Ana Sayfa » , , , , » Dukan Express ile Bir Diyet Macerası Daha Başlıyor:)

Dukan Express ile Bir Diyet Macerası Daha Başlıyor:)


Merhaba Arkadaşlar
Bir çocuğunuz diyet maceramı biliyor sanıyorum. Aslında yapı olarak kilolu biri değilim, olmadım ama doğumlarda bunu en güzeli ile yaşadım. Özellikle ikinci doğumda aldığım kiloları vermek üzün sürdü görüldüğü gibi. İlk diyetim klasik dukan ile yapmıştım ancak evreleri tamamlamadan şımarıklık yapıp, istediğim kiloya geldim daha almam diye bırakmıştım. Yazısını işte burada sizinle paylaşmıştım. Verdiğim 14 kilonun yaklaşık 9 kilosunu almış bulunuyorum. Buna çok üzüldüm tabi benden fazla eşim üzülüyor sürekli fit olmamı istiyor, benden meraklı yani zayıflamam konusunda. 
Daha sonra dukan expresse başladım bu kilolardan kurtulmalıydım. Onun yazısı da işte burada. Bir hafta sürdürebildim. Neden mi? İlk diyetimde yürüyüş dahil hiç spor yapmamıştım bu defa sporu abarttım bir hafta sonra hastanelik oldum. Doktor ara vermem gerektiğini söyledi bıraktım.
Şimdi birkaç arkadaşımla birlikte yeniden başlıyorum. Dukan için beni teşvik edip sürekli sorularıma yanıt veren Deniz yine yanımda.
Sabah aç karnına tartıldım 70.500 gr. Dukan testine göre 62.500 gr olmam gerekiyor ama benim hedefim 61.
Bir hafta dolduktan sonra, ilk hafta ne kadar kilo kaybım olmuş onu bu yazıyı düzenleyerek sizlerle paylaşacağım. Sonraki haftalar da aynı şekilde.
Kısaca Expres dukandan tekrar bahsedeyim. Yukarıdaki tabloda gördüğünüz gibi 7 günlük bir diyet bu. 7 günü tamamlayıp başa dönüyorsunuz istediğiniz kiloya gelene kadar. Yalnız şunu belirtmemde fayda var. Vermesi gereken kilo fazla olanlar için klasik dukan daha hızlı ilerliyor. Bu genelde 5-6 kilo fazlası olanlar ve klasik dukanı ağır geldiği için yapamayanların seçimi oluyor.
Dukan Expresste bir önemli detay da şu burada güçlendirme yapılmıyor, direkt korumaya geçiliyor. Şimdi ne şekilde besleniyoruz onu maddelendireyim;
1.gün saf protein +10 dakika tempolu yürüyüş
2.gün protein sebze +12 dakika tempolu yürüyüş
3.gün saf protein+sebze+meyve+14 dakika tempolu yürüyüş
4.gün saf protein+sebze+meyve+tam buğday ekmeği+16 dakika tempolu yürüyüş
5.gün saf protein+sebze+meyve+tam buğday ekmeği+yarım yağlı peynir+18 dakika yürüyüş
6.gün saf protein+sebze+meyve+tam buğday ekmeği+yarım yağlı peynir+nişasta yani makarna pirinç baklagiller+20 dakika tempolu yürüyüş
7.gün tüm bunların üzerine ödül öğünü. Yani bugün bir öğün istediğimizi abartmadan yiyiyoruz.

Tüm bunların yanında hergün 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeğini istediğimiz şekilde tüketiyoruz. Krep olarak, yoğurtla, hamur işi yaparak vs.
Ben kendimle ilgili gelişmeleri gerek bu postu düzenleyerek gerekse yeni postlar yazarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
Sevgiler:)



"Dukan Express ile Bir Diyet Macerası Daha Başlıyor:)" için 28 yorum:

  1. bol şans diliyorum :) erkekler ne kadar zayıf kadın sevmez deselerde illa son sozleri azıcık kg mu versen oluyor sanırım :)) önce sağlık için kg verdilmeli tabi ki belli bir yaştan sonra daha kolay kg alınıyor ve vermesi cok zor oluyor.Ama sen de o azim var basarırsın diyorum ;) sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım dukan diyetiyle 36 kilo verdi şu anda 7 kilosunu geri aldı ama abartarak yediği için :) boğazımızı tutmayınca bir de iştahlıysak kiloları geri almak kaçınılmaz :) benimde 6-7 kilo vermem lazım mayısta düğünüm var bu express bana göreymiş bende başlayacağım en kısa sürede :) bu arada sizi de takip edicem umarım istediğiniz kiloya düşersiniz :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hamur işlerine çok düşkünüm ondan kilo alıyorum. İlk yaptığım diyeti tamamlasaydım olmazdı bu kadar yine ama bırakınca yarısından çoğu geri geldi.
      Teşekkür ediyorum
      Sevgiler

      Sil
  3. Bizim evde tatlı çok tüketiliyor bu yüzden hep bu kilolu hallerimiz :D Benimde çok yakında diyete başlamam lazım :) Diyet maceranızda kolaylıklar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok düşkünüm tatlıya ama dukanda tatlı krizine yönelik formüller var rahatım:)
      Çok teşekkürler
      Sevgiler

      Sil
  4. Basarilarrrrrr. Hep kilolu biri olarak diyebilirim ki. Diyetlerin en zevkli si dukan gercekren. 22 kg verdim 5 ayda. Daha bir okadar var. Ben bu kadarını bile başardım mucize... Yulaf kepekli tariflerin blogda var. Göz at bence...

    YanıtlaSil
  5. :( Ben de verdiğim 10 kg. 7 kg. nı geri aldım bozulma sebebi farklı ortamlarda( misafirliğe gidince yanımda götürsem sıkıntı götürmesem sıkıntı yatılı şehir dışı seyahatinde evi kendime göre ayar yapamayacığımdan ufakta ufak geri geldi fazlalıklar. aslında çok kuralcı diyetleri de sevmiyorum ilk kez diyet ve dukan yapmıştım.Yaş ve durum itibariyle etkiler de farklı oluyor .
    Şimdi bir Türk doktorumuzun doğru beslenme için tek şart hazmetmek önerisi üzerine kitabını ısmarladım oğluma ,gelince onu uygulayacağım çok aklıma yattı.
    Uyabilen ve kilo verebilen canları kutluyorum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok istikrarlı gitmiştim, insanların kalbini kırdığım bile oldu diyeti bozmamak adına ama dediğim gibi istediğim kiloya ulaşınca bıraktım. Oysa güçlendirme ve koruma evreleri vardı yapmam gereken.
      Bizlerle de deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim:)
      Sevgiler

      Sil
  6. Hadi bakalım kolay gelsin...
    Şu fani dünyada tek yapmadığım şey diyet...
    Bu uğurda azimle uğraşan herkesi tebrik ediyorum ve başarılarınız daim olsun diyorum...
    Olmayan fazla kilolarını sağlıklı bir şekilde vermen temennisiyle.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, çok teşekkür ederim.
      Ben kilomu kamufle ettiğim için sen görmüyorsun. Karın ve simit bölgesi evlere şenlik:)

      Sil
  7. Kolay gelsin diyorum.Birde ben başlasam çok ıyı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimç
      Beklemekle geçen her dakika vakit kaybı. Aklınızda varsa durmayın başlayın derim. Hergün tartıda gördüğünüz eksilerin size vereceği mutluluk paha biçilemez
      Sevgiler

      Sil
  8. başarılar ve kolaylıklar dilerim. Gençken inanın kilo vermek çok kolay. Bu yüzden yılmayın. İnşallah herşey dilediğiniz gibi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Ah keşke genç olsaydım Nursevin Hanım, evet o zaman kolay giderdi kilolar:)

      Sil
  9. çok hoş bir blogunuz var diyet yapmak çok zor bir iş gerçekten irade meselesi allah yardımcınız olsun ama sonuç için hertürlü zorluğa katlanmaya değer fazla kilolarınızı en kısa sürede ve kolaylıkla vermeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. ne güzel verdiğin kiloları geri dönmeden terk etmeni dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Size kolay gelsin,ben geçen yaz 6 kilo verdim,2 kilo geri almışım çok üzüldüm,zor veriyorum bakalım nasıl gidecek bu kilolar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 kilonun 1 kilosu ödemdir. 1 haftada bu diyetle verirsiniz
      Sevgiler

      Sil
  12. Ayy çok şekersiniz, kolay gelsin.Bu diyeti bende yapmış,8 kilo vermiştim. Ama daha farklıydı,kiloya göre saf protein günü 2-7 gün arasında değişiyordu. İnanılmaz keyifli bir diyetti, gaza geldim ben de başlasam ve yaza daha formda mı girsem acaba? Bu arada blogumda dukan tariflerim var,fikriniz de olsun.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:)
      Hiç durmayın derim.Eğer bir kere aklınıza takıldıysa er yada geç başlarsınız zaten
      Sevgiler

      Sil
  13. Kilo ortak sorunumuz... Dukanla kilo veren cokta arkadasim var ama bana pek uygun degil.. Yulaf kepegi ilk basta cok guzel geliyor ama sonrasinda beni kivrandiriyor :(( Sanirim kilo vermek icin takinti yapmamak gerekiyor..Insallah hedeflediginiz kiloya en kisa zamanda ulasirsiniz.. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kepek yerine kepek karışımı belki daha iyi olur sizin için. Teşekkür ediyorum, inşallah:)

      Sil