Gloria Jean's ve Kahve Keyfi


Merhaba Arkadaşlar;
Geçtiğimiz cumartesi aldığım bir davet üzerine Gloria Jean's Coffees Cennet şubesine gittim. Benim gibi bir çok blog yazarı arkadaşım davetleydi. Çok hoş karşılandık, gerek mekan çalışanları, gerek markanın PR sorumlusu tarafından.
Önce daha önce tanıdığımız veya yeni tanıştığımız blogger arkadaşlarımızla kahvelerimizi içip sohbet ettik. Masamızda taze ve lezzetli ikramlar vardı.

Ardından mekanın eğitim salonuna geçtik hep birlikte. Bu eğitim salonunda marka çalışanları eğitim alıyorlar ve o şekilde işlerine başlıyorlar. Salonda bizi Gloria Jeans's Coffees baristası Ali Bey bekliyordu. Bir slayt gösterimi ile kısa bir eğitim de biz aldık. Bu arada "barista nedir" diye soranlarınız olabilir hemen cevap vereyim: Barista kısaca kahve sanatçısı demek. 

Bu eğitimde bize neler anlatıldı? Biraz da onlardan bahsedeyim. Eminim dikkatinizi çekecektir.
Gloria Jean's Coffees 1979 yılında Gloria Jean tarafından kurulmuş ve ilk şubesi eviymiş. 1986 yılında şube vermeye başlamış, 1993 yılında şirketi satmış ancak isim hakkı hala kendisindeymiş. 
1999 yılında ilk kez Türkiye'ye geliyor marka, İstanbul'a. Bu arada Gloria Jean's ülkemize gelen ilk yabancı kahve markası. 2011 yılında ülkemizle olan sözleşme feshediliyor. 2012 yılında yeniden yapılanma oluyor ve DNC Gıda Sanayi A.Ş yeni franchise anlaşması yapıyor marka ile. 
Gloria Jean's toplam 40 ülkede 1200 şubeye sahip. Bizim ülkemizde 36 şubesi var ve bunun 19 tanesi İstanbul'da. Açılması planlanan ve hatta bazıları neredeyse açılmış olan 15 şube daha var. Aklımda şube noktaları; Marmaris, Kocaeli, Sakarya Kayseri.
Markanın tüm ürünleri Avusturalya'dan geliyor bunu da belirtmeden geçmeyeyim.
Kahve nedir? Nasıl nerede yetişir? Tropikal iklime sahip, deniz seviyesinden 7000 feet yükseklik arasında yetişen ağaçlardan toplanan kirazımsı bir meyvenin çekirdeği imiş kahve. 
Kahvenin tarihi 15. yüz yıla dayanıyor bunu araştırmanızı öneririm ilgi çekici. Veya ben sizlere ilerleyen günlerde öğrendiklerimle birlikte bir araştırma yapar yazısını hazırlarım.
Bir önemli not: Marka vejeteryan misafirleri için vegan ve lakto vejeteryan ürünlerin sunumuna başladı. Detayları işte burada görebilirsiniz.
Gloria Jean's, Rainforest Alliance sertifikalı kahveleri en çok alıp, kavuran ve dağıtan firmadır. Peki Rainforest Alliance nedir derseniz, doğal hayatı ve yağmur ormanlarındaki biyoçeşitliliği korumak adına oluşturulan çevreci organizasyondur.

İşte bu da Rainforest Allianca maskotu.

Eğitimde kahve demleme metodlarından da bahsedildi. Yani:
1-Espresso
     2-Filitre Kahve
     3-French Press
     4-Türk Kahvesi
Bu sıralama en kalında en ince çekilmiş şekilde.


Vizyonu: Dünyanın en sevilen ve saygı duyulan kahve şirkeri olmak.
Misyonu: En kaliteli kahveyi her zaman canlı atmosferde, üstün ve özgün servis anlayışı ile eşsiz bir aile ortamında sunmak.
Değerleri: Dürüstlük ve güvene dayalı ortaklıklar, mükemmelliyetçiliğe ve yeniliklere bağlılık.

Ve son olarak markanın farklı bir uygulamasını anlatayım. Marka beğenilmeyen ürünü değiştirme garantisi veriyor. İçtiğiniz kahveyi beğenmediyseniz, soğuksa, şekeri fazla şekeri az veya her hangi başka bir sebep. Bunu belirtiyorsunuz ve ya ödemenizi geri alıyorsunuz veya yeni kahveniz size geliyor.  

Ve blogger arkadaşlarımızla Gloria Jeans' Coffees özçekim:)

Sevgiler








"Gloria Jean's ve Kahve Keyfi" için 20 yorum:

  1. Gloria Jean's deyince aklıma lezzetli ve kıvamında kahveler geliyor.Şık bir sunum ve nezih bir aile ortamı geliyor..Vasıflı ve eğitimli personel geliyor. Çok güzel bir organizasyon olmuş,keşke ben de iş programımı uydurup gelebilseydim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili hüzünsarısı birlikte olduğumuz gloria jeans cafe de ki ortamı anlatımınız çok akıcı hoş bilgilerle dolu olmuş. Nefis kahve kokularını hala hissediyor gibiyim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler bunlar. Çok teşekkür ederim:)
      Sevgiler

      Sil
  3. Portakal aromalı kahvesine bayılıyorummm... Nefis bir gün olmuş belli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim ilk fırsatta deniyorum:)
      Sevgiler

      Sil
  4. Mis gibi kahve kokusu içinde çok keyifli bir gündü...En kısa zamanda görüşmek üzere...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Yine harika bir anlatım ve paylaşım. ..
    Uzun zaman sonra tekrar birlikte olmak keyifliydi.
    Sevgiler tatlım.💟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim.
      şöyle bol muhabbetli olmasa da evet keyifliydi.
      tekrar buluşmak dileğimle:)

      Sil
  6. kahvesever ben çok ilgimi çekti ama,hiç denemedim desem yeridir keyfiniz ve dostluklarınız daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Antalya'ya yeni şube açılıyor:)
      Sevgiler

      Sil
  7. Çok sohbet edebilme şansımız olmasa da çok bilgilendiğim bir gün oldu..Kahveyle ilgili ne çok bilmediğim şey varmış..Ortam çok keyifliydi aslında tam sohbet eşliğinde lezzetli kahveleri içme yeriydi..En kısa zamanda toplanıp gidelim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle gidelim, hem de yakın bir tarih olsun:)

      Sil
  8. Güzel bir etkinlik oldu gerçekten. Tam yeriydi hoş sohbet bol kahve :) Fazla sohbet edemesek de başka bir gün de uzun sohbet etmek dileği ile. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve eşliğinde sohbet, evet bir başka güzel. Yakın zamanda bir arada olmak umuduyla:)
      Sevgiler

      Sil
  9. Kahve aşkınaaa :))) Kahve aşığı olarak ilgimi çekti bu..

    YanıtlaSil