Tırnak Kırılması ve Tırnak Bakımı


Merhaba Arkadaşlar
Bu yazımda size tırnak kırılması veya tırnak soyulması ya da tırnak ayrılması gibi sorunlarla nasıl baş etmeye çalışıyorum, ayrıca ellerimin bakımını nasıl sağlıyorum anlatmak istedim.
Her oje postum sonrası gerek mesaj, gerek mail gerekse yorum ile tırnak bakımını nasıl yaptığım soruluyor hemen başlıyorum.
Sert ve güçlü tırnaklara sahip değilim önce bunu belirteyim ince, kırılgan hassas tırnaklarım var. Buna rağmen 20 yıldır uzun tırnak kullanırım. Sadece çocuklarım yeni doğduğunda tamamen kısalttım yani iki defa. Onun dışında kırılma olduğunu bir iki tırnakta, hafif kısaltmalar oldu zaman zaman. 
Kadında el bakımına çok önem veriyorum. Kendimden örnek vereyim. Keyifsiz, moralsiz hasta olduğum günler hatta dönemler olmuştur her insan gibi. Yüzüme krem bile sürmeden, saçlarımı boyamadan geçirdiğim dönemler mesela. O dönemlerde bile tırnaklarım manikürlü ve ellerim hep bakımlı olmuştur. En azından böyle yapmaya çalışmışımdır. 
Kırılmak için, deforme olmak için hazırda bekleyen tırnaklarımı sürekli limonla beslemeye çalıştım, her fırsatta. Diyelim ki salata yaptım, salataya limonu sıktım kabuğu çöpe gitmeden önce tırnaklarımı, sonra ellerimi onunla ovdum beklettim. Ilık su ile duruladım. Bu ilk önereceğim yöntem. Sonraları zeytinyağı ve limon sıkılmış ılık su içinde 10 dakika kadar bekletme yöntemini keşfettim. Haftada bir bunu uyguladım. Bunun faydasını çok gördüm.
Bir süre önce bir ürün keşfettim şu an onu kullanıyorum. Hatta yazısı işte burada.
Ellerim için ise hep E vitaminli kremleri tercih ettim. Şu sıralar ise Farmasi'nin işte bu ürününü kullanıyorum. Biliyorsunuz eller insanın yaşını gösteren görseller ve tabiri caiz ise tren kaçtıktan sonra yapılacak hiç bişey kalmıyor. Bedenin her noktasına estetik uygulanırken ellerimizin böyle bir şansı olmuyor. Yolun yarısını geçmiş bir kadın olarak, çok genç yaşlarda ellerime bakmış olmamın kendime yaptığım en büyük iyilik olduğunu düşünüyorum.
Bu arada henüz manikür ve pedikür yaptırmamış olanlara da tavsiyem; hiç başlamayın. Kuaförlerde kesilip biçilerek yapılan bu uygulama zamanla tırnak yataklarınızın genişlemesine sebep oluyor ve çirkin bir görüntü oluşuyor. Uzun yıllar bunun bilincinde olmadan yaptırdım, sonra baktım ki durum kötüye gidiyor önlemimi aldım. Bununla ilgili, yani evde kendi manikürümüzü yapmakla ilgili bir video hazırlamayı planlıyorum yakında. Bir küçük tavsiye daha, uygulamayanlar için; koyu renk oje kullanmadan altına muhakkak bir cila sürün. Bu zamanla tırnaklarınızın sararmasını önleyecektir. 
Şimdilik benden bu kadar. Benim atladığım sizin sormak istediğiniz bir detay varsa lütfen yine ulaşın bana:)
Sevgiler




"Tırnak Kırılması ve Tırnak Bakımı" için 25 yorum:

  1. Canım günaydın bilgilendirici bir yazı olmuş her zaman ki gibi teşekkürler ♥ bloğumda kayısı yağını önerdiler tırnak bakımı olarak bir de onu dene. Limon ve karbonatla fırçalıyorum ben zaman zaman ama kayısı yağını deneyeceğim. Nail nurse ojelerin altına uyguluyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumuştum o öneriyi blogunda. Tırnak hemşiresi dediğin şekilde ancak günlük koruma için uygun olabilir ama ağır bakımda gerektiği gibi kullanılmalı.
      İlgine ben teşekkür ederim:)

      Sil
  2. çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş en kısa zamanda zeytinyağı ve limon sıkılmış sıcak suyu deneyeceğim...teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. evde manikür taraftarıyım bende. En iyisi miss.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde manikür yapmak o kadar kolay ki aslında. Ama ben geç öğrendim, geç uygulamaya başladım :)

      Sil
  4. Bu aralar kırılan tırnaklar ile başım dertte. Iyi oldu bu yazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biotin eksikliği de buna sebep oluyor. Teşekkür ederim:)

      Sil
  5. teşekkürler. Emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Evde manikür ve hep nem diyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel faydalı bir yazı olmuş :) Özellikle limon ve zeytinyağı karışımını mutlaka deneyeceğim.
    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler... Bakımlı olmak her daim önemli :)

    YanıtlaSil
  9. Benimde tırnaklarım hep kırılıyor :( Ama ben bunu sürekli kullandığım çamaşır suyuna yoruyorum..Harika bir yazı kaleme almışsınız...Sitenizi izlemeye aldım...Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artık çamaşır suyu kullandığımda muhakkak eldiven takıyorum. Çok rahat olmasa da eldivenle çalışmak ellerim ve tırnaklarım zarar görmesin diye mecburen kullanıyorum . Keşke suyla ilgili diğer işlerde de kullanabilsem.
      Bu arada teşekkür ederim:)
      Sevgiler

      Sil
  10. Çok yararlı bir yazı olmuş teşekkürler. :)
    Bloğunu yeni keşfettim ve takibe aldım. Bana da beklerim :)
    visneliruj.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  11. Ben ellerini biraz ihmal eden gruptayim.. Krem kullanmayi genelde unutuyorum :( Ama tirnaklarima elimden geldigi kadar bakmaya calisiyorum..Onerilerin hosuma gitti uygulamaya calisicam.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kremleri gözümün önünde bulundurarak atlamamaya çalıştığım bir durum aslına bakarsınız. Bir tane çantamda, bir tane antrede ayakkabılık üstünde bir tane de banyoda sürekli durur el kremim. Gördükçe kullanırım. Çünkü ileride yani yaş ilerleyince ki çok genç sayılmam şimdi bile, eller için yapılacak bir şey kalmıyor:)
      Sevgiler

      Sil
  12. güzel bir sayfa ve blog başarılar dilerim bu arada pinteres te bir
    iki sayfanızı pinledim..iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog tasarımım değişiyor, dilerim onu daha çok beğenirsiniz. Teşekkür ederim bu arada.
      Sevgiler

      Sil
  13. Biotin hapı falan hepsini kullandım Rimmel L. gibi etki edeni olmadı..

    YanıtlaSil