Ana Sayfa » , , » Ressam Ümit Erzurumlu’nun 7. Kişisel Sergisi Sanatseverler İle Buluşuyor...

Ressam Ümit Erzurumlu’nun 7. Kişisel Sergisi Sanatseverler İle Buluşuyor...



Ressam Ümit Erzurumlu 7. Kişisel sergisini 25 Nisan 2015 Cumartesi günü Düş Yolcusu Sanat Durağı Sanat Galerisinde açıyor. Resimlerinin ana temasının hareket olduğunu belirten sanatçı, her şeyin aktığını, hareketin sürekli olduğunu, duran bir cismin dahi aslında hareket halinde olduğunu belirtiyor. Zamanla bu bakışı bir çeşit duyumsama biçimi olarak tüm varlığı hatta var olmayanı dinleme, anlamaya çalışma şeklinde tuvale aksettirişi olarak anlatıyor, resim yapma serüvenini. Varlığın geleceğe dair hayallerini kovaladığını ifade ediyor.


Bir Ressamın ifade tarzında renklerin yan yana geliş biçimleri, tonları, armonisi tablonun bütünün temel unsurlarından biriyse, Sanat’ta toplumun tüm renlerinin yan yana gelmesini sağlayan çok ama çok gerekli bir unsurdur diyerek özellikle ülkemizde sanatçılara daha fazla görev düştüğünü belirtiyor; sanatın öneminin de altını çiziyor. Ressam Ümit Erzurumlu’nun 7. Kişisel sergisi 8 Mayıs Cuma gününe kadar, Pazar hariç her gün saat 10:00 – 18:00 arası gezilebilir.

Tarih: 25 Nisan 2015 Cumartesi
Kokteyl: 17:00 – 20:00
Adres: Cemi Topuzlu cad. Hasan Ali Yücel sok. No: 2 B - Blok Daire 3 Çiftehavuzlar Kadıköy/İstanbul Tel: 0216 386 99 03

Ressam Ümit Erzurumlunun Kısaca sanat görüşü: 
Müzik ve matematik kardeş, rüzgar ve gürültü yakın akrabalarsa, biz her şeyle akrabayız. Her bir resmimde, bütün varlığın soyağacının dallarında gezerek dalların aralarındaki ilişkileri sorguluyorum. Zihnimde düşünceler kelimelerle kovalamaca oynuyorlar sanki. Bir natürmort, çiçek veya doğa resmi yapmak süreç içerisinde mola değil görünmeyeni ifade edebilmenin bir başka yolu. Enstrüman çalan çizerken müziğin ritmine eşlik ediyor, kavga edenleri çizerken kalp atışlarını duyuyorum. Bir peyzaj çizerken ise rüzgârın gürültüsüne karşı çatıların çığlıklarını dinleyebiliyorum.

Biyografi 
17.11.1974 yılında Sivas Koyulhisar'da doğdu. Resim merakı ilkokul yıllarında başladı. 12 yaşında Babasının teşvikiyle çeşitli ressamların atölyelerinde başladığı resim çalışmalarına Lise yıllarında da devam etti. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünü girdi. Öğrencilik yıllarında Mustafa Aslıer ve Fevzi Karakoç tan Özgün Baskı Resim, Gürbüz Doğan Ekşioğlu’ndan İllüstrasyon dersleri aldı.1996 yılında kendi atölyesini kurdu. 1999 ve 2003 yıllarında Kübist eğilimli resimler yapan sanatçı, sonraki yıllarda asimetri ve hareket İmgesini resimlerinde kullanmaya başladıktan sonra Kübo fütürist, ve Fütüristik resimler üretmeye başladı.

**Basın Bültenidir**


"Ressam Ümit Erzurumlu’nun 7. Kişisel Sergisi Sanatseverler İle Buluşuyor..." için 4 yorum:

  1. resim sergilerini seviyorum , teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım gitme fırsatı bulursunuz, ben teşekkür ederim:)

      Sil
  2. aayyy resim sergilerine bayılırım bennnn
    zira insan bir çöp adam bile çizemeyince yapabilenlere hayran oluyorrr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resim konusunda ben de çok yeteneksizim. Ama sergileri severim fırsat buldukça, haberim oldukça giderim:)

      Sil