın için teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle de bir hikaye yaşadık. Kızın biri gelmiş tıp öğrencisiyim bu ürünleri satıyorum bir hafta deneyin beğenmezseniz geri alırım demiş. Bel fıtığı ile ilgili bir cihaz bırakmış anneme. Her hangi bir imza da almamış. Bir ay ses soluk çıkmadı kimseden. Bir ay sonra telefon geldi taksit gecikti diyorlar. Meğer kız annem adına imza atmış firmaya seneti vermiş. Yıktım ortalığı.:))

      Sil
    2. Vay be parasızlıktan insanlar neler yapıyor :(

      Sil
  15. Aynı durumu 2 hafta önce birebir yaşadım.. öyle bir cevap vermişim ki.. iki dakika sonra telefonu yüzüme kapattı :) oysa ki ben muhabbet edecektim :) para da sorun değildi yani :) ay şakası bile kötü ama kananları halen anlamıyorum.. Rabbim korusun..

    YanıtlaSil
  16. Sürekli bu konuda insanlar uyarılıyor...Hala gelen telefonlar inananlara şaşıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel de gündemi takip etmeyen insanları kandırma şansı buluyorlar. Ama artık herkes bilinçlendi eskisi kadar kolay kandıramayacaklar:)

      Sil
  17. Geçmiş olsun. Bu ara telefon dolandırıcılığı moda. Dünya medydan hediye kazandınız diye mesaj gönderiyorlar. Hatta bununla ilgili yazı da paylaştım blogumda. Çok dikkatli olmak lazım.

    YanıtlaSil